Megkülönböztet a konkurenciától, ha van stratégiád - interjú

Vállalkozásfejlesztés 2023.06.19. - 3 p. olvasás

Fehér Anna szervezetfejlesztő, senior tréner a vezetői tudatosságot növeli képzésein, motivációs és kommunikációs előadásokat tart, hogy hatékonyabban működhessenek az őt felkereső cégek, és könnyebben meglássák a lehetőségeket akár egy válság során is. A saját vállalkozása mellett hatékonyan mutat irányt, eközben édesanya szerepben is helytáll, és tudjátok, mi segít neki a mindennapokban? Naná, hogy a Billingo! Olvassátok el, hogyan jutott el idáig, és nektek szakemberként milyen tippeket ad.

Hogyan jött az ötlet, hogy vállalkozó legyél, és mikor jött el a változás ideje?

Ahogyan a békának, aki alatt lassan melegítik a vizet a fazékban. A nagyfokú munkahelyi igénybevételhez is hozzá lehet szokni, ha az apránként rakódik egymásra. Van ennek előnye és hátránya is, ilyen tipikus hátrány, ha szomatizáljuk a stresszt. Nekem pánikrohamom volt, mentővel távoztam az utolsó alkalmazotti munkahelyemről. Sok kérdést feltettem akkor magamnak, többek között azt is, hogy hol van a minőségi idő az életemben, hogyan töltődöm én magam, hogyan kerülök egyensúlyba, ha az felborul.

Egyedülálló anyaként hogyan menedzseled a magánélet-munka egyensúlyt?

A 168 óra, illetve ennél azért több, ami az alkalmazotti léttel jár, talán nem is mennyiségében, mintsem eloszlásában volt tarthatatlan. Egy felnőttem van és egy ovisom, a logisztikában, betegségek, kihívások esetén, váratlan helyzetekben egyszerűen mindig jelen kell lenni.

A jó időgazdálkodási képesség nagy erény a szerepek összehangolásában. Egy nap 24 órából áll, és nem feltétlenül kell tömbösítetten, egyszerre 8 órában lenyomni a munkaidőt. Időnyerő tippjeim is vannak a zsonglőrködéshez, illetve tudatosan figyelek arra, hogy egy-egy extra szabadnappal tudjam jutalmazni magam. Nagy mértékben motiváló a nyereség, ami így a gyerekeimmel töltött minőségi időt jelenti.

Ha anyaként, nőként ért hátrányos megkülönböztetés, hogyan lendültél túl rajta?

A tréner önmagàban egy projekciós felület, hiszen a résztvevők épp a komfortzónájukon kívülre kerülnek a tanulás során, aminek kapcsán elsődleges hárító mechanizmusaként jelenhet a kivetítés. Valahol nagyon az elején meg kellett tanulnom ezt leválasztani magamról, hiszen ez nem nekem, nem rólam szól. Ahogy a tréningeken, úgy például a sztereotípiákkal kapcsolatban is használom ezt a szétválasztó technikát. Lehet az a döntésem, hogy elfogadom és nem cipelem, nem húzom magamra, ahogyan a többi projekciót sem. Elfogadom, de nem késztet védekezésre. Egy Weöres Sándor vers jutott eszembe: “Ki minek gondol, az vagyok annak…”

Milyen tréningeket tartasz pontosan?

Ha röviden válaszolnék erre, akkor azt mondanám, hogy mindegy a mű címe és célja is, mert ahogyan a mondás is tartja, “minden út Rómába vezet”, a tréningek kapcsán ez a kommunikáció. Párbeszéd önmagunkkal, másokkal. Hiszem azt, hogy egy jól megfogalmazott, jó ritmusban feltett kérdés bármit képes megváltoztatni. A kommunikáció egy esernyő, ez alá tartozik az önismereten át az értékesítés, konfliktuskezelés és a teljesítmény menedzsment is.

Mi a 3 legfőbb értékesítési tipped a vállalkozóknak?

