Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Egyéb / A Billingo API használata…
Egyéb - 2023.04.05. - 2 p. olvasás

A Billingo API használata

Az automatizált, szuperkényelmesen működtethető webáruház csak régen volt álom, ma már elérhető távolságban van bármelyik Billingo ügyfél számára. A tömeges számlák kiállítása és generálása pillanatok alatt kész, és a vásárlóid is azonnal megkapják. API-val a webshop üzemeltetés sokkal egyszerűbb, és azt az adatot, amit egyszer már létrehoztál digitálisan, nem kell újra és újra felvinned a rendszerbe, vagy kezelned.

api

Akinek a webáruházában több ezren megfordulnak, az tudja, hogy a díjbekérőket muszáj átvezetni, és a számlákat a fizetés után azonnal legenerálni. Manuálisan nekiesni teljes önszabotázs, legalábbis őrületes kapacitást igényel. A Billingo API sokat tud segíteni azon webshopoknak, amelyekről naponta több ezren rendelnek, hiszen API használatával nem kell az összes díjbekérőt manuálisan átvezetni.

Az API-nkkal a Billingo számlázódat a már meglévő rendszereid jó részével is összekötheted, a webshopodnak például ezért lesz nagy segítség. Bár az API-n keresztüli készletkezelő összekötés jelenleg még nem elérhető, intézheted a számláid, a termékek, a bankszámlák, a számlatömbök létrehozását és szerkesztését.

Ha vásárláskor a vevőd utánvétes fizetést kér, akkor a rendszer egy díjbekérőt generál számára, amit az ügyfél meg is kap, ez alapján utalhatja el a termék vagy szolgáltatás árát számodra.

Ha Woocommerce-t használsz, egyedi fejlesztés esetén  az API-val a díjbekérőből teljesen automatikusan generálódik le a számla, összevezeti az utalást az előlegszámla kiállításával, az ügyfél pedig azonnal megkapja a számlát.

Amennyiben pedig a V3-as API dokumentációt használod, egyedi fejlesztéssel érhető el a díjbekérőből előlegszámla, majd abból a számla generálásának lehetősége.

Miért jó ez?

A számlák kiküldését a rendszer intézi, nincs szükség rá, hogy te vagy kollégáid manuálisan vezessék át az adatokat egy díjbekérőről a számlára. Gondolj bele: sokkal nagyobb hibázási lehetőség rejlik abban, ha minden megrendelés teljesítésénél újra és újra az adatok átvezetésével foglalkozol, mintha ezzel egy önműködő szisztéma foglalkozna. A vásárló azonnal megkapja a számláját, amellyel az ügyfeled és az adóhatóság szemében is jó leszel, te pedig rengeteg munkaórát, energiát és pénzt spórolsz magadnak.

Könyvelő vagy? Neked is óriási segítség az API!

Az adatokat játszi könnyedséggel tudod a könyvelői szoftveredbe illeszteni, és akár 2-3 ember rögzítési munkáját is meg tudod spórolni.

A Billingo API mindenkinek érdekes megoldás lehet, legfőképp azoknak a kereskedőknek, akik tömegesen állítanak ki számlákat, akár kevés tétellel is. A saját rendszerükön keresztül számlázhatnak, miközben a Billingo az API-n keresztül generálja le a számlákat.

Vegyünk például egy vízibicikli kölcsönzéssel foglalkozó vállalkozót, akinek a szortimentjéről - ha a készletkezelővel összeköti a rendszert - lekerül a termék, kiszámlázza azt, majd amikor visszahozzák, te ismét készletre teheted, és visszaadod az elégedett felhasználóknak a foglalót, ha visszajár. Szupergyors vagy, és se te, se az ügyfeled nem érzékeltek szinte semmit az adminisztrációból, ami mégis megtörténik a háttérben.

Címkék

API
Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás könyvelés webáruház kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság számlázó program váltás pályázat átalányadó digitális archiválás Billingo ajánlói rendszer fintech áfa API pénztárgép ügyfélszolgálat devizás számlázás online fizetés GDPR bankszámlaszám kiva adóváltozás 2023 adózás tao webshop létrehozás digitalizáció adóbevallás egészségbiztosítás vállalati egészségbiztosítás adathalászat övtj napelem-pályáza napelem pályázat napelem napkollektor pályázati kiírás tender pályázati feltételek shopify patreon etsy weboldal digitalizálás költségcsökkentés egyéni vállalkozás hipa biztosítás kiégés burnout esélyegyenlőség társadalmi felelősségvállalás számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó iparűzési adó adókártya adóazonosító jel adóazonosító őstermelő őstermelők őstermelő adózás kiegészítő őstermelői tevékenység ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház adókonferencia adózás 2023 adótörvény digitális névjegykártya beszállító beszállítás áremelés munka törvénykönyve mtk. munkajog változások minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér