Professzionális vállalkozástámogató rendszerré nőtte ki magát a Billingo 2023-ra

Billingo hírek 2023.01.26. - 8 p. olvasás

Ha eddig azt gondoltad, hogy a Billingo csak egy az online számlázó programok közül, akkor hozz magadnak egy finom kávét, készítsd a kezed ügyébe az ötletelős füzetedet, mert megmutatjuk, hogy mi mindenre használhatod még: akár segíthet megmenteni a vállalkozásodat, amikor körülötted süllyednek a hajók és hatékonyabb folyamatokkal segít növelni bevételeidet és a szabadidődet.

Professzionális vállalkozástámogató rendszerré nőtte ki magát a Billingo 2023-ra

2014-ben a Billingo egy egyszerű, könnyen kezelhető online számlázó programként indult, ami annyira szép, hogy élmény vele a bizonylatolás. Ez a funkciója máig megmaradt, de közben egy látványos és szuperhasznos rendszerré épült. Így, ha szeretnéd, akkor kényelmesebbé, gyorsabbá és átláthatóbbá teszi a vállalkozás menedzselését. 

Vállalkozóként óriási fejlődési lépés, ha minél több teendő és részfeladat egyetlen felületre kerül, hiszen az értékesítés, az adminisztráció, a számlázás, a pénzügyek ugyanazon adatokra épülnek. Egyszerűen időpazarlás őket külön-külön rendszerben kezelni. Ha csak egy felületet kell használni, akkor érezhetően hatékonyabbá válnak az üzleti folyamatok és nem kell a különböző felületeken többször is, manuális rögzíteni ugyanazokat az adatokat. Ezzel jobban kihasználhatók a HR erőforrások, minden információ azonnal rendelkezésre áll, és ráadásul csak egyetlen szoftvert kell kifizetni. Ezzel nemcsak napi több órányi munkaidő szabadulhat fel, de havonta akár tízezer forintok maradhatnak a céges kasszában. 

Hatékonyabb értékesítés, megbízható partnerkapcsolatok

A számlázás az üzleti folyamatok utolsó lépése, a Billingo azonban már az üzletszerzésben, az értékesítésben és a szerződés során is a kezed alá tud dolgozni.

Válság idején kiemelten fontos, hogy lehetőleg megbízható és fizetőképes partnerekkel szerződj. Elég beírni a vállalkozás nevét a Billingo céginformációs szolgáltatásába, a Céginfóba és máris ellenőrizheted a korábbi évek pénzügyi adatait, látni fogod, hogy fejlődik, stagnál vagy hanyatlik a vállalkozás. Különös óvatosságra int, ha NAV adótartozás, felszámolás vagy esetleg csődeljárás indult ellene. Ezzel a lépéssel az értékesítők könnyebben azonosítják a fizetőképes érdeklődőket és a kiemelt óvatosságot igénylő ajánlatkérőket. 

Nagyobb értékű projektek esetén semmiképpen sem elég az ajánlatkéréskor ellenőrizni a cég státuszát, mert az együttműködés alatt is bármikor történhet változás. Jelentősen csökkenthető az üzleti kockázat, ha azonnal értesülünk róla, hogy a közös munkát befolyásoló változás történt a partnernél. HR erőforrás pazarlás ugyanakkor, ha ezt minden ügyfél és partner esetén manuálisan ellenőrzi egy munkatárs, annál is inkább, mert a Billingo Partnerfigyelő szolgáltatásával ez a feladatkör 100%-ban automatizálható. Elég beállítani a partnerfigyelést a kiválasztott cégekre és a rendszer automatikus e-mail értesítést küld a negatív és pozitív eseményekről is. 

Az előttünk álló időszakban erre különösen érdemes odafigyelni, mert a jelenlegi körülmények miatt akár eddig stabilnak hitt vállalkozások is nehéz helyzetbe kerülhetnek, ami pillanatok alatt tovább is gyűrűzhet. 

Gördülékenyebb folyamatok, profi megrendeléskezelés

A folyamatosan emelkedő kiadások ellen a hatékonyság- és bevételnövelés lehet az egyik legjobb megoldás. A Billingo az értékesítési folyamat következő lépésében az adminisztráció automatizálásával segít gyorsítani a munkatársi feladatokat.

