Játsszunk el a gondolattal... hogy nem omlik össze a business-világ

Billingo hírek 2023.11.03. - 4 p. olvasás

A Billingo operatív és stratégiai igazgatója azon 24 sikeres vezető egyikeként szólalt fel a Business Menü Live ALLSTARS-on, akik friss erővel és gondolat ébresztéssel akarnak tenni a vállalkozások fejlődéséért. Ha cégvezetéssel foglalkozol vagy menedzser vagy, óriási szükséged van az eseményen elhangzott gondolatok beépítésére a vállalkozásod üzleti tervébe!

A teljes adás már a Youtube csatornánkon megtekinthető: Business Menü LIVE Bombera Krisztinával ALLSTARS 1. rész

Az október 25-én megrendezett eseményen Bombera Krisztina vezetésével zajlott a nívós üzleti talkshow, amelyen sikeres vezetőket kérdeztek 4 témában. A tematikus, vita jellegű beszélgetések egymás után következtek az Elte Egyetemi Kongresszusi Központjában. Besztró Szabolcs, a Billingo operatív és stratégiai igazgatója az első blokkban reagált a felvetett problémakörre. 

Hogyan lehet jól újragondolni a kapitalista elveket?

A blokkokat gondolatébresztő szakértők videói indították, ezekre reagálhattak 2-2 percben a felszólaló csúcsvezetők. Az első, “Játsszunk el a gondolattal…hogy mégis megmentjük a világot” című kör Pogátsa Zoltán közgazdász-szociológusé, politikai gazdaságtan szakértőé volt. A kapitalizmus köré épült a téma. Nem kis falat megvitatni, vajon az államok közti újrafelosztás működőképes lehet-e, vagy a folyamatos fejlődés lassításának milyen előnyei és hátrányai lehetnek.

Besztró Szabolcs, a Billingo stratégiai és operatív igazgatója a Gránit Bank, a Volkswagen, a Spar, a Shell és a Szabadidő Balaton-Air Kft. képviselőivel állt egy asztalhoz. Kiemelten kezelte a szerepek és fogalmak közérthető tisztázását. A tiszta kommunikáció nélkül ugyanis nehezen lehet elhelyezni, mi várja az egyéneket, ha kilépnének a kapitalizmusból. Az alternatívákról, érvekről és ellenérvekről beszélni kell, a változtatás enélkül károkat okozhat.

“A kapitalizmust nem hátrahagyni kell, hanem újragondolni” - mutatott rá tűélesen az egyik megoldásra. Besztró Szabolcs szerint szelektíven kell fejlődni, vagyis a környezetre előnyös tevékenységekben kell növekedést elérni, a hátrányos cselekvést pedig újra kell keretezni.

Együttműködési stratégiák és a fiatal generációk szerepe

A második kör gondolatébresztő szakértője Bereczki Enikő, A rejtélyes Z generáció: Együttműködés a mai tizen- és huszonévesekkel könyv szerzője volt. Szerzeménye a Billingo 12+1 könyvajánlójában is szerepel.

A fiatal generációk teljesen más szemléletének szó szerint világmegváltó hatását emelte ki, amelyekre tudományos bizonyítékok is vannak. Az alfa és Z generáció tudatossága sokkal nagyobb a korábbiakéhoz képest, hiszen a társadalmi igazságosságról, a környezetvédelemről hozzáférhető információk korában születtek és nőttek fel.

A fenntarthatóság ma már nem üres fogalom, az úgynevezett bifurkációs pont napjait éljük (eszerint a jelenlegi döntéseinken múlik, hogy átalakul vagy összeomlik az ember alkotta világ). Kiemelten fontos tehát a megoldások megtalálása. Bereczki szerint az említett generációk képviselői már most példamutató változást hoztak el.

A blokkban reagáló vezetők szerint óriási a felelősségünk abban, merre halad tovább a társadalom. Abban egyetértettek, hogy iránymutató a fiatal generációk tevékenysége, ám a probléma megoldását, amelyről a legkevésbé ők tehetnek, nem szabad teljesen rájuk hárítani.

