Sikerek, kudarcok, vállalkozói szupererők - a Női Váltó Fesztiválon jártunk

Billingo hírek 2023.06.02. - 9 p. olvasás

A döntés szabadsága - ez volt a fő narratívája a június elsejei Női Váltó Fesztiválnak, ahol nem a sopánkodásé, hanem a tettvágyé, a női vállalkozóság egészséges megéléséé és a szakmaiságé volt a főszerep. Rengeteg neves előadó hozott döbbenetes információkkal tarkított előadásokat, cégvezetők tapasztalatait hallgathatták az összegyűlt női vállalkozók. A Billingo csapata gondoskodott a színes, ínycsiklandó macaronokról, és hihetetlen népszerűségnek örvendett a kérdőívünk, amellyel mindenki megtudhatta, mi az ő személyes vállalkozói szuperereje.

Minden nap súlyos döntéseket kell hoznia egy nőnek, ha pedig vállalkozó is, ez hatványozódik. Dönthet úgy egy nő, hogy megpályáz egy magasabb pozíciót, de dönthet úgy is, hogy részmunkaidőt vállal a családja mellett. Nagyon nehéz mindezekbe beleállni akkor, ha nincs támogató közeg vagy lehetőség. E témakör köré húzta fel a Női Váltó Magazin a fesztiválját, és Békéssy Olgáék bizony megteremtették azt a támogatást, ami könnyít a nők terhein. Lehetett lazítani, kapcsolatokat építeni, inspirálódni és olyan szakmai előadásokat, kerekasztal-beszélgetéseket hallgatni, amelyek túlzás nélkül óriási löketet adhattak a női vállalkozóknak.

És tudjátok mit? Nem csak nők voltak jelen, férfiak is bőszen jegyzeteltek a tömött sorokban. Az esemény ugyanis teltházas lett, amit a Billingo csapata is érzékelt, a standunknál ugyanis rengetegen töltötték ki kérdőívünket.

A vállalkozói szupererőt felmérő kérdőívről

A személyiségteszt-alapú kérdőívünk arra mutatott rá, a kitöltőnek mik az erősségei és mi az, amit még érdemes erősítenie a vállalkozásában. Az érdeklődők emellett azt is megtudhatták, hogy a Billingo hogyan tud segítő kezet nyújtani.

  • Inkább kerülöd a konfrontációt? A követeléskezelésben segítünk.
  • Bonyolult az átalányadózás? Az asszisztenciánk a kezed alá dolgozik.
  • Nehezen megy egyszerre sok rendszert átlátni? Az integrációkkal egy helyen vezetheted a vállalkozói ügyeid jó részét.
  • Nem vagy jó az időgazdálkodásban? A MobilAPP-al felgyorsíthatod a folyamataid.

Persze nem csak a Billingóról volt szó, szerteágazó témák váltották egymást reggeltől estig. Nézzük, mitől volt hangos a fesztivál!

Az előadásokról

Bombera Krisztina moderálásával a nőbarát munkahelyről szóló kerekasztal-beszélgetés indította a szakmai előadások sorát. A lényeg, hogy minden cég ne csak nőbarát, hanem munkavállalóbarát is legyen, fontos a folyamatos HR monitorozás és a női munkavállalók igényei szerint megteremteni a lehetőségét például a részmunkaidőnek vagy a kulturált kereset biztosításának.

Krizsó Szilvia tréner, műsorvezető a növekedési kényszer átkáról adott elő és kiemelte, hogy a nagy célok elérése mellett engedje meg magának egy nő, ha nem akar állandóan bizonyítani. Az önbizalomhiánnyal itt kezdtünk el igazán foglalkozni, ami sajnos nagyon sok területen előjött problémaforrásként a nap folyamán.

Délelőtt még a több lábon állás művészetébe kalauzolt minket Samu Tímea, Inotay Petra és Kaszás Attila, őket Békéssy Olga szervező, a Női Váltó Magazin tulajdonosa kérdezte. Hogy más-más fronton is sikeres legyen az ember, elengedhetetlen, ha a “több lábból” legalább az egyik egy szerelemprojekt, de az se hátrány, ha minden munkavégzést örömmel teszünk. Olga persze rávilágított, hogy nem minden élethelyzetet borít be a rózsaszín köd, de abban mindenki egyetértett, hogy az élet úgy szép, ha élvezzük benne a tevékenységünket.

Mantz László beszélgetett Pirner Almával és Bitay Andreával a közösségi média felületek használatáról, mikor és hol van a személyes megnyilvánulás és az üzleti célú alkalmazás határa. Őket Pálfi Éva, a B2W alapítója váltotta a színpadon szó szerint elképesztő előadásával.

A nőknek szóló reklámokon keresztül világított rá, mennyire fontos, hogy tudatos vásárlók maradjunk, és az is, hogy a vállalkozóknak mekkora felelőssége van abban, hogy hogyan kommunikál a nőkkel, és mivel lehet őket igazán megfogni. Az előadás elején előkerült a Dove mellbevágó reklámja, amelyet bizony sokan meg is könnyeztek, és még többeknek tátva maradt tőle a szája.

