Szépül a Billingo: megérkezett az ÚJ Számlalista

Adózás, NAV 2020.11.20. - 4 p. olvasás

A Billingo tavaszi, külső megújulás után több tucat grafikus, fejlesztő, online szakértő és tanácsadó kezdett dolgozni a Billingo belső felületének szépítésén. A brainstorming során pedig kiemelten kezeltük a beérkezett ügyfélvéleményeket és tapasztalatokat is. Ezúton is köszönjük a sok segítséget és támogatást, amelynek hála elkészülhetett a megszépült új Billingo felhasználói felülete. Gyere, fedezzük fel együtt.

Egyszerűbb, logikusabb, átláthatóbb - mert Billingo 

Az új belső felületeket a következő 3 hónapban folyamatosan kapcsoljuk majd be a Billingo felhasználóinak, így bőven van időnk előre megismerni és megszeretni az új elrendezést. A folyamatos élesítés bevett gyakorlat a szoftverfejlesztésben. Azért van rá szükség, mert így a felmerülő nehézségek csak kevés felhasználót érintenek, azok pedig gyorsan korrigálhatók. A bekapcsolást követően folyamatosan monitorozzuk a visszajelzéseket, a funkciók működését, és ha minden rendben működik, akkor növeljük tovább a felhasználószámot. Amint a Te fiókodban is élesítettük az új felületet, belépést követően automatikusan az új designt látod majd. Semmit nem kell frissítened.

Addig is gyere, nézzük meg együtt, hogyan dolgozhatsz hamarosan még hatékonyabban!

Új designt kapott a Billingo belső felhasználói felülete

A korábban már bejelentett és már fejlesztés alatt lévő új funkciók szinte követelték, hogy még átláthatóbb és logikusabb legyen az online számlázó belső felülete, ezért elsőként a Billingo Számlalista oldala újult meg. Nézzük pontról pontra, mi változott.

Új helyen a számla létrehozása gomb

Új helyre kerültek a Számlalista oldal legfontosabb funkciói az Új számla létrehozása és a Tömeges feltöltés gombok. Mostantól az oldal alján találod a jól ismert zöld gombot.

Billingo számlalista 

Ki- és bekapcsolható a diagram megjelenése

A számlalista jobb felső sarkában elhelyezett kapcsolóval mostantól kiválaszthatod ki, hogy látszódjon vagy ne a bevételeket és kiadásokat mutató diagram. Ez eddig mindenkinél megjelent, felhasználói visszajelzésekre reagálva építettük be az új kapcsolót.

Billingo számlalista

Átalakult a számlalista szűrője

Minél többet számlázol, annál több adatot őriz a Billingód. Fontos ezért, hogy bármikor könnyen és gyorsan megtaláld az információt, amire éppen szükséged van. Ezért minden eddiginél pontosabb és összetettebb szűkítési lehetőségekkel bővítettük a szűrőt. 

Billingo számlalista

Az új szűrővel az oldalról beúszó felületen választhatod ki a szűrés típusát. Mostantól a kiállítás, fizetés és teljesítés dátuma, fizetési státusz, a bizonylat típusa, a számlakiállítás módja és számlatömb szerint is szűrhetsz. 

Billingo számlalista

Új tömeges műveletek kapcsoló

Eltűntek a számlalista oldalról a jelölőnégyzetek, a tömeges műveletek kapcsolóval azonban bármikor újra felbukkannak. Ez a funkció akkor lesz hasznos neked, ha egyszerre több számládat szeretnéd fizetettre állítani.

Billingo számlalista

Új, egyértelműbb ikonok

A Billingo ikonok egy pillantásra elárulnak minden fontos információt a számláidról. A jelölések is új ruhát kaptak. Mostantól még beszédesebbek és még könnyebben megkülönböztethetők

  • a fizetési státuszok ikonjai
  • a NAV Online Számla ikonok
  • a Kézbesítési státusz ikonok
  • Bizonylat típusok.

A jobb felső sarokban található Ikon magyarázat gombra kattintva az új ikonok pontos jelentését is megtalálod. 

Billingo számlalista 

Új egyértelmű NAV-státusz ikonok

A Billingóval automatizálható a NAV online számlaadat szolgáltatás teljesítése. Az új Számlalista oldalon mostantól még egyértelműbb a beküldésre vonatkozó visszaigazolás is. 

Billingo számlalista

A színes ikonok egyértelműen mutatják a számla NAV státuszát, így azonnal tudni fogod, ha még teendőd van vele. 

A színes ikonra kattintva annak jelentését és a hozzá tartozó összes NAV értesítést is bármikor ellenőrizheted.

Billingo számlalista

Új, látványos számlastátuszok és értesítések

Mostantól a Billingón keresztül, elektronikusan küldött számlák olvasottsági státuszai is egyértelműek. Így a Billingóba belépve azonnal tudod, hogy a vevőd megkapta, elolvasta és letöltötte-e a számládat.

