Kezdőknek és haladóknak: turbózd fel a webshopodat dropshippinggel - már Billingo integrációval is elérhető

Billingo hírek 2020.12.07. - 3 p. olvasás

Bővítsd a választékot, árulj szezonális termékeket, pozicionáld magad újra, vagy akár indíts teljesen új webáruházat a meglévő mellé! A lényeg, hogy ne hagyd ki lehetőséget a növekedésre! 2020 decembere extrém magasságokba repítheti a hazai e-kereskedelmet.

Az év legkiemelkedőbb forgalmú időszaka máris itt van a kanyarban, de egyáltalán nem késő azon gondolkodni, milyen termékeket újíts be a shopod kínálatába. A dropshipping rendszer nagy előnye, hogy villámgyorsan bevethető, így lehetőséged nyílik úgy nekifutni a karácsonyi szezonnak, hogy kényelmesen hátradőlve válogathatsz és nem kell aggódnod a szezonális termékek finanszírozása miatt.

Dropshipping - jó lehet neked is?

A dropshipping értékesítési modell annak ellenére nagyon népszerű, hogy a közelmúltig csak nemzetközi szinten volt elérhető. Ha még nem mélyültél volna el a témában, a rendszer egyik legnagyobb előnye, hogy a megvásárolt terméket a gyártó közvetlenül a vásárlóhoz juttatja el, az értékesítő webáruháznak nem is kell érintkeznie vele. Tehát: nem kell raktárkészletet vásárolni!

Dropshipperként a Te dolgod mindössze, hogy összeállíts egy meggyőző termékportfóliót, a marketinget vidd, és az eladásaid növeld. Hát lehetne ennél kényelmesebb a termékbeszerzés és a vásárlóid kiszolgálása?

De nézzük mindezt gyakorlatban!

Mi a különbség egy dropshipping és egy hagyományos webáruház rendeléskiszolgálási folyamata között?

Így néz ki a hagyományos webáruházi megrendelés folyamata

1. Beérkezik a rendelés a webáruházba.
2. A webáruház saját árukészletéről kiszedi és összekészíti a megrendelés tartalmát.
3. A webáruház kiállítja a megrendeléshez tartozó számlát.
4. A webáruház csomagolja és szállításra előkészíti a megrendelt termékeket.
5. A webáruház gondoskodik a megrendelés vásárlóhoz való szállításáról.

Ugyanez így zajlik a dropshipping webáruház esetében

1. A vásárló leadja a megrendelését a webáruházban.
2. A webáruház automatikusan vagy manuálisan továbbítja a megrendelés részleteit (megrendelési tételek, vevőadatok) a dropshipping partnernek.
3. A dropshipping partner elkészíti a megrendeléshez kapcsolódó számlát.
4. A dropshipping partner csomagolja és szállításra előkészíti a megrendelt termékeket.
5. A dropshipping partner a webáruház nevében kiküldi a megrendelést a vásárlóhoz.

Azon kívül, hogy automatikusan vagy manuálisan továbbítod a dropshipping partner felé a megrendelési információkat, nincs egyéb teendőd a megrendelés teljesítésével.

Webshop dropshipping Billingo integrációval

Win-win helyzet mindenkinek

Az értékesítő webáruházak, azaz a dropshipperek hozzáférést kapnak olyan árukészletekhez, amelyekre egyébként nem tudnának építkezni, a nagykerek pedig kiaknázzák a dropshipping piactérhez csatlakoztatott webshopok forgalmát, és a rendeléskezeléssel kapcsolatos terhek alól is mentesülnek.

Hiszen nem kérdés, hogy a nagykereskedők számára is óriási lehetőség egy ilyen rendszer:

  • elengedhetik a viszonteladók felkutatásával, tárgyalásokkal és egyedi szerződéskötésekkel járó terheket,
  • olyan vásárlói rétegeket érhetnek el, akiket a hagyományos úton valószínűleg nem érnének el,
  • sok esetben a raktározást, rendeléskezelést és a komplett logisztikai folyamatot is rábízhatják a dropshippinget biztosító cégre.

Ez mind szépen hangzik, de azért hátránya is van a rendszernek, ha külföldi platformmal és partnerekkel dolgozol: a legfájóbb általában a hosszú szállítási idő, de a költségek is magasak lehetnek a távolság miatt, hogy a vámkezeléssel és adminisztrációval járó terhekről ne is beszéljünk.

Szerencsére már van hazai megoldás is, ami mindezt kiküszöböli! Az első hazai nagy dropshipping piactér, a Dropshippy a nemzetközi termékbeszerzéshez képest egyszerűbb, biztonságosabb, és gyorsabb. A Billingo integráció pedig lehetővé teszi, hogy a számlázás elektronikusan, automatikusan megtörténjen. Néhány kattintással összekötheted kedvenc számlázódat a rendszerrel, a csomagzárás pillanatában pedig a Te nevedben kerül kiküldésre a számla.

A Billingóval villámgyorssá és extra kényelmessé válik a könyvelés előkészítése és a digitális archiválás is. A számos előnyről nem is beszélve, mint például az egyedi számladizájnok, az e-számlázással járó költségmegtakarítás és a tökéletes időzítés, hiszen mire a vevők a csomagokat megkapják, már garantáltan elkészült a számlájuk is hozzá - teljesen automatikusan! Te pedig az új termékekre és webshopod fejlődésére koncentrálhatsz. 

Nincs még Billingo fiókod?
Regisztrálj egyet most!


Hasonló cikkek a kategóriában

10 éves a Billingo online számlázó

10 év alatt közel 100 millió számlát állítottak ki a vállalkozások a Billingóval

Billingo hírek 2024.03.25. - 4 p. olvasás

Már 10 éve részese a magyar vállalkozások életének a Billingo online számlázó, ami most ünnepli megalapításának 10. évfordulóját. A cég elsősorban a mikro-, kis...

JVSZ - Best Technology Investment - Billingo

Companies for the Future díjat kapott a Billingo

Billingo hírek 2024.02.05. - 6 p. olvasás

A Joint Venture Szövetség immár harmadik alkalommal rendezte meg a Companies for the Future Award gálát, ahol idén Besztró Szabolcs, a Billingo Operatív és Stra...

Mesterséges intelligencia kutatás

Erre használják a cégek a mesterséges intelligenciát

Billingo hírek 2024.01.08. - 5 p. olvasás

A magyar vállalkozások többsége szerint az MI időt és energiát spórol a cégeknek. A mesterséges intelligencia üzleti célú használatára már Magyarországon is ...

Billingo AI

Pénzügyi sci-fi kézikönyv a Billingótól

Billingo hírek 2023.11.17. - 2 p. olvasás

Itt a nagy leleplezés: a Billingo háza táján óriási fejlesztések folynak a háttérben, amely nemcsak a számlázást helyezi új alapokra. Vezérigazgatónk, Sárospata...

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Billingo hírek 2023.11.15. - 1 p. olvasás

Gőzerővel dolgozunk azon, hogy az átalányadózók év végi hajrája könnyebb legyen. Az utolsó negyedév sosem egyszerű egy vállalkozónak, de mi igyekeztünk azzá ten...

b2w

Formabontó és előremutató - ilyen volt a B2W Fesztivál

Billingo hírek 2023.11.06. - 6 p. olvasás

Óriási szükség van arra, hogy a vállalkozások előre tervezzenek, gyorsan és hatékonyan tudjanak reagálni a változásokra. A marketing területére különösen igaz e...

Back to Top