Így válts kézi számlatömbről ➡️ Billingo online számlázóra

Billingo hírek 2020.07.23. - 3 p. olvasás

A NAV adatszolgáltatási kötelezettség bővítése miatt tömegesen térnek át a vállalkozók online számlázásra, mert így a számla kiállítása, kiküldése is egyszerűbb és a kötelező adminisztráció is automatizálható. Cikkünkben összeszedtük a legfontosabb információkat, amelyeket mindenképpen tudnod kell, ha kézi számlatömbről online számlázásra váltasz.

Így válts kézi számlatömbről Billingo online számlázóra

Egyszeri regisztráció és néhány gyors beállítás

A Billingo online számlázót egy gyors regisztrációt követően már használhatod is. A Billingo regisztráció ingyenes, és automatikusan az ingyenes Starter csomagba kerülsz.

A Billingo Starter csomaggal 

  • korlátlanul és ingyen állíthatsz ki papír alapú számlákat,
  • automatizálhatod a NAV adatszolgáltatást,
  • automatikus fizetési felszólításokat küldhetsz,
  • telefonos ügyfélszolgálati támogatást kapsz.

Nincs még Billingo fiókod? Regisztrálj egyet ingyen!
Regisztrálok

Hogyan kezdj neki a Billingo regisztrációnak?

Töltsd ki az adataidat és szabd testre a számlaképet

A regisztrációt követően az első lépés a vállalkozásod adatainak megadása. Enélkül nem tudsz érvényes számlát kitölteni. Érdemes minél több beállítást rögzíteni, ezzel a számlázási folyamatot is gyorsíthatod és a bevételek folyamatos áramlását is biztosíthatod (pl. a fizetési felszólítások automatizálásával, a SimplePay és Barion fizetési lehetőségek engedélyezésével stb.)

Ha még gyorsabban szeretnél számlázni, töltsd fel a meglévő termékadatokat és partnerlistákat is. Ezeket XLS, XLSX vagy CSV fájlból is pillanatok alatt importálhatod, így a számlakiállítás tényleg csak néhány másodperc.

A számláidhoz egyedi logót és megjegyzést is rögzíthetsz, az előfizetéses csomagokban pedig 25 db igényes számlasablon közül is választhatsz. 

Küldj meghívót a könyvelődnek

A Billingo minden csomagjából ingyenes a könyvelői hozzáférés biztosítása, mert hisszük, hogy a vállalkozó és könyvelőjének hatékony együttműködése elengedhetetlen a hosszú távú sikerhez. A Billingo fiókod Beállítások/Munkatársak füléről a Könyvelők kezelése gombra kattintva tudsz meghívót küldeni a könyvelődnek. A könyvelőd Könyvelői fiókján keresztül pedig bármikor letöltheti majd a számláidat, nem neked kell őket összegyűjteni. Erről ITT írtunk részletesen.

30 napon belül jelentsd be a Billingódat a NAV-nak

Minden számlázó programot, amivel legalább egy érvényes számlát kiállítottál, be kell jelenteni a NAV részére. Erre az első számla kiállítását követően 30 nap áll rendelkezésre. A bejelentéshez szükséges mindig információt és segítséget megtalálsz a Billingo fiókod Beállítások/NAV bejelentés füle alatt.

Sok esetben a számlázó program bejelentését a könyvelő szokta intézni. Ezt a Könyvelői fiókján keresztül, a közreműködésed nélkül is megteheti.

Kösd össze a számlázódat a NAV Online Számla rendszerével

2020. július 1-től bővült a NAV adatszolgáltatásra kötelezettek köre, és már minden belföldi adóalanyok közötti ügyletről készített számlát be kell küldeni a NAV részére. 2021. január 1-től minden magánszemélyek és külföldi partnerek részére rögzített számlát is be kell majd küldeni a NAV-nak. 

A Billingóval ezt automatizálhatod, ehhez össze kell kötnöd a számlázó programot a NAV Online Számla rendszerével. Ennek lépéseiről ITT találsz képes útmutatót.

Jó hír, hogy a Könyvelői fiókon keresztül ezt is intézheti helyetted a könyvelőd. 

Most már mindent tudsz, jöhet a regisztráció!
Regisztrálok

Maradt még kérdésed a Billingóra váltásról? Tedd fel ügyfélszolgálatos kollégáinknak hétfőtől péntekig 10-15 h között a +36-1/500-9491-es telefonszámon, vagy írj nekünk a hello@billingo.hu e-mail címre.

Hasonló cikkek a kategóriában

Billingo AI

Pénzügyi sci-fi kézikönyv a Billingótól

Billingo hírek 2023.11.17. - 2 p. olvasás

Itt a nagy leleplezés: a Billingo háza táján óriási fejlesztések folynak a háttérben, amely nemcsak a számlázást helyezi új alapokra. Vezérigazgatónk, Sárospata...

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Billingo hírek 2023.11.15. - 1 p. olvasás

Gőzerővel dolgozunk azon, hogy az átalányadózók év végi hajrája könnyebb legyen. Az utolsó negyedév sosem egyszerű egy vállalkozónak, de mi igyekeztünk azzá ten...

billingo - yettel

A Billingo és a Yettel együtt támogatja vállalkozásod sikerét

Billingo hírek 2023.11.08. - 5 p. olvasás

Vállalkozóként a kiadások mértéke a végtelenségig nőhet, ezt mind jól tudjuk. Okos tervezéssel, a folyamatok optimalizálásával és pénzügyi tudatossággal azonban...

b2w

Formabontó és előremutató - ilyen volt a B2W Fesztivál

Billingo hírek 2023.11.06. - 6 p. olvasás

Óriási szükség van arra, hogy a vállalkozások előre tervezzenek, gyorsan és hatékonyan tudjanak reagálni a változásokra. A marketing területére különösen igaz e...

Business Menü Live

Játsszunk el a gondolattal... hogy nem omlik össze a business-világ

Billingo hírek 2023.11.03. - 5 p. olvasás

A Billingo operatív és stratégiai igazgatója azon 24 sikeres vezető egyikeként szólalt fel a Business Menü Live ALLSTARS-on, akik friss erővel és gondolat ébres...

Fizetésemelés

Fizetésemelésekkel járhat az AI használata

Billingo hírek 2023.09.26. - 6 p. olvasás

A mesterséges intelligencia vállalati használata élénk érdeklődés kereszttüzében áll. Az biztos, hogy az AI munkaerőpiaci pozíciója dinamikusan változik, amit n...

Back to Top