Legjobb ingyenes számlázó program ❤️ - így találd meg!

Billingo hírek 2020.03.31. - 9 p. olvasás

Eleged van a kézzel körmölt számlákból, de nem szeretnéd óriási költségekbe verni magad? Olyan ingyenes számlázó programot keresel, mellyel könnyen és gyorsan kiállíthatod számláidat és tökéletesen megfelel a jogszabályi előírásoknak? Amely kényelmi funkciókat is tartalmaz? Létezik egyáltalán ilyen? Abszolút! Jöjjenek a legjobb ingyenes számlázó program tippek!

legjobb ingyenes számlázó rendszer

Az igazság az ingyenes számlázó rendszerekről

Kezdő vállalkozókén hajlamos az ember azt hinni, hogy nem engedhet meg magának bizonyos dolgokat. Például egy szupergyors és modern számlázó programot. Tévesen azt gondolja, hogy ezek a programok csakis horror összegekért elérhetőek és az alacsony büdzséből egyelőre erre nem futja.

Ezért is örvendenek mind a mai napig óriási népszerűségnek a hagyományos kézi számlák. Ott a számlatömb, egyszerű megírni, ennyire telik és pont.

Biztos ez? A kézi számlázásnak is megvan az ára!

Gondold csak végig!

  • a kézi számlák pénzbe kerülnek, hiszen a számlatömb és a postaköltség nincs ingyen
  • macerás kiváltani a számlatömböt
  • a számlák kitöltése rengeteg időt, energiát és odafigyelést igényel
  • postázás során elveszhetnek, nagyobb az esélye a késedelmes fizetésnek, hiszen partnered asztalán kallódhatnak
  • helytelen kitöltésük esetén hosszú időket tölthetsz az sztornó számla kiállításával
  • a fizetési határidő lejártakor fizetési felszólításokat kell megfogalmaznod és elküldened partnereidnek
  • nem tudsz számlázni, ha épp nincs nálad a számlatömböd
  • ha elveszíted a számlatömbödet, súlyos büntetésre számíthatsz
  • sokkal körülményesebb előkészíteni és eljuttatni kézi számláidat a könyvelőnek
  • kézi számlázás esetén is terhel az online adatszolgáltatási kötelezettség, így dupla munkát kell végezned
  • katásként sokkal nehezebben tudod követni a bevételeidet

Most, hogy megbeszéltük, milyen hátrányokkal jár a kézi számlák kiállítása, fókuszáljunk a megoldásra! Ez pedig nem más, mint a számlázó program. Ahogy a listánkból is jól látszik, a kézi számlák sincsenek ingyen. Viszont a számlázó program lehet akár teljesen ingyenes!

Ráadásul rengeteg időt és energiát spórolsz meg vállalkozásodnak.

legjobb ingyenes számlázó program

Az online számlázás nem a gazdagok kiváltsága!

Talán él a fejedben egy olyan hamis kép, miszerint ha valami olcsó – akár ingyenes -, akkor azzal valami hibádzik.

Erről azonban szó sincs!

A piacon számos ingyenes számlázó programot találsz csupa hasznos funkcióval.

Ahhoz, hogy kiválaszd a számodra legideálisabbat, érdemes átgondolnod, hogy milyen igényeid vannak?

  • Hány számlát állítasz ki egy hónapban?
  • Nagyjából mekkora összegben számlázol a hónap folyamán?
  • Felhő alapú, bárhonnan elérhető szolgáltatást szeretnél, vagy a telepíthető programok híve vagy?
  • Szükséged van-e ismétlődő számlák kezelésére?
  • Állítasz-e ki díjbekérőt?
  • Szeretnél-e statisztikákat látni kifizetett számláidról?
  • E-mailben küldenéd ki számláidat partnereidnek?
  • Használsz-e fizetési értesítőket, felszólításokat?
  • Van-e igényed logóval ellátott számlasablonra?
  • Szükséged van-e számlaexportra?

Hogyan válaszd ki a legjobb ingyenes számlázó programot?

Megmutatjuk, milyen szempontokat érdemes figyelembe venned.

Telepíthető vagy online számlázó program?

A telepíthető programok nagy előnye, hogy nem kell havi díjat fizetni értük. Egyszerűen megveszed a programot és utána már csak használnod kell. Az ingyenes programok kapcsán azért kerülnek képbe, mert ezeknek is van demó verziójuk.

Mielőtt végleg elköteleződnél bármilyen program mellett, érdemes kipróbálnod, tesztelned. Megfelel-e minden igényednek? Tartalmazza-e azokat a funkciókat, amelyekre a mindennapok során szükséged van? Könnyű kezelned? Kompatibilisek vagytok egymással?

