Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Tippek / Shopify - adószám bekérési meg…
Tippek - 2020.07.06. - 1 p. olvasás

Shopify - adószám bekérési megoldások a Billingóban

A NAV adatszolgáltatási kötelezettség bővítése miatt 2020. július 1-től minden belföldi adóalany részére kiállított számlát be kell küldeni az adóhatóság részére. Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésének egyik feltételeként a vevő adószámát is fel kell tüntetni a számlán. Ez a Billingóból történő számlázás esetén biztosított. Ha azonban az adatok API-n keresztül kerülnek a számlázóba, úgy a webáruház fejlesztőjének feladata ennek megoldása.

Shopify - adószám bekérési megoldások a Billingóban

A Shopify egy külföldi webáruház rendszer, amely nem követte le a hazai jogszabályváltozásokat, emiatt pedig sokan kerültek szorult helyzetbe. Ennek megoldására készítettünk 2 megoldást a Shopify webáruház-tulajdonosok részére. 

Kérd be egyedi megjegyzésként a vevő adószámát

Az egyedi megjegyzés mezőt a webáruház adminisztrációs felületén tudod bekapcsolni. Ehhez fejlesztői ismeret nem szükséges, a webáruház kezelőjeként magad is meg tudod csinálni. Készítettünk egy útmutatót is, amely lépésről lépésre mutatja be a teendőket. ITT találod. 

Előnye: Ezzel a megoldással bekérheted az adószámot, ami így automatikusan rákerül a számlára, ha a vevő helyes formátumban adta meg.

Hátránya: Ha rossz formátumot adott meg a vevő, az API-n keresztül nem kerül át az adat számlára, tehát az adatszolgáltatás nem lesz sikeres. Azaz ebben az esetben minimális formai követelményeknek meg kell felelnie a beírt adatnak. 

További hátrány, hogy az egyedi mezőbe teljesen más adatokat is megadhat a felhasználó, ezzel a megoldással ez nem küszöbölhető ki. Pl.: kiskutya, az adószám helyett. Természetesen ebben az esetben sem lesz sikeres az adatszolgáltatás.

Illessz be adószám bekérő mezőt

Másik megoldásként készítettünk egy kódrészletet. Ha ezt beilleszted a kosár megfelelő pontjához, akkor megjelenik az adószám bekérő mező. Ehhez már fejlesztői közreműködés szükséges.

Előnye: Elegánsabb megoldás és csak az adószám kerülhet bele, így az adatok biztosan átkerülnek a számlára. 

Hátránya: A kód beillesztéséhez jártasabb felhasználói vagy minimális fejlesztési tapasztalat szükséges. Ha ugyanis rossz módosítások történnek a programkódban, akár működési problémák is felléphetnek a webáruházban. Ez természetesen csak nagyon kritikus esetben fordulhat elő.

A kód beillesztéséhez szintén készítettünk egy útmutatót. Ezt IDE kattintva, a cikk második felében éred el.

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás Tudástár vállalkozás fejlesztés NAV Törvény KATA hasznos tippek új funkció e-számla adózás webáruház online számlaadat szolgáltatás kata 2020 nav-bekötés könyvelés kéziszámla adatszolgáltatás katás vállalkozás kata adózás marketing bejelentési kötelezettség számlasablon koronavírus biztonság felhő digitális archiválás e-kereskedelem adatszolgáltatási kötelezettség online számlázó nav online számla számlatömb online számla és billingo összekötés tévhitek kata adatszolgáltatás nav online számla regisztráció online adatszolgáltatási kötelezettség ügyfélszolgálat áfa e-számlázás katás számlázás pénztárgép billingo NAV bekötés számlázó program váltás katás vállalkozás bejelentése online számla regisztráció kata szüneteltetése nav adatszolgáltatás startup fintech számla adó katás vállalkozás adatszolgáltatása egyéni vállalkozás kata megszűnése kata megszüntetése kata vállalkozás megszűnése szakértői cikk online számla koronvírus nav online számla összekötés fenntarthatóság Billingo előfizetés Ingyenes Billingo társadalmi felelősségvállalás támogatás Bonácz Zsolt Webshippy webáruház logisztika integráció előlegszámla előlegszámla készítése GDPR kata bejelentés kata keret könyveléstámogatás egyéni vállalkozás indítása API könyvelői fiók egyéni vállalkozás szüneteltetése 2020 könyvelői összekötés koronajárvány nav online adatszolgáltatás Díjbekérő Proforma e-számlák díjak elismerés adatvédelmi tájékoztató adatvédelem egyéni vállalkozás szüneteltetése számlázó program választás PSD2 nyílt bankolás számlainformációs szolgáltatás számlaadatok jogszabályváltozás banki összekötés összekötés