Billingo számlalista

Új értesítési rendszer

Megújult a Billingo értesítési rendszere is, így mindig pontosan tudni fogod, hogy mikor és mi történt a Billingón keresztül küldött számláiddal. Ehhez csak kattints a számla mellette, olvasottsági státuszt jelző ikonra, a Billingód pedig máris mutatja, hogy mikor és melyik e-mail címre küldte a rendszer a számlaértesítőt. 

Sőt, itt követheted nyomon a fizetési emlékeztetőkben beállított és tervezett jövőbeli értesítések listáját is.  

Billingo számlalista

 Új, egyértelműbb és bővített bizonylattípus ikonok

A számlák mellett számos más bizonylatot is kiállíthatsz a Billingóval, a nagyobb átláthatóság érdekében pedig mindegyikük szép, színes, jól megkülönböztethető új ikont kapott. 

A bizonylataid típusát a Számlalista oldalon, a számla mellett azonnal láthatod. További újdonság, hogy az e-számlák is külön jelölést kaptak.

Billingo számlalista

Újdonság: Személyre szabott elrendezés és tartalom

Az új Számlalista oldalon pontosan azokat az információkat láthatod, amelyekre szükséged van. Az oszlopok elrendezési elveit és tartalmát pedig az igényeid szerint bármikor egyetlen gombnyomással megváltoztathatod. Ehhez használd egyszerűen az oszlopok melletti nyilakat és a már korábban is említett kapcsolókat. 

Billingo számlalista

Új helyen a Számlaismétlődés

Természetesen sokak kedvence, a Számlaismétlődés sem tűnt el a Számlalista oldalról, csak egy kicsit átalakult. A funkció ikonja azonnal megjelenik az ismétlődésre beállított számlák mellett. 

Billingo számlalista

Új számlaismétlődést pedig a megújult Műveleti ikonra kattintva tudsz beállítani. 

Billingo számlalista

Megújult a műveleti gomb

Sok új számlázáshoz kapcsolódó műveleti lehetőség került a programba az elmúlt hónapokban, ezért fontosnak éreztük megújítani és egyszerűsíteni a Számlalista műveleti panelt. Az új felület még átláthatóbb, könnyen kezelhető és egyértelmű.

Billingo számlalista

Most már mindent tudsz az új számlalista oldalról, amely hamarosan minden Billingós fiókban megjelenik.

Irány a Billingo »

Hasonló cikkek a kategóriában

A 2024-es adóév legfontosabb változásai

A 2024-es adóév legfontosabb változásai

Adózás, NAV 2024.01.29. - 17 p. olvasás

Elindult az év, de fogalmad sincs, hogy milyen adóügyi változásokkal kell számolnod? Ebben a cikkben Fülöp Olga, a Számpatikus összefoglalta a legfontosabbakat,...

vállalkozó táppénz

Ha a vállalkozó táppénzre megy

Adózás, NAV 2023.11.09. - 7 p. olvasás

A vállalkozók között sokszor felmerül kérdésként, hogy mikor, milyen esetben jár számukra egy-egy pénzbeli ellátás. Ebben a cikkben most a táppénzzel kapcsolato...

Főállásúból mellékállású vállalkozás? Itt a vonatkozó szabályok

Főállásúból mellékállású vállalkozás? Itt a vonatkozó szabályok

Adózás, NAV 2023.08.31. - 10 p. olvasás

Sokszor felmerül kérdésként a Billingo Facebook csoportban is, hogy főállás mellett hogyan, milyen formában vállalkozhatunk. Illetve az is, hogy ennek milyen ad...

hipa

Hogyan számítjuk ki az iparűzési adót?

Adózás, NAV 2023.07.28. - 7 p. olvasás

Mivel az iparűzési adó egy helyi adó, ezért annak pontos szabályait mindig a helyi adó törvény (1990. évi C. tv.), valamint a székhelyünk és telephelyünk szerin...

kismama vállalkozó

Egyéni vállalkozás működtetése kismamaként

Adózás, NAV 2023.06.21. - 9 p. olvasás

Az közismert tény, hogy a heti 36 órát elérő munkaviszony mellett vállalkozók nem kötelezettek minimum járulékfizetésre. Viszont ha valaki gyermeket vállal, és ...

környezetvédelmi termékdíj

Ha érintett vagy, május 31-ig ne feledd nyilvántartásba vetetni magad!

Adózás, NAV 2023.05.24. - 7 p. olvasás

A hamarosan bevezetendő kiterjesztett gyártói felelősség egyrészről kissé nehezíti az érintett vállalkozók életét, másrészről azonban óriási, a körforgásos gazd...

Back to Top