10 előny ☝️, amiért könyvelőként csak Billingóval számlázok

Könyvelőknek 2018.08.16. - 3 p. olvasás

Mivel a Billingo ügyfelei között rengeteg könyvelőt találni, megkérdeztük őket, milyen kihívásokkal, adminisztratív feladatokkal és nehézségekkel néznek szembe a számlázás során. A válaszok közül válogattuk ki most a 10 legérdekesebbet és leghasznosabbat, amiből Te is megtudhatod, hogy könyvelőként miként teheted könnyebbé és gyorsabbá az adminisztratív feladatokat és a számlázást Billingóval.

1. Bárhol és bármikor számlázhatok irodán kívül is

“Könyvelőként számos alkalommal találkozok az ügyfelekkel “irodán kívül”, így lényegében a nap bármely pontján előfordulhat, hogy ki kell állítanom egy számlát. A Billingót azonban a laptopomról vagy akár a telefonomról is bárhol elérem, így többé nem kell magammal vinnem sehova és nem is felejtem az asztalomon a kézi számlatömböket.”

2. Praktikus és elegáns megoldás a legkülönfélébb alkalmakra

“Legyen szó régóta ismert cégvezetőkről vagy újonnan indult egyéni vállalkozásokról, nem engedhetem meg magamnak, hogy az új (és persze a régi) ügyfelek előtt egy gyűrött kézi számlatömböt húzzak elő a táskámból. Ennél sokkal elegánsabb és profibb megoldás megnyitni a Billingót a telefonomról.”

3. A számlasablonokkal igényes és különleges számlákat állíthatok ki

“Bevallom, amikor először hallottam a Billingóról, a számlasablonok fogtak meg a legjobban. Mivel szeretek odafigyelni a legapróbb részletekre is, ezért nagyon örültem neki, hogy igényes és különleges számlákat állíthatok ki. Természetesen azért az sem hátrány, hogy sokkal kényelmesebb lett vele a számlázás.”

4. Bármikor könnyedén ellenőrizhetem pénzügyeimet

“A rendszeres partnerek mellett rengeteg eseti munka is akad, így az egyes hónapok bevételei közt igen nagyok az eltérések. A grafikonon azonban mindig nyomon követhetem, hogy az elmúlt hetekben, hónapokban mennyi számlát állítottam ki, és mekkora értékben. Ez a legzsúfoltabb napokon igen csak meg tudja könnyíteni a tervezést.”

5. Villámgyorsan és hibák nélkül átmásolhatom a cégadatokat

“Mivel többnyire kis- és közepes méretű vállalkozásokkal dolgozom együtt, számomra a Cégjelző adatbázis összekötés az abszolút favorit. Beírok pár betűt a cég nevéből vagy néhány számot az adószámból, és a rendszer máris megtalálja nekem a keresett ügyfelet, akinek az összes adatát átemeli a számlára hiba nélkül. Így nem kell többé azzal pepecselnem, hogy minden mezőt többször is átnézzek, hogy nem csúszott-e el véletlenül egy betű vagy szám.”

6. Az e-számlákkal rengeteg időt spórolhatok meg

“Mindig is szerettem az egyszerű és logikus megoldásokat, ezért mindenképpen ki akartam próbálni az e-számlákat. Az ügyfelek többsége pedig igen pozitívan reagált a váltásra. Azóta, amikor csak lehet, elektronikus formában küldöm ki a számlákat, hiszen ez a megoldás sokkal átláthatóbb és gyorsabb is.”

7. A rendszeres ügyfelek számára automatikusan ismétlődő számlákat készíthetek

“Szerencsére számtalan rendszeres partnerem van. Mivel ők hosszú évek óta nagyjából teljesen ugyanazokat a szolgáltatásokat veszik igénybe, így rendszeresen ugyanazokat a számlákat állítom ki számukra hónapról hónapra. Illetve nem én, hanem a Billingo, amely automatikusan kiállítja helyettem az ismétlődő számlákat, amiket pár másodperc alatt ki is küldhetek akár e-mailben is.”

