Minden, amit a Billingo Könyvelői fiók használatáról tudnod kell

Adózás, NAV 2020.10.29. - 2 p. olvasás

A Billingo Könyvelői fiók segítségével korlátlan számú ügyfeled könyvelési anyagát érheted el a saját Billingo fiókodból. Most megmutatjuk, milyen sokrétű adatokhoz kapsz így hozzáférést.

Billingo könyvelői fiók

A Billingo Könyvelői fiók beállítása

A Billingo Könyvelői fiókodban csak meghívást és engedélyezést követően jelennek meg a partnereid adatai. Ehhez kérd meg a partneredet, hogy küldjön neked egy meghívót. A meghívót e-mailben kapod meg, az engedélyezéshez kövesd az abban leírtakat. Ha ez sikerült, a Billingo fiókod jobb felső sarkában, a profilok között máris megjelenik az ügyfeled Billingo fiókja. 

Billingo könyvelői fiók

Az adatokhoz való hozzáféréshez válaszd ki a cég nevét, amelyikben dolgozni szeretnél.

Billingo könyvelői fiók

A kiválasztást követően a Számlák, a Kiadások és az Adatexportok menüpontok elérhetővé válnak. A profil mellett pedig bármikor ellenőrizni tudod, hogy melyik vállalkozás számlázását látod éppen.

Számlák

A Számlák menüpontban a vállalkozás kiállított számláit éred el. A számlák között keresni és szűrni is tudsz, valamint a NAV adatszolgáltatásra vonatkozó visszajelzést is ellenőrizheted.

Billingo könyvelői fiók

Kiadások

A kiadások menüpontban az ügyfeled kiadásait és a hozzá kapcsolódó csatolmányokat, bizonylatokat éred el. Szűrni és keresni is tudsz a bizonylatok között.

Billingo könyvelői fiók

Adatexportok

Könyvelőként az Adatexportok menüpont lesz számodra a legizgalmasabb. Itt a teljesítés vagy a kiállítás dátuma, időszak, számlatömb, számla sorszáma, címkék, fizetési módok, pénznemek és az export típusa alapján készíthetsz pontos és naprakész adatexportokat. 

Billingo könyvelői fiók

Az adatexportokat a könyvelő programodnak megfelelő formátumban töltheted le, majd néhány gombnyomással importálhatod a könyvelő programodba. Így rengeteg időt spórolhatsz, amit eddig adatrögzítéssel töltöttél, és az elírás miatti hibalehetőséget is nullára csökkented.  

Billingo könyvelői fiók

A NAV Online Számla összekötés megléte a vállalkozások felelőssége, a legtöbben a könyvelőt bízzák meg az adminisztrációjával. A Billingo Könyvelői fiókodon keresztül ezt is könnyen, külön belépések nélkül intézheted el. 

A NAV Online Számla menüpontban pedig az automatikus NAV online adatszolgáltatáshoz szükséges adatokat tudod beállítani. 

Billingo könyvelői fiók

A Billingo Könyvelői fiókon keresztül rengeteg hasznos funkcióval egyszerűsítheted és gyorsíthatod a mindennapi munkádat. Próbáld ki!

A Billingo Könyvelői fiókot minden csomagban ingyen, extra felár nélkül használhatod. Ráadásul könyvelőként a Billingo Standard előfizetést is ingyen kapod.

Nincs még Billingo Könyvelői fiókod? Olvass róla még többet és regisztrálj INGYEN!
Ez érdekel »

Hasonló cikkek a kategóriában

A 2024-es adóév legfontosabb változásai

A 2024-es adóév legfontosabb változásai

Adózás, NAV 2024.01.29. - 17 p. olvasás

Elindult az év, de fogalmad sincs, hogy milyen adóügyi változásokkal kell számolnod? Ebben a cikkben Fülöp Olga, a Számpatikus összefoglalta a legfontosabbakat,...

vállalkozó táppénz

Ha a vállalkozó táppénzre megy

Adózás, NAV 2023.11.09. - 7 p. olvasás

A vállalkozók között sokszor felmerül kérdésként, hogy mikor, milyen esetben jár számukra egy-egy pénzbeli ellátás. Ebben a cikkben most a táppénzzel kapcsolato...

Főállásúból mellékállású vállalkozás? Itt a vonatkozó szabályok

Főállásúból mellékállású vállalkozás? Itt a vonatkozó szabályok

Adózás, NAV 2023.08.31. - 10 p. olvasás

Sokszor felmerül kérdésként a Billingo Facebook csoportban is, hogy főállás mellett hogyan, milyen formában vállalkozhatunk. Illetve az is, hogy ennek milyen ad...

hipa

Hogyan számítjuk ki az iparűzési adót?

Adózás, NAV 2023.07.28. - 7 p. olvasás

Mivel az iparűzési adó egy helyi adó, ezért annak pontos szabályait mindig a helyi adó törvény (1990. évi C. tv.), valamint a székhelyünk és telephelyünk szerin...

kismama vállalkozó

Egyéni vállalkozás működtetése kismamaként

Adózás, NAV 2023.06.21. - 9 p. olvasás

Az közismert tény, hogy a heti 36 órát elérő munkaviszony mellett vállalkozók nem kötelezettek minimum járulékfizetésre. Viszont ha valaki gyermeket vállal, és ...

környezetvédelmi termékdíj

Ha érintett vagy, május 31-ig ne feledd nyilvántartásba vetetni magad!

Adózás, NAV 2023.05.24. - 7 p. olvasás

A hamarosan bevezetendő kiterjesztett gyártói felelősség egyrészről kissé nehezíti az érintett vállalkozók életét, másrészről azonban óriási, a körforgásos gazd...

Back to Top