API V3-ra állnak át a Billingo által fejlesztett pluginek és bekerülnek a jogcím választási lehetőségek is

Billingo hírek 2021.03.31. - 5 p. olvasás

Mint ismert 2021. január 4-től minden kiállított számláról adatot kell szolgáltatni a NAV Online Számla rendszerébe. A NAV 3.0 verzióra való átállás mellett fontos változás, hogy kötelező megjeleníteni a számlán, hogy milyen jogcímen használod a választott ÁFA-kulcsot. Fontos infók következnek, olvass tovább!

API V3-ra állnak át a Billingo által fejlesztett pluginek és bekerülnek a jogcím választási lehetőségek is

Változik az ÁFA kulcsok és jogcímek kezelése

A legtöbb áfakulcs esetében a Billingo automatikusan meg tudja adni a jogcímet, ha azonban 0%, AM, MAA, ATHK és K_AFA áfakulccsal állítasz ki számlát, akkor ezt eddig manuálisan kellett megtenned. Erről korábban mindenkinek, személyre szabott e-mailt is küldtünk, a Billingo blogban pedig össze is foglaltuk, hogy mely esetekben milyen jogcímek adhatók meg. Ha bizonytalan vagy, mindenképpen egyeztess a könyvelőddel! 

Természetesen gondoltunk azokra is, akik a számlázást API-n keresztül, automatizáltan intézik. Ezért az alábbi, általunk fejlesztett pluginek esetén elérhetővé tesszük a jogcím választót:

WooCommerce
Shopify
PrestaShop
OpenCart
Magento
ShopRenter
UNAS

Bizonyos Billingo által fejlesztett pluginek esetén átállunk a V3-as API verzióra is

Ahhoz, hogy a lehető legkorszerűbb fejlesztéseket tudjuk biztosítani, elengedhetetlen, hogy már a modern V3-as API kapcsolatot használják az általunk fejlesztett pluginek is. Fontos, hogy az átállást megkövetelő saját pluginek esetén csak a legfrissebb verziókat tudjuk támogatni a továbbiakban. Ezt követően a API V2-es pluginverziókat nem bővítjük és hibakezeljük a jövőben.

Fontos tudnod, hogy bizonyos pluginek esetén verzió frissítés szükséges. Az általunk kiadott legfrissebb kiegészítő verziókat az alábbi linkre kattintva éred el. Ehhez kattints a megfelelő összekötés melletti letöltés gombra.

Ezáltal az alábbi pluginek esetén a jogcím-választáshoz át kell állnod a V3-as API verzióra:

WooCommerce
Shopify
PrestaShop
Magento
OpenCart

A ShopRenter alkalmazás átállása API V3-ra várhatóan egy későbbi időpontban történik majd.

API V3 átállási és jogcím beállítási segédletek

Természetesen a Billingo API V3-ra való átállásban sem maradsz segítség nélkül. Minden érintett összekötéshez készítettünk egy-egy átállási segédletet, ami alapján egyszerű lesz az új verzióra váltás (ahol szükséges). Az átállási segédleteken felül természetesen megtalálod jogcímválasztási tudnivalókat is.

Fontos, hogy a verzióváltások során a korábban megadott beállítások közül bizonyos paraméterek alaphelyzetbe állhatnak, ezért az adatokat a frissítés során mindig ellenőrizd!

WooCommerce

A WooCommere webáruházakkal való összekötéshez a Billingo már a V3-as API verziót használja egy ideje, a legújabb verzióban már a jogcím választó is elérhető.
Amennyiben nem álltál még át a V3-as API-ra, kattints IDE a segédlethez!

A jogcím beállításához kapcsolódó információkat ITT találod, az ÁFA-val kapcsolatos beállításoknál.

Shopify

A Shopify felületén kialakítottunk egy verzióváltót, aminek a segítségével könnyedén végrehajthatod az átállást, a segédletet ITT éred el.

Természetesen a jogcím választót is eléred az átállást követően, ehhez a dokumentációt IDE kattintva olvashatod.

PrestaShop

Elkészült a PrestaShop webáruházhoz kapcsolódó új pluginünk, ami már a V3-as API kapcsolatot használja, töltsd le az új verziót ITT és az átállási segédlettel válts könnyedén a korszerű kapcsolatra.

Természetesen itt sem maradt el a jogcím bővítés, ennek a beállítását ITT találod.

OpenCart

Az OpenCart webshopok esetén is verziófrissítés és átállás szükséges a V3-as API kapcsolatra a jogcím választás eléréséhez, az átállási segédletet ITT éred el.

Amint frissíted a plugint a webáruházadban, már elérhetővé is válik a jogcím választó, ennek a beállítását ITT találod.

Ennél a webshopnál motornál jelenleg a stabil működés a 3.0.x 3.1.x verziójú rendszereknél biztosított. A 2.0.x verziót támogató fájlt az elkövetkezendő hetekben fogjuk elérhetővé tenni.