8. Nem kell többé a fizetési értesítők és felszólítások megírásával bajlódnom

“Meg sem tudom számolni, hogy az elmúlt években hány vállalkozóval dolgoztam. Így természetesen jó néhányszor előfordult az is, hogy elfelejtettek időben fizetni. Fizetési értesítőket és felszólításokat azonban sosem szerettem írni, a telefonálgatás pedig értelemszerűen nem a legkellemesebb megoldás. A Billingo listájában azonban nyomon követhetem az összes kiállított számla státuszát, a lejárati határidőket, de akár azt is beállíthatom, hogy mikor menjen ki fizetési értesítő az ügyfeleknek, amivel rengeteg időt és kellemetlenséget spórolok meg magamnak.”

9. A számlák tárolása minden eddiginél kényelmesebb és egyszerűbb

Könyvelőként olyan mennyiségű papírmunkával találkozok nap, mint nap, hogy sokszor a saját tevékenységem adminisztratív feladataira alig marad időm. Számomra a legnagyobb könnyítést az jelenti, hogy a Billingo tárgyév + tíz évig megőrzi helyettem az összes számlát, amit valaha kiállítottam, így legalább ezzel nem kell foglalkoznom.”

10. Imádom a Könyvelői fiókomat

“A Könyvelői fiókomat teljesen ingyenesen használhatom és egyszerűen össze tudom kötni bármely billingós ügyfelem fiókjával. Az adatok egyszerűen és gyorsan átvihetők a könyvelő programomba, ami jelentősen megkönnyíti a mindennapos munkámat."

Fedezd fel a szuperkényelmes és villámgyors számlázás élményét, próbáld ki kötelezettségek nélkül a Billingót akár teljesen ingyen »

Hasonló cikkek a kategóriában

kismama szövetkezet

A kismama-szövetkezet előnyei és hátrányai

Könyvelőknek 2023.10.19. - 4 p. olvasás

Kismama vagy, és hallottál már „ezt-azt” a kismama szövetkezetekről? Ebben a cikkben most tisztába tesszük az ezzel kapcsolatos tényeket és tévhiteket.

black friday könyvelés

Black Friday: hogyan számlázzuk, hogyan könyveljük?

Könyvelőknek 2023.09.29. - 9 p. olvasás

Közeleg a Black Friday időszaka, amikor a fekete pénteki akciókat kihasználva sokkal olcsóbban vásárolhatunk, mint egyébként. Lassan már nálunk is hagyománynak ...

könyvelés digitalizációja

Ne félj a könyvelés digitalizálásától!

Könyvelőknek 2023.08.10. - 8 p. olvasás

A hagyományos papíralapú és manuális könyvelési módszerek ma már bátran nevezhetők elavultnak. Helyüket a modern, digitalizált könyvelési megoldásoknak adják át...

Czöndör Szabolcs

Czöndör Szabolcs, a NAV korábbi főosztályvezetője új színekben!

Könyvelőknek 2023.06.05. - 4 p. olvasás

Az adóhivatal Kiemelt Adó- és Vámhigazgatóságának Ellenőrzést Támogató Főosztályának főosztályvezetőjeként ismert Czöndör Szabolcs új vizekre evezett, és most m...

magyar állampapír

A diszkont értékpapírok számviteléről

Könyvelőknek 2023.04.27. - 7 p. olvasás

Egyre több helyen találkozunk az állam által kibocsátott értékpapírokkal, így reméljük, könyvelőként hasznodra lesz az alábbi, ezek számvitelét taglaló írás.

sikeres könyvelő

A sikeres könyvelők 8+1 szokása

Könyvelőknek 2023.04.12. - 4 p. olvasás

Aki könyvelőként szeretne sikeres lenni, jó, ha felállít magának egy szabályrendszert, ami alapján dolgozik, hogy ha a munkája gyümölcse beérik, élvezhesse azt....

Back to Top