A rendszerben rögzített adatok alapján pillanatok alatt összeállítható a személyre szabott árajánlat, ami közvetlenül a Billingóból e-mailben továbbítható az érdeklődőnek. Az elfogadott árajánlat alapján aztán néhány gombnyomással, automatikusan legenerálható a megrendelőlap. Majd további néhány gombnyomással az előlegszámla, a díjbekérő, a szállítólevél, a teljesítési igazolás és végül a számla is. 

Az adott ügyfélhez vagy projekthez tartozó összes bizonylat ugyanakkor egyetlen ügy alá kerül a Billingo Ügyekben, ami pillanatok alatt visszakereshető, újraküldhető akár egyetlen e-mailként is az ügyfélnek. 

Ezzel a megoldással nemcsak professzionálisabb és átláthatóbb lesz az ügyfélkezelés és adminisztráció, de az eddigi manuális adminisztrálás helyett bevételteremtő feladatokat kaphatnak a munkatársak.

Automatikus és korlátlan számlázás 

A Billingóban 2 módon is automatizálható a számlázás. A rendszeresen előforduló számlákra érdemes számlaismétlődést beállítani. Így a rendszer a megadott napon és időpontban, a beállításoknak megfelelően kiállítja és akár e-mailben ki is küldi a számlát. 

Egyedi megrendelések esetén pedig ott a világszínvonalú Billingo API. Az API segítségével nagyon egyszerűen összeköthető a webáruház, ügyviteli rendszer vagy bármilyen más szoftver a Billingóval, így a számlakiállítás és kiküldés 100%-ban automatizálható. 

Csak ezzel az egy fejlesztéssel naponta órákat spórolhatunk, és garantáltan hibamentesen, pontos adatokkal kapják meg a vevők a számlákat. 

Ingyenesen elérhető Billingo integrációk »

Pontos készletkezelés és kényelmesebb leltározás

A Billingo Készletkezelő szolgáltatásával a számlázással szinkronban, automatikusan változik a különböző raktárakban rögzített készletmennyiség is. Így ezt sem kell manuálisan megtenni vagy folyton ellenőrizni. 

Az év végi leltár is gyorsabb és kényelmesebb, így a sokszor napokig elhúzódó folyamattal is időt és sok-sok bosszúságot megspórolhatsz. 

Tervezhető cash-flow és automatikus kiadáskezelés

A NAV Online Számla rendszer bevezetése óta az adóhatóság lehetőséget biztosít a kötelezően feltöltött számlaadatok visszaszinkronizálására is. Így a Billingo Kiadásokba automatikusan bekerülnek a vállalkozás kiadásairól kiállított számlák adatai. 

Ez azért is rendkívül hasznos, mert így nem kell Excel táblázatban vagy külön szoftverben rögzíteni a kiadásokat, hanem pillanatok alatt kategóriákba rendezhetők az egyes költségek. Ez segít a kiadások optimalizálásában. A rendszer pedig egymás mellett, látványos grafikonon havi bontásban meg is jeleníti a bevételek és kiadások alakulását. 

Naprakész pénzügyek és hibátlan pénzügyi kontroll

A Billingo Bankszinkronnal a pénzügyek is szem elé kerülnek. Hazánkban egyedülállóan több mint 20 bankkal és pénzintézettel köthető össze a rendszer, így akkor is egyetlen felületen követheted a kimenő és bejövő utalásokat, ha több, különböző banknál is van bankszámlád. Így a pénzügyek bankonként külön és együttesen is értelmezhetők. És ehhez még Excel táblázat vagy órákig tartó adminisztráció sem kell. 

Ha pedig már a Billingóban vannak a pénzügyi adatokat, akkor a pénzügyi ellenőrzésben is támogatja a pénzügyesek munkáját. Segít összepárosítani a kimenő és bejövő utalásokat a hozzájuk tartozó számlával, és azonnal automatikusan fizetettre is állítja a bizonylatot. 

Így a Billingo kiadási és bevételi statisztikában pontosan látszanak a kintlévőségek és a lejárt számlák is.  

Csökkenő kintlévőségek és profi ügyfélkommunikáció

Ha eddig megengedőbb voltál a kintlévőségeket illetően 2023-ban érdemes szigorúbb kontroll alatt tartani a késedelmes fizetéseket. A Billingóban 2 megoldás is segít a tartozások behajtásában.

Már a számlázó ingyenes verziójában is automatizálható a fizetési emlékeztető, amit akár a saját stílusodra alakíthatsz és tetszőleges ütemezéssel küldhetsz a vevőknek. 

