2 hónap ajándékba

2 hónap ajándékba

Fizess elő MOST 1 évre bármilyen új Billingo szolgáltatásra és további 2 hónappal hosszabbítjuk meg az előfizetésedet!

maradt az akció végéig
maradt az akció végéig
Bezárás
Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Tippek / Shopify - adószám bekérési meg…
Tippek - 2020.07.06. - 1 p. olvasás

Shopify - adószám bekérési megoldások a Billingóban

A NAV adatszolgáltatási kötelezettség bővítése miatt 2020. július 1-től minden belföldi adóalany részére kiállított számlát be kell küldeni az adóhatóság részére. Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésének egyik feltételeként a vevő adószámát is fel kell tüntetni a számlán. Ez a Billingóból történő számlázás esetén biztosított. Ha azonban az adatok API-n keresztül kerülnek a számlázóba, úgy a webáruház fejlesztőjének feladata ennek megoldása.

Shopify - adószám bekérési megoldások a Billingóban

Megoldás Shopify webshop tulajdonosoknak

A Shopify egy külföldi webáruház rendszer, amely nem követte le a hazai jogszabályváltozásokat, emiatt pedig sokan kerültek szorult helyzetbe. Ennek megoldására készítettünk 2 alternatívát Shopify webáruház tulajdonosok részére. 

Kérd be egyedi megjegyzésként a vevő adószámát

Az egyedi megjegyzés mezőt a webáruház adminisztrációs felületén tudod bekapcsolni. Ehhez fejlesztői ismeret nem szükséges, a webáruház kezelőjeként magad is meg tudod csinálni. Készítettünk egy útmutatót is, amely lépésről lépésre mutatja be a teendőket. ITT találod. 

Előnye: Ezzel a megoldással bekérheted az adószámot, ami így automatikusan rákerül a számlára, ha a vevő helyes formátumban adta meg.

Hátránya: Ha rossz formátumot adott meg a vevő, az API-n keresztül nem kerül át az adat számlára, tehát az adatszolgáltatás nem lesz sikeres. Azaz ebben az esetben minimális formai követelményeknek meg kell felelnie a beírt adatnak. 

További hátrány, hogy az egyedi mezőbe teljesen más adatokat is megadhat a felhasználó, ezzel a megoldással ez nem küszöbölhető ki. Pl.: kiskutya, az adószám helyett. Természetesen ebben az esetben sem lesz sikeres az adatszolgáltatás.

Illessz be adószám bekérő mezőt

Másik megoldásként készítettünk egy kódrészletet. Ha ezt beilleszted a kosár megfelelő pontjához, akkor megjelenik az adószám bekérő mező. Ehhez már fejlesztői közreműködés szükséges.

Előnye: Elegánsabb megoldás és csak az adószám kerülhet bele, így az adatok biztosan átkerülnek a számlára. 

Hátránya: A kód beillesztéséhez jártasabb felhasználói vagy minimális fejlesztési tapasztalat szükséges. Ha ugyanis rossz módosítások történnek a programkódban, akár működési problémák is felléphetnek a webáruházban. Ez természetesen csak nagyon kritikus esetben fordulhat elő.

A kód beillesztéséhez szintén készítettünk egy útmutatót. Ezt IDE kattintva, a cikk második felében éred el.

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top