Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Tippek / Így állj át kézi számlatömbről…
Tippek - 2020.05.11. - 3 p. olvasás

Így állj át kézi számlatömbről online számlázóra 4 lépésben

Sokan, sokszor próbálták már megjósolni a kézi számlatömbök végét, 2020. július 1. után viszont már tényleg nem lesz értelme körmölve számlázni. A NAV adatszolgáltatás bővítése olyan mértékű extra adminisztrációs terhet jelent majd a kézi számlásoknak, amit a legtöbb elfoglalt vállalkozó nem tud egyedül intézni.

Így állj át kézi számlatömbről online számlázóra lépésben

Minden számlát be kell küldeni a NAV-nak

Jelenleg a NAV adatszolgáltatási kötelezettség a 100 000 áfatartalmat elérő és meghaladó, belföldi adóalanyok részére kiállított számlákra vonatkozik. Ezt bővítik nyártól 2 lépcsőben:

⇒ 2020. július 1-től értékhatár nélkül, minden belföldi adóalanynak kiállított számlát be kell küldeni az adóhatóság részére.
⇒ 2021. január 1-től pedig a magánszemélyek részére kiállított számlákkal bővítik tovább a kört. 

1 év múlva tehát áfa értéktől függetlenül, minden vállalkozás vagy magánszemély részére kiállított számla a NAV “asztalára” kerül majd. 

Kicsit több lett az adminisztráció. Maradhat?

A NAV adatszolgáltatási kötelezettség bővítése természetesen a katás vállalkozókat is érinti majd, és nem jelent majd mentességet az áfamentes adózási forma sem. A katások közül sokan számláznak jelenleg is kézi számlatömbbel. Ha pedig továbbra is szeretnék megtartani ezt a szokást, akkor jelentős extra adminisztrációt kell a munkanapokba betervezniük. Hiszen minden számlaadatot manuálisan kell rögzíteni az adóhatóság felületén. 

Aki viszont inkább a hatékonyabb munkavégzést, a pihenést, a sportolást, a családdal, barátokkal való időtöltést választaná a felesleges adminisztráció helyett, annak érdemes már most online számlázóra váltani. 

Neked is megéri kézi számlatömbről online számlázóra váltani:

 • jelentősen gyorsabban készíthetsz el egy számlát,
 • automatizálhatod a rendszeresen ismétlődő számláid kiállítását,
 • 1 gombnyomással stornózhatod a rontott számlákat,
 • kevesebb lesz a kintlévőséged, mert automatizálhatod a fizetési felszólítások küldését,
 • soha nem marad otthon a számlázód és nem is veszhet el,
 • nem kell folyton új számlatömböt venned,
 • egy fiókon belül több számlatömböt is készíthetsz,
 • online küldheted a számlákat a könyvelődnek, vagy akár ő is le tudja ezeket tölteni a Billingo Könyvelői fiókjából,
 • külsős helyszíneken, mobilról is számlázhatsz,
 • 2020. nyarától online blokknyomtatót is kapcsolhatsz a fiókodhoz
  (szuperjó, ha e-mail címmel nem rendelkező ügyfeleid vannak vagy külsős helyszínen számlázol),
 • nem kell évekig tárolnod a számlákat, megtesszük helyetted,
 • igényesebb számlákat küldhetsz, ami pozitív benyomást kelt rólad is.

Percek alatt online számlázóra válthatsz

Az online számlázás gyors és kényelmes, és éppen ilyen egyszerűen lehet neked is online számlázód, akár ingyen. Billingo online számlázót néhány gombnyomással regisztrálhatsz magadnak és akár azonnal számlázhatsz is vele. Nézzük a lépéseket: 

 1. Regisztrálj egy új Billingo fiókot ITT.
  Tudtad, hogy a Billingo Támogatással 6 hónapig ingyen használhatod a Billingo Master csomag minden funkcióját? 

 2. Töltsd ki a vállalkozásod adatait, és már számlázhatsz is.
  Tipp: Ha a lehető leggyorsabban akarsz számlázni, töltsd fel a meglévő termék- és partneradataidat is. Így akár 3 gombnyomással állíthatsz majd ki egy számlát.

 3. Jelentsd be a NAV-nak a számlázódat!
  Tipp: Erre 30 nap áll rendelkezésedre, de érdemes minél előbb megtenned. Kérd meg a könyvelődet, hogy segítsen, ő már gyakorlott ebben.

 4. Kösd össze a Billingódat a NAV Online Számla rendszerével!
  Fontos, hogy ez más, mint az előző pont. Ennek segítségével lesz automatikus a NAV adatszolgáltatás teljesítése. Tipp: Ha elakadsz az összekötéssel, hívd a Billingo ügyfélszolgálatát, kolléganőink segítenek.

Maradt még kérdésed a Billingo online számlázóra váltással kapcsolatban? Hívd ügyfélszolgálatunkat a +36-1/500-9491-es telefonszámon vagy írj nekünk a hello@billingo.hu e-mail címre.

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás Tudástár vállalkozás fejlesztés NAV Törvény KATA hasznos tippek új funkció e-számla adózás webáruház online számlaadat szolgáltatás kata 2020 nav-bekötés könyvelés kéziszámla adatszolgáltatás katás vállalkozás kata adózás marketing bejelentési kötelezettség számlasablon koronavírus biztonság felhő digitális archiválás e-kereskedelem adatszolgáltatási kötelezettség online számlázó nav online számla számlatömb online számla és billingo összekötés tévhitek kata adatszolgáltatás nav online számla regisztráció online adatszolgáltatási kötelezettség ügyfélszolgálat áfa e-számlázás katás számlázás pénztárgép billingo NAV bekötés számlázó program váltás katás vállalkozás bejelentése online számla regisztráció kata szüneteltetése nav adatszolgáltatás startup fintech számla adó katás vállalkozás adatszolgáltatása egyéni vállalkozás kata megszűnése kata megszüntetése kata vállalkozás megszűnése szakértői cikk online számla koronvírus nav online számla összekötés fenntarthatóság Billingo előfizetés Ingyenes Billingo társadalmi felelősségvállalás támogatás Bonácz Zsolt Webshippy webáruház logisztika integráció előlegszámla előlegszámla készítése GDPR kata bejelentés kata keret könyveléstámogatás egyéni vállalkozás indítása API könyvelői fiók egyéni vállalkozás szüneteltetése 2020 könyvelői összekötés koronajárvány nav online adatszolgáltatás Díjbekérő Proforma e-számlák díjak elismerés adatvédelmi tájékoztató adatvédelem egyéni vállalkozás szüneteltetése számlázó program választás PSD2 nyílt bankolás számlainformációs szolgáltatás számlaadatok jogszabályváltozás banki összekötés összekötés