Számlázóválasztás ✅ Katás vagyok, 21 ok, amiért Billingózom

Adózás, NAV 2020.06.18. - 7 p. olvasás

A 2020. július 1-től hatályba lépő jogszabályváltozás értelmében a katás vállalkozásokra is vonatkozik a NAV adatszolgáltatási kötelezettség, azaz minden belföldi adóalany részére kiállított számlát be kell küldeni az adóhatóság részére. Több százezer katás vállalkozó teszi fel a kérdést: hogyan tovább. Katás, vagy? Akkor billingózz, azonnal mutatjuk, mi mindent nyersz vele.

Katás vagy? Akkor jó helyen vagy, mert a Billingo Katával

1. ingyen és korlátlanul online számlázol

A KATA az egyik legnépszerűbb vállalkozási forma, amiben a költséghatékony működtetés is közrejátszik. A Billingo online számlázó tökéletesen illik ehhez az ideológiához. A Billingo Starter csomaggal a számlázás mindenkinek ingyenes, függetlenül a kiállított számlák számától vagy értékétől. 

2. csak 750 Ft+áfa havonta a speciális katás számlázód ára és extra felárak sincsenek

Bár online számlázó programot nemcsak ár alapján érdemes választani, azért a kiadás sem utolsó szempont. A Billingo speciális, kifejezetten katás vállalkozások számára létrehozott Kata csomagja kedvezményes áron, éves előfizetés esetén csak havi 750 Ft+áfa (9 000 Ft+áfa/év). Nézd meg, mennyi mindent kapsz benne ingyen, mindössze 2 kávé áráért.

3. könnyen és gyorsan állítod ki a számlákat

A billingóval számlázni öröm. Az automata cégkitöltő funkcióval elég megadni a cég első 3 karakterét, a rendszer automatikusan kitölti a számlázási nevet, címet és adószámot. Ugyanez akár termékekkel és szolgáltatásokkal is működik, így néhány gombnyomással elkészül a számlád. Egyszerűen javíthatsz vagy módosíthatsz, másolhatod a korábbi számláidat. Nem kell minden rontott számlát újrakezdeni, mint a számlatömb esetében. 

4. papíralapú és e-számlákat is ingyen küldhetsz

Ha már billingózol, cseréld le a hagyományos, papír alapú számlákat is modern e-számlára. Az e-számla kényelmesebb, gyorsabb és követhető, a kiállítást követően a Billingóból azonnal, e-mailben el is küldheted a vevődnek. A Billingo Kata csomagban ráadásul extra felár nélkül, korlátlan e-számlát küldhetsz partnereidnek.

5. piszkozatot, díjbekérőt és előlegszámlát is készíthetsz

A Billingo Katával a egyszerű számlán túl piszkozatot, díjbekérőt és előlegszámlát is készíthetsz, majd a bizonylatokból a teljesítést követően egyetlen gombnyomással varázsolhatsz végszámlát. A funkciókért a Kata csomagban nem kell extra felárat fizetned.

Billingo online számlázó katásoknak

6. devizás számlákat is kiállíthatsz

A Billingóval 37 devizanemben 8 különböző nyelven számlázhatsz, így a külföldi partnereid is szép, igényes számlákat kaphatnak tőled. A funkció a Kata csomagban szintén nem feláras, hanem a szolgáltatás része.

7. kedvezményeket is megjeleníthetsz a számlákon

Gyakran akciózol? Akkor a kedvezményeket is fel kell tüntetned a számláidon. A Billingód ebben is partner lesz. A kedvezményeket természetesen a számlákon is jelölheted, a Kata csomag tartalmazza a funkciót.

8. naprakész KATA és AAM keretszámláló mutatja a vállalkozásod helyzetét

A Billingo KATA csomag funkcióival extra felár nélkül, bármikor ellenőrizheted a vállalkozásod aktuális KATA és/vagy AAM keretét. Nem érhet váratlanul, ha a 12 millióhoz közelít a KATA kereted. Ezért extra felárat sem kell fizetned.

Billingo online számlázó katásoknak

9. az időszakos katázásodat is jelölheted

A Billingo Kata csomag képes a katás vállalkozásod szüneteltetését is kezelni. A kalkulátorban megadhatod, adott évben hány hónapig katázol, a rendszer ennek megfelelően kalkulálja a KATA és AAM keretedet.

