12+2 könyv vállalkozó nőknek

Vállalkozásfejlesztés 2023.07.07. - 8 p. olvasás

Itt a nyár, a felltöltődés, a pihenés és a barnulás időszaka. Egyrészről ilyenkor lehet kényelmesebb tempóban haladni a vállalkozások háttérmunkálataival, másrészről pedig olyan területről megközelíteni a fejlődést, amire az év többi részében mondjuk nincs idő. Gondoltál már arra, hogy olvasással is dolgozhatsz a céged sikeréért? Összegyűjtöttünk 14 könyvet, amelynek mindenképpen szoríts helyet vállalkozóként a könyvtáradban - nem csak nőknek szól a lista!

Kezdjük az általánosabb szekcióval, hogyan legyen sikeres egy vállalkozó. Motivációs variációknak sem utolsók ezek a könyvek, de némelyik még könnyed nyári olvasmánynak is megfelel. Helyezkedj el kényelmesen a függőágyadban, vagy otthonod egy kényelmes pontján, készítsd be magadnak a hidratációhoz szükséges italod, és vessz el bátran a sorok között.

Külföldi alapművek tanulásról, sikerről, szemléletváltásról

Peter Hollins - Szupertanulás

Hollins szerint tanulni nem tanítottak meg minket. Sokunk tapasztalataitól eltérően a tanulás lehet fájdalommentes és mág játékosan is lehet motiváló és hatékony. A szerző által leírt lépéseket tudományos bizonyítékok inspirálták. Kerülendő buktatók, bevált módszerek, izgalmas tanulási fázisok leírásai, a hatékony tanulás fizikai és mentális előfeltételeinek ismérvei váltják egymást, nagyon izgalmas olvasmány, amivel kezdeni érdemes.

Napoleon Hill: A teljes gondolkodj és gazdagodj

A siker nagybetűs kézikönyvének is tartják ezt az írást. Kipróbált módszereket is megoszt, és még arra is rámutat, hogy gazdasági válság esetén milyen stratégiát érdemes követni. Gyakorlatias könyv sok példával, kevés klisével. A sokatmondó cím mögött komoly kutatómunka áll, Hill ugyanis Theo Rosewelttől kezdve Henry Fordon át John D. Rockefellerig számos sikeres üzletember életét tanulmányozta, mielőtt megírta: mi a siker titka. Óriási kincsesláda a könyv, a legnagyobbak munkássága mentén derülhet ki, melyik mágnásnak mi okozott sikert - persze főként rajtad múlik majd, hogy a tiéd kulcsa mi lesz.

Stephen R. Covey - A kiemelkedően eredményes emberek 7 szokása - Az önfejlesztés kézikönyve

Bár a könyv a személyes fejlődés előmozdításáról szól elsősorban, ez kéz a kézben jár a szakmai sikerek elérésével. Az önmagunk meghaladása, fejlődése és alkalmazkodás az új élethelyzetekben az, ami mind a saját, mind a cégünk sikereit tereli a gyarapodás irányába. Aki évről évre nem újít a bizniszén, nem hallja meg az új idők szavát és nem rugalmas, annak sajnos beletörik a bicskája a “túlélésbe” ahelyett, hogy élvezhetné a munkája gyümölcsét még ebben az életben.

Bryan Tracy: Végezd el most! Rendelkezz az időddel, vedd vissza az életed!

Az életünk feletti rendelkezés az egészséges életmódhoz éppúgy fontos, mint a vállalkozás sikerességéhez. A könyvben megjelennek már az okos kütyük és hatásaik is. Fontos, hogy minél digitalizáltabban, egy gombnyomással intézzük az ügyeinket, de törekedni kell az egyensúlyra. Veled hányszor fordult már elő, hogy sokkal több idődet elvette a közösségi média, mint amennyit rá akartál szánni? Voltak már olyan e-mailek, amelyek megnyitása előtt el sem gondolkodtál azon, hogy a reklámozott terméket megvedd? Ráadásul nem is volt rá szükséged, csak a pénzed költötted feleslegesen, a termelékenységed és hatákonyságod pedig nemhogy nem nőtt, még romlott is.

Ez a könyv megoldást kínál erre a problémára, és számba vesz minden elterelő manővert. Ilyen még a halogatás, a toxikus kapcsolatok fenntartása, a hatékonyság fals ígéretei. Segít, hogy megtaláld a vállalkozásod és téged támogató utat - most és ne akkor, amikor már késő.

Bryan Tracy: Változtasd meg a gondolkodásod, és megváltozik az életed!

