Professzionális vállalkozástámogató rendszerré nőtte ki magát a Billingo 2023-ra

Billingo hírek 2023.01.26. - 8 p. olvasás

Ha eddig azt gondoltad, hogy a Billingo csak egy az online számlázó programok közül, akkor hozz magadnak egy finom kávét, készítsd a kezed ügyébe az ötletelős füzetedet, mert megmutatjuk, hogy mi mindenre használhatod még: akár segíthet megmenteni a vállalkozásodat, amikor körülötted süllyednek a hajók és hatékonyabb folyamatokkal segít növelni bevételeidet és a szabadidődet.

2014-ben a Billingo egy egyszerű, könnyen kezelhető online számlázó programként indult, ami annyira szép, hogy élmény vele a bizonylatolás. Ez a funkciója máig megmaradt, de közben egy látványos és szuperhasznos rendszerré épült. Így, ha szeretnéd, akkor kényelmesebbé, gyorsabbá és átláthatóbbá teszi a vállalkozás menedzselését. 

Vállalkozóként óriási fejlődési lépés, ha minél több teendő és részfeladat egyetlen felületre kerül, hiszen az értékesítés, az adminisztráció, a számlázás, a pénzügyek ugyanazon adatokra épülnek. Egyszerűen időpazarlás őket külön-külön rendszerben kezelni. Ha csak egy felületet kell használni, akkor érezhetően hatékonyabbá válnak az üzleti folyamatok és nem kell a különböző felületeken többször is, manuális rögzíteni ugyanazokat az adatokat. Ezzel jobban kihasználhatók a HR erőforrások, minden információ azonnal rendelkezésre áll, és ráadásul csak egyetlen szoftvert kell kifizetni. Ezzel nemcsak napi több órányi munkaidő szabadulhat fel, de havonta akár tízezer forintok maradhatnak a céges kasszában. 

Hatékonyabb értékesítés, megbízható partnerkapcsolatok

A számlázás az üzleti folyamatok utolsó lépése, a Billingo azonban már az üzletszerzésben, az értékesítésben és a szerződés során is a kezed alá tud dolgozni.

Válság idején kiemelten fontos, hogy lehetőleg megbízható és fizetőképes partnerekkel szerződj. Elég beírni a vállalkozás nevét a Billingo céginformációs szolgáltatásába, a Céginfóba és máris ellenőrizheted a korábbi évek pénzügyi adatait, látni fogod, hogy fejlődik, stagnál vagy hanyatlik a vállalkozás. Különös óvatosságra int, ha NAV adótartozás, felszámolás vagy esetleg csődeljárás indult ellene. Ezzel a lépéssel az értékesítők könnyebben azonosítják a fizetőképes érdeklődőket és a kiemelt óvatosságot igénylő ajánlatkérőket. 

Nagyobb értékű projektek esetén semmiképpen sem elég az ajánlatkéréskor ellenőrizni a cég státuszát, mert az együttműködés alatt is bármikor történhet változás. Jelentősen csökkenthető az üzleti kockázat, ha azonnal értesülünk róla, hogy a közös munkát befolyásoló változás történt a partnernél. HR erőforrás pazarlás ugyanakkor, ha ezt minden ügyfél és partner esetén manuálisan ellenőrzi egy munkatárs, annál is inkább, mert a Billingo Partnerfigyelő szolgáltatásával ez a feladatkör 100%-ban automatizálható. Elég beállítani a partnerfigyelést a kiválasztott cégekre és a rendszer automatikus e-mail értesítést küld a negatív és pozitív eseményekről is. 

Az előttünk álló időszakban erre különösen érdemes odafigyelni, mert a jelenlegi körülmények miatt akár eddig stabilnak hitt vállalkozások is nehéz helyzetbe kerülhetnek, ami pillanatok alatt tovább is gyűrűzhet. 

Gördülékenyebb folyamatok, profi megrendeléskezelés

A folyamatosan emelkedő kiadások ellen a hatékonyság- és bevételnövelés lehet az egyik legjobb megoldás. A Billingo az értékesítési folyamat következő lépésében az adminisztráció automatizálásával segít gyorsítani a munkatársi feladatokat.

