Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Tippek / Még gyorsabb lett a számlázás …
Tippek - 2017.04.13. - 2 p. olvasás

Még gyorsabb lett a számlázás - mutatjuk a trükköt

Egy számla kiállítása a Billingóval még soha nem volt ennyire kényelmes és gyors. Legújabb fejlesztéseinknek és az Opten adatbázisának köszönhetően ugyanis nem kell többé egyesével rögzítened a partneradatokat. Elég csupán néhány karaktert begépelned és már készen is vagy. Nézd meg, hogyan könnyíti meg az Opten adatbázis a számlázást.

Friss adatok már a cégközlöny közzétételt követően

Közel 600ezer cég adatait kapod meg

Az Opten Kft több, mint két évtizede a hazai üzleti piac meghatározó szereplője, adatbázisában pedig megtalálod az összes Magyarországon bejegyzett társas vállalkozást.

A közel 600 ezer cég hatályos alapadatait tartalmazó listát hetente többször is frissítik a Cégközlöny alapján. Így a közzététel után legkésőbb három nappal már a piac legújabb szereplőit is láthatod.

És hogy miért jó ez neked?

Mert a Billingóban néhány kattintással átveheted ezeket az adatokat. Így anélkül állíthatsz ki egy számlát elképesztő gyorsasággal és egyszerűséggel, hogy egyesével kitöltenél minden egyes mezőt.

Biztonságosabban számlázhatsz

Az adatbázissal ráadásul nemcsak gyorsabban, hanem sokkal nagyobb biztonságban is számlázhatsz majd. A csőd-, felszámolási vagy kényszertörlési eljárás alatt álló vállalkozások listáját ugyanis naponta többször is frissítik az Opten rendszerében. Így kiszűrheted a fizetésképtelen partnereket is.

Néhány kattintással kitöltheted a partneradatokat

Miután beléptél Billingo fiókodba, kattints az oldal jobb felső sarkában található „ÚJ SZÁMLA” ikonra.

Még gyorsabb lett a számlázás - mutatjuk a trükköt

A Partner neve mező mellett már láthatod is az Opten emblémáját. Ha pedig elkezded gépelni ügyfeled vállalkozásának nevét vagy adószámát ebbe a mezőbe, akkor a rendszer egy legördülő menüben mutatja a találatokat.

Még gyorsabb lett a számlázás - mutatjuk a trükköt

Kattints a megfelelő partnerre és a Billingo már ki is töltötte helyetted az összes szükséges mezőt. Az Opten ellenőrzött adatainak köszönhetően már a korábbi gépelési hibáktól sem kell tartanod, így számlád ellenőrzésén is időt takaríthatsz meg.

Figyelem! Az adószámot viszont csak 8 karakter hosszan tudod átvenni, így a hiányzó számokat be kell gépelned. Az Opten rendszeréből kiválasztott partnerek neve mellett megjelenik majd egy ikon. Így mindig tudni fogod, hogy saját listádról vagy tőlük származnak-e a vásárlók adatai.

Ezután pedig nincs más dolgod, mint megadni a termékre és a teljesítésre vonatkozó adatokat. Eldöntened, hogy elektronikus vagy hagyományos számlát szeretnél-e készíteni, illetve, hogy e-mailben vagy Billingon keresztül küldöd-e ki ügyfeled számára.

Még gyorsabb lett a számlázás - mutatjuk a trükköt

Ha mindezzel készen vagy, akkor a képernyő jobb alsó sarkában található gombra kattintva már készen is van a számla.

Még gyorsabb lett a számlázás - mutatjuk a trükköt

Az OPTEN összekötés kényelmesebbé, gyorsabbá, biztonságosabbá teszi a számlázást, mert

  • nem kell egyesével begépelned ügyfeled adatait,
  • elkerülheted az esetleges gépelési hibákat is,
  • nem kell többé hiányzó adatok után kutatnod,
  • sokkal gyorsabban kiállíthatod a számlát,
  • kiszűrheted a csődeljárás alatt álló ügyfeleket,
  • biztonságosabb lesz a számlázás,

Próbáld ki élesben, írj egy számlát »

Még nincs Billingo fiókod? Gyorsan regisztálj »

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
Tudástár online számlázás vállalkozás fejlesztés NAV Törvény hasznos tippek KATA új funkció e-számla adózás webáruház online számlaadat szolgáltatás kata 2020 nav-bekötés könyvelés kéziszámla adatszolgáltatás katás vállalkozás kata adózás marketing bejelentési kötelezettség számlasablon koronavírus biztonság felhő digitális archiválás e-kereskedelem online számlázó adatszolgáltatási kötelezettség számlatömb tévhitek kata adatszolgáltatás online számla és billingo összekötés nav online számla ügyfélszolgálat e-számlázás katás számlázás pénztárgép áfa NAV bekötés számlázó program váltás katás vállalkozás bejelentése nav online számla regisztráció kata szüneteltetése online adatszolgáltatási kötelezettség startup billingo fintech adó katás vállalkozás adatszolgáltatása online számla regisztráció egyéni vállalkozás kata megszűnése kata megszüntetése kata vállalkozás megszűnése szakértői cikk koronvírus fenntarthatóság Billingo előfizetés Ingyenes Billingo számla társadalmi felelősségvállalás támogatás Bonácz Zsolt Webshippy webáruház logisztika előlegszámla előlegszámla készítése GDPR kata bejelentés kata keret könyveléstámogatás egyéni vállalkozás indítása egyéni vállalkozás szüneteltetése 2020 koronajárvány Díjbekérő Proforma e-számlák integráció díjak elismerés adatvédelmi tájékoztató adatvédelem egyéni vállalkozás szüneteltetése számlázó program választás PSD2 nyílt bankolás számlainformációs szolgáltatás számlaadatok jogszabályváltozás banki összekötés összekötés katás egyéni vállalkozás üzleti terv API válságkezelés egyéni cég egyéni cég alapítása alanyi adómentes