Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Velünk történt / Szupersebességre kapcsolt a Bi…
Velünk történt - 2023.01.18. - 5 p. olvasás

Szupersebességre kapcsolt a Billingo Bankszinkron

Még átláthatóbb banki kapcsolatokkal, 1 vadonatúj magyar és 6 nemzetközi banki összekötéssel és a kiadásokra is kiterjedő tranzakció-párosítással is bővült a Billingo Bankszinkron. Ezt imádni fogod, gyere, nézd meg, hogyan teszi még egyértelműbbé és érthetőbbé a Billingo a pénzügyeidet is!

Szupersebességre kapcsolt a Billingo Bankszinkron

ÚJDONSÁG: Itt az új és automatikus Bankszinkron napló funkció

A Bankszinkron megoldásunk bevezetése óta az egyik legkedveltebb szolgáltatás a Billingósok körében. Az új, automatikus Bankszinkron naplóval pedig most a rendszer mögé is benézhetsz és azonnali információkat kapsz, ha esetleg fennakadásokat tapasztalsz az adatszinkronban.

A Bankszinkron egyik legfőbb erőssége, hogy netbanki belépés nélkül, közvetlenül a Billlingóban látod a pénzügyi tranzakciókat, kimenő és bejövő utalásokat egyaránt.

A technika ördöge azonban néha közbelép. Ekkor tapasztalhatod, hogy nem naprakész az adatszinkron, technikai hiba miatt elakad az adatáramlás vagy éppen az már az összekötés sem volt sikeres.

Ezért a felhasználói kérésekre reagálva elhoztuk a Bankszinkron naplót, ami bármikor, azonnal informál a Bankszinkronod aktuális működéséről, hiba esetén pedig annak okáról is.

Mostantól nem hagyunk kétségek között.

Az új Bankszinkron napló funkciónak hála bármikor ellenőrizheted, hogy

 • mikor történt az utolsó adatszinkron,
 • mi az oka, ha nem naprakész adatokat látsz a Bankszinkronban (pl. banki kapcsolat hiánya, adatátadási hiba, lejárt az összekötés stb.
 • mikor kell megújítanod a banki összekötést (adatbiztonsági szempontból 3 havonta engedélyezned kell)

Az új automatikus naplózás segít naprakészen tartani a pénzügyeidet, információt ad a rendszer-fennakadásokról és akkor is figyelmeztet, ha tennivalód van.

Lépj be a Bankszinkronba és ellenőrizd, hogy minden rendben működik-e!

Belépek »

A Bankszinkron napló minden Bankszinkront is tartalmazó előfizetésben elérhető.

ÚJ: Megérkezett a MagNet Bank integráció

Helló Raiffeisen Romania, Banca Comerciala Romana, Banca Transilvania, Tatra Banka, Bank Austria és Erste Bank Austria

11 bank és pénzintézet után 7 újabb bankkal bővült a Billingo banki összekötések sora. Felhasználói kérésre elhoztuk nektek a népszerű magnetbankos integrációt és további románi szlovákiai és osztrák intergációkkal is bővült a lista: 

Új integrációk:

 • Magnet Bank
 • Raiffeisen Romania
 • Banca Transilvania
 • Banca Comerciala Romana
 • Tatra Banka
 • Bank Austria
 • Erste Bank Austria
Az új banki integrációk minden Bankszinkront is tartalmazó előfizetéssel elérhetők.


 

ÚJ FUNKCIÓ: A beérkező számlák (kiadások) is párosíthatók a kimenő utalásokkal

Még átláthatóbbá és pontosan kezelhetővé teszi a legújabb Billingo Bankszinkron funkció a pénzügyeid kezelését. Hiszen a bejövő utalások mellett a kimenő tranzakciókat is párosíthatod a hozzájuk tartozó kiadások számláival.

Ezzel a funkcióval a Bankszinkronban megjelenő összes tranzakciót összevezetheted a saját számlapárjával, így pontos képet kapsz a pénzmozgásokról és a könyvelőd is könnyebben átlátja a bankszámlatörténetet.

A Kiadások és kimenő számlák párosítása funkció a Bankszinkron Plusz kiegészítőben érhető el. 