A rendszerben rögzített adatok alapján pillanatok alatt összeállítható a személyre szabott árajánlat, ami közvetlenül a Billingóból e-mailben továbbítható az érdeklődőnek. Az elfogadott árajánlat alapján aztán néhány gombnyomással, automatikusan legenerálható a megrendelőlap. Majd további néhány gombnyomással az előlegszámla, a díjbekérő, a szállítólevél, a teljesítési igazolás és végül a számla is. 

Az adott ügyfélhez vagy projekthez tartozó összes bizonylat ugyanakkor egyetlen ügy alá kerül a Billingo Ügyekben, ami pillanatok alatt visszakereshető, újraküldhető akár egyetlen e-mailként is az ügyfélnek. 

Ezzel a megoldással nemcsak professzionálisabb és átláthatóbb lesz az ügyfélkezelés és adminisztráció, de az eddigi manuális adminisztrálás helyett bevételteremtő feladatokat kaphatnak a munkatársak.

Automatikus és korlátlan számlázás 

A Billingóban 2 módon is automatizálható a számlázás. A rendszeresen előforduló számlákra érdemes számlaismétlődést beállítani. Így a rendszer a megadott napon és időpontban, a beállításoknak megfelelően kiállítja és akár e-mailben ki is küldi a számlát. 

Egyedi megrendelések esetén pedig ott a világszínvonalú Billingo API. Az API segítségével nagyon egyszerűen összeköthető a webáruház, ügyviteli rendszer vagy bármilyen más szoftver a Billingóval, így a számlakiállítás és kiküldés 100%-ban automatizálható. 

Csak ezzel az egy fejlesztéssel naponta órákat spórolhatunk, és garantáltan hibamentesen, pontos adatokkal kapják meg a vevők a számlákat. 

Ingyenesen elérhető Billingo integrációk »

Pontos készletkezelés és kényelmesebb leltározás

A Billingo Készletkezelő szolgáltatásával a számlázással szinkronban, automatikusan változik a különböző raktárakban rögzített készletmennyiség is. Így ezt sem kell manuálisan megtenni vagy folyton ellenőrizni. 

Az év végi leltár is gyorsabb és kényelmesebb, így a sokszor napokig elhúzódó folyamattal is időt és sok-sok bosszúságot megspórolhatsz. 

Tervezhető cash-flow és automatikus kiadáskezelés

A NAV Online Számla rendszer bevezetése óta az adóhatóság lehetőséget biztosít a kötelezően feltöltött számlaadatok visszaszinkronizálására is. Így a Billingo Kiadásokba automatikusan bekerülnek a vállalkozás kiadásairól kiállított számlák adatai. 

Ez azért is rendkívül hasznos, mert így nem kell Excel táblázatban vagy külön szoftverben rögzíteni a kiadásokat, hanem pillanatok alatt kategóriákba rendezhetők az egyes költségek. Ez segít a kiadások optimalizálásában. A rendszer pedig egymás mellett, látványos grafikonon havi bontásban meg is jeleníti a bevételek és kiadások alakulását. 

Naprakész pénzügyek és hibátlan pénzügyi kontroll

A Billingo Bankszinkronnal a pénzügyek is szem elé kerülnek. Hazánkban egyedülállóan több mint 20 bankkal és pénzintézettel köthető össze a rendszer, így akkor is egyetlen felületen követheted a kimenő és bejövő utalásokat, ha több, különböző banknál is van bankszámlád. Így a pénzügyek bankonként külön és együttesen is értelmezhetők. És ehhez még Excel táblázat vagy órákig tartó adminisztráció sem kell. 

Ha pedig már a Billingóban vannak a pénzügyi adatokat, akkor a pénzügyi ellenőrzésben is támogatja a pénzügyesek munkáját. Segít összepárosítani a kimenő és bejövő utalásokat a hozzájuk tartozó számlával, és azonnal automatikusan fizetettre is állítja a bizonylatot. 

Így a Billingo kiadási és bevételi statisztikában pontosan látszanak a kintlévőségek és a lejárt számlák is.  

Csökkenő kintlévőségek és profi ügyfélkommunikáció

Ha eddig megengedőbb voltál a kintlévőségeket illetően 2023-ban érdemes szigorúbb kontroll alatt tartani a késedelmes fizetéseket. A Billingóban 2 megoldás is segít a tartozások behajtásában.

Már a számlázó ingyenes verziójában is automatizálható a fizetési emlékeztető, amit akár a saját stílusodra alakíthatsz és tetszőleges ütemezéssel küldhetsz a vevőknek. 

