Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Tippek / Igen, létezhet önműködő webáru…
Tippek - 2015.06.25. - 4 p. olvasás

Igen, létezhet önműködő webáruház

Magyarországon gombamód szaporodnak a webáruházak. Kezdetben talán mindannyian azt gondolták, hogy elég elindítani az online shopot, aztán hátra lehet dőlni a fotelben és várni a megrendeléseket. Azonban már az első napokban kiderül, hogy ez egyáltalán nincs így. Lehet, hogy nem kell napi 8 órában a boltban állni, a számítógép mögött ugyanolyan kemény munka folyik.

Önműködő webáruzáh

Megkíséreltük lemodellezni, hogy létezhet-e elméletben a valóban önműködő webáruház. 5 olyan, a webáruház mindennapjait hathatósan befolyásoló területet találtunk, amely automatizálható, és ezekkel a shop szinte teljesen önműködővé is tehető.

Kezdjük azonban az elején.

Termékfeltöltés

Megvan a webáruház, indulna az értékesítés, azonban még üresek a "polcok". A termékfeltöltés az egyik legunalmasabbak, leginkább időrabló, de leginkább fontos része a webáruház működésének. A feltöltött képek és szövegek alapján fogják ugyanis kosárba tenni a kiszemelt árut. A termékfeltöltés igazi kulimunka. Automatizálására azonban számos megoldás kínálkozik.

Igen, létezhet önműködő webáruház

A lehető legegyszerűbb praktika, ha a feltölteni kívánt adatokat be tudod kérni közvetlenül a beszállítótól. Ekkor "csak" a csv vagy xml formátumban megkapott feedet kell szinkronizálni a webáruházzal, és máris rengeteg időt és munkát spóroltál. A módszer hátránya, hogy a termékleírások tökéletesen ugyanolyanok lesznek, mint a beszállító többi partnerének webáruházában. Így viszont valami mással kell minél jobban kitűnni.

Ha mégis inkább az egyedi tartalom és képek mellett döntenél, de nem akarsz rá túl sok időt szánni, akkor elő a pénztárcával. Hiszen léteznek olyan vállalkozások, akik kifejezetten ilyen szolgáltatásokat kínálnak. Megírják a szöveget helyetted, lefotózzák a terméket és ha szükséges még fel is töltik a honlapra.

Az első lépés pipa, fent vannak a termékek, jöhetnek a látogatók.

Látogatószerzés

Ahogy az offline boltok esetében sem elég kitárni a bolt ajtaját, egy internetes webáruház sem működhet anélkül, hogy láthatóvá tennéd. Erre kitűnő lehetőségeket kínálnak az online marketing eszközök, a hírlevéltől kezdve, az blogokon, a hirdetéseken, a közösségi médián át a keresőoptimalizálásig.

Igen, létezhet önműködő webáruház

Ez azonban külön szakma vagy inkább szakmák, amelyek megtanulása és kitapasztalása hónapokig, évekig is tarthat. Ha ennyi időd, türelmed, affinitásod nincs, akkor inkább bízz meg egy profi csapatatot. Akik hónapról hónapra, számokban is pontosan mérhető eredményeket, megrendeléseket tudnak produkálni.

Rendben megy a bolt, jönnek a megrendelések. Ideje feldolgozni őket.

Webáruház számlázás

A webáruház számlázás a kezdő vállalkozók egyik legkedveltebb feladata. Az első 10 számla után viszont unalmas és macerás lesz, és eljön az idő, amikor inkább szabadulnál tőle. Szerencsére erre is van megoldás. A webáruház gyorsan és könnyen összeköthető egy arra tökéletesen alkalmas webáruház számlázóval, mint amilyen pl. a Billingo is.

Igen, létezhet önműködő webáruház

Ezután a megrendelő a vásárlást követően nem csak a visszaigazolást és a kiszállítás tartalmazó e-maileket kapja meg automatikusan. A számlát is, amelyet a számlázó a megrendelésben megadott adatok alapján automatikusan generál. Ehhez egyetlen gombot sem kell lenyomni, egyetlen karraktert sem kell írni és egyetlen papír sem kell nyomtatni. Minden digitálisan, emberi beavatkozás nélkül történik. A számlát e-mailben kapja meg a címzett.