Kiadások és kimenő tranzakciók párosítása a gyakorlatban

1. A NAV Online Számla összekötésnek köszönhetően a vállalkozásod részére kiállított számlák automatikusan megjelennek a Bejövő számlák között. Ennek hiányában manuálisan is felviheted a kiadásaid során kapott számlák adatait és a hozzá tartozó számlaképet. 

2. A kiegyenlítésre váró számlák listáját a Vezérlőpulton is bármikor ellenőrizheted.

3.  Válaszd ki a Bankszinkronban a beérkező tranzakciót és kattints a Műveletek ikonra. 

4. A javasolt bizonylatok közül válaszd ki a tranzakcióhoz tartozót. Ha nem ajánlja fel a rendszer, akkor a közleményben megadott bizonylat sorszáma, a partner vagy az összeg alapján keresd meg a hozzá tartozó számlát. 

5. A Párosításra kattintva párosítsd össze őket.

Még egy hasznos szuperújítás a SimplePay utalások vagy utánvétes rendelések kombinált párosításához

A kiadásokhoz és bevételekhez nemcsak egy, hanem bármennyi tranzakció tartozhat. A legjobb pedig, hogy ezeket akár keverheted is. 

Ez rendkívül hasznos lesz, ha pl. a SimplePay utalások vagy futárszolgálattal teljesített utánvétes bevételek utalása során automatikusan levonja az átutalt összegből a saját tranzakciós jutalékát, és erről külön számlát állít ki a vállalkozásod részére. Ebben az esetben az adott bevételhez bevételi és kiadási számla is tartozik, amit eddig kimondottan nehéz volt összepárosítani. Felhasználóink kérésére azonban erre is készültünk egy szuper megoldással, és mostantól egy adott tranzakciót akár a hozzá tartozó kimenő és bejövő számlával is összepárosíthatod.

És ez még mindig nem minden! 

Hamarosan kezdődik az automatikus párosítás tesztelése is, így heteken belül még tovább könnyíti a Billingo Bankszinkron a pénzügyi ellenőrzés folyamatát.

További fontos információk

 1. Bankszinkron összekapcsolás előtt győzödj meg arról, hogy amennyiben szükséges megadni az IBAN-t és azonosítót is kér a bank, akkor ezt a Billingo felületén is helyesen add meg. Sok esetben a bankok biztonsági okokból nem jelzik vissza, ha a Billingo felületén rosszul volt megadva egy adat, de a banki oldalon helyesen kerül megadásra. Ebben az esetben ugyanis csak azt a hibajelzés érkezik, hogy sikertelen a bejelentkezés. Közben a banki oldalon úgy tűnhet, hogy minden rendben történt.
 2. EU szinten szabályozott, hogy a bankszámlákat a Billingo rendszere naponta maximum négyszer kérdezheti, ennek megfelelően frissülnek az adatok is.
 3. A könyvelés előtt álló tételek a bank könyvelésére várnak, ami néhány pillanatot vagy akár több napot is igénybe vehet. Ezeket a Billingóban “Függőben lévő tranzakció” -ként jelennek meg és nem lehetséges a számlával való párosításuk sem, mivel könyvelés után új azonosítóval jönnek létre.

Éljen a pénzügyi átláthatóság a Billingo Bankszinkronnal, élvezd te is!

Nincs még Billingo Bankszinkron összekötésed? 

Csak egy kattintás, válassz csomagot =>

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás könyvelés webáruház kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság számlázó program váltás pályázat átalányadó digitális archiválás Billingo ajánlói rendszer fintech áfa API pénztárgép ügyfélszolgálat devizás számlázás online fizetés GDPR bankszámlaszám kiva adóváltozás 2023 adózás tao webshop létrehozás digitalizáció adóbevallás egészségbiztosítás vállalati egészségbiztosítás adathalászat övtj napelem-pályáza napelem pályázat napelem napkollektor pályázati kiírás tender pályázati feltételek shopify patreon etsy weboldal digitalizálás költségcsökkentés egyéni vállalkozás hipa biztosítás kiégés burnout esélyegyenlőség társadalmi felelősségvállalás számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó iparűzési adó adókártya adóazonosító jel adóazonosító őstermelő őstermelők őstermelő adózás kiegészítő őstermelői tevékenység ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház adókonferencia adózás 2023 adótörvény digitális névjegykártya beszállító beszállítás áremelés munka törvénykönyve mtk. munkajog változások minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér