A Billingo API használata

Vállalkozásfejlesztés 2023.04.05. - 2 p. olvasás

Az automatizált, szuperkényelmesen működtethető webáruház csak régen volt álom, ma már elérhető távolságban van bármelyik Billingo ügyfél számára. A tömeges számlák kiállítása és generálása pillanatok alatt kész, és a vásárlóid is azonnal megkapják. API-val a webshop üzemeltetés sokkal egyszerűbb, és azt az adatot, amit egyszer már létrehoztál digitálisan, nem kell újra és újra felvinned a rendszerbe, vagy kezelned.

api

Akinek a webáruházában több ezren megfordulnak, az tudja, hogy a díjbekérőket muszáj átvezetni, és a számlákat a fizetés után azonnal legenerálni. Manuálisan nekiesni teljes önszabotázs, legalábbis őrületes kapacitást igényel. A Billingo API sokat tud segíteni azon webshopoknak, amelyekről naponta több ezren rendelnek, hiszen API használatával nem kell az összes díjbekérőt manuálisan átvezetni.

Az API-nkkal a Billingo számlázódat a már meglévő rendszereid jó részével is összekötheted, a webshopodnak például ezért lesz nagy segítség. Bár az API-n keresztüli készletkezelő összekötés jelenleg még nem elérhető, intézheted a számláid, a termékek, a bankszámlák, a számlatömbök létrehozását és szerkesztését.

Ha vásárláskor a vevőd utánvétes fizetést kér, akkor a rendszer egy díjbekérőt generál számára, amit az ügyfél meg is kap, ez alapján utalhatja el a termék vagy szolgáltatás árát számodra.

Ha Woocommerce-t használsz, egyedi fejlesztés esetén  az API-val a díjbekérőből teljesen automatikusan generálódik le a számla, összevezeti az utalást az előlegszámla kiállításával, az ügyfél pedig azonnal megkapja a számlát.

Amennyiben pedig a V3-as API dokumentációt használod, egyedi fejlesztéssel érhető el a díjbekérőből előlegszámla, majd abból a számla generálásának lehetősége.

Miért jó ez?

A számlák kiküldését a rendszer intézi, nincs szükség rá, hogy te vagy kollégáid manuálisan vezessék át az adatokat egy díjbekérőről a számlára. Gondolj bele: sokkal nagyobb hibázási lehetőség rejlik abban, ha minden megrendelés teljesítésénél újra és újra az adatok átvezetésével foglalkozol, mintha ezzel egy önműködő szisztéma foglalkozna. A vásárló azonnal megkapja a számláját, amellyel az ügyfeled és az adóhatóság szemében is jó leszel, te pedig rengeteg munkaórát, energiát és pénzt spórolsz magadnak.

Könyvelő vagy? Neked is óriási segítség az API!

Az adatokat játszi könnyedséggel tudod a könyvelői szoftveredbe illeszteni, és akár 2-3 ember rögzítési munkáját is meg tudod spórolni.

A Billingo API mindenkinek érdekes megoldás lehet, legfőképp azoknak a kereskedőknek, akik tömegesen állítanak ki számlákat, akár kevés tétellel is. A saját rendszerükön keresztül számlázhatnak, miközben a Billingo az API-n keresztül generálja le a számlákat.

Vegyünk például egy vízibicikli kölcsönzéssel foglalkozó vállalkozót, akinek a szortimentjéről - ha a készletkezelővel összeköti a rendszert - lekerül a termék, kiszámlázza azt, majd amikor visszahozzák, te ismét készletre teheted, és visszaadod az elégedett felhasználóknak a foglalót, ha visszajár. Szupergyors vagy, és se te, se az ügyfeled nem érzékeltek szinte semmit az adminisztrációból, ami mégis megtörténik a háttérben.

API

Hasonló cikkek a kategóriában

b2w konferencia

Gyere kedvezménnyel az év legnagyobb B2W rendezvényére!

Vállalkozásfejlesztés 2023.10.11. - 3 p. olvasás

Ha a vásárlói közösségnek lenne neme, nő lenne - ez az egyik szlogenje a B2W fesztiválnak, amelyet idén ötödik alkalommal rendeznek meg. Hidd el, te is olyan vá...

Átalányadózónak könyvelő

Átalányadózol? Tiszteld meg a vállalkozásod egy könyvelővel!

Vállalkozásfejlesztés 2023.09.13. - 6 p. olvasás

A könyvelő letisztázza egy vállalkozás adminisztrációját, pénzt takarít meg a cégeknek, összességében segíti a helyes stratégia kialakítását. Nincs ez másként á...

Üzleti terv minta

Üzleti terv minta - Beavatunk az üzleti terv írás rejtelmeibe!

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.25. - 13 p. olvasás

Milliókkal többet hozhat a konyhára, ha van egy jó üzleti terved. Több pályázati pénz befolyásával, magasabb befektetői bizalom járhat, ha a céged fundamentuma ...

banki spórolás

Így spórol neked időt a bankod - és a Billingo

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.23. - 7 p. olvasás

Az idő egy vállalkozónak a legnagyobb kincse. Így aztán amennyi időt csak lehet, érdemes megspórolni a pénzügyekben is. De hogyan lehet ezt aprópénzre váltani, ...

bankautomatizálás

Így automatizáld a bankolásod

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.17. - 8 p. olvasás

Egy vállalkozónak mi sem lehet kérdés annál jobban, hogy hogyan tudja hatékonyabbá tenni a vállalkozását. Hatékonyság, azaz kevesebb költség, több bevétel. Ezek...

nyári üzleti tervezés

5 tipp a hatékony üzleti tervezéshez

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.16. - 5 p. olvasás

Még tart a nyár, fordítsd vállalkozásod előnyére a lendületet, hogy egész évben pezsgő legyen a céges légkör és a gazdasági helyzeted. Értékelj, tervezz, strukt...

Back to Top