Szuper, a számlát is kiküldtük. Ideje összekészíteni a csomagot és elküldeni a megrendelőnek.

Csomagolás és kiküldés

A logisztika egy újabb időigényes területe a megrendelés részeinek összekészítése, csomagolása és kiküldése. Az időtartam persze a termékek jellegétől, méretétől, darabszámától függően változhat, de ez kétségkívül a leginkább emberfüggő terület.

Ha azonban ezt is szeretnéd automatizálni, a piac erre is kínál megoldást. Léteznek ugyanis olyan vállalkozások, amelyek raktározzák, kezelik, csomagolják és ki is küldik helyetted a csomagokat.

Igen, létezhet önműködő webáruház

A legideálisabb azonban, ha sikerül olyan beszállítót találnod, aki dropshippinget is vállal. Így a pénzed sem áll a termékben, raktároznod és csomagolnod sem kell, hiszen mindezt a beszállító megteszi helyetted.

Jól hangzik igaz? Azt gondolhatnád, hogy ezzel teljesen le is fedtük a webáruház teendőit, van azonban még egy nagyon kényes terület, ez pedig az ügyfélszolgálat.

Ügyfélszolgálat

Az ügyfélszolgálat a kapocs a webáruház és a vásárlók között. A telefonos kisasszonyok az ebolt hangjai, akikhez a kérdésekkel és problémákkal fordulni lehet. Ebből pedig lesz bőven, hidd el.

Az ügyfélszolgálati teendők ma már ugyanúgy kiszervezhetők. Ilyenkor profi, kedves hangú ügyfélszolgálatosoknál csörög a webbolt telefonja, akik készséggel, szakértően és türelmesen válaszolnak a felmerülő kérdésekre. Megoldják a problémákat és kezelik a reklamációs ügyeket.

Igen, létezhet önműködő webáruház

Összefoglalva tehát elméletben hiba nélkül felépíthető az önműködő webáruház. A termékfeltöltés, a marketing, a számlázás, a logisztikai feladatok és az ügyfélszolgálat is hatékonyan megoldható szoftverek illetve külsős cégek segítségével. Nyilván ennek megvan a maga költsége, cserébe viszont a webáruház üzemeltetése valóban kényelmes lehet.

Elméletben tehát tökéletesen működik a modell, bár mi a való életben még nem találkoztunk ilyennel. Te ismersz olyan webáruházat, amelyik így üzemel? Esetleg magad is belevágnál?

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás Tudástár vállalkozás fejlesztés NAV Törvény KATA hasznos tippek új funkció e-számla adózás webáruház online számlaadat szolgáltatás kata 2020 nav-bekötés könyvelés kéziszámla adatszolgáltatás katás vállalkozás kata adózás marketing bejelentési kötelezettség számlasablon koronavírus biztonság felhő digitális archiválás e-kereskedelem adatszolgáltatási kötelezettség online számlázó nav online számla számlatömb online számla és billingo összekötés tévhitek kata adatszolgáltatás nav online számla regisztráció online adatszolgáltatási kötelezettség ügyfélszolgálat áfa e-számlázás katás számlázás pénztárgép billingo NAV bekötés számlázó program váltás katás vállalkozás bejelentése online számla regisztráció kata szüneteltetése nav adatszolgáltatás startup fintech számla adó katás vállalkozás adatszolgáltatása egyéni vállalkozás kata megszűnése kata megszüntetése kata vállalkozás megszűnése szakértői cikk online számla koronvírus nav online számla összekötés fenntarthatóság Billingo előfizetés Ingyenes Billingo társadalmi felelősségvállalás támogatás Bonácz Zsolt Webshippy webáruház logisztika integráció előlegszámla előlegszámla készítése GDPR kata bejelentés kata keret könyveléstámogatás egyéni vállalkozás indítása API könyvelői fiók egyéni vállalkozás szüneteltetése 2020 könyvelői összekötés koronajárvány nav online adatszolgáltatás Díjbekérő Proforma e-számlák díjak elismerés adatvédelmi tájékoztató adatvédelem egyéni vállalkozás szüneteltetése számlázó program választás PSD2 nyílt bankolás számlainformációs szolgáltatás számlaadatok jogszabályváltozás banki összekötés összekötés