A szerző további könyve egyfajta motivációs írás, amely egyben a hatékonyságnövelés netovábbja is. Tracy gazdagon bánt a tippmegosztással, nagyon praktikus, kézzel fogható tanácsokkal ellátott szöveg arról, hogy a bennünk rejlő lehetőségeket hogyan lehet a legjobban kamatoztatni. Nem a külső elvárásoknak kell megfelelni, és nem mások sikerét kell hajszolni, hanem a bennünk rejlő potenciált kiaknázni, a nehézségeinket az előnyünkre fordítani.

Jocelyn K. Glei - Alkossunk maradandót!

Ha már a lehetőségek kamatoztatását említjük, nem hagyjatjuk ki a HVG Könyvek Kiadó gondozásában megjelent könyvet, amely a kreatív energiák megmozgatását fordítaná az üzleti sikerekre. Nemcsak a szerző ad tippeket, hanem több, nemzetközileg elismert és sikeres vezető írja le, hogyan lehet egy-egy terméket sikeressé tenni, és mivel lehet megfogni a vásárlóinkat úgy, hogy ne legyen tolakodó az értékesítés. Ne csak termékértékesítésről, hanem hatás kiváltásáról legyen szó tevékenységed során.

Robert Kiyosaki, Sharon L. Lechter: Gazdag papa, szegény papa

A cím Robert Kiyosaki édes- és nevelőapjára utal egyikük ugyanis gazdag volt, és a hazánkban is népszerű “szerezz magas szakképesítést, és sikeres leszel” elv mentén nevelte fiát. Robert hamar rájött, hogy ez egy idejétmúlt elképzelés, a tanácsot adó apja viszont óriási sikereket ért el. Akkor hogy is van ez? Másik apja az alapképzést sem fejezte be, és halála után kifizetetlen számlákat is hagyott maga után - ám ő is sikeres volt a szakmájában. Két ellentétes alapállás, amelyek nagy hatással voltak a szerzőre. A könyv megtaníthatja, mit tanítson a vállalkozó gyermekének a pénzről, hogy érvényesülni tudjon az életben. Nem minden ugyanis a gazdagság, és a szegénységre is többféleképp lehet gondolni.

Daniel Kahneman: Gyors és lassú gondolkodás

A Nobel-díjas szerző szakmáját tekintve pszichológus, és ebben a szerzeményében sem hazudtolja meg önmagát. A gyors és lassú gondolkodás rendszerét mutatja be, az intuitív és a logikus út előnyeit és torzításait tárva az olvasó elé. Ebből merítve könnyebb lehet elérni a sikert.

Carol S. Dweck: Szemléletváltás - A siker új pszichológiája

Szintén személyiségjegyekkel foglalkozik ez a könyv, boncolgatva azt, kiből lesz jó vezető, és hogyan lehet kitartóan, célt nem tévesztve sikeres valaki a saját képességeit tudatosítva. Mit gondolsz, az eddigi stratégiád szerint jó vezető vagy? Érdemes kiegészíteni eddigi tudásod a sorok közt rejlő infókkal.

Mel Robins: 5 másodperces szabály

Több önbizalom, teljesebb élet, megbecsült munka könnyedén - a könyv alcíme, amely utal rá, hogy az önmagunkba vetett hit növelésével a produktivitás is exponenciálisan nő majd. A tanácsokat a motivációs trénerként is tevékenykedő írótól kapjuk.

Angela Duckworth: Grit, a kitartás ereje

Szintén a siker nyomába eredhetünk ezzel a könyvvel, a szerző saját tapasztalatán keresztül mutatja be, hogyan hajtja az ember malmára a vizet a kitartás és az akaraterő.

Emlékeztek? Sárospataki Albert, a Billingo ügyvezetője is arról nyilatkozott a Női Váltó Fesztiválon, hogy a kudarcaiból mindig a kitartás rángatta ki. Van tehát valami ebben az írásban, ha a gyakorlat is ráerősít a teóriára.

Most pedig jöjjön két igencsak hiánypótló magyar könyv két tehetséges írótól. Bereczki Enikő egy generációs és ifjúsági szakértő, aki a nemzedékek közti szakadékok szűkítésén dolgozik lankadatlan. Pálfi Éva pedig a teljes marketingkommunikációt reformálja meg épp piacon, hogy a vállalatok megfelelően vegyék figyelembe a női ügyfeleket. Jöjjenek az ő könyveik.

