Számlázóprogram-váltás év közben

Vállalkozásfejlesztés 2020.07.21. - 9 p. olvasás

Nagyszerű célokhoz nagyszerű megoldások kellenek. Az év közbeni számlázóprogram-váltás sokak szerint körülményes és bonyolult művelet. Valójában szó sincs erről, ebben a cikkben be is bizonyítjuk neked. Megmutatjuk, hogyan tudsz regisztrálni a Billingóra és mire kell figyelned, hogy a korábbi számlázónál lévő bizonylatokat is megfelelően kezeld és néhány perc múlva már billingósként számlázhass az ügyfeleidnek.

Számlázóváltás év közben

A Billingóra regisztrálni egyszerű. Csak meg kell adnod az adataidat és máris készen áll a felület arra, hogy számlát küldj, böngéssz a legfrissebb pályázatok között vagy információkat szerezz partnereidről, versenytársaidról. 

Mikor válthatok számlázó programot?

Röviden: bármikor.
Hosszabban: amikor az új rendszer bevezetése a legideálisabb a vállalkozásod szempontjából. 

A regisztrációt ITT kezdd


A regisztrációkor megadott email címedre küldünk egy megerősítő linket. Itt aktiválhatod a fiókod.



A billingós fiókod létrehozásakor a következő adatok megadására lesz szükség:

  • Vállalkozási forma
  • Adózás típusa
  • Cégnév
  • Pozíció
  • Email
  • Telefonszám
  • Adószám
  • Cím


Amennyiben élő vállalkozásod van, elég csak a cégnevet beírnod, a rendszer automatikusan kitölti a többi adatot a vállalkozói nyilvántartás alapján.

Ha ezzel készen vagy, kattints a Tovább gombra és válaszd ki, mire szeretnéd használni a Billingót. Az online számlázáson kívül számos egyéb lehetőséget nyújt a Billingo a vállalkozásod fejlesztéséhez. Például: 

  • Pályázatfigyelő
  • Céginfó
  • Partnerfigyelő
  • BillingoAds
  • WhiteLabel
  • Készletkezelő
  • Bankszinkron stb.


Miért jó évközben számlázót váltani?

Kevesebb a teendő

3-ból 2 vállalkozás számára az év vége a nagy karácsonyi hajtásról szól. Ilyenkor szinte még az ajándékok beszerzése is problémát okoz (milyen jó, hogy már vannak webáruházak), és nincs idő a következő évre előre gondolkodni. Januárban az újévi fogadalmak és az új tervek, ötletek miatt kerül háttérbe a számlázó kérdése.

Pedig gyakori, hogy a következő évre nagyobb álmokat dédelgetünk, amelyek megvalósításában egy lassú szoftver csak hátráltat. A mindennapi hajtásban viszont talán be sem ugrik, hogy a monoton, unalmas adminisztráción gyorsítani is lehetne.

Az év közepe nyugodtabb, ilyenkor lassabban pörög az élet. Ilyenkor van idő átgondolni a most futó rendszereket, mi az amit optimalizálni lehetne, hol lehetne pénzt vagy időt spórolni. A számlázó program éppen egy ilyen terület. A számlázás automatizálásával ugyanis egészen pontosan 0-ra lehet csökkenteni a számlák kiállítására, nyomtatására és kiküldésére fordított időt.

Van elég idő összehasonlítani a szoftvereket

Ha már tudatosult, hogy le szeretnéd váltani a számlázódat, akkor arra a tavaszi-nyári időszak a legalkalmasabb.

Ülj le, akár kollégáiddal együtt és vegyétek sorra, milyen elvárásaitok vannak egy új számlázóval kapcsolatban: Legyen gyors? Legyen fiatalos? Lehessen vele e-számlát is készíteni? Tudja kezelni a költségeket is? A lehető legkevesebb időt vegyen el a napból a használata? Legyen szép a kinyomtatott számla? Az ár vagy az ár/érték arány dominál leginkább?

Ha összegyűjtöttétek a szempontokat, akkor rendezzétek őket fontossági sorrendbe és nézzetek körül a számlázó program piacon. Ez alapján már könnyedén ki lehet választani, melyik program felel meg leginkább az elvárásoknak.

Van idő megtanulni, megszokni az új rendszert

A tavaszi-nyári váltás másik nagy előnye, hogy több idő jut az új program megismerésére. Ilyenkor kényelmesen lehet nézegetni és próbálgatni a funkciókat, tesztelni az újdonságokat. Bár a legjobb, ha annyira egyszerű és logikus a program használata, hogy szinte nem is igényel tanulást.

Máshol van számlázó előfizetésed? Jóváírjuk a Billingóban a már kifizetett hónapokat!

Ha előfizetésed van a korábbi számlázónál, ne aggódj, nem veszik el a befizetett összeg. Az előfizetés hosszát jóváírjuk a regisztrációt követően és automatikusan a Pro csomagot kapod. Küldd el a hello@billingo.com email címre a korábbi számlázótól kapott bizonylatot, amelyen szerepel a dátum, ameddig az előfizetésed érvényes. Addig a napig ingyenesen használhatod a Billingo összes funkcióját.



10 ok, hogy még ma Billingóra válts

  1. Mindenhová magaddal viheted: bárhol is dolgozol a világban, billingózni laptopon, tablettel vagy a MobilAPPal mindenhol tudsz.
  2. Papírmentesen dolgozhatsz: vállalkozásod digitális működésének támogatása számunkra alapvető fontosságú. E-számlát, e-nyugtát, e-bizonylatokat állíthatsz ki, akár automatikusan.
  3. Biztonságban vagy: kösd össze a billingódat a NAV Online Számlával. Nem kell büntetéstől tartanod, számláidat automatikusan beküldjük a NAV felé, és megfelelünk a legfrissebb jogszabályoknak.
  4. A  Billingo dolgozik helyetted: automatizálhatod a számlázással kapcsolatos folyamatokat. Egyszerre akár több száz vagy ezer számlát is kiállíthatsz, ehhez el kell készítened a tömeges számlakiküldéshez használt mintatáblázatot.
  5. A Billingo bizonyítottan hozzájárul a sikereidhez: több mint 100 ezer elégedett ügyfelünk a garancia arra, hogy folyamatosan fejlődő lehetőségeinkkel számodra is leegyszerűsítjük a számlázással kapcsolatos teendőket.
  6. Neked is fontos a pihenés: amíg szabadságra mész vagy kikapcsolódsz a Billingo automatikus funkciói biztonságosan és gördülékenyen kezelik a céges folyamatokat. 
  7. A pénztárcád is szeretni fogja: a Billingo számos olyan lehetőséget tartogat, melyekhez máshol költségesebben, külön előfizetés útján juthatsz hozzá.
  8. A könyvelőd is boldog lesz: a Billingo Könyvelői fiókon keresztül közvetlen hozzáférést adhatsz a könyvelődnek a számláidhoz, így a közreműködésed nélkül, a a távolból is eléri a szükséges információkat.
  9. A Partnerfigyelő őrködik helyetted: partnereid negatív cégügyei a te vállalkozásodra is hatással vannak, értesülj ezekről naprakészen.
  10. Az ügyfélszerzésben is segít: használd ütős marketingeszközként, márkaépítésre a Billingót és növeld a vásárlói élményt egyedi számlákkal.

Mik a teendőid, ha számlázót váltasz?

Bármikor váltasz számlázó programot, de fontos szem előtt tartanod, hogy ma már van néhány kötelező teendő, amit nem hagyhatsz ki. 

Töltsd ki pontosan a cégadatokat

Az első érvényes számla kiállításához mindenképpen szükséges, hogy pontosan és hiánytalanul töltsd ki a számlaadatokat. Enélkül nem is fogsz tudni számlát kiállítani, a Billingo rendszere automatikusan figyelmeztet majd a hiányosságokra. 

Érdemes azonnal testre szabni a számlákat is. A Billingóban minden egyes számlatömbhöz egyedi logót és megjegyzést állíthatsz be. Az előfizetéses csomagokban pedig akár 25 különböző számlasablon közül is választhatsz, ezzel egyedivé teheted a számláidat és jobban emlékeznek majd Rád és a szolgáltatásodra. 

Importáld a meglévő partner- és termékadatokat

Ha máshol számláztál eddig, szinte biztos, hogy vannak partneradataid. Az XLSX fájlba rendezett partner- és termékadataidat a tömeges feltöltés funkcióval pillanatok alatt importálhatod a Billingóba. Így még egyszerűbb és gyorsabb lesz a számlakiállítás.

Állíts be egyedi előtagot!

Ha év közben váltasz számlázó programot, akkor arra is kell figyelned, hogy az új szoftverből kiállított első számla sorszáma 1 lesz. Ha már számláztál egy másik programból adott évben, akkor már kiállítottál egy 1-es sorszámú számlát, a jogszabály viszont tiltja, hogy a két számla sorszáma azonos legyen. A legegyszerűbb ezért, ha megváltoztatod a számla előtagját. Így minden számla különböző lesz. 

Ugyanez érvényes akkor is, ha pl. több tevékenységi köröd van és mindegyikhez külön számlatömböt használsz. A Billingo Basic csomagban ezt felár nélkül megteheted és mindegyikhez egyedi logót, előtagot és megjegyzést is beállíthatsz.

Küldj meghívót a könyvelődnek

 A Billingo kiemelten fontosnak tartja a gyors és hatékony együttműködést a vállalkozás és könyvelője között. Ezért a Könyvelői fiók használata és a könyvelői összekötés is ingyenes mindkét fél részére. Ennek nagy előnye, hogy a könyvelő bármikor, online hozzáférhet a számlákhoz, exportálhatja azokat, így megspórolhatja az adatrögzítésre fordított időt, nem a vállalkozó feladata a könyvelési anyag összegyűjtése és a cégvezetéshez szükséges információk is gyorsabban rendelkezésre állnak.

