Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Tippek / Kezdőknek és haladóknak: turbó…
Tippek - 2020.12.07. - 3 p. olvasás

Kezdőknek és haladóknak: turbózd fel a webshopodat dropshippinggel - már Billingo integrációval is elérhető

Perényi András
Perényi András E-kereskedelmi szakértő

Bővítsd a választékot, árulj szezonális termékeket, pozicionáld magad újra, vagy akár indíts teljesen új webáruházat a meglévő mellé! A lényeg, hogy ne hagyd ki lehetőséget a növekedésre! 2020 decembere extrém magasságokba repítheti a hazai e-kereskedelmet.

Webshop dropshipping Billingo integrációval

Az év legkiemelkedőbb forgalmú időszaka máris itt van a kanyarban, de egyáltalán nem késő azon gondolkodni, milyen termékeket újíts be a shopod kínálatába. A dropshipping rendszer nagy előnye, hogy villámgyorsan bevethető, így lehetőséged nyílik úgy nekifutni a karácsonyi szezonnak, hogy kényelmesen hátradőlve válogathatsz és nem kell aggódnod a szezonális termékek finanszírozása miatt.

Dropshipping - jó lehet neked is?

A dropshipping értékesítési modell annak ellenére nagyon népszerű, hogy a közelmúltig csak nemzetközi szinten volt elérhető. Ha még nem mélyültél volna el a témában, a rendszer egyik legnagyobb előnye, hogy a megvásárolt terméket a gyártó közvetlenül a vásárlóhoz juttatja el, az értékesítő webáruháznak nem is kell érintkeznie vele. Tehát: nem kell raktárkészletet vásárolni!

Dropshipperként a Te dolgod mindössze, hogy összeállíts egy meggyőző termékportfóliót, a marketinget vidd, és az eladásaid növeld. Hát lehetne ennél kényelmesebb a termékbeszerzés és a vásárlóid kiszolgálása?

De nézzük mindezt gyakorlatban!

Mi a különbség egy dropshipping és egy hagyományos webáruház rendeléskiszolgálási folyamata között?

Így néz ki a hagyományos webáruházi megrendelés folyamata

1. Beérkezik a rendelés a webáruházba.
2. A webáruház saját árukészletéről kiszedi és összekészíti a megrendelés tartalmát.
3. A webáruház kiállítja a megrendeléshez tartozó számlát.
4. A webáruház csomagolja és szállításra előkészíti a megrendelt termékeket.
5. A webáruház gondoskodik a megrendelés vásárlóhoz való szállításáról.

Ugyanez így zajlik a dropshipping webáruház esetében

1. A vásárló leadja a megrendelését a webáruházban.
2. A webáruház automatikusan vagy manuálisan továbbítja a megrendelés részleteit (megrendelési tételek, vevőadatok) a dropshipping partnernek.
3. A dropshipping partner elkészíti a megrendeléshez kapcsolódó számlát.
4. A dropshipping partner csomagolja és szállításra előkészíti a megrendelt termékeket.
5. A dropshipping partner a webáruház nevében kiküldi a megrendelést a vásárlóhoz.

Azon kívül, hogy automatikusan vagy manuálisan továbbítod a dropshipping partner felé a megrendelési információkat, nincs egyéb teendőd a megrendelés teljesítésével.

Webshop dropshipping Billingo integrációval

Win-win helyzet mindenkinek

Az értékesítő webáruházak, azaz a dropshipperek hozzáférést kapnak olyan árukészletekhez, amelyekre egyébként nem tudnának építkezni, a nagykerek pedig kiaknázzák a dropshipping piactérhez csatlakoztatott webshopok forgalmát, és a rendeléskezeléssel kapcsolatos terhek alól is mentesülnek.

Hiszen nem kérdés, hogy a nagykereskedők számára is óriási lehetőség egy ilyen rendszer:

  • elengedhetik a viszonteladók felkutatásával, tárgyalásokkal és egyedi szerződéskötésekkel járó terheket,
  • olyan vásárlói rétegeket érhetnek el, akiket a hagyományos úton valószínűleg nem érnének el,
  • sok esetben a raktározást, rendeléskezelést és a komplett logisztikai folyamatot is rábízhatják a dropshippinget biztosító cégre.

Ez mind szépen hangzik, de azért hátránya is van a rendszernek, ha külföldi platformmal és partnerekkel dolgozol: a legfájóbb általában a hosszú szállítási idő, de a költségek is magasak lehetnek a távolság miatt, hogy a vámkezeléssel és adminisztrációval járó terhekről ne is beszéljünk.

Szerencsére már van hazai megoldás is, ami mindezt kiküszöböli! Az első hazai nagy dropshipping piactér, a Dropshippy a nemzetközi termékbeszerzéshez képest egyszerűbb, biztonságosabb, és gyorsabb. A Billingo integráció pedig lehetővé teszi, hogy a számlázás elektronikusan, automatikusan megtörténjen. Néhány kattintással összekötheted kedvenc számlázódat a rendszerrel, a csomagzárás pillanatában pedig a Te nevedben kerül kiküldésre a számla.

A Billingóval villámgyorssá és extra kényelmessé válik a könyvelés előkészítése és a digitális archiválás is. A számos előnyről nem is beszélve, mint például az egyedi számladizájnok, az e-számlázással járó költségmegtakarítás és a tökéletes időzítés, hiszen mire a vevők a csomagokat megkapják, már garantáltan elkészült a számlájuk is hozzá - teljesen automatikusan! Te pedig az új termékekre és webshopod fejlődésére koncentrálhatsz. 

Nincs még Billingo fiókod?
Regisztrálj egyet most!


Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás könyvelés webáruház kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság számlázó program váltás pályázat átalányadó digitális archiválás Billingo ajánlói rendszer fintech áfa API pénztárgép ügyfélszolgálat devizás számlázás online fizetés GDPR bankszámlaszám kiva adóváltozás 2023 adózás tao webshop létrehozás digitalizáció adóbevallás egészségbiztosítás vállalati egészségbiztosítás adathalászat övtj napelem-pályáza napelem pályázat napelem napkollektor pályázati kiírás tender pályázati feltételek shopify patreon etsy weboldal digitalizálás költségcsökkentés egyéni vállalkozás hipa biztosítás kiégés burnout esélyegyenlőség társadalmi felelősségvállalás számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó iparűzési adó adókártya adóazonosító jel adóazonosító őstermelő őstermelők őstermelő adózás kiegészítő őstermelői tevékenység ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház adókonferencia adózás 2023 adótörvény digitális névjegykártya beszállító beszállítás áremelés munka törvénykönyve mtk. munkajog változások minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér