Szupersebességre kapcsolt a Billingo Bankszinkron

Billingo hírek 2023.01.18. - 5 p. olvasás

Még átláthatóbb banki kapcsolatokkal, 1 vadonatúj magyar és 6 nemzetközi banki összekötéssel és a kiadásokra is kiterjedő tranzakció-párosítással is bővült a Billingo Bankszinkron. Ezt imádni fogod, gyere, nézd meg, hogyan teszi még egyértelműbbé és érthetőbbé a Billingo a pénzügyeidet is!

ÚJDONSÁG: Itt az új és automatikus Bankszinkron napló funkció

A Bankszinkron megoldásunk bevezetése óta az egyik legkedveltebb szolgáltatás a Billingósok körében. Az új, automatikus Bankszinkron naplóval pedig most a rendszer mögé is benézhetsz és azonnali információkat kapsz, ha esetleg fennakadásokat tapasztalsz az adatszinkronban.

A Bankszinkron egyik legfőbb erőssége, hogy netbanki belépés nélkül, közvetlenül a Billlingóban látod a pénzügyi tranzakciókat, kimenő és bejövő utalásokat egyaránt.

A technika ördöge azonban néha közbelép. Ekkor tapasztalhatod, hogy nem naprakész az adatszinkron, technikai hiba miatt elakad az adatáramlás vagy éppen az már az összekötés sem volt sikeres.

Ezért a felhasználói kérésekre reagálva elhoztuk a Bankszinkron naplót, ami bármikor, azonnal informál a Bankszinkronod aktuális működéséről, hiba esetén pedig annak okáról is.

Mostantól nem hagyunk kétségek között.

Az új Bankszinkron napló funkciónak hála bármikor ellenőrizheted, hogy

  • mikor történt az utolsó adatszinkron,
  • mi az oka, ha nem naprakész adatokat látsz a Bankszinkronban (pl. banki kapcsolat hiánya, adatátadási hiba, lejárt az összekötés stb.
  • mikor kell megújítanod a banki összekötést (adatbiztonsági szempontból 3 havonta engedélyezned kell)

Az új automatikus naplózás segít naprakészen tartani a pénzügyeidet, információt ad a rendszer-fennakadásokról és akkor is figyelmeztet, ha tennivalód van.

Lépj be a Bankszinkronba és ellenőrizd, hogy minden rendben működik-e!

Belépek »

A Bankszinkron napló minden Bankszinkront is tartalmazó előfizetésben elérhető.

ÚJ: Megérkezett a MagNet Bank integráció

Helló Raiffeisen Romania, Banca Comerciala Romana, Banca Transilvania, Tatra Banka, Bank Austria és Erste Bank Austria

11 bank és pénzintézet után 7 újabb bankkal bővült a Billingo banki összekötések sora. Felhasználói kérésre elhoztuk nektek a népszerű magnetbankos integrációt és további románi szlovákiai és osztrák intergációkkal is bővült a lista: 

Új integrációk:

  • Magnet Bank
  • Raiffeisen Romania
  • Banca Transilvania
  • Banca Comerciala Romana
  • Tatra Banka
  • Bank Austria
  • Erste Bank Austria
Az új banki integrációk minden Bankszinkront is tartalmazó előfizetéssel elérhetők.


 

ÚJ FUNKCIÓ: A beérkező számlák (kiadások) is párosíthatók a kimenő utalásokkal

Még átláthatóbbá és pontosan kezelhetővé teszi a legújabb Billingo Bankszinkron funkció a pénzügyeid kezelését. Hiszen a bejövő utalások mellett a kimenő tranzakciókat is párosíthatod a hozzájuk tartozó kiadások számláival.

Ezzel a funkcióval a Bankszinkronban megjelenő összes tranzakciót összevezetheted a saját számlapárjával, így pontos képet kapsz a pénzmozgásokról és a könyvelőd is könnyebben átlátja a bankszámlatörténetet.

A Kiadások és kimenő számlák párosítása funkció a Bankszinkron Plusz kiegészítőben érhető el. 

Kiadások és kimenő tranzakciók párosítása a gyakorlatban

1. A NAV Online Számla összekötésnek köszönhetően a vállalkozásod részére kiállított számlák automatikusan megjelennek a Bejövő számlák között. Ennek hiányában manuálisan is felviheted a kiadásaid során kapott számlák adatait és a hozzá tartozó számlaképet. 

2. A kiegyenlítésre váró számlák listáját a Vezérlőpulton is bármikor ellenőrizheted.

3.  Válaszd ki a Bankszinkronban a beérkező tranzakciót és kattints a Műveletek ikonra. 

4. A javasolt bizonylatok közül válaszd ki a tranzakcióhoz tartozót. Ha nem ajánlja fel a rendszer, akkor a közleményben megadott bizonylat sorszáma, a partner vagy az összeg alapján keresd meg a hozzá tartozó számlát. 

