Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Egyéb / A tértivevényes postázás legfő…
Egyéb - 2021.05.14. - 3 p. olvasás

A tértivevényes postázás legfőbb előnyei

Szeretnéd biztonságban tudni postai úton kiküldött számláidat? Nem akarsz amiatt izgulni, hogy egy elveszett bizonylat miatt késik az utalás? Jó lenne visszaigazolást kapni, hogy partnered kézhez vette a küldeményed? A megoldás: a tértivevény!

Tértivevényes levél

Tértivevényes levél = biztonság

Jártál már úgy, hogy egy fontos küldeményed elkallódott a levélrengetegben? Beborítékoltad, elmentél a postára, kivártad a hosszú sort, kifizetted, de a címzetthez sosem érkezett meg? Ez nemcsak rendkívül bosszantó, de nélkülözhetetlen dokumentumok esetén akár komoly anyagi veszteséggel is járhat.

Kivéve, ha tértivevénnyel követed nyomon küldeményeidet! Ilyenkor ugyanis nemcsak arról kapsz igazolást, hogy útnak indult a borítékod, de a postától visszaigazolást is küldenek, hogy ki és mikor vette át a levelet.

Mi a különbség az ajánlott és tértivevényes levelek között?

Mindkét esetben a posta rögzíti, hogy a levél mikor került feladásra, mikor kézbesítették - vagy próbálták meg kézbesíteni - és kinek a kezében landolt a küldemény.

Amennyiben a postás nem tudja átadni a levelet, ajánlott és térivevényes levél esetén is értesítőt hagy, amelyben megjelöli, hogy mikor kísérli meg újra a kézbesítést vagy melyik postán és meddig lehet átvenni a küldeményt.

A tértivevényes levél esetében azonban a feladó is visszaigazolást kap a posta által rögzített adatokról.

Számlát küldesz? Ne bízd a véletlenre!

Amennyiben hivatalos iratokat, szerződéseket, igazolásokat postázol, jó ha bebiztosítod magad a küldemény nyomon követésével, ugyanis komoly jogi és anyagi következményei lehetnek annak, ha a címzett nem kapja meg a levelet. Ugyanez vonatkozik a számlákra is. Egy elmaradt utalás esetén nem tudhatod pontosan, hogy a címzett valóban nem vette kézhez a levelet, vagy csak kibúvót keres a fizetés alól. Tértivevény esetén ez kiválóan ellenőrizhető, nincs helye mellébeszélésnek.

Viszlát, papírnyomtatvány! Helló, modern tértivevény!

Az elmúlt egy évben könnyes búcsút vettünk a jó öreg papíralapú tértivevény nyomtatványoktól. Nincs több sorban állás közben történő rohamtempójú kitöltés, macskakaparásos fecnik.

Az állami és önkormányzati szervezetek számára már 2020. július 1-jétől megszűnt a papíralapú tértivevény, kizárólag elektronikus címadattal adhatók fel a hivatalos iratok. 2021. január 1-jétől pedig már a lakossági ügyfelek esetében is - hiteles, digitális aláírással és időbélyeggel ellátott - elektronikus úton küldött kézbesítési igazolás váltotta fel az idejét múlt nyomtatványokat.

Korábban a tértivevényes levél hagyományos feladásánál két nyomtatványt is ki kellett tölteni. Egyik a feladóvevény volt, amely a feladás tényét igazolta, a másik a tértivevény nyomtatvány, amelyet a küldemény hátuljára ragasztott a posta, és kézbesítéskor ezt kellett aláírni, majd a levél kézbesítését követően az aláírt igazolást visszaküldték a feladónak.

Január 1-jétől a kézbesítésről a visszaigazolás elektronikus csatornán - pl. e-mailen vagy ePostakönyvön - keresztül érkezik.

Igény esetén továbbra is lehetőség van papíralapon megkapni a kézbesítési igazolást, mely a posta rendszeréből kerül kinyomtatásra. A papíralapú verzió ugyanakkor feláras.

Miért jó az elektronikus tértivevény?

Az elektronikus adatokkal történő feladással és az elektronikus visszaigazolással jelentősen csökkennek az adminisztrációs terhek és természetesen a papírfelhasználás. Sokkal modernebb és környezetbarátabb megoldás.

Tudtad, hogy már a Billingón keresztül is küldhetsz tértivevényes levelet?

Bizony, a Postai feladás szolgáltatással időt és energiát szeretnénk spórolni, ha könyvelőd vagy partnered ragaszkodik ahhoz, hogy kinyomtatott formában juttasd el hozzá a bizonylatokat.

Billingódon keresztül teljesen érintésmentesen postai úton, papíralapon adhatod fel számláidat és/vagy más bizonylataidat, hogy azokat ne neked kelljen kinyomtatni, borítékolni és a postára eljuttatni.

A postai feladást néhány gombnyomással elintézheted és folyamatosan nyomon követheted küldeményed aktuális státuszát. Kérhetsz fekete-fehér vagy színes nyomtatást, és nem csak belföldre, de külföldre is címezheted leveleidet. Választhatsz elsőbbségi, ajánlott és tértivevényes küldést, a gyorsaságért és biztonságért. Utóbbi esetében letölthető elektronikus tértivevénnyel igazolhatod a számla átvételét.


Add postára Te is számláidat egyszerűen és gyorsan! 
Kipróbálom

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás webáruház könyvelés kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság pályázat digitális archiválás számlázó program váltás Billingo ajánlói rendszer fintech áfa API pénztárgép átalányadó devizás számlázás ügyfélszolgálat online fizetés GDPR bankszámlaszám webshop létrehozás adóváltozás kiva 2023 adózás tender pályázati kiírás napkollektor napelem napelem pályázat napelem-pályáza pályázati feltételek shopify patreon etsy tao költségcsökkentés digitalizáció övtj bevételi összeghatár digitális névjegykártya változások munkajog mtk. munka törvénykönyve áremelés beszállítás beszállító minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér szocho 30 év alatti anyák kedvezménye adómentes adóalap összeghatár egyéni vállalkozás adószámos magánszemély briefly meska ügyfélkapu ányk hipa Általános Nyomtatványkitöltő Programot kereskedelmi és iparkamara szabadúszó vállalkozó iparűzési adó számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó adótörvény adókártya adóazonosító jel adóazonosító ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház weboldal digitalizálás adókonferencia adózás 2023