A telepíthető programok bár kiváló választások lehetnek, mégis sokkal kevésbé rugalmasak, mint a felhő alapú rendszerek. Egyszerűen azért, mert az online számlázó programok a folyamatos fejlesztéseknek és frissítéseknek köszönhetően napra készek. A telepíthető programokhoz is jár a terméktámogatás, azonban ezek rendszertelenebbek és akár pénzbe is kerülhetnek.

Az online számlázó programok ízig-vérig a XXI. század szülöttjei. Bármikor, bárhonnan elérhetőek, csak internet kapcsolat szükséges hozzájuk. Akár számítógépről, akár tabletről, akár okostelefonról zökkenőmentesen használhatók, így ha épp szabadságon vagy és a tengerparton pihensz, akkor is kiállíthatod számládat.

Az online számlázó programoknál megvan az a nagy előnyöd is, hogy kezdhetsz ingyenes verzióval. Ha időközben növekszik vállalkozásod és speciális funkciókra van szükséged, bármikor választhatsz prémium csomagot.

Miért éri meg online számlázó programot használnod? >>
További érvekért kattints ide! >> 

Válassz átlátható, felhasználóbarát programot!

Ha már online, legyen kényelmes! Ugye Neked sincs semmi kedved egy bonyolult rendszert bogarászni folyamatosan? A Billingo online számlázó használatába például villámgyorsan beletanulhatsz.

Logikus felépítés, átlátható és felhasználóbarát felület vár, a munkádat pedig tooltipek, ügyfélszolgálat és kézikönyv is segíti szükség esetén.

Automatizáld a NAV számlaadatszolgáltatást!

Ha ingyenes számlázó programot választasz, fontos kritérium, hogy automatizálható legyen az online adatszolgáltatás. Igen, már az ingyenes verzióban is. Ezzel óriási adminisztratív terhektől kíméled meg magad.

2020. július 1-től adatszolgáltatási kötelezettség terhel minden belföldi vállalkozást, ha számláját más belföldi adóalanynak állítja ki. Abban az esetben is, ha nem számít fel áfát. Tehát a kötelezettség akkor is vonatkozik rád, ha alanyi adómentes vagy, vagy kis összeget számlázol. Cégként, szervezetként, egyéni vállalkozóként, de még adószámmal rendelkező magánszemélyként is érint.

2021. január 1-től pedig már minden számlát látni fog a NAV.

Mit jelent pontosan az automatizált adatszolgáltatás?

Azt, hogy te kiállítod a számlá(i)dat, a számlázó programod pedig az adatszolgáltatásra kötelezett számlá(i)dat automatikusan továbbítja az adóhivatal felé.

Vagyis, nem kell külön rögzítened minden egyes számla adatát a NAV Online számla rendszerébe.

Amennyiben nem számlázó programod küldi meg az adatokat az adóhatóságnak, neked kell biztosítanod a manuális feltöltést:

  • ha a számlában áthárított áfa eléri vagy meghaladja az 500 000 forintot, azt 1 napon belül
  • ha nem éri el az 500 000 forintot, akkor 4 napon belül

Még több infó az online adatszolgáltatási kötelezettségről és az Online számla használatáról >> 

A Billingóval teljesen automatizálható az adatszolgáltatás. Ehhez csak néhány lépésben össze kell kötnöd az Ügyfélkapun keresztül a Billingót az Online Számla rendszerével. Az összekötés pontos lépéseit itt találod >>

A Billingo folyamatosan monitorozza a számlákat és az adatszolgáltatásban érintett példányokat azonnal beküldi a NAV-nak.

Minden számla mellett színes kis ikonok jelzik, hogy az adott számlát be kell-e küldeni a NAV részére. Ha igen, sikeres volt-e az adatszolgáltatás, ha nem, miért nem sikerült beküldeni a számlát, mi volt a hiba oka.

Ne vedd félvállról! Vállalkozásod felelőssége, hogy a számlák határidőn belül és hibátlanul legyenek beküldve a NAV részére. A manuális adatfeltöltés emiatt rizikósabb is. Hibás vagy hiányos teljesítés esetén ugyanis számlánként több százezer forintra rugó mulasztási bírságot is kiszabhat a NAV.

Kövesd nyomon kiadásaidat, legyél képben pénzügyeiddel!

Te is szeretnéd pontosan látni, hogy mire, mennyit költöttél? A legjobb számlázókkal nem csak számláidat állíthatod ki pár kattintással, hanem részletesen áttekintheted költségeidet is.

A Billingóban például átlátható grafikonon egymás mellett párhuzamosan figyelheted a bevételeket és a kiadásokat. Így mindig tisztában lehetsz pénzügyi helyzeteddel. A rendszer a rögzített adatokból automatikusan számolja a fizetendő áfát, így előre felkészülhetsz, nem érhet meglepetésként.

Katásként pontosan láthatod éves bevételeidet és a rendszer figyeli kata keretedet.

