Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / KATA / Számlázóválasztás ✅ Katás vagy…
KATA - 2020.06.18. - 7 p. olvasás

Számlázóválasztás ✅ Katás vagyok, 21 ok, amiért Billingózom

A 2020. július 1-től hatályba lépő jogszabályváltozás értelmében a katás vállalkozásokra is vonatkozik a NAV adatszolgáltatási kötelezettség, azaz minden belföldi adóalany részére kiállított számlát be kell küldeni az adóhatóság részére. Több százezer katás vállalkozó teszi fel a kérdést: hogyan tovább. Katás, vagy? Akkor billingózz, azonnal mutatjuk, mi mindent nyersz vele.

Számlázóválasztás: Katás vagyok, 21 ok, amiért Billingózom

Katás vagy? Akkor jó helyen vagy, mert a Billingo Katával

1. ingyen és korlátlanul online számlázol

A KATA az egyik legnépszerűbb vállalkozási forma, amiben a költséghatékony működtetés is közrejátszik. A Billingo online számlázó tökéletesen illik ehhez az ideológiához. A Billingo Starter csomaggal a számlázás mindenkinek ingyenes, függetlenül a kiállított számlák számától vagy értékétől. 

2. csak 750 Ft+áfa havonta a speciális katás számlázód ára és extra felárak sincsenek

Bár online számlázó programot nemcsak ár alapján érdemes választani, azért a kiadás sem utolsó szempont. A Billingo speciális, kifejezetten katás vállalkozások számára létrehozott Kata csomagja kedvezményes áron, éves előfizetés esetén csak havi 750 Ft+áfa (9 000 Ft+áfa/év). Nézd meg, mennyi mindent kapsz benne ingyen, mindössze 2 kávé áráért.

3. könnyen és gyorsan állítod ki a számlákat

A billingóval számlázni öröm. Az automata cégkitöltő funkcióval elég megadni a cég első 3 karakterét, a rendszer automatikusan kitölti a számlázási nevet, címet és adószámot. Ugyanez akár termékekkel és szolgáltatásokkal is működik, így néhány gombnyomással elkészül a számlád. Egyszerűen javíthatsz vagy módosíthatsz, másolhatod a korábbi számláidat. Nem kell minden rontott számlát újrakezdeni, mint a számlatömb esetében. 

4. papíralapú és e-számlákat is ingyen küldhetsz

Ha már billingózol, cseréld le a hagyományos, papír alapú számlákat is modern e-számlára. Az e-számla kényelmesebb, gyorsabb és követhető, a kiállítást követően a Billingóból azonnal, e-mailben el is küldheted a vevődnek. A Billingo Kata csomagban ráadásul extra felár nélkül, korlátlan e-számlát küldhetsz partnereidnek.

5. piszkozatot, díjbekérőt és előlegszámlát is készíthetsz

A Billingo Katával a egyszerű számlán túl piszkozatot, díjbekérőt és előlegszámlát is készíthetsz, majd a bizonylatokból a teljesítést követően egyetlen gombnyomással varázsolhatsz végszámlát. A funkciókért a Kata csomagban nem kell extra felárat fizetned.

Billingo online számlázó katásoknak

6. devizás számlákat is kiállíthatsz

A Billingóval 37 devizanemben 8 különböző nyelven számlázhatsz, így a külföldi partnereid is szép, igényes számlákat kaphatnak tőled. A funkció a Kata csomagban szintén nem feláras, hanem a szolgáltatás része.

7. kedvezményeket is megjeleníthetsz a számlákon

Gyakran akciózol? Akkor a kedvezményeket is fel kell tüntetned a számláidon. A Billingód ebben is partner lesz. A kedvezményeket természetesen a számlákon is jelölheted, a Kata csomag tartalmazza a funkciót.

8. naprakész KATA és AAM keretszámláló mutatja a vállalkozásod helyzetét

A Billingo KATA csomag funkcióival extra felár nélkül, bármikor ellenőrizheted a vállalkozásod aktuális KATA és/vagy AAM keretét. Nem érhet váratlanul, ha a 12 millióhoz közelít a KATA kereted. Ezért extra felárat sem kell fizetned.

