Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Tippek / Így válts kézi számlatömbről B…
Tippek - 2020.07.23. - 3 p. olvasás

Így válts kézi számlatömbről Billingo online számlázóra

A NAV adatszolgáltatási kötelezettség bővítése miatt tömegesen térnek át a vállalkozók online számlázásra, mert így a számla kiállítása, kiküldése is egyszerűbb és a kötelező adminisztráció is automatizálható. Cikkünkben összeszedtük a legfontosabb információkat, amelyeket mindenképpen tudnod kell, ha kézi számlatömbről online számlázásra váltasz.

Így válts kézi számlatömbről Billingo online számlázóra

Egyszeri regisztráció és néhány gyors beállítás

A Billingo online számlázót egy gyors regisztrációt követően már használhatod is. A Billingo regisztráció ingyenes, és automatikusan az ingyenes Starter csomagba kerülsz.

A Billingo Starter csomaggal 

  • korlátlanul és ingyen állíthatsz ki papír alapú számlákat,
  • automatizálhatod a NAV adatszolgáltatást,
  • automatikus fizetési felszólításokat küldhetsz,
  • telefonos ügyfélszolgálati támogatást kapsz.

Nincs még Billingo fiókod? Regisztrálj egyet ingyen!
Regisztrálok

Töltsd ki az adataidat és szabd testre a számlaképet

A regisztrációt követően az első lépés a vállalkozásod adatainak megadása. Enélkül nem tudsz érvényes számlát kitölteni. Érdemes minél több beállítást rögzíteni, ezzel a számlázási folyamatot is gyorsíthatod és a bevételek folyamatos áramlását is biztosíthatod (pl. a fizetési felszólítások automatizálásával, a SimplePay és Barion fizetési lehetőségek engedélyezésével stb.)

Ha még gyorsabban szeretnél számlázni, töltsd fel a meglévő termékadatokat és partnerlistákat is. A meglévő adatokat XLS, XLSX vagy CSV fájlból is pillanatok alatt importálhatod, így a számlakiállítás tényleg csak néhány másodperc.

A számláidhoz egyedi logót és megjegyzést is rögzíthetsz, az előfizetéses csomagokban pedig 25 db igényes számlasablon közül is választhatsz. 

Küldj meghívót a könyvelődnek

A Billingo minden csomagjából ingyenes a könyvelői hozzáférés biztosítása, mert hisszük, hogy a vállalkozó és könyvelőjének hatékony együttműködése elengedhetetlen a hosszú távú sikerhez. A Billingo fiókod Beállítások/Munkatársak füléről a Könyvelők kezelése gombra kattintva tudsz meghívót küldeni a könyvelődnek. A könyvelőd Könyvelői fiókján keresztül pedig bármikor letöltheti majd a számláidat, nem neked kell őket összegyűjteni. Erről ITT írtunk részletesen.

30 napon belül jelentsd be a Billingódat a NAV-nak

Minden számlázó programot, amivel legalább egy érvényes számlát kiállítottál, be kell jelenteni a NAV részére. Erre az első számla kiállítását követően 30 nap áll rendelkezésre. A bejelentéshez szükséges mindig információt és segítséget megtalálsz a Billingo fiókod Beállítások/NAV bejelentés füle alatt.

Sok esetben a számlázó program bejelentését a könyvelő szokta intézni. Ezt a Könyvelői fiókján keresztül, a közreműködésed nélkül is megteheti.

Kösd össze a számlázódat a NAV Online Számla rendszerével

2020. július 1-től bővült a NAV adatszolgáltatásra kötelezettek köre, és már minden belföldi adóalanyok közötti ügyletről készített számlát be kell küldeni a NAV részére. 2021. január 1-től minden magánszemélyek és külföldi partnerek részére rögzített számlát is be kell majd küldeni a NAV-nak. 

A Billingóval ezt automatizálhatod, ehhez össze kell kötnöd a számlázó programot a NAV Online Számla rendszerével. Ennek lépéseiről ITT találsz képes útmutatót.

Jó hír, hogy a Könyvelői fiókon keresztül ezt is intézheti helyetted a könyvelőd. 

Most már mindent tudsz, jöhet a regisztráció!
Regisztrálok

Maradt még kérdésed a Billingóra váltásról? Tedd fel ügyfélszolgálatos kollégáinknak hétfőtől péntekig 10-15 h között a +36-1/500-9491-es telefonszámon, vagy írj nekünk a hello@billingo.hu e-mail címre.

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás Tudástár vállalkozás fejlesztés NAV Törvény KATA hasznos tippek új funkció e-számla adózás webáruház online számlaadat szolgáltatás kata 2020 nav-bekötés könyvelés kéziszámla adatszolgáltatás katás vállalkozás kata adózás marketing bejelentési kötelezettség számlasablon koronavírus biztonság felhő digitális archiválás e-kereskedelem adatszolgáltatási kötelezettség online számlázó nav online számla számlatömb online számla és billingo összekötés tévhitek kata adatszolgáltatás nav online számla regisztráció online adatszolgáltatási kötelezettség ügyfélszolgálat áfa e-számlázás katás számlázás pénztárgép billingo NAV bekötés számlázó program váltás katás vállalkozás bejelentése online számla regisztráció kata szüneteltetése nav adatszolgáltatás startup fintech számla adó katás vállalkozás adatszolgáltatása egyéni vállalkozás kata megszűnése kata megszüntetése kata vállalkozás megszűnése szakértői cikk online számla koronvírus nav online számla összekötés fenntarthatóság Billingo előfizetés Ingyenes Billingo társadalmi felelősségvállalás támogatás Bonácz Zsolt Webshippy webáruház logisztika integráció előlegszámla előlegszámla készítése GDPR kata bejelentés kata keret könyveléstámogatás egyéni vállalkozás indítása API könyvelői fiók egyéni vállalkozás szüneteltetése 2020 könyvelői összekötés koronajárvány nav online adatszolgáltatás Díjbekérő Proforma e-számlák díjak elismerés adatvédelmi tájékoztató adatvédelem egyéni vállalkozás szüneteltetése számlázó program választás PSD2 nyílt bankolás számlainformációs szolgáltatás számlaadatok jogszabályváltozás banki összekötés összekötés