Magento

A Magento webáruházak esetén a frissítés komplexebb feladat, természetesen, ha még nem álltál át a V3-as API összeköttetésre, most már erre is lehetőséget biztosít a pluginünk.

Az alábbi segédletnél az átállás és a jogcím beállítás folyamata is ITT érhető el.

Shoprenter

Jelenleg a ShopRenterben található Billingo alkalmazás a V2-es API kapcsolatot használja, és ebben a frissítési körben az átállás még nem történik meg. Amint elérhetővé válik a V3-as átállási lehetőség ennél a webáruház rendszernél, tájékoztatni fogunk róla.

Abban az esetben, ha az alábbi blogposztban feltüntetett ÁFA kulcsok közül használod valamelyiket és jogcím beállítása szükséges, jelezd nekünk a hello@billingo.hu e-mail címen a Webshopod és a Billingo e-mail címed megadásával együtt!

UNAS

Az UNAS webáruházak esetén a számla adatok szinkronizálása a Billingo felületén történik. Így a szinkronizálási beállításoknál elérhetővé tettük a jogcím választót, amit már használatba is vehetsz a következő szinkron indításakor. A jogcím választásról ITT találsz bővebb információt.

Nagyon fontos!

Ahogy jeleztük, a Billingo fokozatosan átáll a saját fejlesztésű összekötések esetén a V3-as API kapcsolatra és fontos, hogy (ahol szükséges) ez felhasználói oldalon is megtörténjen,mert

  • csak így lesznek elérhetők a választható jogcímek, 
  • így tudjuk biztosítani a hibakezelést, 
  • a V2-es verziót nem fejlesztjük tovább ezeknél a saját fejlesztésű összekötéseknél, 
  • az ügyfélszolgálat a belső fejlesztésű plugineknél csak a legfrissebb, V3-as verzióval kapcsolatban felmerülő kérdéseket, kéréseket tudja kezelni
  • abban az esetben, ha nem állsz át az új verziókra, a NAV adatszolgáltatás így is megtörténik a jogcím választást igénylő ÁFA kulcsok esetén, viszont ez esetben egy általunk választott jogcímmel történik meg az adatok beküldése. Ettől függetlenül javasoljuk a mihamarabbi átállást az új verziókra,
  • ez az átállás NEM a teljes V2 API kapcsolat megszűnését jelenti. Az egyedi fejlesztésű rendszereknél a kapcsolat továbbra is élni fog, és amennyiben kifejezetten hiba jelentkezik azt kezelni fogják a kollégák. A V2-es API kapcsolat a továbbiakban már nem fejlődik, a jelenlegi formájában lesz elérhető, így javasolt az egyedi fejlesztési kapcsolatok esetén is átállni az V3-as API verzióra.

Maradt még kérdésed a Billingo API v3-ra váltással vagy az új jogcímekkel kapcsolatban, vagy bármilyen hibát tapasztalsz az átállásnál? 

Írj nekünk a hello@billingo.hu-ra, kollégáink segítenek.


Hasonló cikkek a kategóriában

Mol campus

A MOL Campus Visitor Centere mögött is ott a Billingo

Billingo hírek 2023.09.21. - 4 p. olvasás

A Billingo a nagyok ligájában is játszik! Több nagyvállalat mellett Billingo számlát ad a MOL Campus is, ha a kilátóteraszáról csodálod meg Budapestet. Nemcsak ...

Toborzás

Itt a szeptember, és még nincs meg minden embered?

Billingo hírek 2023.09.11. - 3 p. olvasás

A vállalati kultúrában a nyári pihenést az őszi pörgősebb szakasz váltja fel a munkavállaló és -hely keresés szempontjából. Az utolsó üzleti negyedévben nincs i...

billingo fejlesztések

Kóstoltad már a legfrissebb fejlesztéseket?

Billingo hírek 2023.09.06. - 7 p. olvasás

Vadiúj toborzó szolgáltatás, fokozott biztonság jellemzi a nyári Billingo termést, és újra automatikus a számlázás a Shopify-ban. A nyár folyamán még biztonságo...

toborzás

Ne költs százezreket toborzásra!

Billingo hírek 2023.09.04. - 4 p. olvasás

Az egyszerre olcsó és hatékony toborzás létezik. Napok alatt megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb jelentkezőket, miközben nem égetsz el több százezer forinto...

munkaerőtoborzás

Munkaerőkeresés: az automatikus jelöltgyűjtés a nyerő!

Billingo hírek 2023.08.28. - 5 p. olvasás

Óriási veszteség a vállalkozásodnak, ha nem a megfelelő kollégákat gyűjtöd egy ernyő alá. A betanítással eltöltött munkaórák mind időt és pénzt emésztenek fel, ...

civil szervezetek számlázása

Közhasznú szervezeteknek ingyenes a Billingo!

Billingo hírek 2023.08.14. - 8 p. olvasás

A Billingónál nagy hangsúlyt fektetünk a társadalmi felelősségvállalás fontosságára, ami a fenntarthatóság és az etikusan működő vállalkozások egyik alappillére...

Back to Top