Billingo online számlázó katásoknak

9. az időszakos katázásodat is jelölheted

A Billingo Kata csomag képes a katás vállalkozásod szüneteltetését is kezelni. A kalkulátorban megadhatod, adott évben hány hónapig katázol, a rendszer ennek megfelelően kalkulálja a KATA és AAM keretedet.

10. automatikus lesz a NAV adatszolgáltatásod

2020. július 1-től a katásoknak is kötelező a NAV adatszolgáltatás a belföldi adóalanyok részére kiállított számlák esetében, 2021. január 1-től pedig a magánszemélyek és külföldi cégek részére kiállított számlák esetén is. A Billingo online számlázóval automatikus a NAV adatszolgáltatás, nem kell az adatokat kézzel rögzíteni az adóhatóság felületén. A sikeres beküldésről pedig azonnali visszajelzést is kapsz.

Tudtad, hogy a Billingo átvállalja a NAV büntetést, ha összekötötted a fiókodat a NAV Online Számla rendszerével, de a szoftver hibája miatt meghiúsult az adatszolgáltatásod?

11. a kiadásaid is automatikusan bekerülnek a Billingódba

A NAV Online Számla összekapcsolással a NAV rendszerébe, más vállalkozások által feltöltött kiadásaid is automatikusan bekerülnek a Billingo fiókodba. Ez azért jó, mert egy helyen kezelheted a vállalkozásod bevételeit és kiadásait, mindig naprakész és pontos információkat láthatsz a pénzügyi helyzetedről. Ezt a funkciót is felár nélkül tartalmazza a Kata csomag.

Billingo online számlázó katásoknak

12. sztárfunkciót is kapsz

Ha rendszeresen ugyanazoknak a vevőknek állítasz ki megegyező vagy közel hasonló számlákat, esetleg folyamatos teljesítésű megbízásaid vannak, a Számlaismétlő funkcióért hálát adsz majd. A beállításaidnak megfelelő időszakonként és rendszerességgel, automatikusan készül majd el a számlád, amit a Billingód ki is küld helyetted e-mailben. Ezzel mennyi időt spórolsz havonta? A funkció a Kata csomagban extra felár nélkül elérhető.

13. mindig tudni fogod, mi történik a számláddal

A Számlakövető funkcióval mindig aktuálisan látod majd, hogy a számládat elolvasták és letöltötték. Azonnal látni fogod, ha a számlád nem ért célba, így bármikor újraküldheted, hogy ne csússzon a teljesítés. A funkció a Kata csomagban extra felár nélkül elérhető.

14. automatikus fizetési felszólítások segítik a bevételed folyamatos áramlását

A kintlévőségeid behajtását is intézi helyetted az online számlázód. Így akkor sem rabolja az idődet a felesleges és kínos telefonálás, ha a vevőd nem fizet. Előre, akár partnerenként beállíthatod, hogy milyen időszakonként és milyen üzenettel szeretnél fizetési felszólítást küldeni, a Billingód pedig automatikusan ki is küldi helyetted. A tapasztalat szerint ezzel a megoldással jelentősen csökkenthető a kintlévőség. Jobb, ha a pénzed a Te zsebedben van, igaz?

Billingo online számlázó katásoknak

15. több felhasználó csatlakozhat egy fiókhoz

A Billingóval nem kell mindent neked csinálni. Akár 3 munkatársadnak is egyedi hozzáférést és jogosultságot állíthatsz be a Számlák, Partnerek, Termékek, Kiadások és Beállítások kezeléséhez. Így bátran kiszervezheted a számlázást, a hozzá kapcsolódó adminisztrációt és a könyvelést is. A Kata csomag ezt a funkciót is felár nélkül tartalmazza.

16. korlátlan számlatömböt használhatsz

Ha több tevékenységi köröd van, a Billingóval akár teljesen külön számlatömbből is számlázhatod őket. Állíts be minden számlatömbhöz egyedi előtagot, logót és akár megjegyzést is, így tökéletesen testre szabhatod a számláidat. A Kata csomag ezt a funkciót is tartalmazza.

