A tértivevényes postázás legfőbb előnyei

Billingo hírek 2021.05.14. - 3 p. olvasás

Szeretnéd biztonságban tudni postai úton kiküldött számláidat? Nem akarsz amiatt izgulni, hogy egy elveszett bizonylat miatt késik az utalás? Jó lenne visszaigazolást kapni, hogy partnered kézhez vette a küldeményed? A megoldás: a tértivevény!

Tértivevényes levél = biztonság

Jártál már úgy, hogy egy fontos küldeményed elkallódott a levélrengetegben? Beborítékoltad, elmentél a postára, kivártad a hosszú sort, kifizetted, de a címzetthez sosem érkezett meg? Ez nemcsak rendkívül bosszantó, de nélkülözhetetlen dokumentumok esetén akár komoly anyagi veszteséggel is járhat.

Kivéve, ha tértivevénnyel követed nyomon küldeményeidet! Ilyenkor ugyanis nemcsak arról kapsz igazolást, hogy útnak indult a borítékod, de a postától visszaigazolást is küldenek, hogy ki és mikor vette át a levelet.

Mi a különbség az ajánlott és tértivevényes levelek között?

Mindkét esetben a posta rögzíti, hogy a levél mikor került feladásra, mikor kézbesítették - vagy próbálták meg kézbesíteni - és kinek a kezében landolt a küldemény.

Amennyiben a postás nem tudja átadni a levelet, ajánlott és térivevényes levél esetén is értesítőt hagy, amelyben megjelöli, hogy mikor kísérli meg újra a kézbesítést vagy melyik postán és meddig lehet átvenni a küldeményt.

A tértivevényes levél esetében azonban a feladó is visszaigazolást kap a posta által rögzített adatokról.

Számlát küldesz? Ne bízd a véletlenre!

Amennyiben hivatalos iratokat, szerződéseket, igazolásokat postázol, jó ha bebiztosítod magad a küldemény nyomon követésével, ugyanis komoly jogi és anyagi következményei lehetnek annak, ha a címzett nem kapja meg a levelet. Ugyanez vonatkozik a számlákra is. Egy elmaradt utalás esetén nem tudhatod pontosan, hogy a címzett valóban nem vette kézhez a levelet, vagy csak kibúvót keres a fizetés alól. Tértivevény esetén ez kiválóan ellenőrizhető, nincs helye mellébeszélésnek.

Viszlát, papírnyomtatvány! Helló, modern tértivevény!

Az elmúlt egy évben könnyes búcsút vettünk a jó öreg papíralapú tértivevény nyomtatványoktól. Nincs több sorban állás közben történő rohamtempójú kitöltés, macskakaparásos fecnik.

Az állami és önkormányzati szervezetek számára már 2020. július 1-jétől megszűnt a papíralapú tértivevény, kizárólag elektronikus címadattal adhatók fel a hivatalos iratok. 2021. január 1-jétől pedig már a lakossági ügyfelek esetében is - hiteles, digitális aláírással és időbélyeggel ellátott - elektronikus úton küldött kézbesítési igazolás váltotta fel az idejét múlt nyomtatványokat.

Korábban a tértivevényes levél hagyományos feladásánál két nyomtatványt is ki kellett tölteni. Egyik a feladóvevény volt, amely a feladás tényét igazolta, a másik a tértivevény nyomtatvány, amelyet a küldemény hátuljára ragasztott a posta, és kézbesítéskor ezt kellett aláírni, majd a levél kézbesítését követően az aláírt igazolást visszaküldték a feladónak.

Január 1-jétől a kézbesítésről a visszaigazolás elektronikus csatornán - pl. e-mailen vagy ePostakönyvön - keresztül érkezik.

Igény esetén továbbra is lehetőség van papíralapon megkapni a kézbesítési igazolást, mely a posta rendszeréből kerül kinyomtatásra. A papíralapú verzió ugyanakkor feláras.

Miért jó az elektronikus tértivevény?

Az elektronikus adatokkal történő feladással és az elektronikus visszaigazolással jelentősen csökkennek az adminisztrációs terhek és természetesen a papírfelhasználás. Sokkal modernebb és környezetbarátabb megoldás.

Tudtad, hogy már a Billingón keresztül is küldhetsz tértivevényes levelet?

Bizony, a Postai feladás szolgáltatással időt és energiát szeretnénk spórolni, ha könyvelőd vagy partnered ragaszkodik ahhoz, hogy kinyomtatott formában juttasd el hozzá a bizonylatokat.

Billingódon keresztül teljesen érintésmentesen postai úton, papíralapon adhatod fel számláidat és/vagy más bizonylataidat, hogy azokat ne neked kelljen kinyomtatni, borítékolni és a postára eljuttatni.

A postai feladást néhány gombnyomással elintézheted és folyamatosan nyomon követheted küldeményed aktuális státuszát. Kérhetsz fekete-fehér vagy színes nyomtatást, és nem csak belföldre, de külföldre is címezheted leveleidet. Választhatsz elsőbbségi, ajánlott és tértivevényes küldést, a gyorsaságért és biztonságért. Utóbbi esetében letölthető elektronikus tértivevénnyel igazolhatod a számla átvételét.


Add postára Te is számláidat egyszerűen és gyorsan! 
Kipróbálom

Hasonló cikkek a kategóriában

10 éves a Billingo online számlázó

10 év alatt közel 100 millió számlát állítottak ki a vállalkozások a Billingóval

Billingo hírek 2024.03.25. - 4 p. olvasás

Már 10 éve részese a magyar vállalkozások életének a Billingo online számlázó, ami most ünnepli megalapításának 10. évfordulóját. A cég elsősorban a mikro-, kis...

JVSZ - Best Technology Investment - Billingo

Companies for the Future díjat kapott a Billingo

Billingo hírek 2024.02.05. - 6 p. olvasás

A Joint Venture Szövetség immár harmadik alkalommal rendezte meg a Companies for the Future Award gálát, ahol idén Besztró Szabolcs, a Billingo Operatív és Stra...

Mesterséges intelligencia kutatás

Erre használják a cégek a mesterséges intelligenciát

Billingo hírek 2024.01.08. - 5 p. olvasás

A magyar vállalkozások többsége szerint az MI időt és energiát spórol a cégeknek. A mesterséges intelligencia üzleti célú használatára már Magyarországon is ...

Billingo AI

Pénzügyi sci-fi kézikönyv a Billingótól

Billingo hírek 2023.11.17. - 2 p. olvasás

Itt a nagy leleplezés: a Billingo háza táján óriási fejlesztések folynak a háttérben, amely nemcsak a számlázást helyezi új alapokra. Vezérigazgatónk, Sárospata...

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Billingo hírek 2023.11.15. - 1 p. olvasás

Gőzerővel dolgozunk azon, hogy az átalányadózók év végi hajrája könnyebb legyen. Az utolsó negyedév sosem egyszerű egy vállalkozónak, de mi igyekeztünk azzá ten...

b2w

Formabontó és előremutató - ilyen volt a B2W Fesztivál

Billingo hírek 2023.11.06. - 6 p. olvasás

Óriási szükség van arra, hogy a vállalkozások előre tervezzenek, gyorsan és hatékonyan tudjanak reagálni a változásokra. A marketing területére különösen igaz e...

Back to Top