A harmadik blokk “Játsszunk el a gondolattal… Hogy mégis tudunk együttműködni” címet viselte, és a kelet-nyugat közti gazdasági, technológiai, fenntarthatósági és geopolitikai feszültségek csökkentéséről folyt a diskurzus. Erre kapcsolódott rá a negyedik témakör “Játsszunk el a gondolattal… hogy mégis egy hajóban evezünk” címmel, amelyben előkerült a vállalatok felelőssége is. A Linde Gáz, a Bayer Hungária, a Bridge Budapest, a MOL-csoport, a KPMG Hungary és a WOLT vezérei ötleteltek.

Nyvelt Anna viselkedéstudományi szakember gondolatébresztésével indult a szekció. A vállalkozók a parázs témára hoztak javaslatokat, miszerint tehetünk-e közösen az olyan károkozások és mellékhatások ellen, amelyek önmagunkban, egymásban vagy akár a természetben okoztak problémát.

A siker kulcsa a diskurzus

Értékes beszélgetések folytak, amelyekből valóban profitálhattak a jelenlévők. Az esemény a Menedzserszövetség égisze alatt került megrendezésre, amely a Magyarországon működő vállalatok és intézmények felsővezetőinek országos szakmai szervezete 1993 óta.

A Menedzserszövetség évtizedes interjú sorozatának rendezvény verziója immár négy éve segíti a vállalkozókat fontos témáival. A 2023. október 25-én megrendezett Business Menü Live Bombera Krisztinával ALLSTARS címmel a vezetők és menedzserek szakmai fejlődését irányozta elő.

Hiszen a siker kulcsa az - ahogy Besztró Szabolcs is utalt rá -, ha beszélgetést folytatunk olyan égető kérdésekről, mint hogy hogyan lehet együttműködni és újrakeretezni a kapitalizmust a cégek (és a világ) sikerének érdekében. Mindig örömmel állunk az előremutató kezdeményezések és diskurzusok mögé, ezért a Billingo kiemelt támogatóként vett részt a rendezvényen. 

Ha a jövőre szavazol, mi tudunk egy jó irányt!
Gyere Billingózni!


Képek forrása: Menedzserek Országos Szövetsége #BusinessMenüLIVEBomberaKrisztinávalALLSTARS

Hasonló cikkek a kategóriában

10 éves a Billingo online számlázó

10 év alatt közel 100 millió számlát állítottak ki a vállalkozások a Billingóval

Billingo hírek 2024.03.25. - 4 p. olvasás

Már 10 éve részese a magyar vállalkozások életének a Billingo online számlázó, ami most ünnepli megalapításának 10. évfordulóját. A cég elsősorban a mikro-, kis...

JVSZ - Best Technology Investment - Billingo

Companies for the Future díjat kapott a Billingo

Billingo hírek 2024.02.05. - 6 p. olvasás

A Joint Venture Szövetség immár harmadik alkalommal rendezte meg a Companies for the Future Award gálát, ahol idén Besztró Szabolcs, a Billingo Operatív és Stra...

Mesterséges intelligencia kutatás

Erre használják a cégek a mesterséges intelligenciát

Billingo hírek 2024.01.08. - 5 p. olvasás

A magyar vállalkozások többsége szerint az MI időt és energiát spórol a cégeknek. A mesterséges intelligencia üzleti célú használatára már Magyarországon is ...

Billingo AI

Pénzügyi sci-fi kézikönyv a Billingótól

Billingo hírek 2023.11.17. - 2 p. olvasás

Itt a nagy leleplezés: a Billingo háza táján óriási fejlesztések folynak a háttérben, amely nemcsak a számlázást helyezi új alapokra. Vezérigazgatónk, Sárospata...

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Billingo hírek 2023.11.15. - 1 p. olvasás

Gőzerővel dolgozunk azon, hogy az átalányadózók év végi hajrája könnyebb legyen. Az utolsó negyedév sosem egyszerű egy vállalkozónak, de mi igyekeztünk azzá ten...

b2w

Formabontó és előremutató - ilyen volt a B2W Fesztivál

Billingo hírek 2023.11.06. - 6 p. olvasás

Óriási szükség van arra, hogy a vállalkozások előre tervezzenek, gyorsan és hatékonyan tudjanak reagálni a változásokra. A marketing területére különösen igaz e...

Back to Top