Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Egyéb / "Folyton van bennem egy belső …
Egyéb - 2023.05.12. - 2 p. olvasás

"Folyton van bennem egy belső drukk" - interjú Csorba Dáviddal

Van egy vállalkozó srác, aki egy ujjal gépelt be egy könyvet. Nem is akármilyet, ez a Duchenne-szindrómás ember a saját történetét, a betegségét és a vele való viszonyát vetette papírra azzal a céllal, hogy téged motiváljon. Ez önmagában egy óriási hajtóerő, és ha kezedbe veszed a könyvet, rájössz, ennél még sokkal több van benne. A Billingo elkötelezett az ilyen keményen dolgozó vállalkozók mellett, és úgy gondoltuk, bemutatjuk nektek Csorba Dávidot, aki fantasztikus képességgel mutat rá az ember lehetőségeire. Nézzük meg, számára mi ad erőt a mindennapokban.

esélyegyenlőség

Mi a mindennapi motivációd?

Édesanyám az én napi motivációm, hisz ő egy fantasztikus asszony. Sok mindent köszönhetek neki, legfőképpen a pozitív hozzáállásomat. Ő tanított meg mindenre, amit ma képviselek. Anyu az én alkáli elemem. :) Rajta kívül sok minden a motivációm. Ahányszor a vállalkozásra gondolok, már az önmagában egy remek motiváció, hisz folyton van bennem egy belső drukk, ami visz előre. Új nap, új lehetőségek!

Szerinted mi a siker titka?

A siker az egy eléggé relatív dolog. Valaki a sikereket pénzben méri, illetve rengetegen keresik a siker receptjét. Én ki merem jelenteni, sikeres ember vagyok. Siker, hogy megszülethetett ez az együttműködés, és az is, hogy válaszolhatok a kérdéseidre.

Egyébként a napokban pont írtam egy idézetet a sikerről: Ágyamban fekve, volt időm gondolkodni azon, hogy mi lehet a siker titka, és már tudom. Az a titok, hogy nincs titok. Nincs recept. És nincs út sem. Egyetlen feladatod van: hajts, küzdj, harcolj és tégy! Ha sikeres akarsz lenni, kelj korábban. Szánj több időt a feladatokra. Dolgozz sokkal keményebben, mint mások, vállalj nagyobb kockázatot, mint ésszerű lenne. A siker az oda vezető út maga. Indulj el ezen az úton, és csak menj. A végén ott vár a siker.

Jutalmazod magad valamivel, miután elértél valamit?

Ha elértem valamit, annak én önmagában mérhetetlenül örülök, és büszke vagyok rá. De nem szoktam semmi extra dologgal jutalmazni magamat, csupán örülök a fejemnek. :)

Te milyen hibákba futsz bele módszeresen? Volt olyan élethelyzet, amit nagy tanítódnak gondolsz?

Általában, mindig a saját hibáimba futok bele, nagyon maximalista vagyok, hajlamos vagyok túlgondolni mindent, holott a kevesebb néha több. Hajtok a tökéletességre, ami nagyon nehéz, hisz jót sokan tudnak alkotni, tökéleteset azonban kevesen. Ez egy hiba, ami a fejemben van.

Amikor bent feküdtem az intenzíven 8 hónapon keresztül az volt a legkeményebb időszakom. Tudod, ami nem öl meg, az megerősít. Rengeteg rossz dolgon mentem keresztül, de mégis, az a 8 hónap volt a legnagyobb tanítóm. Erre én egy kiképzésként tekintek vissza, amiről sokat tudnék mesélni még.

A nagy vállalkozói könyvek mellé érdemes odaállítani Dávidét, és ha motivációra van szükségetek, tippekért bármikor kinyitható. Olvassátok el Sárospataki Albert, a Billingo ügyvezetőjének véleményét a könyvről:

Vannak olyan időszakok és élethelyzetek, amikor a vállalkozó motivációja elvész, vagy sokszor kilátástalannak tűnik a helyzete. Ilyenkor jönnek jól a motivációs könyvek, amelyektől roskadoznak a könyvesboltok polcai, viszont nagyon sokban nincs meg az igazi kötődés. Nem úgy Csorba Dávid könyvére, ami egy letisztult, gyönyörű darab, sugárzik belőle az életigenlés és a dinamizmus, amit ez a fiatal srác gépelte be egy ujjal, ágyhoz kötve. Rendkívül olvasmányos iromány egy Duchenne-szindrómás ember mindennapi megküzdéseiről, aki tulajdonképpen egy motivációs tréner szerepébe bújik, és oldalról oldalra lelkesedéssel tölti fel az olvasót. Sokat tanulhatunk tőle az életről, és pörgetve a lapokat egyre inkább visszakapja az ember azt, ami a hétköznapokból kikopik. Óriási lelkesedéssel tudom folytatni a napom, ha Dávid története eszembe jut, és a Billingo teljes csapatának nevében mondhatom, örülünk, hogy a hősünknek nevezhetem!

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás könyvelés webáruház kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság számlázó program váltás pályázat átalányadó digitális archiválás Billingo ajánlói rendszer fintech áfa API pénztárgép ügyfélszolgálat devizás számlázás online fizetés GDPR bankszámlaszám kiva adóváltozás 2023 adózás tao webshop létrehozás digitalizáció adóbevallás egészségbiztosítás vállalati egészségbiztosítás adathalászat övtj napelem-pályáza napelem pályázat napelem napkollektor pályázati kiírás tender pályázati feltételek shopify patreon etsy weboldal digitalizálás költségcsökkentés egyéni vállalkozás hipa biztosítás kiégés burnout esélyegyenlőség társadalmi felelősségvállalás számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó iparűzési adó adókártya adóazonosító jel adóazonosító őstermelő őstermelők őstermelő adózás kiegészítő őstermelői tevékenység ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház adókonferencia adózás 2023 adótörvény digitális névjegykártya beszállító beszállítás áremelés munka törvénykönyve mtk. munkajog változások minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér