2 hónap ajándékba

2 hónap ajándékba

Fizess elő MOST 1 évre bármilyen új Billingo szolgáltatásra és további 2 hónappal hosszabbítjuk meg az előfizetésedet!

maradt az akció végéig
maradt az akció végéig
Bezárás
Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Tippek / Billingo bejelentkezés ➡️ így …
Tippek - 2015.03.16. - 3 p. olvasás

Billingo bejelentkezés ➡️ így lesz tökéletesen biztonságos felhasználói fiókod

A tavalyi évben számtalanszor volt hangos a világsajtó néhány népszerű rendszerbe (high-profile) történt behatolástól. Ennek következményeként több amerikai színésznő személyes használatra készült képei kerültek nyilvánosságra. Sokan ennek örültek, az érintettek kevésbé... pedig ha tudnák, hogy ez a legtöbb esetben csupán az egyszerű jelszavak találgatásával valósulhatott meg. Íme az újabb bizonyíték arra, mennyire nehéz igazán biztonságos jelszót választani!

Biztonságos kétfaktoros bejelentkezés

A közösségi oldalaktól eltérően a számlázó programok biztonságos használata kulcsfontosságú, már csak a benne tárolt adatok jellege miatt is. Erre a Billingo fejlesztésekor is különös hangsúlyt fektettünk. Az új verzióban ezt még tovább fokoztuk, hiszen itt már a kéttényezős bejelentkezés (Multi-factor authentication) is beállítható. Miért van erre szükség, miért lesz ettől biztonságosabb a Billingo fiókod és mit is jelent ez tulajdonképpen? Összegyűjtöttük.

Mit jelent a kétfaktoros bejelentkezés?

Eddig a Billingo fiókodba a regisztráció során megadott e-mail címmel és jelszóval tudtál belépni. Előfordulhat azonban, hogy a fiókodat egy másik számítógépről vagy böngészőből szeretnéd használni. Ha annak biztonságosságáról nem vagy 100%-osan meggyőződve, a kétfaktoros bejelentkezés miatt azonban ilyen esetekben is nyugodtan számlázhatsz.

A módszer lényege, hogy a bejelentkezéskor a program a felhasználó azonosításához nem egy, hanem két adatot kér. A második tényező több dolog is lehet pl. bankkártya, PIN kód, telefon, USB kulcs, ujjlenyomat vagy akár szem írisz is. Mi a telefon mellett döntöttünk, és természetesen ajánlunk hozzá megbízható és biztonságos alkalmazást is.

Biztonságos kétfaktoros bejelentkezés A felhasználónév és jelszó megadása után ez az ablak jelenik meg.

Hogyan működik?

Mi történik, ha felhasználóként egy ismeretlen helyről vagy egy másik böngészőből jelentkezel be a Billingo fiókodba? Két tényezős bejelentkezés esetén a felhasználó név és jelszó megadása után a telefonodra egy fix hosszúságú, 6 számjegyből álló jelszót kapsz.  Ennek kiküldése egy speciális alkalmazás segítségével történik. A jelszó 30 másodpercig érvényes, megadása után a rendszer beléptet. Új jelszót pedig csak eszköz- vagy böngészőváltáskor kell ismételten kérned. Minden felhasználó egyedi jelszót kap, attól függetlenül, hogy egy időben próbálnak bejelentkezni.

Ezek használatát egyébként két nemzetközi szabvány szabályozza. Az időalapú egyszer használható jelszavak ( TOTP, RFC6238 ) és a HMAC alapú egyszer használható jelszavak ( HOTP, RFC4226 )

Milyen alkalmazást válassz?

A Billingónál a nemzetközi standard implementálása mellett döntöttünk, így bármely alkalmazás használható ami támogatja a TOTP algoritmust.

Mi azért ajánljuk a Google Authenticator alkalmazást, mert a használata egyszerű, ingyenes, és támogatja a személyes adatok QR-kódból való beolvasását is. (Androidra és iOS-re)

Nagyon fontos!

Egyik alkalmazás, így a Google Authenticator sem küld vagy tárol adatokat a mobiltelefonon kívül, az egyszeri jelszó internet kapcsolat nélkül is generálható.

Egyéb alkalmazások:

Ha nincs nálam a telefon?

Akkor sincs gond, ha nincs mindig nálad a telefonod. Az egyszer használatos jelszavakat ki is nyomtathatod. Ezek érvényessége nem időben, hanem darabban jár le, tehát miután felhasználtál egyet a jelszavak közül, utána a következőt kell használnod. Érdemes emiatt a lapon kihúzni a felhasznált jelszavakat.

Ezeket a nyomtatott lapokat tartsd mindig biztonságos helyen. Ha pedig véletlenül elveszne a lap vagy ellopnák, azonnal keresd fel az ügyfélszolgálatunkat, hogy érvényteleníthessük a jelszavaidat!

Hogyan tudom beállítani?

A kétlépcsős bejelentkezést a felhasználói fiókodban belépve, a Beállítások fül alatt tudod beállítani. Innen le tudod tölteni az alkalmazásokat is és a papíralapú jelszó listát is ki tudod nyomtatni.

Biztonságos kétfaktoros bejelentkezés

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top