Figyelem! Április 1-től változnak a Billingo árai!

Figyelem! Április 1-től változnak a Billingo árai!

Fizess elő március 31-ig bármely számlázóra, Billingo Business vagy Billingo One csomagra és betonozd be a mostani árakat akár több évre!

maradt az akció végéig
maradt az akció végéig
Bezárás
Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Tippek / Shopify - adószám bekérési meg…
Tippek - 2020.07.06. - 1 p. olvasás

Shopify - adószám bekérési megoldások a Billingóban

A NAV adatszolgáltatási kötelezettség bővítése miatt 2020. július 1-től minden belföldi adóalany részére kiállított számlát be kell küldeni az adóhatóság részére. Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésének egyik feltételeként a vevő adószámát is fel kell tüntetni a számlán. Ez a Billingóból történő számlázás esetén biztosított. Ha azonban az adatok API-n keresztül kerülnek a számlázóba, úgy a webáruház fejlesztőjének feladata ennek megoldása.

Shopify - adószám bekérési megoldások a Billingóban

Megoldás Shopify webshop tulajdonosoknak

A Shopify egy külföldi webáruház rendszer, amely nem követte le a hazai jogszabályváltozásokat, emiatt pedig sokan kerültek szorult helyzetbe. Ennek megoldására készítettünk 2 alternatívát Shopify webáruház tulajdonosok részére. 

Kérd be egyedi megjegyzésként a vevő adószámát

Az egyedi megjegyzés mezőt a webáruház adminisztrációs felületén tudod bekapcsolni. Ehhez fejlesztői ismeret nem szükséges, a webáruház kezelőjeként magad is meg tudod csinálni. Készítettünk egy útmutatót is, amely lépésről lépésre mutatja be a teendőket. ITT találod. 

Előnye: Ezzel a megoldással bekérheted az adószámot, ami így automatikusan rákerül a számlára, ha a vevő helyes formátumban adta meg.

Hátránya: Ha rossz formátumot adott meg a vevő, az API-n keresztül nem kerül át az adat számlára, tehát az adatszolgáltatás nem lesz sikeres. Azaz ebben az esetben minimális formai követelményeknek meg kell felelnie a beírt adatnak. 

További hátrány, hogy az egyedi mezőbe teljesen más adatokat is megadhat a felhasználó, ezzel a megoldással ez nem küszöbölhető ki. Pl.: kiskutya, az adószám helyett. Természetesen ebben az esetben sem lesz sikeres az adatszolgáltatás.

Illessz be adószám bekérő mezőt

Másik megoldásként készítettünk egy kódrészletet. Ha ezt beilleszted a kosár megfelelő pontjához, akkor megjelenik az adószám bekérő mező. Ehhez már fejlesztői közreműködés szükséges.

Előnye: Elegánsabb megoldás és csak az adószám kerülhet bele, így az adatok biztosan átkerülnek a számlára. 

Hátránya: A kód beillesztéséhez jártasabb felhasználói vagy minimális fejlesztési tapasztalat szükséges. Ha ugyanis rossz módosítások történnek a programkódban, akár működési problémák is felléphetnek a webáruházban. Ez természetesen csak nagyon kritikus esetben fordulhat elő.

A kód beillesztéséhez szintén készítettünk egy útmutatót. Ezt IDE kattintva, a cikk második felében éred el.

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás könyvelés webáruház kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság számlázó program váltás pályázat digitális archiválás átalányadó Billingo ajánlói rendszer fintech áfa pénztárgép API ügyfélszolgálat devizás számlázás online fizetés GDPR kiva bankszámlaszám adóváltozás 2023 adózás tao webshop létrehozás digitalizáció övtj napelem-pályáza napelem pályázat napelem napkollektor pályázati kiírás tender pályázati feltételek shopify patreon etsy weboldal digitalizálás költségcsökkentés egyéni vállalkozás hipa biztosítás egészségbiztosítás vállalati egészségbiztosítás számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó iparűzési adó adókártya adóazonosító jel adóazonosító őstermelő őstermelők őstermelő adózás kiegészítő őstermelői tevékenység ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház adókonferencia adózás 2023 adótörvény digitális névjegykártya beszállító beszállítás áremelés munka törvénykönyve mtk. munkajog változások minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér szocho 30 év alatti anyák kedvezménye adómentes adóalap összeghatár adószámos magánszemély briefly meska