Figyelem! Április 1-től változnak a Billingo árai!

Figyelem! Április 1-től változnak a Billingo árai!

Fizess elő március 31-ig bármely számlázóra, Billingo Business vagy Billingo One csomagra és betonozd be a mostani árakat akár több évre!

maradt az akció végéig
maradt az akció végéig
Bezárás
Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Velünk történt / API V3-ra állnak át a Billingo…
Velünk történt - 2021.03.31. - 5 p. olvasás

API V3-ra állnak át a Billingo által fejlesztett pluginek és bekerülnek a jogcím választási lehetőségek is

Mint ismert 2021. január 4-től minden kiállított számláról adatot kell szolgáltatni a NAV Online Számla rendszerébe. A NAV 3.0 verzióra való átállás mellett fontos változás, hogy kötelező megjeleníteni a számlán, hogy milyen jogcímen használod a választott ÁFA-kulcsot. Fontos infók következnek, olvass tovább!

API V3-ra állnak át a Billingo által fejlesztett pluginek és bekerülnek a jogcím választási lehetőségek is

Változik az ÁFA kulcsok és jogcímek kezelése

A legtöbb áfakulcs esetében a Billingo automatikusan meg tudja adni a jogcímet, ha azonban 0%, AM, MAA, ATHK és K_AFA áfakulccsal állítasz ki számlát, akkor ezt eddig manuálisan kellett megtenned. Erről korábban mindenkinek, személyre szabott e-mailt is küldtünk, a Billingo blogban pedig össze is foglaltuk, hogy mely esetekben milyen jogcímek adhatók meg. Ha bizonytalan vagy, mindenképpen egyeztess a könyvelőddel! 

Természetesen gondoltunk azokra is, akik a számlázást API-n keresztül, automatizáltan intézik. Ezért az alábbi, általunk fejlesztett pluginek esetén elérhetővé tesszük a jogcím választót:

WooCommerce
Shopify
PrestaShop
OpenCart
Magento
ShopRenter
UNAS

Bizonyos Billingo által fejlesztett pluginek esetén átállunk a V3-as API verzióra is

Ahhoz, hogy a lehető legkorszerűbb fejlesztéseket tudjuk biztosítani, elengedhetetlen, hogy már a modern V3-as API kapcsolatot használják az általunk fejlesztett pluginek is. Fontos, hogy az átállást megkövetelő saját pluginek esetén csak a legfrissebb verziókat tudjuk támogatni a továbbiakban. Ezt követően a API V2-es pluginverziókat nem bővítjük és hibakezeljük a jövőben.

Fontos tudnod, hogy bizonyos pluginek esetén verzió frissítés szükséges. Az általunk kiadott legfrissebb kiegészítő verziókat az alábbi linkre kattintva éred el. Ehhez kattints a megfelelő összekötés melletti letöltés gombra.

Ezáltal az alábbi pluginek esetén a jogcím-választáshoz át kell állnod a V3-as API verzióra:

WooCommerce
Shopify
PrestaShop
Magento
OpenCart

A ShopRenter alkalmazás átállása API V3-ra várhatóan egy későbbi időpontban történik majd.

API V3 átállási és jogcím beállítási segédletek

Természetesen a Billingo API V3-ra való átállásban sem maradsz segítség nélkül. Minden érintett összekötéshez készítettünk egy-egy átállási segédletet, ami alapján egyszerű lesz az új verzióra váltás (ahol szükséges). Az átállási segédleteken felül természetesen megtalálod jogcímválasztási tudnivalókat is.

Fontos, hogy a verzióváltások során a korábban megadott beállítások közül bizonyos paraméterek alaphelyzetbe állhatnak, ezért az adatokat a frissítés során mindig ellenőrizd!

WooCommerce

A WooCommere webáruházakkal való összekötéshez a Billingo már a V3-as API verziót használja egy ideje, a legújabb verzióban már a jogcím választó is elérhető.
Amennyiben nem álltál még át a V3-as API-ra, kattints IDE a segédlethez!

A jogcím beállításához kapcsolódó információkat ITT találod, az ÁFA-val kapcsolatos beállításoknál.

Shopify

A Shopify felületén kialakítottunk egy verzióváltót, aminek a segítségével könnyedén végrehajthatod az átállást, a segédletet ITT éred el.

Természetesen a jogcím választót is eléred az átállást követően, ehhez a dokumentációt IDE kattintva olvashatod.

PrestaShop

Elkészült a PrestaShop webáruházhoz kapcsolódó új pluginünk, ami már a V3-as API kapcsolatot használja, töltsd le az új verziót ITT és az átállási segédlettel válts könnyedén a korszerű kapcsolatra.