5. A Párosításra kattintva párosítsd össze őket.

Még egy hasznos szuperújítás a SimplePay utalások vagy utánvétes rendelések kombinált párosításához

A kiadásokhoz és bevételekhez nemcsak egy, hanem bármennyi tranzakció tartozhat. A legjobb pedig, hogy ezeket akár keverheted is. 

Ez rendkívül hasznos lesz, ha pl. a SimplePay utalások vagy futárszolgálattal teljesített utánvétes bevételek utalása során automatikusan levonja az átutalt összegből a saját tranzakciós jutalékát, és erről külön számlát állít ki a vállalkozásod részére. Ebben az esetben az adott bevételhez bevételi és kiadási számla is tartozik, amit eddig kimondottan nehéz volt összepárosítani. Felhasználóink kérésére azonban erre is készültünk egy szuper megoldással, és mostantól egy adott tranzakciót akár a hozzá tartozó kimenő és bejövő számlával is összepárosíthatod.

És ez még mindig nem minden! 

Hamarosan kezdődik az automatikus párosítás tesztelése is, így heteken belül még tovább könnyíti a Billingo Bankszinkron a pénzügyi ellenőrzés folyamatát.

További fontos információk

  1. Bankszinkron összekapcsolás előtt győzödj meg arról, hogy amennyiben szükséges megadni az IBAN-t és azonosítót is kér a bank, akkor ezt a Billingo felületén is helyesen add meg. Sok esetben a bankok biztonsági okokból nem jelzik vissza, ha a Billingo felületén rosszul volt megadva egy adat, de a banki oldalon helyesen kerül megadásra. Ebben az esetben ugyanis csak azt a hibajelzés érkezik, hogy sikertelen a bejelentkezés. Közben a banki oldalon úgy tűnhet, hogy minden rendben történt.
  2. EU szinten szabályozott, hogy a bankszámlákat a Billingo rendszere naponta maximum négyszer kérdezheti, ennek megfelelően frissülnek az adatok is.
  3. A könyvelés előtt álló tételek a bank könyvelésére várnak, ami néhány pillanatot vagy akár több napot is igénybe vehet. Ezeket a Billingóban “Függőben lévő tranzakció” -ként jelennek meg és nem lehetséges a számlával való párosításuk sem, mivel könyvelés után új azonosítóval jönnek létre.

Éljen a pénzügyi átláthatóság a Billingo Bankszinkronnal, élvezd te is!

Nincs még Billingo Bankszinkron összekötésed? 

Csak egy kattintás, válassz csomagot =>

Hasonló cikkek a kategóriában

10 éves a Billingo online számlázó

10 év alatt közel 100 millió számlát állítottak ki a vállalkozások a Billingóval

Billingo hírek 2024.03.25. - 4 p. olvasás

Már 10 éve részese a magyar vállalkozások életének a Billingo online számlázó, ami most ünnepli megalapításának 10. évfordulóját. A cég elsősorban a mikro-, kis...

JVSZ - Best Technology Investment - Billingo

Companies for the Future díjat kapott a Billingo

Billingo hírek 2024.02.05. - 6 p. olvasás

A Joint Venture Szövetség immár harmadik alkalommal rendezte meg a Companies for the Future Award gálát, ahol idén Besztró Szabolcs, a Billingo Operatív és Stra...

Mesterséges intelligencia kutatás

Erre használják a cégek a mesterséges intelligenciát

Billingo hírek 2024.01.08. - 5 p. olvasás

A magyar vállalkozások többsége szerint az MI időt és energiát spórol a cégeknek. A mesterséges intelligencia üzleti célú használatára már Magyarországon is ...

Billingo AI

Pénzügyi sci-fi kézikönyv a Billingótól

Billingo hírek 2023.11.17. - 2 p. olvasás

Itt a nagy leleplezés: a Billingo háza táján óriási fejlesztések folynak a háttérben, amely nemcsak a számlázást helyezi új alapokra. Vezérigazgatónk, Sárospata...

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Billingo hírek 2023.11.15. - 1 p. olvasás

Gőzerővel dolgozunk azon, hogy az átalányadózók év végi hajrája könnyebb legyen. Az utolsó negyedév sosem egyszerű egy vállalkozónak, de mi igyekeztünk azzá ten...

b2w

Formabontó és előremutató - ilyen volt a B2W Fesztivál

Billingo hírek 2023.11.06. - 6 p. olvasás

Óriási szükség van arra, hogy a vállalkozások előre tervezzenek, gyorsan és hatékonyan tudjanak reagálni a változásokra. A marketing területére különösen igaz e...

Back to Top