Kedvezmény a számlán: Te megmutatod a vásárlóidnak?

Billingo hírek 2019.06.13. - 3 p. olvasás

Most tényleg van értelme külön feltüntetni a kedvezményt a számlákon, vagy az egész csak nagy hűhó a semmiért? Szerintünk az előbbi, vagyis igencsak megéri az a néhány kattintás! Ha pedig megmutatjuk, hogy miért gondoljuk így, akkor Te is egyetértesz majd velünk. Holnaptól minden számládon ott lesznek majd az elengedett forintokra emlékeztető sorok. Na nézzük! Egyetértünk?

Te döntöd el, hogy megmutatod-e – legalábbis többnyire

Tilos? Kötelező? Vagy erről Te magad döntesz? Mielőtt belevágnánk, azért nem árt gyorsan letisztázni a törvényi előírások által meghatározott játékszabályokat sem. Az előre megállapított árengedmények esetén két opció közül választhatsz:

  • A számlán már a kedvezménnyel csökkentett összeget tünteted fel, ilyenkor a kedvezmény természetesen nem szerepel a bizonylaton.
  • A kedvezmény külön tételként is megjelenhet a számlán abban az esetben, ha az eredeti (vagyis engedmény nélküli) ellenértéket tünteted fel.

Többnyire tehát te döntöd el, hogy a számlákon megjeleníted-e a kedvezményeket. Viszont akadnak olyan esetek is, amikor muszáj megmutatnod a vásárlóidnak, hogy mennyire jó fej voltál. A jogszabály szerint ugyanis kötelező feltüntetni a számlán az engedmény mértékét az olyan termékeknél, ahol maga az egységár nem tartalmazza a kedvezményt.

Ha nem muszáj, akkor minek szórakozzak a számlákkal?

Leginkább azért, mert megéri! Másfelől pedig azért, mert a kedvezményt másodpercek alatt rávarázsolhatod a számlákra. Ezt egy picit lentebb részletesen is megmutatjuk, de most jöjjön a lényeg, vagyis az a 3+1 ok, amiért szerintünk hiba lenne lefelejteni a számlákról a kedvezményeket:

  • (1.) egyértelmű, miért jár a kedvezmény – a hagyományos leárazások mellett a kedvezmény származhat például:

    • kupon beváltásából
    • hűségpont levonásából
    • számos egyéb engedményből

    Ha ezt külön tételként jeleníted meg a számlán, akkor ügyfeleid mindig pontosan tudni fogják majd, hogy miért vásárolhattak olcsóbban Nálad.

    • (2.) az összevont kedvezményeken is könnyű eligazodni – arról nem is beszélve, hogy többféle kedvezmény is érvényes lehet egyszerre egy termékre. Ilyenkor szintén nem probléma, ha a vevők átlátják (és persze látják), hogy mennyi kedvezményt kaptak és miért.

    • (3.) könnyedén elkerülheted a félreértéseket – előbb-utóbb minden vállalkozó belefut majd olyan panaszokba, amelyet a termék árát és a kifizetett összeget kérdőjelezik meg. Ha pontosan, tételesen szerepel a kedvezmény a számlákon, ezeket a félreértéseket könnyedén megelőzheted/orvosolhatod.

    • (+ 1) még egy pozitív megerősítés – a számlákon feltüntetett kedvezmény legnagyobb előnye azonban mégiscsak a márkahűség kialakításában betöltött hasznos szerep. Elvégre abból probléma nem lehet, ha plusz egy felületen találkoznak egy pozitív élménnyel a vásárlóid.

    Így kerül rá a kedvezmény a számlákra néhány kattintással

    A Billingóval néhány másodperc alatt rábűvölheted a számlákra a kedvezményt rögzítő sort. Nincs más dolgod, mint legörgetni a „számla adatai” c. oszlop aljára, mikor új számlát állítasz ki és bepötyögni a kedvezmény mértékét, ha százalékos formában szeretnéd megadni.

    Kedvezmény a számlán

    Ha fix összeget engedsz el a termék árából (pl. a tizedik rendelés után 1000 ft kedvezmény jár), akkor a „mit számlázol” blokkban tudod külön tételként felvinni az engedményt. Ezt egyébként a termékadatbázisban rögzítheted is, így a jövőben bármikor egyetlen kattintással behívhatod ahelyett, hogy begépelnéd újra és úra.

    Kedvezmény a számlán

    Kezdj Billingózni és fedezd fel a szuper kényelmes és villámgyors e-számlázás élményét egy hónapig ingyen, kötelezettségek nélkül!

    Regisztrálj a Billingóra most »

    Hasonló cikkek a kategóriában

    10 éves a Billingo online számlázó

    10 év alatt közel 100 millió számlát állítottak ki a vállalkozások a Billingóval

    Billingo hírek 2024.03.25. - 4 p. olvasás

    Már 10 éve részese a magyar vállalkozások életének a Billingo online számlázó, ami most ünnepli megalapításának 10. évfordulóját. A cég elsősorban a mikro-, kis...

    JVSZ - Best Technology Investment - Billingo

    Companies for the Future díjat kapott a Billingo

    Billingo hírek 2024.02.05. - 6 p. olvasás

    A Joint Venture Szövetség immár harmadik alkalommal rendezte meg a Companies for the Future Award gálát, ahol idén Besztró Szabolcs, a Billingo Operatív és Stra...

    Mesterséges intelligencia kutatás

    Erre használják a cégek a mesterséges intelligenciát

    Billingo hírek 2024.01.08. - 5 p. olvasás

    A magyar vállalkozások többsége szerint az MI időt és energiát spórol a cégeknek. A mesterséges intelligencia üzleti célú használatára már Magyarországon is ...

    Billingo AI

    Pénzügyi sci-fi kézikönyv a Billingótól

    Billingo hírek 2023.11.17. - 2 p. olvasás

    Itt a nagy leleplezés: a Billingo háza táján óriási fejlesztések folynak a háttérben, amely nemcsak a számlázást helyezi új alapokra. Vezérigazgatónk, Sárospata...

    Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

    Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

    Billingo hírek 2023.11.15. - 1 p. olvasás

    Gőzerővel dolgozunk azon, hogy az átalányadózók év végi hajrája könnyebb legyen. Az utolsó negyedév sosem egyszerű egy vállalkozónak, de mi igyekeztünk azzá ten...

    b2w

    Formabontó és előremutató - ilyen volt a B2W Fesztivál

    Billingo hírek 2023.11.06. - 6 p. olvasás

    Óriási szükség van arra, hogy a vállalkozások előre tervezzenek, gyorsan és hatékonyan tudjanak reagálni a változásokra. A marketing területére különösen igaz e...

    Back to Top