Indítsd el az álomvállalkozásod most pályázati támogatással!

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.01. - 6 p. olvasás

Most jött el a te időd, ha vállalkozás indításán gondolkodsz. Augusztus 1-jével elindult a Vállalkozó Start II. Program előregisztrációja Így ha elsők közt regisztrálsz, időben felkészülsz, van piacképes vállalkozási ötleted és megfelelően tájékozódsz a kiírásról, a tuti befutók közt lehetsz. Összeszedtük, mire kell figyelned a jelentkezésnél, ha pedig nem akarsz elveszni a részletekben, használd a Billingo Pályázatfigyelőjét.

A Vállalkozó Start II. Program vissza nem térítendő támogatást nyújt induló egyéni, illetve mikrovállalkozásnak minősülő társas vállalkozásoknak. A kezdeti költségek fedezése, komplex szolgáltatással történő támogatásra, a versenyképesség növelése lehet fordítani az elnyert összeget.

Nagyon népszerű pályázat lesz ez így sokaknak, így a gyorsaság most kiemelten fontos tényező! A Pályázatfigyelővel gyorsan és naprakészen követheted, mikor milyen lépést kell megtenned.

Nem akarok lemaradni!
Előfizetek a Billingo Pályázatfigyelőre!

Kiknek jó a Vállalkozó Start II.?

Azon 18 és 64 év közötti magyar állampolgárok jelentkezhetnek a pályázatra, akik piacképes üzleti ötlettel rendelkeznek, és Magyarország területén kívánnak önfoglalkoztatóvá válni az új vállalkozás indításával. Ha a működés első évében támogatásra van szükségük, jelentkezhetnek a pályázatra, ehhez azonban vállalni kell, hogy fenntartható vállalkozást hoznak létre. Hogy mit is takar a fenntartható vállalkozás, arról egy következő blogcikkben írunk majd. Legyél up to date, és figyeld a blogot!

Akik bevonhatóak a pályázatba:

  • vállalkozói szemlélettel, piacképes vállalkozói ötlettel rendelkező magánszemélyek
  • minimum 8 általánost végzett magyar állampolgárok
  • magyarországi állandó lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek
  • más vállalkozásban többségi tulajdonnal nem rendelkeznek
  • más vállalkozásnak nem vezető tisztségviselői
  • vállalkozói alapkompetenciáik felmérése érdekében az alkalmazott vállalkozói kompetenciatesztet eredményesen kitöltötték, a személyes elbeszélgetés során vállalkozási ötletük, attitűdjük alapján támogathatónak bizonyultak