A modern idők szava magyar nők tollából

Bereczki Enikő: Z generáció

Nagyon érdekes témának tartjuk a fiatalabb generációval való együttműködést, és sajnos nem helyezünk rá akkora hangsúlyt, amekkorát érdemes lenne. Pedig rengeteg lehetőségtől, out of the box gondolkodástól, új ügyfélkörtől eshetünk el, ha nem figyelünk rájuk.

Nem egy felelőtlen, társadalom csecsén lógó siheder hordáról van szó - egy kis sarkítással. A Z-generáció hihetetlenül gyorsan képes gondolkodni az őket ért folyamatos impulzusok miatt, lényegretörőek és megoldás fókuszúak, nyitottak és nagyon kreatívak. Más korosztályoknak nem egyszerű velük kommunikálni, éppen ezért hiánypótló Bereczki Enikő könyve, amely a magyarázat mellett egyfajta útmutatót is ad a generációs különbségek hídján való átkeléshez. Mindenképp lapozzátok fel, ha frissítenétek az ügyfélkörön, vagy új kollégát vennétek fel.

Kifejezetten hölgyekről, nem csak hölgyeknek

Pálfi Éva: Hogyan adj el nőknek B2W?

Pálfi Éva magasan kvalifikált marketingszakértő több szakkönyv szerzője már, az ominózus írás azt taglalja, hogyan tudja egy vállalkozó JÓL eladni a női ügyfélkörnek termékét, szolgáltatását. Az úttörőnek számító szakember szerint az eddig megszokott marketing kommunikációs praktikák mentén nagyon nehéz megfogni a női vásárlókat. Szerencsére a könyv lépésről lépésre átveszi, hogyan lehet sikeres, aki a B2W elve mentén értékesít.

Ahogy honlapján fogalmaz, megtudhatod, hogy:

  • mi kell a nőknek
  • mivel motiválhatod őket
  • milyen stratégiákkal tudsz személyes márkát és nőkre célzó céget építeni
  • hogyan tervezz márkastratégiát, amit női vevőid imádni fognak

Nagyon izgalmas és egyre felkapottabb téma, ha tényleg szeretnéd megszólítani a nőket, érdemes specifikusan rájuk szabni a marketinged legalább egy részét.

Pálfi Éva egyébként a Női Váltó Fesztiválon is velünk volt, illetve kaptatok már tőle tippeket korábban a Billingón arról, hogyan érdemes nőkre szabni a kampányod.


Hasonló cikkek a kategóriában

b2w konferencia

Gyere kedvezménnyel az év legnagyobb B2W rendezvényére!

Vállalkozásfejlesztés 2023.10.11. - 3 p. olvasás

Ha a vásárlói közösségnek lenne neme, nő lenne - ez az egyik szlogenje a B2W fesztiválnak, amelyet idén ötödik alkalommal rendeznek meg. Hidd el, te is olyan vá...

Átalányadózónak könyvelő

Átalányadózol? Tiszteld meg a vállalkozásod egy könyvelővel!

Vállalkozásfejlesztés 2023.09.13. - 6 p. olvasás

A könyvelő letisztázza egy vállalkozás adminisztrációját, pénzt takarít meg a cégeknek, összességében segíti a helyes stratégia kialakítását. Nincs ez másként á...

Üzleti terv minta

Üzleti terv minta - Beavatunk az üzleti terv írás rejtelmeibe!

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.25. - 13 p. olvasás

Milliókkal többet hozhat a konyhára, ha van egy jó üzleti terved. Több pályázati pénz befolyásával, magasabb befektetői bizalom járhat, ha a céged fundamentuma ...

banki spórolás

Így spórol neked időt a bankod - és a Billingo

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.23. - 7 p. olvasás

Az idő egy vállalkozónak a legnagyobb kincse. Így aztán amennyi időt csak lehet, érdemes megspórolni a pénzügyekben is. De hogyan lehet ezt aprópénzre váltani, ...

bankautomatizálás

Így automatizáld a bankolásod

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.17. - 8 p. olvasás

Egy vállalkozónak mi sem lehet kérdés annál jobban, hogy hogyan tudja hatékonyabbá tenni a vállalkozását. Hatékonyság, azaz kevesebb költség, több bevétel. Ezek...

nyári üzleti tervezés

5 tipp a hatékony üzleti tervezéshez

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.16. - 5 p. olvasás

Még tart a nyár, fordítsd vállalkozásod előnyére a lendületet, hogy egész évben pezsgő legyen a céges légkör és a gazdasági helyzeted. Értékelj, tervezz, strukt...

Back to Top