Délben egy szintén nem köntörfalazó kerekasztal-beszélgetésen hangzott el a “munkaerőpiaci öreg” kifejezés, amire egy emberként hördült fel a közönség, pedig használatban van. Szerencsére kiderült, hogy 45 év felett is van élet, sőt egyre több cég kér kifejezetten a 45 év feletti, gyermeket nevelő nők és férfiak tapasztalatából. Aki ugyanis gyermeket tud nevelni, az a kollégákkal és beosztottakkal is könnyebben megtalálja a hangot.

Az ebédszünet után a mindennapok stresszkezeléséről folyt beszélgetés, a színpadon pedig csak férfiak ültek, és bizony nagyon sok oldalt jegyzeteltek tele a résztvevők a hasznos tanácsokkal.

A terápiás tisztaságú illóolajok használata dr. Koroknai András szerint sokat segítenek ebben az életben, amikor már egy autogén tréning gyakorlása közben is elképesztő mennyiségű külső inger éri az embert. A kiegyensúlyozott alvás, a sport és a meditáció, legalábbis az elme lecsitítása szerinte és dr. Márky Ádám szerint is a legalapvetőbb segítők a stressz ellen, ha pedig “nincs erre időnk” a nap folyamán, gondoljunk arra, hogy egy jól zárható WC-n mindig akadhat erre pár percünk. Az előadás tehát a szakmaisága mellett nagyon jó, laza hangulatban telt, az elismerést vastaps is jelezte.

Rácz Zsuzsa író, coach, a Terézanyu könyv szerzője ebbe a légkörbe helyezte el a "Tényleg csak én vagyok ekkora balf*sz?" című előadását, ami szenzációs pontossággal és humorral nevette ki és vette komolyan egyszerre a sokakat sanyargató imposztor-szindrómát. Elengedhetetlen a sikerhez, hogy higgyünk magunkban, és szinte szövetségre lépett a közönséggel a Luca-napi dologtiltó nap megélését illetően. Ha tehát december 13-án nem találod nyitva a kedvenc virágboltosod, zárva lesz a kozmetikus, esetleg nem éred el a vállalkozó társad, ne lepődj meg.

A Billingo tulajdonosa őszintén a kudarcairól

Sárospataki Albert a Billingótól Pap Sárával, a Tejmadár alapítójával és Tomán Szabinával, a Toman Lifestyle Kft. alapító-tulajdonosával beszélt arról Békéssy Olgának, hogy a sikerekhez mennyi kudarc is társul egy vállalkozói élet során, és merjük ezeket felvállalni! Az az egyetlen út kifelé, ha ezekből erőt kovácsolva minden erőnkkel haladunk tovább. Albert mögött több kudarc, bedőlt vállalkozás is áll, a Billingo sikerei pedig ebből is táplálkoznak.

“Engem a legtöbben a Billingo online számlázó kapcsán ismernek, de azt kevesen tudják, hogy előtte már volt jónéhány vállalkozásom, amik között voltak nagy sikerek, de bizony voltak olyanok, amik kudarcot is vallottak. Tizenhat éves korom óta vagyok igazi vállalkozó szellem, húszéves korom előtt már három olyan vállalkozás kezdeményezésem volt, ami messze nem sikerült úgy, ahogy azt elterveztem. 2016-ban 20 évesen sikerült egy nagyon sikeres és milliárdos forgalmú vállalkozás felépítenem, amit a 2008-as válság alaposan megnyirbált és teljesen tönkre is tett. Akkor konkrétan volt olyan nyarunk, amikor kikapcsolták otthon az áramot, mert a rezsit sem tudtuk befizetni. Az egyetlen dolog, ami ebből kihúzott, az a kitartás és feltétel nélküli akarás volt.”

Albert fókusza tehát azon volt, hogy ő jobb életet akar, és ebbe kapaszkodva, folyamatosan fejlesztette magát, tanult, a pozitív gondolkodás volt a mentsvára. A mély gödörből apránként jött ki, 2010-ben pedig már újra sikerszériája indult. Ehhez pedig kellett az a kínkeserves két év.

Pap Sára bizniszét a világjárvány által megspékelt gazdasági válság tépázta meg, és rácsatlakozott Albert technikájára - őt is a kitartás vitte előre, illetve ahogy fogalmazott: a válság mindig egy lehetőség is.

A Toman diet sem létezne, ha Szabina várandóssága ideje alatt nem hízik 30 kilót. A modellkedés után élete legszebb szakaszában ugyanis meghízott, amit az anyaság csodája mellett óriási krízisnek élt meg, mégis gondoljuk el: hol lenne a hatalmas sikereket elért, milliárdos bevételű cége enélkül a tapasztalat nélkül? 

"Az ilyen mélypontok visznek előre, ha te ezt tudod értékelni, beépíteni és javítani, és nem reccsensz meg, akkor sokkal nagyobb erővel lehet venni a következő akadályokat" - mondta Szabina. 