Támogatható tevékenységek

  • A 12 hónapig tartó támogatási időszakban a vállalkozás alapítójának gazdasági tevékenység ellátására irányuló közreműködése /(ön)foglalkoztatás/, illetve, amennyiben az elfogadott üzleti terv tartalmazza, a vállalkozás munkavállalójának foglalkoztatása (alkalmazott) 3.000.000 Ft összegig elszámolható.
  • Projekt előkészítési tevékenységek (cégalapítás hatósági díjai, cégalapításhoz kapcsolódó ügyvédi szolgáltatás igénybevétele, alapításhoz, működéshez szükséges kötelező engedélyek beszerzésének igazgatási, eljárási költségei, működéshez szükséges kötelező engedélyek megszerzéséhez szükséges beszerzések költségei, illetékek, szakhatósági engedélyek beszerzéséhez szükséges mérnöki tanácsadás). Az előkészítési tevékenységbe nem értendő bele az üzleti terv elkészítése, illetve a vállalkozás elindításához és működtetéséhez kapcsolódó tanácsadói költségek.
  • Eszközbeszerzés: új eszközök beszerzése, beleértve a szállítást, üzembe helyezést, betanítást közvetlenül az eszközhöz kapcsolódva. Használt eszköz beszerzése nem támogatott.
  • Eszközbérlés: a tervezett gazdasági tevékenységhez kapcsolódó munkavégzéshez szükséges, a megfelelő munkafeltételek biztosításához szükséges eszköz bérlése a támogatási időszak alatt.
  • Ingatlanbérlés: a tervezett gazdasági tevékenység ellátásához szükséges üzlethelyiség, telephely/ fióktelep vagy iroda bérlése Magyarország területén a támogatási időszakhoz kapcsolódóan.
  • Információs technológia-fejlesztés, beleértve az online megjelenés, e-kereskedelem és egyéb eszolgáltatások, modern vállalatirányítási és termelési környezet kialakításához kapcsolódó komplex vállalati infokommunikációs fejlesztések, üzleti alkalmazások támogatását is [új hardver eszközök, szoftver; domain név regisztráció és a hozzá tartozó web tárhely egyszeri díja, domain név regisztrációhoz kapcsolódó honlap készítés (kötelező, amennyiben a domain regisztrációra is igényel támogatást)].
  • Immateriális javak beszerzése: harmadik féltől piaci áron megvásárolt szabadalmak és egyéb immateriális javak (pl. licenc, oltalom), valamint ezen immateriális javakhoz (szellemi termékekhez) kapcsolódó hasznosítási jogok bekerülési értékének támogatási időszakra arányosított része, amennyiben a tranzakcióra a piaci feltételeknek megfelelően került sor.
  • Piacra jutás támogatása: piaci megjelenés (vásárokon, kiállításokon való részvétel), marketingeszközök elkészítése, beszerzése, design tervezés (honlap, szórólap, hirdetés a helyi újságokban).
  • Anyagbeszerzés: anyagköltségek, a támogatott tevékenység végzéséhez szükséges anyagbeszerzés.
  • Általános vállalatirányítási tevékenység: könyvelés, bérszámfejtés projektre és projektidőszakra arányosított költségei; dokumentációs, irattárazási, archiválási költségek; postai, telekommunikációs, adminisztrációs költségek; közüzemi díjak és szolgáltatások, rezsi költségek (amennyiben az elszámolni kívánt számla a támogatott nevére szól), takarítás, hulladékgazdálkodás, őrzés; biztosítási díj (pl. iroda, üzlethelyiség biztosítása); bankszámlanyitás költsége, amennyiben a projekt megvalósításához elkülönített bankszámla nyitására kerül sor, a bankszámlához tartozó havi bankköltségek, havi adminisztratív (kezelési) költség és tranzakciós költség).
  • Egyéb a támogatott tevékenységhez kapcsolódó szakértői szolgáltatás költségei, tréning, tanfolyamok, továbbképzések költségei, tanácsadás, marketingtanácsadás, tevékenységhez fűződő speciális szakmai tanácsadás, értékesítési tanácsadás.

A pályázattal járó előnyök

A támogatásban részesülők legfeljebb 4.500.000 forint vissza nem térítendő támogatást használhatnak fel induló vállalkozásuk megalapítására, működtetésére, fejlesztésére. Emellett elszámolható a bér- és járulékfizetés, ha esetleg foglalkoztatnál is, illetve eszköz- és szolgáltatás beszerzés költségeire is költhetsz a vállalkozás első évében. Az üzleti tervedben szereplő költségek fedezhetőek, és ez egy nagyon fontos pont.

Ahhoz ugyanis, hogy jelentkezhess, és hogy a támogatottak közt légy, kelleni fog egy kidolgozott, megalapozott üzleti terv a fenntartható vállalkozásra vonatkozóan, és elengedhetetlen egy piacképes vállalkozói ötlet részletes kidolgozása is.