Be kell jelenteni a NAV-nak, ha számlázó programot váltok?

2021.01.04-től nem kell bejelenteni a NAV felé, ha számlázó programot használsz. A SZAMLAZO elnevezésű nyomtatványt abban az esetben nem kell beadnod, ha 2021.01.04-én vagy később vetted használatba online számlázódat.

Kösd össze a Billingót a NAV Online Számla rendszerével 

2020. július 1. óta kötelező a NAV adatszolgáltatás a belföldi adóalanyok részére kiállított számlák esetében, 2021. január 4-től ez a magánszemélyek és külföldi partnerek részére kiállított számlákkal bővült. Az adatszolgáltatás automatizálásához össze kell kötni a Billingo fiókot a NAV Online Számla rendszerével. Ehhez itt találsz segítséget >>>

Az összekötést a Könyvelői fiókon keresztül szintén el tudja intézni a könyvelőd. 

A Billingo online számlázó regisztrációja csak néhány perc. A felületet villámgyorsan megszokod majd. A gyors beállításokat követően pedig rengeteg pénzt, időt és bosszúságot spórolhatsz meg.  

Mit kell tenned a korábbi számlázóban gyűjtött adataiddal?

Erre egyszerű a válasz. Lépj be a korábbi számlázó felületre és keress rá az adatexportálás menüpontra. Exportáld a kimenő és a bejövő számláidat, a fájlt küldd el a könyvelődnek, aki adóbevalláskor felhasználja azokat.

Elakadtál? Segítünk!

Válts MOST Billingóra! Regisztrálj ingyen!
Regisztrálok

Gyakran ismételt kérdések

Ha több számlázó programot használok egyszerre, akkor többször kell regisztrálnom az Online Számla rendszébe is?

Nem, a regisztráció adózónként történik. A használt számlázó programokat ugyanakkor minden esetben össze kell kötni a NAV Online Számlával az automatikus adatszolgáltatás érdekében. Ehhez Technikai felhasználót és XML kulcsot kell generálni és beállítani az új számlázó programban. Ha Billingóra váltasz, össze kell kötnöd a NAV Online Számlázóval. Ebben a cikkben erre is megmutattuk a megoldást, de akár a könyvelőd is elvégezheti ezt a feladatot, néhány perc alatt. 

Okozhat-e gondot a könyvelésben, ha számlázó programot váltok?

Semmilyen problémát nem jelent a váltás. A legtöbb számlázó program, így a Billingo is külön könyvelői hozzáférést biztosít, könyvelőd tehát naprakész információkat kap.

Hasonló cikkek a kategóriában

b2w konferencia

Gyere kedvezménnyel az év legnagyobb B2W rendezvényére!

Vállalkozásfejlesztés 2023.10.11. - 3 p. olvasás

Ha a vásárlói közösségnek lenne neme, nő lenne - ez az egyik szlogenje a B2W fesztiválnak, amelyet idén ötödik alkalommal rendeznek meg. Hidd el, te is olyan vá...

Átalányadózónak könyvelő

Átalányadózol? Tiszteld meg a vállalkozásod egy könyvelővel!

Vállalkozásfejlesztés 2023.09.13. - 6 p. olvasás

A könyvelő letisztázza egy vállalkozás adminisztrációját, pénzt takarít meg a cégeknek, összességében segíti a helyes stratégia kialakítását. Nincs ez másként á...

Üzleti terv minta

Üzleti terv minta - Beavatunk az üzleti terv írás rejtelmeibe!

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.25. - 13 p. olvasás

Milliókkal többet hozhat a konyhára, ha van egy jó üzleti terved. Több pályázati pénz befolyásával, magasabb befektetői bizalom járhat, ha a céged fundamentuma ...

banki spórolás

Így spórol neked időt a bankod - és a Billingo

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.23. - 7 p. olvasás

Az idő egy vállalkozónak a legnagyobb kincse. Így aztán amennyi időt csak lehet, érdemes megspórolni a pénzügyekben is. De hogyan lehet ezt aprópénzre váltani, ...

bankautomatizálás

Így automatizáld a bankolásod

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.17. - 8 p. olvasás

Egy vállalkozónak mi sem lehet kérdés annál jobban, hogy hogyan tudja hatékonyabbá tenni a vállalkozását. Hatékonyság, azaz kevesebb költség, több bevétel. Ezek...

nyári üzleti tervezés

5 tipp a hatékony üzleti tervezéshez

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.16. - 5 p. olvasás

Még tart a nyár, fordítsd vállalkozásod előnyére a lendületet, hogy egész évben pezsgő legyen a céges légkör és a gazdasági helyzeted. Értékelj, tervezz, strukt...

Back to Top