"Folyton van bennem egy belső drukk" - interjú Csorba Dáviddal

Billingo hírek 2023.05.12. - 2 p. olvasás

Van egy vállalkozó srác, aki egy ujjal gépelt be egy könyvet. Nem is akármilyet, ez a Duchenne-szindrómás ember a saját történetét, a betegségét és a vele való viszonyát vetette papírra azzal a céllal, hogy téged motiváljon. Ez önmagában egy óriási hajtóerő, és ha kezedbe veszed a könyvet, rájössz, ennél még sokkal több van benne. A Billingo elkötelezett az ilyen keményen dolgozó vállalkozók mellett, és úgy gondoltuk, bemutatjuk nektek Csorba Dávidot, aki fantasztikus képességgel mutat rá az ember lehetőségeire. Nézzük meg, számára mi ad erőt a mindennapokban.

esélyegyenlőség

Mi a mindennapi motivációd?

Édesanyám az én napi motivációm, hisz ő egy fantasztikus asszony. Sok mindent köszönhetek neki, legfőképpen a pozitív hozzáállásomat. Ő tanított meg mindenre, amit ma képviselek. Anyu az én alkáli elemem. :) Rajta kívül sok minden a motivációm. Ahányszor a vállalkozásra gondolok, már az önmagában egy remek motiváció, hisz folyton van bennem egy belső drukk, ami visz előre. Új nap, új lehetőségek!

Szerinted mi a siker titka?

A siker az egy eléggé relatív dolog. Valaki a sikereket pénzben méri, illetve rengetegen keresik a siker receptjét. Én ki merem jelenteni, sikeres ember vagyok. Siker, hogy megszülethetett ez az együttműködés, és az is, hogy válaszolhatok a kérdéseidre.

Egyébként a napokban pont írtam egy idézetet a sikerről: Ágyamban fekve, volt időm gondolkodni azon, hogy mi lehet a siker titka, és már tudom. Az a titok, hogy nincs titok. Nincs recept. És nincs út sem. Egyetlen feladatod van: hajts, küzdj, harcolj és tégy! Ha sikeres akarsz lenni, kelj korábban. Szánj több időt a feladatokra. Dolgozz sokkal keményebben, mint mások, vállalj nagyobb kockázatot, mint ésszerű lenne. A siker az oda vezető út maga. Indulj el ezen az úton, és csak menj. A végén ott vár a siker.

Jutalmazod magad valamivel, miután elértél valamit?

Ha elértem valamit, annak én önmagában mérhetetlenül örülök, és büszke vagyok rá. De nem szoktam semmi extra dologgal jutalmazni magamat, csupán örülök a fejemnek. :)

Te milyen hibákba futsz bele módszeresen? Volt olyan élethelyzet, amit nagy tanítódnak gondolsz?

Általában, mindig a saját hibáimba futok bele, nagyon maximalista vagyok, hajlamos vagyok túlgondolni mindent, holott a kevesebb néha több. Hajtok a tökéletességre, ami nagyon nehéz, hisz jót sokan tudnak alkotni, tökéleteset azonban kevesen. Ez egy hiba, ami a fejemben van.

Amikor bent feküdtem az intenzíven 8 hónapon keresztül az volt a legkeményebb időszakom. Tudod, ami nem öl meg, az megerősít. Rengeteg rossz dolgon mentem keresztül, de mégis, az a 8 hónap volt a legnagyobb tanítóm. Erre én egy kiképzésként tekintek vissza, amiről sokat tudnék mesélni még.

A nagy vállalkozói könyvek mellé érdemes odaállítani Dávidét, és ha motivációra van szükségetek, tippekért bármikor kinyitható. Olvassátok el Sárospataki Albert, a Billingo ügyvezetőjének véleményét a könyvről:

Vannak olyan időszakok és élethelyzetek, amikor a vállalkozó motivációja elvész, vagy sokszor kilátástalannak tűnik a helyzete. Ilyenkor jönnek jól a motivációs könyvek, amelyektől roskadoznak a könyvesboltok polcai, viszont nagyon sokban nincs meg az igazi kötődés. Nem úgy Csorba Dávid könyvére, ami egy letisztult, gyönyörű darab, sugárzik belőle az életigenlés és a dinamizmus, amit ez a fiatal srác gépelte be egy ujjal, ágyhoz kötve. Rendkívül olvasmányos iromány egy Duchenne-szindrómás ember mindennapi megküzdéseiről, aki tulajdonképpen egy motivációs tréner szerepébe bújik, és oldalról oldalra lelkesedéssel tölti fel az olvasót. Sokat tanulhatunk tőle az életről, és pörgetve a lapokat egyre inkább visszakapja az ember azt, ami a hétköznapokból kikopik. Óriási lelkesedéssel tudom folytatni a napom, ha Dávid története eszembe jut, és a Billingo teljes csapatának nevében mondhatom, örülünk, hogy a hősünknek nevezhetem!

Hasonló cikkek a kategóriában

Billingo AI

Pénzügyi sci-fi kézikönyv a Billingótól

Billingo hírek 2023.11.17. - 2 p. olvasás

Itt a nagy leleplezés: a Billingo háza táján óriási fejlesztések folynak a háttérben, amely nemcsak a számlázást helyezi új alapokra. Vezérigazgatónk, Sárospata...

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Billingo hírek 2023.11.15. - 1 p. olvasás

Gőzerővel dolgozunk azon, hogy az átalányadózók év végi hajrája könnyebb legyen. Az utolsó negyedév sosem egyszerű egy vállalkozónak, de mi igyekeztünk azzá ten...

billingo - yettel

A Billingo és a Yettel együtt támogatja vállalkozásod sikerét

Billingo hírek 2023.11.08. - 5 p. olvasás

Vállalkozóként a kiadások mértéke a végtelenségig nőhet, ezt mind jól tudjuk. Okos tervezéssel, a folyamatok optimalizálásával és pénzügyi tudatossággal azonban...

b2w

Formabontó és előremutató - ilyen volt a B2W Fesztivál

Billingo hírek 2023.11.06. - 6 p. olvasás

Óriási szükség van arra, hogy a vállalkozások előre tervezzenek, gyorsan és hatékonyan tudjanak reagálni a változásokra. A marketing területére különösen igaz e...

Business Menü Live

Játsszunk el a gondolattal... hogy nem omlik össze a business-világ

Billingo hírek 2023.11.03. - 5 p. olvasás

A Billingo operatív és stratégiai igazgatója azon 24 sikeres vezető egyikeként szólalt fel a Business Menü Live ALLSTARS-on, akik friss erővel és gondolat ébres...

Fizetésemelés

Fizetésemelésekkel járhat az AI használata

Billingo hírek 2023.09.26. - 6 p. olvasás

A mesterséges intelligencia vállalati használata élénk érdeklődés kereszttüzében áll. Az biztos, hogy az AI munkaerőpiaci pozíciója dinamikusan változik, amit n...

Back to Top