Támogatási kérelem jogosultsági feltételei

  • A vállalkozást alapító személy jóváhagyott üzleti tervvel és a támogatott vállalkozói képzés elvégzéséről szóló tanúsítvánnyal rendelkezik;
  • A jóváhagyott üzleti terv megfelel a csekély összegű támogatással összefüggésben a tevékenységre vonatkozó jogszabályi feltételeknek;
  • A létrehozott vállalkozási forma megfelelő;
  • A vállalkozás a támogatási kérelem benyújtása előtt legfeljebb három hónappal alakult;
  • A létrehozott (társas) vállalkozásban a vállalkozást alapító személy többségi tulajdonos, vezető tisztségviselő, aki más vállalkozásban, cégben közvetlen vagy közvetett többségi befolyást biztosító részesedéssel nem rendelkezhet, illetve annak egyedüli vagy többségi tulajdonosa nem lehet, más vállalkozásban, cégben nem tölthet be vezető tisztségviselői pozíciót;
  • Amennyiben a tanúsítvánnyal rendelkező személy társas vállalkozást alapít, abban minősített többségi tulajdonnal (75%) kell rendelkeznie, valamint be kell töltenie a vállalkozás vezető tisztségviselői pozícióját;
  • A vállalkozást alapítónak a támogatott vállalkozásban személyes közreműködőként kell részt vennie főállású munkaviszony keretében.
  • A vállalkozás székhelye és első bejegyzett telephelye/ fióktelepe Magyarország területén található;
  • A vállalkozás főtevékenysége az üzleti tervvel egyező.

Hogyan és mikortól pályázhatok?

Az induló vállalkozásokat támogató programra 2023. augusztus 1-jén indult a regisztráció, amelyről bővebb tájékoztatást kaphatsz a Pályázatfigyelőnkön keresztül. Ne feledd, hogy a pályázati előminősítésben is segítünk, és személyre szabottan kaphatsz tanácsadást, ami most óriási előny lesz a jelentkezési dömping alatt.


Hasonló cikkek a kategóriában

b2w konferencia

Gyere kedvezménnyel az év legnagyobb B2W rendezvényére!

Vállalkozásfejlesztés 2023.10.11. - 3 p. olvasás

Ha a vásárlói közösségnek lenne neme, nő lenne - ez az egyik szlogenje a B2W fesztiválnak, amelyet idén ötödik alkalommal rendeznek meg. Hidd el, te is olyan vá...

Átalányadózónak könyvelő

Átalányadózol? Tiszteld meg a vállalkozásod egy könyvelővel!

Vállalkozásfejlesztés 2023.09.13. - 6 p. olvasás

A könyvelő letisztázza egy vállalkozás adminisztrációját, pénzt takarít meg a cégeknek, összességében segíti a helyes stratégia kialakítását. Nincs ez másként á...

Üzleti terv minta

Üzleti terv minta - Beavatunk az üzleti terv írás rejtelmeibe!

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.25. - 13 p. olvasás

Milliókkal többet hozhat a konyhára, ha van egy jó üzleti terved. Több pályázati pénz befolyásával, magasabb befektetői bizalom járhat, ha a céged fundamentuma ...

banki spórolás

Így spórol neked időt a bankod - és a Billingo

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.23. - 7 p. olvasás

Az idő egy vállalkozónak a legnagyobb kincse. Így aztán amennyi időt csak lehet, érdemes megspórolni a pénzügyekben is. De hogyan lehet ezt aprópénzre váltani, ...

bankautomatizálás

Így automatizáld a bankolásod

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.17. - 8 p. olvasás

Egy vállalkozónak mi sem lehet kérdés annál jobban, hogy hogyan tudja hatékonyabbá tenni a vállalkozását. Hatékonyság, azaz kevesebb költség, több bevétel. Ezek...

nyári üzleti tervezés

5 tipp a hatékony üzleti tervezéshez

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.16. - 5 p. olvasás

Még tart a nyár, fordítsd vállalkozásod előnyére a lendületet, hogy egész évben pezsgő legyen a céges légkör és a gazdasági helyzeted. Értékelj, tervezz, strukt...

Back to Top