Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Tippek / Billingo számlázó bejelentése:…
Tippek - 2016.02.08. - 4 p. olvasás

Billingo számlázó bejelentése: mi a teendő regisztráció után?

Az elmúlt hónapokban nagyon sokan jelezték, hogy kézi számlatömbjüket cserélnék Billingóra. Nagyon örülünk neki, hogy egyre többen ismerik fel, hogy bizony 2016-ban már sokkal korszerűbb, egyszerűbb és hatékonyabb Billingóval készíteni a számlákat. Nekik, illetve azoknak szeretnénk kedveskedni egy összefoglalóval a legfontosabb lépésekről és teendőkről.

Billingo számlázó bejelentése: mi a teendő regisztráció után?

Így válts kézi számlatömbről Billingóra

1. Regisztrálj!

Ha Billingóra szeretnél váltani, néhány másodperc alatt regisztrálhatsz magadnak egy új fiókot. Ehhez első körben csak a nevedet, az e-mail címedet, a cégnevet (ha van) kell megadnod és választani egy jelszót. Ha a vállalkozásod 3 hónapnál nem régebbi, akkor a Billingo Startup programban is részt vehetsz. Erről itt írtunk részletesen. Így válts kézi számlatömbről BillingóraA gyors regisztrációt követően már be is tudsz jelentkezni a Billingo fiókodba. Itt a Beállítások fül alatt minden számlázáshoz szükséges adatot meg tudsz adni. Itt választhatod ki a használni kívánt sablonokat és itt töltheted ki a számlázáshoz szükséges adatokat. Ezt követően a Számlák fülre kattintva akár ki is állíthatod az első számládat.

2. Töltsd fel a termékek/szolgáltatások és állandó partnerek listáját!

A Partnerek fülön töltsd fel azokat a Partnereket, akiknek rendszeresen számlázol. A legjobb, ha az adatokat egy XLS, XLSX vagy CSV fájlból importálod. Így csupán néhány másodpercet vesz igénybe, mindegy mennyi adatot töltesz fel. Így válts kézi számlatömbről Billingóra A Termékek fül alatt ugyanígy fel tudod tölteni a gyakran számlázott tételeket is. Ha ezek megvannak, a számlázás akár 3 gombnyomással megoldható. Az sem gond, ha nem töltöd fel induláskor a termék- és partneradatokat, mert számlázáskor a Billingo megjegyzi a felvitt adatokat. A következő számlázáskor automatikusan felajánlja majd, ahogy elkezded írni a megnevezést. Fantasztikus, igaz? A termék- és partnerimportálásról itt olvashatsz bővebben »

3. Jelentsd be a számlázódat a NAV-hoz!

Ha akár egyetlen számlát is kiállítottál a Billingóval, a számlázót be kell jelentened a NAV-nak. Erről az NGM rendelet 21. §-a rendelkezik.

Kimondja, hogy a 2014. október 1-jét megelőzően beszerzett és 2014. október 1-jén még használatban lévő:

  • számlázó programok
  • online számlázó rendszerek
  • használatba vett, számla kibocsátására alkalmas saját fejlesztésű programok 

adatait az adóalanynak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé be kell jelenteni.

Erre 30 nap áll rendelkezésre. A számlázó program bejelentése csak a NAV által erre a célra létrehozott programmal lehetséges. A Billingót online számlázóként kell bejelenteni. A bejelentéshez először telepíteni kell az Általános Nyomtatványkitöltő Programot (ÁNYK), majd a Számlázó nyomtatványkitöltő programot. Ezek a NAV hivatalos oldalán érhetők el >>

A bejelentés első lépéseként töltsd ki a számlázó program beállítások oldalán a vállalkozás adatait! Enélkül egyébként számlázni sem tudsz. Ha ki van töltve az összes adat, akkor kattints a Beállítások menüpont alatt a NAV bejelentés fülre. Itt tudod letölteni a bejelentéshez szükséges Számlázó XML-t, ezt kell betöltened a NAV keretprogramba.  A Billingo használata esetén a bejelentésnek a következő adatokat kell tartalmaznia:

  • Program neve: Billingo
  • Elérhetősége: www.billingo.hu
  • Programfejlesztő (gyártó) neve: Octonull Kft.
  • Adószáma: 25073364-2-42
  • Értékesítő neve: Octonull Kft.
  • Adószáma: 25073364-2-42

Ha korábban már állítottál ki számlát a Billingóval, akkor a bejelentés dátuma az első számla létrehozásának dátuma. Ha még nem történt számlázás, akkor az adott nap lesz a bejelentés dátuma.

4. Ne feledkezz meg a PTGSZLAH beküldésről!

Mit kell tenned, ha a pénztárgép használati kötelezettséget online pénztárgép helyett a Billingo számlázó programmal szeretnéd teljesíteni? Akkor a tárgyhót követő hónap 15-éig kell beküldened az ún. PTGSZLAH nyomtatványt. Ennek beküldéséhez szintén a NAV keretprogramára lesz szükség, amelyet innen lehet letölteni. Az Általános nyomtatványkitöltő program telepítése után telepíteni kell a PTGSZLAH nyomtatványkitöltő programot is. Ide egyszerűen betölthetők az adatok a Billingo használatával. A beküldéshez szükséges fájt az Export/NAV fülre kattintva töltheted le. Állítsd be a bejelenteni kívánt adatok kezdő és befejező dátumát, az Export típusánál pedig válaszd ki a NAV PTGSZLAH Exportot. A mentés gombra kattintva tudod letölteni a fájlt, amelyet a NAV keretprogramba kell betöltened. Igyekeztünk a lehető legegyszerűbben megoldani, hogy ne vigye el sok idődet a kötelező adminisztráció.

5. Váltsd Prémiumra!

Ha havonta 20 számlánál többet állítasz ki vagy nettó 250 000 Ft-nál többet számlázol, akkor válaszd a Billingo Prémium csomagját. Így a Billingo minden előnyét élvezheted és havonta 500 db e-számlát ingyen küldhetsz. A számlázás még gyorsabb és még egyszerűbb lesz, bárhol is vagy, bármiről is számlázol. Maradt még kérdésed a Billingóra váltással kapcsolatban?  Írj nekünk a hello@billingo.hu-ra!

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
Tudástár fejlesztés vállalkozás online számlázás Törvény NAV hasznos tippek új funkció e-számla online számlaadat szolgáltatás webáruház nav-bekötés könyvelés adózás KATA adatszolgáltatás kéziszámla marketing bejelentési kötelezettség számlasablon biztonság felhő digitális archiválás kata 2020 e-kereskedelem számlatömb katás vállalkozás adatszolgáltatási kötelezettség tévhitek kata adózás ügyfélszolgálat kata adatszolgáltatás pénztárgép startup billingo áfa számlázó program váltás online számlázó nav online számla regisztráció fenntarthatóság e-számlázás támogatás Bonácz Zsolt katás vállalkozás adatszolgáltatása kata bejelentés online számla regisztráció online számla és billingo összekötés nav online számla fintech számla felelősségvállalás Webshippy webáruház logisztika díjak elismerés GDPR katás számlázás egyéni vállalkozás PSD2 nyílt bankolás számlainformációs szolgáltatás kata megszűnése kata megszüntetése kata vállalkozás megszűnése banki összekötés összekötés Díjbekérő Proforma Számla kiállítása külföldre Külföldi számla kötelező tartalmi elemei Billingo előfizetés Ingyenes Billingo Online pénztárgép interjú e-számlák NAV bekötés ingyen hónapok Billingo ajánlói rendszer Billingo kupon Kedvezmény a számlán bevételi bizonylat online fizetés forbes flow opten minősítés szakértő fullfillment integráció erste PowerBill by Billingo cégjog Farkas Dezső Marketing Gyémánt Díj marketing diamond awards Az Év Honlapja előlegszámla előlegszámla készítése blog adó Instagram