Figyelem! Már csak pár nap és nőnek az árak!

Figyelem! Már csak pár nap és nőnek az árak!

Fizess elő március 31-ig bármely számlázóra, Billingo Business vagy Billingo One csomagra és betonozd be a mostani árakat akár több évre!

maradt az akció végéig
maradt az akció végéig
Bezárás
Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Egyéb / Sikerre vinnéd a vállalkozásod…
Egyéb - 2023.02.13. - 4 p. olvasás

Sikerre vinnéd a vállalkozásodat? Biztosítsd be a munkatársak egészségét!

Az egészség mindennek az alapja, legyen szó akár a hétköznapokról, a munkahelyről, akár a magánéletről. A vállalati célok eléréséhez ugyanis szükség van az aktív dolgozóra. A munkáltatók számára egy ideje már elérhetők a piacon olyan egészségbiztosítási csomagok, amelyekkel minden fél jól jár: a munkavállalók számára fontosnak tartott juttatást jelenthetnek, és sokkal kedvezőbben és könnyebben vehetők igénybe szűrővizsgálatok vagy egészségügyi szolgáltatások, mint egyébként.

Vállalati egészségbiztosítás

Támogatott tartalom

A biztosítások fajtái

Ha azt szeretnéd, hogy munkavállalóidnak legyen biztosítási védelme, annak alapvetően két alternatívája van. Az egyik az egészségbiztosítás mint összegbiztosítás. Ilyenkor, ha felüti a fejét egy betegség, vagy balesetet szenved a biztosított, pénzt fizet számára a biztosító – amelyet a munkavállaló arra költ, amire szeretné.

Ez egy anyagi védőpajzs, ami ilyen esetekben nagy segítség lehet - ezzel a biztosítás révén ténylegesen gondoskodhatsz a munkavállalóidról és családjukról, növelve a cég iránti lojalitásukat. Emellett segítheti a munkavállalók mielőbbi munkába állását, hogy ismét teljes értékű, hasznos dolgozói legyenek a vállalatnak.

Ilyen a Generali Pajzs biztosítása, amelyben arra is van lehetőség, hogy a biztosítási összeg ne csak a munkavállalónak jelentsen segítséget, hanem a munkáltatónak is. Például annak költségeit is fedezheted a biztosítási összegből, ha cégvezetőként átmenetileg új munkaerőt kell felvenned arra az időre, amíg meggyógyul a munkatársad - így az általa menedzselt projekt folytatható, és nem csúsztok ki a határidőkből.

A másik opció a szolgáltatás-finanszírozó egészségbiztosítás, ami más alapokon nyugszik. A szolgáltatás-finanszírozó biztosítás esetében a biztosító a szükséges egészségügyi ellátást megszervezi és költségeit kifizeti.

A biztosításon keresztül számtalan szakorvosi vizsgálat, fejlett diagnosztika (CT, MR, UH stb.), laborvizsgálatok is elérhetőek, de a választott csomagtól függően akár szűrővizsgálatokat, onkológiai diagnosztikát, egynapos sebészetet vagy akár kórházi fekvőbeteg ellátást is tartalmazhat. A Generali Company Care céges egészségbiztosítása ezekkel a lehetőségekkel fenntartható munkahelyet teremt, ahol fontosak a munkatársak, így növeli a lojalitást és a megbecsülésérzést.

Emellett a munkáltató piaci előnyökhöz is juthat az által, hogy gondoskodik dolgozói egészségéről, az esetleges betegség esetén felmerülő gyorsabb ellátásról, amivel akár csökkenthetők a munkáltatói többletköltségek. Sőt, a négy különböző biztosítási csomag az egyes dolgozói csoportoknak differenciáltan is választható.

A szűrővizsgálatokra érdemes munkáltatóként is kiemelt hangsúlyt fektetni

A KSH korábbi adatai is alátámasztják, hogy Magyarországon a vezető halálokok között a szív és érrendszeri megbetegedések vannak az első helyen: 2019-ben a halálozások 49%-át, 64 ezer halálesetet okoztak szív és érrendszeri megbetegedések, emellett a magas vérnyomás, a szívritmuszavar és a szívkoszorúér megbetegedések is rengeteg embert érintenek.