Ma “a mindenkinek van konkurenciája” korát éljük. Abban hiszek, hogy az tud megkülönböztetni a piacon másoktól, hogy stratégiánk van. A bizalomépítésre és megtartásra nagy hangsúlyt kell fektetni, a ráhangolódás az ügyfeleim igényeire és megbízhatóság nagyon fontos. Megismerem ügyfeleimet és meghallom az igényeiket, azokra válaszolva kísérletezem, keresem az igényeiknek megfelelő újdonságokat, mindeközben kiszámíthatóan jelen vagyok fizikailag és mentálisan is.

Mi az a tréning/képzés, amit minden vállalkozónak kötelezővé tennél?

Egyértelműen a kommunikációs formákkal kapcsolatosak, mind az ügyfelekkel, mind a munkatársakkal. Ott vannak még a stratégiai és döntéshozatali képzések, illetve a motivációs tréningek.

Mi volt, ami a leginkább félrement eddig a munkád során, és hogyan tanultál belőle?

Kiemelt figyelmet fordítok arra, hogy ne tökéletes legyek, hanem emberi, és kitegyem az asztalra azokat a hibákat, amiket elkövettem, hogy együtt tanuljunk belőle. Ha palástolni próbálom az elkövetett hibáimat, az sterillé teszi a tréninget, távolságot ékel közém és a résztvevők közé.

Örülünk, hogy Billingózol. Miért ezt az online számlázót választottad platformnak?

A könyvelőm ajánlotta, mert az a tapasztalata volt, hogy megbízható, felhasználóbarát, széles körben lefedi az igényeket. Én megbízom a könyvelőmben, ő megbízik a Billingóban.

Szeretnék többet tudni a Billingo ajánlói programjáról >>

A Billingo széles termékpalettája minden vállalkozónak hasznára válik, legyen szó akár vezetőről vagy olyan kisvállalkozóról, aki őket képezi. Ráadásul az extra szabadidő megteremtésében is nagy szerepe van automatizált rendszereinknek, Anna ezt már megtapasztalhatta.


Hasonló cikkek a kategóriában

b2w konferencia

Gyere kedvezménnyel az év legnagyobb B2W rendezvényére!

Vállalkozásfejlesztés 2023.10.11. - 3 p. olvasás

Ha a vásárlói közösségnek lenne neme, nő lenne - ez az egyik szlogenje a B2W fesztiválnak, amelyet idén ötödik alkalommal rendeznek meg. Hidd el, te is olyan vá...

Átalányadózónak könyvelő

Átalányadózol? Tiszteld meg a vállalkozásod egy könyvelővel!

Vállalkozásfejlesztés 2023.09.13. - 6 p. olvasás

A könyvelő letisztázza egy vállalkozás adminisztrációját, pénzt takarít meg a cégeknek, összességében segíti a helyes stratégia kialakítását. Nincs ez másként á...

Üzleti terv minta

Üzleti terv minta - Beavatunk az üzleti terv írás rejtelmeibe!

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.25. - 13 p. olvasás

Milliókkal többet hozhat a konyhára, ha van egy jó üzleti terved. Több pályázati pénz befolyásával, magasabb befektetői bizalom járhat, ha a céged fundamentuma ...

banki spórolás

Így spórol neked időt a bankod - és a Billingo

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.23. - 7 p. olvasás

Az idő egy vállalkozónak a legnagyobb kincse. Így aztán amennyi időt csak lehet, érdemes megspórolni a pénzügyekben is. De hogyan lehet ezt aprópénzre váltani, ...

bankautomatizálás

Így automatizáld a bankolásod

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.17. - 8 p. olvasás

Egy vállalkozónak mi sem lehet kérdés annál jobban, hogy hogyan tudja hatékonyabbá tenni a vállalkozását. Hatékonyság, azaz kevesebb költség, több bevétel. Ezek...

nyári üzleti tervezés

5 tipp a hatékony üzleti tervezéshez

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.16. - 5 p. olvasás

Még tart a nyár, fordítsd vállalkozásod előnyére a lendületet, hogy egész évben pezsgő legyen a céges légkör és a gazdasági helyzeted. Értékelj, tervezz, strukt...

Back to Top