MOST 20% kedvezmény

MOST 20% kedvezmény

Billingo Business csomagokra, benne az Átalányadó Asszisztens Plusszal.

maradt az akció végéig
maradt az akció végéig
Bezárás
Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Tippek / Így válts kézi számlatömbről ➡…
Tippek - 2020.07.23. - 3 p. olvasás

Így válts kézi számlatömbről ➡️ Billingo online számlázóra

A NAV adatszolgáltatási kötelezettség bővítése miatt tömegesen térnek át a vállalkozók online számlázásra, mert így a számla kiállítása, kiküldése is egyszerűbb és a kötelező adminisztráció is automatizálható. Cikkünkben összeszedtük a legfontosabb információkat, amelyeket mindenképpen tudnod kell, ha kézi számlatömbről online számlázásra váltasz.

Így válts kézi számlatömbről Billingo online számlázóra

Egyszeri regisztráció és néhány gyors beállítás

A Billingo online számlázót egy gyors regisztrációt követően már használhatod is. A Billingo regisztráció ingyenes, és automatikusan az ingyenes Starter csomagba kerülsz.

A Billingo Starter csomaggal 

  • korlátlanul és ingyen állíthatsz ki papír alapú számlákat,
  • automatizálhatod a NAV adatszolgáltatást,
  • automatikus fizetési felszólításokat küldhetsz,
  • telefonos ügyfélszolgálati támogatást kapsz.

Nincs még Billingo fiókod? Regisztrálj egyet ingyen!
Regisztrálok

Hogyan kezdj neki a Billingo regisztrációnak?

Töltsd ki az adataidat és szabd testre a számlaképet

A regisztrációt követően az első lépés a vállalkozásod adatainak megadása. Enélkül nem tudsz érvényes számlát kitölteni. Érdemes minél több beállítást rögzíteni, ezzel a számlázási folyamatot is gyorsíthatod és a bevételek folyamatos áramlását is biztosíthatod (pl. a fizetési felszólítások automatizálásával, a SimplePay és Barion fizetési lehetőségek engedélyezésével stb.)

Ha még gyorsabban szeretnél számlázni, töltsd fel a meglévő termékadatokat és partnerlistákat is. Ezeket XLS, XLSX vagy CSV fájlból is pillanatok alatt importálhatod, így a számlakiállítás tényleg csak néhány másodperc.

A számláidhoz egyedi logót és megjegyzést is rögzíthetsz, az előfizetéses csomagokban pedig 25 db igényes számlasablon közül is választhatsz. 

Küldj meghívót a könyvelődnek

A Billingo minden csomagjából ingyenes a könyvelői hozzáférés biztosítása, mert hisszük, hogy a vállalkozó és könyvelőjének hatékony együttműködése elengedhetetlen a hosszú távú sikerhez. A Billingo fiókod Beállítások/Munkatársak füléről a Könyvelők kezelése gombra kattintva tudsz meghívót küldeni a könyvelődnek. A könyvelőd Könyvelői fiókján keresztül pedig bármikor letöltheti majd a számláidat, nem neked kell őket összegyűjteni. Erről ITT írtunk részletesen.

30 napon belül jelentsd be a Billingódat a NAV-nak

Minden számlázó programot, amivel legalább egy érvényes számlát kiállítottál, be kell jelenteni a NAV részére. Erre az első számla kiállítását követően 30 nap áll rendelkezésre. A bejelentéshez szükséges mindig információt és segítséget megtalálsz a Billingo fiókod Beállítások/NAV bejelentés füle alatt.

Sok esetben a számlázó program bejelentését a könyvelő szokta intézni. Ezt a Könyvelői fiókján keresztül, a közreműködésed nélkül is megteheti.

Kösd össze a számlázódat a NAV Online Számla rendszerével

2020. július 1-től bővült a NAV adatszolgáltatásra kötelezettek köre, és már minden belföldi adóalanyok közötti ügyletről készített számlát be kell küldeni a NAV részére. 2021. január 1-től minden magánszemélyek és külföldi partnerek részére rögzített számlát is be kell majd küldeni a NAV-nak. 

A Billingóval ezt automatizálhatod, ehhez össze kell kötnöd a számlázó programot a NAV Online Számla rendszerével. Ennek lépéseiről ITT találsz képes útmutatót.

Jó hír, hogy a Könyvelői fiókon keresztül ezt is intézheti helyetted a könyvelőd. 

Most már mindent tudsz, jöhet a regisztráció!
Regisztrálok

Maradt még kérdésed a Billingóra váltásról? Tedd fel ügyfélszolgálatos kollégáinknak hétfőtől péntekig 10-15 h között a +36-1/500-9491-es telefonszámon, vagy írj nekünk a hello@billingo.hu e-mail címre.

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top