Figyelem! Április 1-től változnak a Billingo árai!

Figyelem! Április 1-től változnak a Billingo árai!

Fizess elő március 31-ig bármely számlázóra, Billingo Business vagy Billingo One csomagra és betonozd be a mostani árakat akár több évre!

maradt az akció végéig
maradt az akció végéig
Bezárás
Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / NAV / EU-s e-számlázási változások -…
NAV - 2023.03.18. - 2 p. olvasás

EU-s e-számlázási változások - a Billingóval ez sem lesz probléma!

Az e-számlázásban várható 2024-es változás már most gondolkodásra késztet sokakat a számlázók világában, mivel a csak PDF alapú elektronikus számlák kiesnek az elfogadható kategóriából. Szerencsére a Billingo mindenre felkészült.

eu-s számlázás

Hiszünk az automatizálhatóságban, márpedig ha a számlázási, számviteli, valamint adózási gyakorlatokkal kapcsolatos EU-s tervezetet elfogadják, 2028-tól óriási változások terelik ebbe az irányba a vállalkozókat. Ennek okán 2024-ben már debütálhat az egységes e-számla rendszer. A tervek szerint hamarosan kötelező lesz az e-számla alkalmazása, nem lesz kifogás, hogy az ügyfélnek vagy neked megfelel a papír alapú.

Jelenleg a PDF-ben kiküldött számla önmagában nem tesz eleget a kritériumoknak Magyarországon. A kibocsátás és a befogadás is elektromos alapú kell legyen ahhoz, hogy e-számlának legyen tekinthető az irat. Csak három feltételnek kell (egyelőre) megfelelni: a számla eredetét, a tartalom sértetlenségét kell igazolni, és biztosítani az olvashatóságot. A tervek szerint 2024-től az EU-n belül az összes számla előállítására és feldolgozhatóságára is egységesen kell vonatkoznia a digitalizálhatóságnak.

Miért van erre szükség?

Az e-számla rendszer változásai az átláthatóság irányába terelik a számlázást, ami a számlázási adatmennyiségek könnyebb kezelhetőségét teszik lehetővé - nyilatkozta a Billingónak Czöndör Szabolcs, a NAV szakértője. Könnyebben kezelhetővé válnak az adatok, ráadásul egységes lesz a rendszer az EU-n belül, ami további könnyítés.

Az e-számlának jövőre úgynevezett strukturált adatot kell tartalmaznia, egy elektronikusan elérhető számlakép már nem lesz elég. Ezek az adatok a gépi feldolgozhatóságot jelentik.

A magyar vállalkozások európai felmérések szerint nem túl erősek elektronikus számlázásban, sajnos sereghajtók vagyunk a strukturált adatokat is tartalmazó számlák kiállításában. Az EU-s módosítás adhat egy lökést azon vállalkozóknak, akik eddig csak gondolkodtak az e-számlázáson. Ez persze jót jelent, hiszen a digitalizáltság gyorsabb munkafolyamatokat eredményezhet számukra.

A Billingóval már most szupergyors a számlázás

  • A Billingóval jelenleg is ki tudsz állítani a jogszabályoknak megfelelő e-számlát, ezen felül elektronikus díjbekérő, előlegszámla és nyugta kiállítására is lehetőséged van nálunk.
  • Ha bármilyen jogszabályi változás érvényesül, azt a Billingo azonnal leköveti, és értesítünk is erről, így nem kell, hogy a változások miatt fájjon a fejed.

Billingo tipp a 2024-es változáshoz

Kezdd el már ma az e-számlázást a Billingóval, hogy ne hirtelen ugorj fejest a mélyvízbe, amikor az EU-s szabályok változásai életbe lépnek. Velünk nemcsak a számlázásod tarthatod rendben, hanem a céged adminisztrációjának jó részét is digitalizálhatod.

Már az első nap megláthatod, hogy a papírkupacok felszámolásával rengeteg költséget és időt tudsz megtakarítani. Egy gombnyomással ki tudod küldeni a számláid, így a 20 perces számlatömb töltögetési idődet munkára fordíthatod, és a tárolási/ archiválási időd, erőforrásaid is megtakaríthatod - a Billingo automatikusan eleget tesz a jogszabályi követelményeknek.


Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás könyvelés webáruház kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság számlázó program váltás pályázat digitális archiválás átalányadó Billingo ajánlói rendszer fintech áfa pénztárgép API ügyfélszolgálat devizás számlázás online fizetés GDPR kiva bankszámlaszám adóváltozás 2023 adózás tao webshop létrehozás digitalizáció övtj napelem-pályáza napelem pályázat napelem napkollektor pályázati kiírás tender pályázati feltételek shopify patreon etsy weboldal digitalizálás költségcsökkentés egyéni vállalkozás hipa biztosítás egészségbiztosítás vállalati egészségbiztosítás számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó iparűzési adó adókártya adóazonosító jel adóazonosító őstermelő őstermelők őstermelő adózás kiegészítő őstermelői tevékenység ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház adókonferencia adózás 2023 adótörvény digitális névjegykártya beszállító beszállítás áremelés munka törvénykönyve mtk. munkajog változások minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér szocho 30 év alatti anyák kedvezménye adómentes adóalap összeghatár adószámos magánszemély briefly meska