Természetesen itt sem maradt el a jogcím bővítés, ennek a beállítását ITT találod.

OpenCart

Az OpenCart webshopok esetén is verziófrissítés és átállás szükséges a V3-as API kapcsolatra a jogcím választás eléréséhez, az átállási segédletet ITT éred el.

Amint frissíted a plugint a webáruházadban, már elérhetővé is válik a jogcím választó, ennek a beállítását ITT találod.

Ennél a webshopnál motornál jelenleg a stabil működés a 3.0.x 3.1.x verziójú rendszereknél biztosított. A 2.0.x verziót támogató fájlt az elkövetkezendő hetekben fogjuk elérhetővé tenni.

Magento

A Magento webáruházak esetén a frissítés komplexebb feladat, természetesen, ha még nem álltál át a V3-as API összeköttetésre, most már erre is lehetőséget biztosít a pluginünk.

Az alábbi segédletnél az átállás és a jogcím beállítás folyamata is ITT érhető el.

Shoprenter

Jelenleg a ShopRenterben található Billingo alkalmazás a V2-es API kapcsolatot használja, és ebben a frissítési körben az átállás még nem történik meg. Amint elérhetővé válik a V3-as átállási lehetőség ennél a webáruház rendszernél, tájékoztatni fogunk róla.

Abban az esetben, ha az alábbi blogposztban feltüntetett ÁFA kulcsok közül használod valamelyiket és jogcím beállítása szükséges, jelezd nekünk a hello@billingo.hu e-mail címen a Webshopod és a Billingo e-mail címed megadásával együtt!

UNAS

Az UNAS webáruházak esetén a számla adatok szinkronizálása a Billingo felületén történik. Így a szinkronizálási beállításoknál elérhetővé tettük a jogcím választót, amit már használatba is vehetsz a következő szinkron indításakor. A jogcím választásról ITT találsz bővebb információt.

Nagyon fontos!

Ahogy jeleztük, a Billingo fokozatosan átáll a saját fejlesztésű összekötések esetén a V3-as API kapcsolatra és fontos, hogy (ahol szükséges) ez felhasználói oldalon is megtörténjen,mert

  • csak így lesznek elérhetők a választható jogcímek, 
  • így tudjuk biztosítani a hibakezelést, 
  • a V2-es verziót nem fejlesztjük tovább ezeknél a saját fejlesztésű összekötéseknél, 
  • az ügyfélszolgálat a belső fejlesztésű plugineknél csak a legfrissebb, V3-as verzióval kapcsolatban felmerülő kérdéseket, kéréseket tudja kezelni
  • abban az esetben, ha nem állsz át az új verziókra, a NAV adatszolgáltatás így is megtörténik a jogcím választást igénylő ÁFA kulcsok esetén, viszont ez esetben egy általunk választott jogcímmel történik meg az adatok beküldése. Ettől függetlenül javasoljuk a mihamarabbi átállást az új verziókra,
  • ez az átállás NEM a teljes V2 API kapcsolat megszűnését jelenti. Az egyedi fejlesztésű rendszereknél a kapcsolat továbbra is élni fog, és amennyiben kifejezetten hiba jelentkezik azt kezelni fogják a kollégák. A V2-es API kapcsolat a továbbiakban már nem fejlődik, a jelenlegi formájában lesz elérhető, így javasolt az egyedi fejlesztési kapcsolatok esetén is átállni az V3-as API verzióra.

Maradt még kérdésed a Billingo API v3-ra váltással vagy az új jogcímekkel kapcsolatban, vagy bármilyen hibát tapasztalsz az átállásnál? 

Írj nekünk a hello@billingo.hu-ra, kollégáink segítenek.


Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás könyvelés webáruház kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság számlázó program váltás pályázat digitális archiválás átalányadó Billingo ajánlói rendszer fintech áfa pénztárgép API ügyfélszolgálat devizás számlázás online fizetés GDPR kiva bankszámlaszám adóváltozás 2023 adózás tao webshop létrehozás digitalizáció övtj napelem-pályáza napelem pályázat napelem napkollektor pályázati kiírás tender pályázati feltételek shopify patreon etsy weboldal digitalizálás költségcsökkentés egyéni vállalkozás hipa biztosítás egészségbiztosítás vállalati egészségbiztosítás számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó iparűzési adó adókártya adóazonosító jel adóazonosító őstermelő őstermelők őstermelő adózás kiegészítő őstermelői tevékenység ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház adókonferencia adózás 2023 adótörvény digitális névjegykártya beszállító beszállítás áremelés munka törvénykönyve mtk. munkajog változások minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér szocho 30 év alatti anyák kedvezménye adómentes adóalap összeghatár adószámos magánszemély briefly meska