Mi a különbség a faktoring és a követeléskezelés közt

Vállalkozásfejlesztés 2023.02.14. - 3 p. olvasás

Rendkívül bosszantó, amikor a számládat nem egyenlíti ki időben az ügyfél, és kérvényező e-mailek fogalmazására kényszerülsz. Ehhez nyújt hathatós segítséget a Billingo követeléskezelője, és nemsoká már a digitális faktoringra is lesz lehetőséged nálunk, hogy minél hamarabb a pénzedhez juss! De mi is az a digitális faktoring? Hogyan működik? Mi a különbség a követeléskezelés és a faktoring közt? Leírunk mindent, amit tudnod kell!

Faktoring

A számlák kiegyenlítésére két hatékonyan működő lehetőséged is van: a faktoring a még le nem járt számlákhoz, valamint a követeléskezelés lejárt számlák esetén. Elsőre ez két azonos területnek tűnik, de sok különbség teszi őket más-más helyzetekben használható technikává.

Szeretnél a pénzedhez jutni? Két profi módszer is van rá!

A faktoringgal nem várod meg, amíg a fizetési határidő letelik, hanem gyakorlatilag átadod a még ki nem fizetett számlákat a faktorcégnek. Tőlük kapod meg a pénzt azonnal a még le nem járt számlák után, és itt a te dolgod véget is ér. Az ügyfeled határidőre fizet, tehát rajta sincs nagy nyomás, a te vállalkozásod pedig likvid maradhat.

A követeléskezelést pedig akkor veheted igénybe, amikor lejárt egy számlád fizetési határideje, de ügyfeled nem fizetett, vagy nem 100%-ban tett eleget a kötelességének. Ekkor felszólíthatod te magad is, hogy bizony van itt egy függőben lévő ügyetek, de jóval hatékonyabb, ha egy profi céget bízol meg azzal, hogy intézze ezt helyetted. Kevesebb stressz ér, és a behajtás hatékonyabbá válik, a Billingo Követeléskezelőben pedig háromféle stílus közül is választhatsz.

Tehát mire jó a faktoring?

Ez a vállalatfinanszírozási lehetőség stabilitást ad kis és nagy cégeknek egyaránt, a működés zökkenőmentesebb lesz, nem kell hitelt felvenned vagy átcsoportosítanod kisebb-nagyobb tételeket, hogy növekedni tudj. Minden munkád ellenértéke szédületes gyorsasággal nálad lesz: egy része akár számlázás után 24 órával, egy része pedig a tényleges kifizetéskor. Így ahelyett, hogy céged a vásárlóknál tartaná a pénzét, azonnal hozzájuthat ahhoz és a saját növekedésébe fektetheti.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy az infláció mértéke miatt pénzed értéke folyamatosan csökken, így vállalkozásod mindenképp jobban jár, ha azt azonnal készhez kapja és elköltheti, mintha az összeg vásárlóhoz kihelyezve várakozik.

Mikor melyiket válasszam - a 3 legszembetűnőbb különbség

Most pedig lássuk, melyek a legfőbb különbségek:


Billingo Faktoring + Péntech = egyedülálló kényelem

Hamarosan szuper innovációs megoldással érkezünk, elhozzuk ugyanis a Billingo digitális faktoringot. Rajtunk keresztül egy profi digitális faktoring cégnek adhatod el a számláidat: ők a Péntech. A faktoring folyamata partnerségünknek köszönhetően rendkívül gyorsan lezongorázható, és teljesen digitális A-tól Z-ig minden. Ha a számlád a faktorálható kategóriába esik, a már megszokott számlaműveletek között találod majd a folyamat lehetőségét. Neked csak döntened kell, hogyan tovább, majd a teljes folyamatot státusz szinten végig tudod követni a Billingóból.

A Péntech ügyvezetője, Berényi Benjámin is beszél arról, a rengeteg érintett vállalkozás hogyan válhat termelékenyebbé a faktoring által, nézd meg videónkat!

Arra figyelj, hogy faktorálni csak azon üzleti ügyfeleid esetén tudsz, akik jó minősítésűek - erről a Péntech automatikusan tájékoztat majd az ajánlatkérés során. A faktorálható számla 10 és 120 nap közti futamidejű, forint és euró alapú is lehet, és a partnered elmúlt vagy aktuális havi tranzakcióinak összege el kell érje az 1 millió forintot. Megvan? Hamarosan élhetsz a faktorálás lehetőségével, és akár már 24 órán belül láthatsz pénzt a munkádért.

Hasonló cikkek a kategóriában

b2w konferencia

Gyere kedvezménnyel az év legnagyobb B2W rendezvényére!

Vállalkozásfejlesztés 2023.10.11. - 3 p. olvasás

Ha a vásárlói közösségnek lenne neme, nő lenne - ez az egyik szlogenje a B2W fesztiválnak, amelyet idén ötödik alkalommal rendeznek meg. Hidd el, te is olyan vá...

Átalányadózónak könyvelő

Átalányadózol? Tiszteld meg a vállalkozásod egy könyvelővel!

Vállalkozásfejlesztés 2023.09.13. - 6 p. olvasás

A könyvelő letisztázza egy vállalkozás adminisztrációját, pénzt takarít meg a cégeknek, összességében segíti a helyes stratégia kialakítását. Nincs ez másként á...

Üzleti terv minta

Üzleti terv minta - Beavatunk az üzleti terv írás rejtelmeibe!

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.25. - 13 p. olvasás

Milliókkal többet hozhat a konyhára, ha van egy jó üzleti terved. Több pályázati pénz befolyásával, magasabb befektetői bizalom járhat, ha a céged fundamentuma ...

banki spórolás

Így spórol neked időt a bankod - és a Billingo

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.23. - 7 p. olvasás

Az idő egy vállalkozónak a legnagyobb kincse. Így aztán amennyi időt csak lehet, érdemes megspórolni a pénzügyekben is. De hogyan lehet ezt aprópénzre váltani, ...

bankautomatizálás

Így automatizáld a bankolásod

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.17. - 8 p. olvasás

Egy vállalkozónak mi sem lehet kérdés annál jobban, hogy hogyan tudja hatékonyabbá tenni a vállalkozását. Hatékonyság, azaz kevesebb költség, több bevétel. Ezek...

nyári üzleti tervezés

5 tipp a hatékony üzleti tervezéshez

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.16. - 5 p. olvasás

Még tart a nyár, fordítsd vállalkozásod előnyére a lendületet, hogy egész évben pezsgő legyen a céges légkör és a gazdasági helyzeted. Értékelj, tervezz, strukt...

Back to Top