A szűrővizsgálatoknak azért is van komoly jelentősége a munkáltatók számára, mert az ezeknek köszönhető korai betegség-felismerés miatt egészségesebb és aktívabb munkavállalókra számíthatnak. A kutatások szerint ráadásul a rosszindulatú daganatok általában annál jobb eséllyel kezelhetők, minél korábbi stádiumban fedezik fel őket. Vegyük alapul a bőrt érintő melanómát: a kezdeti állapotban könnyen gyógyítható, ám minél később szerzünk róla tudomást, mortalitása annál nagyobb.

A szűrővizsgálatoknak akkor láthatod leginkább hasznát cégvezetőként, ha a prevenció és az a cél, hogy a munkavállaló lehetőleg ne jusson el a táppénzig. Ilyenkor az ügyintézés terhe nem a biztosított vállát nyomja: a munkavállaló elmegy a rendelésre, miközben a biztosító mindent intéz és fizet.

Milyen jelentősége van az egészségbiztosításoknak vállalati szempontból?

Még az egyértelmű tünetek megjelenése előtt is jelentkezhet levertség, fáradtság, a teljesítmény romlása, ami kihatással lehet a munkavégzésre is. Ez csak az egyik ok, amiért a munka világában is problémát jelent a nem megfelelő egészségi állapot, előfordulhat, hogy a kolléga sokszor ismeretlen okok miatt beteg, ezért nem is tudja ellátni a feladatát. HR szempontból sem túl kifizetődő egy-egy betegség. Mit tehet mondjuk egy munkáltató, hogy elejét vegye mindennek?

Az egyik lehetőség például apró praktikákkal növelni az egészségfaktort. A cég tevékenységének függvényében gyakrabban érdemes tisztíttatni a légkondikat, vagy motiválhatjuk a dolgozót, hogy ülőmunka esetén óránként átmozgassa magát. Hívhatunk masszőrt nemcsak a nehéz súlyokat pakoló munkavállalókhoz, hanem az egész nap a monitor előtt ülőkhöz is. Növelhetjük a gyümölcsnapok számát, a csapatépítőket szervezhetjük a sport köré. Emellett akár különféle tréningekkel segíthetjük a munkavállaló mentális jóllétét is.

Ami pedig az igazán óriási segítség, ha a munkáltató egészségbiztosítást köt a munkavállalóira. A munkáltatónak ez miért jó? A munkavállaló termelékenysége nő, a dolgozó juttatási csomagban kapja meg az egészségbiztosítást, így motiválttá is válik a remek bérkiegészítés miatt. Ha a kollégáid egészségesek, a teljesítmény javul, ami piaci előnyt jelent.

A biztosítások tengerében nehéz eligazodni, de a preventív lehetőségekre, szűrővizsgálatokra mindenképp letennénk egy Billingo voksot!

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás könyvelés webáruház kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság számlázó program váltás pályázat digitális archiválás átalányadó Billingo ajánlói rendszer fintech áfa pénztárgép API ügyfélszolgálat devizás számlázás online fizetés GDPR kiva bankszámlaszám adóváltozás 2023 adózás tao webshop létrehozás digitalizáció övtj napelem-pályáza napelem pályázat napelem napkollektor pályázati kiírás tender pályázati feltételek shopify patreon etsy weboldal digitalizálás költségcsökkentés egyéni vállalkozás hipa biztosítás egészségbiztosítás vállalati egészségbiztosítás adathalászat kiégés burnout számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó iparűzési adó adókártya adóazonosító jel adóazonosító őstermelő őstermelők őstermelő adózás kiegészítő őstermelői tevékenység ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház adókonferencia adózás 2023 adótörvény digitális névjegykártya beszállító beszállítás áremelés munka törvénykönyve mtk. munkajog változások minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér szocho 30 év alatti anyák kedvezménye adómentes adóalap összeghatár