10. automatikus lesz a NAV adatszolgáltatásod

2020. július 1-től a katásoknak is kötelező a NAV adatszolgáltatás a belföldi adóalanyok részére kiállított számlák esetében, 2021. január 1-től pedig a magánszemélyek és külföldi cégek részére kiállított számlák esetén is. A Billingo online számlázóval automatikus a NAV adatszolgáltatás, nem kell az adatokat kézzel rögzíteni az adóhatóság felületén. A sikeres beküldésről pedig azonnali visszajelzést is kapsz.

Tudtad, hogy a Billingo átvállalja a NAV büntetést, ha összekötötted a fiókodat a NAV Online Számla rendszerével, de a szoftver hibája miatt meghiúsult az adatszolgáltatásod?

11. a kiadásaid is automatikusan bekerülnek a Billingódba

A NAV Online Számla összekapcsolással a NAV rendszerébe, más vállalkozások által feltöltött kiadásaid is automatikusan bekerülnek a Billingo fiókodba. Ez azért jó, mert egy helyen kezelheted a vállalkozásod bevételeit és kiadásait, mindig naprakész és pontos információkat láthatsz a pénzügyi helyzetedről. Ezt a funkciót is felár nélkül tartalmazza a Kata csomag.

Billingo online számlázó katásoknak

12. sztárfunkciót is kapsz

Ha rendszeresen ugyanazoknak a vevőknek állítasz ki megegyező vagy közel hasonló számlákat, esetleg folyamatos teljesítésű megbízásaid vannak, a Számlaismétlő funkcióért hálát adsz majd. A beállításaidnak megfelelő időszakonként és rendszerességgel, automatikusan készül majd el a számlád, amit a Billingód ki is küld helyetted e-mailben. Ezzel mennyi időt spórolsz havonta? A funkció a Kata csomagban extra felár nélkül elérhető.

13. mindig tudni fogod, mi történik a számláddal

A Számlakövető funkcióval mindig aktuálisan látod majd, hogy a számládat elolvasták és letöltötték. Azonnal látni fogod, ha a számlád nem ért célba, így bármikor újraküldheted, hogy ne csússzon a teljesítés. A funkció a Kata csomagban extra felár nélkül elérhető.

14. automatikus fizetési felszólítások segítik a bevételed folyamatos áramlását

A kintlévőségeid behajtását is intézi helyetted az online számlázód. Így akkor sem rabolja az idődet a felesleges és kínos telefonálás, ha a vevőd nem fizet. Előre, akár partnerenként beállíthatod, hogy milyen időszakonként és milyen üzenettel szeretnél fizetési felszólítást küldeni, a Billingód pedig automatikusan ki is küldi helyetted. A tapasztalat szerint ezzel a megoldással jelentősen csökkenthető a kintlévőség. Jobb, ha a pénzed a Te zsebedben van, igaz?

Billingo online számlázó katásoknak

15. több felhasználó csatlakozhat egy fiókhoz

A Billingóval nem kell mindent neked csinálni. Akár 3 munkatársadnak is egyedi hozzáférést és jogosultságot állíthatsz be a Számlák, Partnerek, Termékek, Kiadások és Beállítások kezeléséhez. Így bátran kiszervezheted a számlázást, a hozzá kapcsolódó adminisztrációt és a könyvelést is. A Kata csomag ezt a funkciót is felár nélkül tartalmazza.

16. korlátlan számlatömböt használhatsz

Ha több tevékenységi köröd van, a Billingóval akár teljesen külön számlatömbből is számlázhatod őket. Állíts be minden számlatömbhöz egyedi előtagot, logót és akár megjegyzést is, így tökéletesen testre szabhatod a számláidat. A Kata csomag ezt a funkciót is tartalmazza.

Billingo online számlázó katásoknak

17. ingyen kapcsolhatod össze a fiókodat a könyvelőddel

A Billingo fiókodhoz meghívhatod a könyvelődet is, aki egy saját fiókot regisztrálva, közvetlenül érheti el a számláidat. Így nem fog folyton hívni, hogy hiányoznak a bizonylatok, bármikor exportálhatja őket a könyvelő programjának megfelelő formátumban. Egyszerűen hatékonyabb lesz a közös munka, és ez mindkettőtök számára ingyenes.