Billingo online számlázó katásoknak

17. ingyen kapcsolhatod össze a fiókodat a könyvelőddel

A Billingo fiókodhoz meghívhatod a könyvelődet is, aki egy saját fiókot regisztrálva, közvetlenül érheti el a számláidat. Így nem fog folyton hívni, hogy hiányoznak a bizonylatok, bármikor exportálhatja őket a könyvelő programjának megfelelő formátumban. Egyszerűen hatékonyabb lesz a közös munka, és ez mindkettőtök számára ingyenes.

18. külsős helyszíneken is készíthetsz papír alapú számlát

A Billingo online számlázód a mobilodon veled megy, bárhova is mész, így a kézi számlatömböt is kiválthatod vele. Akkor is partnered lesz, ha nem helyhez kötött tevékenységet végzel. A mobilodról vagy tabletről is kényelmesen kiállíthatod a számláidat, és azokat azonnal, e-mailben továbbíthatod a vevődnek. Már elérhetők a Billingo mobilnyomtatók, amelyekkel egy tenyérnyi készülékkel bárhol ki is nyomtathatod a számládat. Ez jó megoldás, ha e-mail címmel nem rendelkező vevőid vannak. A Kata csomag ezt a funkciót is felár nélkül tartalmazza. A Billingo mobilnyomtatókról kérdezd ügyfélszolgálatunkat => H-P 10-15 h, +36-1/500-9491 vagy írj a hello@billingo.hu-ra

19. bevezetheted a QR-kódos Azonnali fizetést

A QR-kód egy egyedi kép, ami egy speciális QR-kód olvasó segítségével egy megadott felületre navigál. Ez a QR-kódot arra is használhatod, hogy vevőid kényelemesen, a mobiljuk QR-kód olvasójával fizessék ki a számláidat. Nem kell bankon keresztül utalni, kényelmesebb, gyorsabb a fizetési folyamat. A Billingo Kata csomag ezt a funkciót is tartalmazza. 

20. ingyen kötheted össze a számlázót a webshopoddal vagy más rendszereddel

A Billingo Kata csomag már az API használatot is ingyen, felár nélkül tartalmazza. Ha webshopod vagy más előfizetéses rendszered van, akkor villámgyorsan állhatsz át automatikus számlázásra. A Billingo API-ja is megújult, annyira egyszerű a használata, hogy az integráció bármilyen programozói előképzettség nélkül is könnyedén megoldható. Jelenleg 11 webáruházplugin és 7 további összekötés ingyenesen elérhető.

Még több infó az API-ról »

Billingo online számlázó katásoknak

21. telefonos és e-mailes ügyfélszolgálat válaszol a kérdéseidre

A Billingóval soha nem maradsz egyedül. Megerősített ügyfélszolgálat válaszol a katások kérdéseire, a szoftver használatával, a bevezetéssel vagy éppen a NAV adatszolgáltatással kapcsolatban is.

Számlázni jó, Billingózni nagyszerű! Billingózz Te is!
Megnézem

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás webáruház könyvelés kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság pályázat digitális archiválás számlázó program váltás Billingo ajánlói rendszer fintech áfa API pénztárgép átalányadó devizás számlázás ügyfélszolgálat online fizetés GDPR bankszámlaszám webshop létrehozás adóváltozás kiva 2023 adózás tender pályázati kiírás napkollektor napelem napelem pályázat napelem-pályáza pályázati feltételek shopify patreon etsy tao költségcsökkentés digitalizáció övtj bevételi összeghatár digitális névjegykártya változások munkajog mtk. munka törvénykönyve áremelés beszállítás beszállító minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér szocho 30 év alatti anyák kedvezménye adómentes adóalap összeghatár egyéni vállalkozás adószámos magánszemély briefly meska ügyfélkapu ányk hipa Általános Nyomtatványkitöltő Programot kereskedelmi és iparkamara szabadúszó vállalkozó iparűzési adó számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó adótörvény adókártya adóazonosító jel adóazonosító ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház weboldal digitalizálás adókonferencia adózás 2023