Felmerülő kiadásaidat kategóriák szerint rögzítheted, ezeket igény szerint szűrheted, így a hónap végén pontos képet kapsz arról, mire költöttél a legtöbbet. A színes, beszédes ikonok segítségével figyelheted a rögzített számlák státuszát és fizetési határidejét is. Így nem fordulhat elő, hogy a késedelmes fizetés miatt büntetést kell fizetned.

Válaszd te is a Billingo online számlázót és vezesd saját átlátható rendszeredben kiadásaid alakulását! Regisztrálj MOST! >>

legjobb ingyenes számlázó program

Tedd könnyebbé a mindennapokat hatékonyságnövelő funkciókkal

Mivel könnyítheted meg vállalkozásod hétköznapijait? Például az ismétlődő számlák funkcióval vagy automatikus fizetési és felszólítási értesítők kiküldésével.

Ismétlődő számlák

A Billingo „számla ismétlődés” funkciójával akár hónapokkal előre letudhatod a számlázást néhány kattintással. Ez akkor előnyös, ha állandó partnereid számára bizonyos időközönként ugyanazt a szolgáltatást számlázod ki.

Legyen szó bérleti-, szerviz-, könyvelési díjról, vagy bármilyen rendszeres időközönként teljesített szolgáltatás ellenértékéről. Elég csupán egyszer elkészítened a számlát, a Billingo pedig a jövőben a megfelelő időben automatikusan elkészíti, és akár ki is küldi azt helyetted.

Fizetési értesítők, felszólítások

Neked is vannak olyan ügyfeleid, akiknek nem erősségük időben fizetni? Akkor tudod, hogy mennyire időrabló és bosszantó feladat minden egyes alkalommal megírni a fizetési felszólítást.

Ha eddig elkerültek a hasonló partnerek, akkor igazán szerencsésnek mondhatod magad. Viszont bárkivel előfordulhat, hogy elfelejt kifizetni egy számlát. Ezeket a kellemetlen pillanatokat előzheted meg egy fizetési emlékeztetővel és felszólítással.

Billingóval a fizetési értesítőket is automatizálhatod. Nincs más dolgod, mint kiválasztani egyet az előre megírt sablonok közül és eldönteni, hogy a fizetési határidő előtt/után hány nappal küldje ki azt helyetted a program. Az értesítőket ráadásul az ügyfelekhez rendelheted, egyénre szabhatod.

A külső igenis számít, ha számláról van szó!

Kiállított számláid vállalkozásodról is sok mindent elárulnak. A szép külső, az igényes megjelenés bizalmat teremt, amely remek marketing eszköz lehet számodra.

Ezért mikor számlázót választasz, nem árt, ha meggyőződsz arról, hogy milyen számlákat kapnak majd partnereid. 

Nincs még Billingo fiókod? Regisztrálj most egyet >>

Hasonló cikkek a kategóriában

10 éves a Billingo online számlázó

10 év alatt közel 100 millió számlát állítottak ki a vállalkozások a Billingóval

Billingo hírek 2024.03.25. - 4 p. olvasás

Már 10 éve részese a magyar vállalkozások életének a Billingo online számlázó, ami most ünnepli megalapításának 10. évfordulóját. A cég elsősorban a mikro-, kis...

JVSZ - Best Technology Investment - Billingo

Companies for the Future díjat kapott a Billingo

Billingo hírek 2024.02.05. - 6 p. olvasás

A Joint Venture Szövetség immár harmadik alkalommal rendezte meg a Companies for the Future Award gálát, ahol idén Besztró Szabolcs, a Billingo Operatív és Stra...

Mesterséges intelligencia kutatás

Erre használják a cégek a mesterséges intelligenciát

Billingo hírek 2024.01.08. - 5 p. olvasás

A magyar vállalkozások többsége szerint az MI időt és energiát spórol a cégeknek. A mesterséges intelligencia üzleti célú használatára már Magyarországon is ...

Billingo AI

Pénzügyi sci-fi kézikönyv a Billingótól

Billingo hírek 2023.11.17. - 2 p. olvasás

Itt a nagy leleplezés: a Billingo háza táján óriási fejlesztések folynak a háttérben, amely nemcsak a számlázást helyezi új alapokra. Vezérigazgatónk, Sárospata...

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Billingo hírek 2023.11.15. - 1 p. olvasás

Gőzerővel dolgozunk azon, hogy az átalányadózók év végi hajrája könnyebb legyen. Az utolsó negyedév sosem egyszerű egy vállalkozónak, de mi igyekeztünk azzá ten...

billingo - yettel

A Billingo és a Yettel együtt támogatja vállalkozásod sikerét

Billingo hírek 2023.11.08. - 5 p. olvasás

Vállalkozóként a kiadások mértéke a végtelenségig nőhet, ezt mind jól tudjuk. Okos tervezéssel, a folyamatok optimalizálásával és pénzügyi tudatossággal azonban...

Back to Top