18. külsős helyszíneken is készíthetsz papír alapú számlát

A Billingo online számlázód a mobilodon veled megy, bárhova is mész, így a kézi számlatömböt is kiválthatod vele. Akkor is partnered lesz, ha nem helyhez kötött tevékenységet végzel. A mobilodról vagy tabletről is kényelmesen kiállíthatod a számláidat, és azokat azonnal, e-mailben továbbíthatod a vevődnek. Már elérhetők a Billingo mobilnyomtatók, amelyekkel egy tenyérnyi készülékkel bárhol ki is nyomtathatod a számládat. Ez jó megoldás, ha e-mail címmel nem rendelkező vevőid vannak. A Kata csomag ezt a funkciót is felár nélkül tartalmazza. A Billingo mobilnyomtatókról kérdezd ügyfélszolgálatunkat => H-P 10-15 h, +36-1/500-9491 vagy írj a hello@billingo.hu-ra

19. bevezetheted a QR-kódos Azonnali fizetést

A QR-kód egy egyedi kép, ami egy speciális QR-kód olvasó segítségével egy megadott felületre navigál. Ez a QR-kódot arra is használhatod, hogy vevőid kényelemesen, a mobiljuk QR-kód olvasójával fizessék ki a számláidat. Nem kell bankon keresztül utalni, kényelmesebb, gyorsabb a fizetési folyamat. A Billingo Kata csomag ezt a funkciót is tartalmazza. 

20. ingyen kötheted össze a számlázót a webshopoddal vagy más rendszereddel

A Billingo Kata csomag már az API használatot is ingyen, felár nélkül tartalmazza. Ha webshopod vagy más előfizetéses rendszered van, akkor villámgyorsan állhatsz át automatikus számlázásra. A Billingo API-ja is megújult, annyira egyszerű a használata, hogy az integráció bármilyen programozói előképzettség nélkül is könnyedén megoldható. Jelenleg 11 webáruházplugin és 7 további összekötés ingyenesen elérhető.

Még több infó az API-ról »

Billingo online számlázó katásoknak

21. telefonos és e-mailes ügyfélszolgálat válaszol a kérdéseidre

A Billingóval soha nem maradsz egyedül. Megerősített ügyfélszolgálat válaszol a katások kérdéseire, a szoftver használatával, a bevezetéssel vagy éppen a NAV adatszolgáltatással kapcsolatban is.

Számlázni jó, Billingózni nagyszerű! Billingózz Te is!
Megnézem

Hasonló cikkek a kategóriában

A 2024-es adóév legfontosabb változásai

A 2024-es adóév legfontosabb változásai

Adózás, NAV 2024.01.29. - 17 p. olvasás

Elindult az év, de fogalmad sincs, hogy milyen adóügyi változásokkal kell számolnod? Ebben a cikkben Fülöp Olga, a Számpatikus összefoglalta a legfontosabbakat,...

vállalkozó táppénz

Ha a vállalkozó táppénzre megy

Adózás, NAV 2023.11.09. - 7 p. olvasás

A vállalkozók között sokszor felmerül kérdésként, hogy mikor, milyen esetben jár számukra egy-egy pénzbeli ellátás. Ebben a cikkben most a táppénzzel kapcsolato...

Főállásúból mellékállású vállalkozás? Itt a vonatkozó szabályok

Főállásúból mellékállású vállalkozás? Itt a vonatkozó szabályok

Adózás, NAV 2023.08.31. - 10 p. olvasás

Sokszor felmerül kérdésként a Billingo Facebook csoportban is, hogy főállás mellett hogyan, milyen formában vállalkozhatunk. Illetve az is, hogy ennek milyen ad...

hipa

Hogyan számítjuk ki az iparűzési adót?

Adózás, NAV 2023.07.28. - 7 p. olvasás

Mivel az iparűzési adó egy helyi adó, ezért annak pontos szabályait mindig a helyi adó törvény (1990. évi C. tv.), valamint a székhelyünk és telephelyünk szerin...

kismama vállalkozó

Egyéni vállalkozás működtetése kismamaként

Adózás, NAV 2023.06.21. - 9 p. olvasás

Az közismert tény, hogy a heti 36 órát elérő munkaviszony mellett vállalkozók nem kötelezettek minimum járulékfizetésre. Viszont ha valaki gyermeket vállal, és ...

környezetvédelmi termékdíj

Ha érintett vagy, május 31-ig ne feledd nyilvántartásba vetetni magad!

Adózás, NAV 2023.05.24. - 7 p. olvasás

A hamarosan bevezetendő kiterjesztett gyártói felelősség egyrészről kissé nehezíti az érintett vállalkozók életét, másrészről azonban óriási, a körforgásos gazd...

Back to Top