A késedelmesen fizető partnereket ajánlott a Céginfóban azonnal ellenőrizni és egyeztetni az okokról is. Ha pedig 30 napnál is tovább húzódik a kifizetés, akkor közvetlenül a Billingo rendszeréből is elindítható a kintlévőség behajtása. A Kintlévőségkezelő külön sikerdíjas szolgáltatás, ahol profi és képzett szakemberek egyeztetnek az adóssal. Így az utalás is gyorsabban megérkezik és a jó partneri viszony is megmarad. 

Friss pályázati hírek és profi pályázati tanácsadás

Nem csak akkor érdemes felkapni a fejünket, amikor már kiírták a legújabb pályázatokat. A hosszútávú célokat szem előtt tartva megéri folyamatosan készülni a lehetőségekre.

A Billingo Pályázatfigyelőben teljesen egyedileg szűkíthető a jelenleg futó pályázatok köre. Egy kis nyitottsággal azonban érdemes több területet is figyelemmel kísérni, mert új inspirációt adhatnak a meglévő termék- és szolgáltatás-portfólió bővítéséhez vagy éppen a magánéleti célok megvalósításához. A szolgáltatás akár havi 1 óra pályázati tanácsadást is tartalmaz, ahol profi pályázati tanácsadó válaszol a kérdésekre. Tudtad, hogy egy profi pályázati tanácsadó óradíja legalább 15 000 Ft+áfa?

Egyetlen, elképesztően kedvező ár-érték arányú előfizetés

A Billingo One megacsomag mindössze 4990 Ft+áfa havidíjért az összes fenti szolgáltatást tartalmazza. Egyedül a kintlévőségkezelés sikerdíjas és az API havidíja fizetendő egyedileg a havonta kiállított számlák mennyiségétől függően. Fontos azonban tudnod, hogy jelenleg a piacon a Billingo API-nak a legkedvezőbb a díjazása. 

A Billingo One havi díjára tekints befektetésként, ami nemcsak minden egyes hónapban sokszorosan megtérülhet, de azonnal több órányi munkaidőt felszabadíthat, pénzt spórol és profibbá teszi a működésedet is. 

Billingózz Te is!

Regisztrálj => 

Még több információ a Billingo One-ról => 

Hasonló cikkek a kategóriában

Fizetésemelés

Fizetésemelésekkel járhat az AI használata

Billingo hírek 2023.09.26. - 6 p. olvasás

A mesterséges intelligencia vállalati használata élénk érdeklődés kereszttüzében áll. Az biztos, hogy az AI munkaerőpiaci pozíciója dinamikusan változik, amit n...

Mol campus

A MOL Campus Visitor Centere mögött is ott a Billingo

Billingo hírek 2023.09.21. - 4 p. olvasás

A Billingo a nagyok ligájában is játszik! Több nagyvállalat mellett Billingo számlát ad a MOL Campus is, ha a kilátóteraszáról csodálod meg Budapestet. Nemcsak ...

Toborzás

Itt a szeptember, és még nincs meg minden embered?

Billingo hírek 2023.09.11. - 3 p. olvasás

A vállalati kultúrában a nyári pihenést az őszi pörgősebb szakasz váltja fel a munkavállaló és -hely keresés szempontjából. Az utolsó üzleti negyedévben nincs i...

billingo fejlesztések

Kóstoltad már a legfrissebb fejlesztéseket?

Billingo hírek 2023.09.06. - 7 p. olvasás

Vadiúj toborzó szolgáltatás, fokozott biztonság jellemzi a nyári Billingo termést, és újra automatikus a számlázás a Shopify-ban. A nyár folyamán még biztonságo...

toborzás

Ne költs százezreket toborzásra!

Billingo hírek 2023.09.04. - 4 p. olvasás

Az egyszerre olcsó és hatékony toborzás létezik. Napok alatt megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb jelentkezőket, miközben nem égetsz el több százezer forinto...

munkaerőtoborzás

Munkaerőkeresés: az automatikus jelöltgyűjtés a nyerő!

Billingo hírek 2023.08.28. - 5 p. olvasás

Óriási veszteség a vállalkozásodnak, ha nem a megfelelő kollégákat gyűjtöd egy ernyő alá. A betanítással eltöltött munkaórák mind időt és pénzt emésztenek fel, ...

Back to Top