A késedelmesen fizető partnereket ajánlott a Céginfóban azonnal ellenőrizni és egyeztetni az okokról is. Ha pedig 30 napnál is tovább húzódik a kifizetés, akkor közvetlenül a Billingo rendszeréből is elindítható a kintlévőség behajtása. A Kintlévőségkezelő külön sikerdíjas szolgáltatás, ahol profi és képzett szakemberek egyeztetnek az adóssal. Így az utalás is gyorsabban megérkezik és a jó partneri viszony is megmarad. 

Friss pályázati hírek és profi pályázati tanácsadás

Nem csak akkor érdemes felkapni a fejünket, amikor már kiírták a legújabb pályázatokat. A hosszútávú célokat szem előtt tartva megéri folyamatosan készülni a lehetőségekre.

A Billingo Pályázatfigyelőben teljesen egyedileg szűkíthető a jelenleg futó pályázatok köre. Egy kis nyitottsággal azonban érdemes több területet is figyelemmel kísérni, mert új inspirációt adhatnak a meglévő termék- és szolgáltatás-portfólió bővítéséhez vagy éppen a magánéleti célok megvalósításához. A szolgáltatás akár havi 1 óra pályázati tanácsadást is tartalmaz, ahol profi pályázati tanácsadó válaszol a kérdésekre. Tudtad, hogy egy profi pályázati tanácsadó óradíja legalább 15 000 Ft+áfa?

Egyetlen, elképesztően kedvező ár-érték arányú előfizetés

A Billingo One megacsomag mindössze 4990 Ft+áfa havidíjért az összes fenti szolgáltatást tartalmazza. Egyedül a kintlévőségkezelés sikerdíjas és az API havidíja fizetendő egyedileg a havonta kiállított számlák mennyiségétől függően. Fontos azonban tudnod, hogy jelenleg a piacon a Billingo API-nak a legkedvezőbb a díjazása. 

A Billingo One havi díjára tekints befektetésként, ami nemcsak minden egyes hónapban sokszorosan megtérülhet, de azonnal több órányi munkaidőt felszabadíthat, pénzt spórol és profibbá teszi a működésedet is. 

Billingózz Te is!

Regisztrálj => 

Még több információ a Billingo One-ról => 

Hasonló cikkek a kategóriában

10 éves a Billingo online számlázó

10 év alatt közel 100 millió számlát állítottak ki a vállalkozások a Billingóval

Billingo hírek 2024.03.25. - 4 p. olvasás

Már 10 éve részese a magyar vállalkozások életének a Billingo online számlázó, ami most ünnepli megalapításának 10. évfordulóját. A cég elsősorban a mikro-, kis...

JVSZ - Best Technology Investment - Billingo

Companies for the Future díjat kapott a Billingo

Billingo hírek 2024.02.05. - 6 p. olvasás

A Joint Venture Szövetség immár harmadik alkalommal rendezte meg a Companies for the Future Award gálát, ahol idén Besztró Szabolcs, a Billingo Operatív és Stra...

Mesterséges intelligencia kutatás

Erre használják a cégek a mesterséges intelligenciát

Billingo hírek 2024.01.08. - 5 p. olvasás

A magyar vállalkozások többsége szerint az MI időt és energiát spórol a cégeknek. A mesterséges intelligencia üzleti célú használatára már Magyarországon is ...

Billingo AI

Pénzügyi sci-fi kézikönyv a Billingótól

Billingo hírek 2023.11.17. - 2 p. olvasás

Itt a nagy leleplezés: a Billingo háza táján óriási fejlesztések folynak a háttérben, amely nemcsak a számlázást helyezi új alapokra. Vezérigazgatónk, Sárospata...

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Billingo hírek 2023.11.15. - 1 p. olvasás

Gőzerővel dolgozunk azon, hogy az átalányadózók év végi hajrája könnyebb legyen. Az utolsó negyedév sosem egyszerű egy vállalkozónak, de mi igyekeztünk azzá ten...

b2w

Formabontó és előremutató - ilyen volt a B2W Fesztivál

Billingo hírek 2023.11.06. - 6 p. olvasás

Óriási szükség van arra, hogy a vállalkozások előre tervezzenek, gyorsan és hatékonyan tudjanak reagálni a változásokra. A marketing területére különösen igaz e...

Back to Top