Figyelem! Már csak pár nap és nőnek az árak!

Figyelem! Már csak pár nap és nőnek az árak!

Fizess elő március 31-ig bármely számlázóra, Billingo Business vagy Billingo One csomagra és betonozd be a mostani árakat akár több évre!

maradt az akció végéig
maradt az akció végéig
Bezárás
Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Egyéb / Mi a különbség a faktoring és …
Egyéb - 2023.02.14. - 3 p. olvasás

Mi a különbség a faktoring és a követeléskezelés közt

Rendkívül bosszantó, amikor a számládat nem egyenlíti ki időben az ügyfél, és kérvényező e-mailek fogalmazására kényszerülsz. Ehhez nyújt hathatós segítséget a Billingo követeléskezelője, és nemsoká már a digitális faktoringra is lesz lehetőséged nálunk, hogy minél hamarabb a pénzedhez juss! De mi is az a digitális faktoring? Hogyan működik? Mi a különbség a követeléskezelés és a faktoring közt? Leírunk mindent, amit tudnod kell!

Faktoring

A számlák kiegyenlítésére két hatékonyan működő lehetőséged is van: a faktoring a még le nem járt számlákhoz, valamint a követeléskezelés lejárt számlák esetén. Elsőre ez két azonos területnek tűnik, de sok különbség teszi őket más-más helyzetekben használható technikává.

Szeretnél a pénzedhez jutni? Két profi módszer is van rá!

A faktoringgal nem várod meg, amíg a fizetési határidő letelik, hanem gyakorlatilag átadod a még ki nem fizetett számlákat a faktorcégnek. Tőlük kapod meg a pénzt azonnal a még le nem járt számlák után, és itt a te dolgod véget is ér. Az ügyfeled határidőre fizet, tehát rajta sincs nagy nyomás, a te vállalkozásod pedig likvid maradhat.

A követeléskezelést pedig akkor veheted igénybe, amikor lejárt egy számlád fizetési határideje, de ügyfeled nem fizetett, vagy nem 100%-ban tett eleget a kötelességének. Ekkor felszólíthatod te magad is, hogy bizony van itt egy függőben lévő ügyetek, de jóval hatékonyabb, ha egy profi céget bízol meg azzal, hogy intézze ezt helyetted. Kevesebb stressz ér, és a behajtás hatékonyabbá válik, a Billingo Követeléskezelőben pedig háromféle stílus közül is választhatsz.

Tehát mire jó a faktoring?

Ez a vállalatfinanszírozási lehetőség stabilitást ad kis és nagy cégeknek egyaránt, a működés zökkenőmentesebb lesz, nem kell hitelt felvenned vagy átcsoportosítanod kisebb-nagyobb tételeket, hogy növekedni tudj. Minden munkád ellenértéke szédületes gyorsasággal nálad lesz: egy része akár számlázás után 24 órával, egy része pedig a tényleges kifizetéskor. Így ahelyett, hogy céged a vásárlóknál tartaná a pénzét, azonnal hozzájuthat ahhoz és a saját növekedésébe fektetheti.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy az infláció mértéke miatt pénzed értéke folyamatosan csökken, így vállalkozásod mindenképp jobban jár, ha azt azonnal készhez kapja és elköltheti, mintha az összeg vásárlóhoz kihelyezve várakozik.

Mikor melyiket válasszam - a 3 legszembetűnőbb különbség

Most pedig lássuk, melyek a legfőbb különbségek:


Billingo Faktoring + Péntech = egyedülálló kényelem

Hamarosan szuper innovációs megoldással érkezünk, elhozzuk ugyanis a Billingo digitális faktoringot. Rajtunk keresztül egy profi digitális faktoring cégnek adhatod el a számláidat: ők a Péntech. A faktoring folyamata partnerségünknek köszönhetően rendkívül gyorsan lezongorázható, és teljesen digitális A-tól Z-ig minden. Ha a számlád a faktorálható kategóriába esik, a már megszokott számlaműveletek között találod majd a folyamat lehetőségét. Neked csak döntened kell, hogyan tovább, majd a teljes folyamatot státusz szinten végig tudod követni a Billingóból.

A Péntech ügyvezetője, Berényi Benjámin is beszél arról, a rengeteg érintett vállalkozás hogyan válhat termelékenyebbé a faktoring által, nézd meg videónkat!

Arra figyelj, hogy faktorálni csak azon üzleti ügyfeleid esetén tudsz, akik jó minősítésűek - erről a Péntech automatikusan tájékoztat majd az ajánlatkérés során. A faktorálható számla 10 és 120 nap közti futamidejű, forint és euró alapú is lehet, és a partnered elmúlt vagy aktuális havi tranzakcióinak összege el kell érje az 1 millió forintot. Megvan? Hamarosan élhetsz a faktorálás lehetőségével, és akár már 24 órán belül láthatsz pénzt a munkádért.


Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás könyvelés webáruház kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság számlázó program váltás pályázat digitális archiválás átalányadó Billingo ajánlói rendszer fintech áfa pénztárgép API ügyfélszolgálat devizás számlázás online fizetés GDPR kiva bankszámlaszám adóváltozás 2023 adózás tao webshop létrehozás digitalizáció övtj napelem-pályáza napelem pályázat napelem napkollektor pályázati kiírás tender pályázati feltételek shopify patreon etsy weboldal digitalizálás költségcsökkentés egyéni vállalkozás hipa biztosítás egészségbiztosítás vállalati egészségbiztosítás adathalászat kiégés burnout számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó iparűzési adó adókártya adóazonosító jel adóazonosító őstermelő őstermelők őstermelő adózás kiegészítő őstermelői tevékenység ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház adókonferencia adózás 2023 adótörvény digitális névjegykártya beszállító beszállítás áremelés munka törvénykönyve mtk. munkajog változások minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér szocho 30 év alatti anyák kedvezménye adómentes adóalap összeghatár