Fiatal vállalkozók és külföldön újrakezdők

Egy rövid kávészünetet követően még három előadás várta a résztvevőket. Temesvári Orsi rezíliencia tréner mesélte el, egy baleset miatt hogyan bénult le nyaktól lefelé egyik pillanatról a másikra, majd hogyan kovácsolt erőt magának ebből a helyzetből. Közel 350 embert ösztönzött arra, hogy a helyzeteinkben korlátok helyett lehetőséget lássunk.

A külföldön újrakezdők körében Szakonyi Eszter, Heintz Bernadett és Edina Da’ Silva beszélgetett Péter Petrával, mindannyian éltek már külföldön, vagy élnek jelenleg is kétlaki életet. Csodás megéléseik, márkáik és szakmai életük van, de mindannyiuknak Magyarországon van a szívük egy darabja. A ferihegyi levegő, a Duna íve és illata, a fehér paprika vagy épp a túrós ételek íze, a magyar szó vagy a hegedű hangja mindannyiukban megpendít valamit, amitől nem lehet elszakadni.

A beszélgetések egy nagyon izgalmas témával zárultak, a fiatal generáció vállalkozói helyzetére világítottak rá. Fantasztikus tanácsokat vihettek haza a nézők, Megyeri Mirtill gyönyörű és lényegre törő kommunikáció bebizonyította, hogy bizony sokat veszítenek azok, akik nem dolgoznak együtt egy Z-generációs emberrel. Szédületes tehetségek, akik tény és való, hogy máshogy működnek az idősebb generációnál.

Fontos számukra a rendszeres és sűrű visszacsatolás (legyen az pozitív vagy negatív), az egyértelmű, pontos és rövid kommunikációs vonalak betartása, a semmiről nem szóló meetingeket velük pedig felejtsük el. Ehhez Bereczki Enikő generációkutató is csatlakozni tudott szakmai tudásával, valamint az Eisberg marketingvezetője is helyeselt, aki maga is szemtelenül fiatal. Büszke rá, hogy a cége megtalálta a hozzá és lojalitásához vezető utat. Ezt szenzációs, salátamintás szoknyájával is prezentálta.

Rendkívül intenzív esemény volt, ezért is volt kiemelkedő jelentősége, hogy a szünetekben feltöltődhessenek a résztvevők. Egyébként is számos területen egyszerre kell helytállnia a nőknek odakinn, és sokszor minden területen a 100%-os teljesítést várják el tőlük (vagy ők önmaguktól). Itt most a nyugalom szigetére csöppentek. Az előadások közti szünetben finom kávé, salátás smoothie-k, mennyei étkek, hasznos és csodaszép termékek, sminksarok, szolgáltatások, rózsa testvajas kézmasszázs várta a hölgyeket. A Billingo stand nemcsak a kérdőív, hanem az életet megízesítő macaronok miatt is népszerű volt. 🙂 Már alig várjuk a következő Női Váltó rendezvényt! Addig is hajrá, hölgyek, ha pedig támogatás és segítség kell a vállalkozásban, megéri Billingóznotok! 🙂


Képek: Sass Judit Foto

Hasonló cikkek a kategóriában

10 éves a Billingo online számlázó

10 év alatt közel 100 millió számlát állítottak ki a vállalkozások a Billingóval

Billingo hírek 2024.03.25. - 4 p. olvasás

Már 10 éve részese a magyar vállalkozások életének a Billingo online számlázó, ami most ünnepli megalapításának 10. évfordulóját. A cég elsősorban a mikro-, kis...

JVSZ - Best Technology Investment - Billingo

Companies for the Future díjat kapott a Billingo

Billingo hírek 2024.02.05. - 6 p. olvasás

A Joint Venture Szövetség immár harmadik alkalommal rendezte meg a Companies for the Future Award gálát, ahol idén Besztró Szabolcs, a Billingo Operatív és Stra...

Mesterséges intelligencia kutatás

Erre használják a cégek a mesterséges intelligenciát

Billingo hírek 2024.01.08. - 5 p. olvasás

A magyar vállalkozások többsége szerint az MI időt és energiát spórol a cégeknek. A mesterséges intelligencia üzleti célú használatára már Magyarországon is ...

Billingo AI

Pénzügyi sci-fi kézikönyv a Billingótól

Billingo hírek 2023.11.17. - 2 p. olvasás

Itt a nagy leleplezés: a Billingo háza táján óriási fejlesztések folynak a háttérben, amely nemcsak a számlázást helyezi új alapokra. Vezérigazgatónk, Sárospata...

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Billingo hírek 2023.11.15. - 1 p. olvasás

Gőzerővel dolgozunk azon, hogy az átalányadózók év végi hajrája könnyebb legyen. Az utolsó negyedév sosem egyszerű egy vállalkozónak, de mi igyekeztünk azzá ten...

b2w

Formabontó és előremutató - ilyen volt a B2W Fesztivál

Billingo hírek 2023.11.06. - 6 p. olvasás

Óriási szükség van arra, hogy a vállalkozások előre tervezzenek, gyorsan és hatékonyan tudjanak reagálni a változásokra. A marketing területére különösen igaz e...

Back to Top