Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Átalányadó / “Nem probléma van, hanem felad…
Átalányadó - 2022.09.02. - 3 p. olvasás

“Nem probléma van, hanem feladat” - egy átalányadózó rendezvényszervező mindennapjai

Petőfi Tamás közel tíz éve pörög a rendezvények világában, és a hatékonyság jegyében hozta létre a Hybrid Agency rendezvényszervezéssel foglalkozó butikügynökségét. Egy profi, ügyfelekre szabott vállalkozásról van szó, ahol figyelembe veszik a megrendelő kkv-k és a megrendelő partnereinek igényeit, ebből pedig a legjobb ajánlatokat dolgozzák ki. Így lesz az adott rendezvény szerethető. A szakember rávilágított, hogy cége és a Billingo közt van némi párhuzam: mindketten a vállalkozók válláról veszünk le súlyos terheket.

átalányadós lettem

Petőfi Tamás neve nem ismeretlen a szakmában, több hazai és nemzetközi cégnek is dolgozott, most pedig a Hybrid Agency-t vezeti, amely úttörő a rendezvényszervezésben. Három víziót tűztek zászlójukra: hogy ne legyenek náluk pluszköltségek, nem rabolják ügyfeleik idejét, és ami a legfontosabb: nem nekik rendezik az eseményeket, hanem az ő vendégeiknek. Így tudják megfelelően a közönségre szabni a rendezvényeket.

Mindig egy kis pluszban és extrában gondolkodnak, nem elégszenek meg a sablonos rendezvényekkel - ahogy például a Billingonál a mi vállalásunk is az erős lábakon álló, profi segítségnyújtás.

Tamás annak idején a kata kézenfekvő egyszerűsége miatt választotta a tételes adózási formát egyéni vállalkozóként. A szeptemberi váltás őt is érintette, és úgy gondolja, a Billingo a kata egyszerűségét ülteti át a bonyolultabb átalányadózási rendszerbe - különösen az átalányadó asszisztens pluszt kedveli szolgáltatásaink közül, pláne, hogy ezzel az átalányadózási bevallást is előkészítjük neki.

Petőfi Tamás a Budapesti Gazdasági Főiskolára (ma már Budapesti Gazdasági Egyetem) járt, és kereskedelem-marketing szakon tanult, ami tökéletesen más pályaterv volt, mint amerre sodorta az élet. A főiskolai évek alatt utazásokat szervezett, kezdetben a bécsi adventi vásárra látogattak ki a barátaival. Úgy volt vele, ha már úgyis mennek, másokat is beszervezhetnének az utazásba, így hamarosan már 75 fővel utaztak ki.

A szervezett utazás annyira sikeres lett, hogy három egymást követő évben a karácsonyi vásáron túl már görög és horvát nyaralás, prágai sörözés is a repertoárban volt, később pedig extrémsport lehetőséget is kínáltak az érdeklődőknek. Ezek után kapta élete első rendezvényszervezési felkérését a fiatal, ő pedig csak annyit mondott: ide nekem az oroszlánt!

A ciprusi Legion Run első magyarországi rendezésével bízták meg, amelyet kalandos, a résztvevők számára láthatatlan mellékutakkal, de tető alá hozott. Tamás erre visszaemlékezve elmondta nekünk, hogy ez azért sikerülhetett, mert senki nem mondta neki, hogy nem képes rá. Ezért megcsinálta, bár mai fejjel, az akkori tudásával nem adná a saját kezébe az irányítást.

Mi örülünk neki, hogy ezen az úton indult el, hiszen most a rendezvényszervező cégek egy igazgyöngyét vezeti. Tamás a BGE-n néha előadóként is dolgozik, és el szokta mondani, hogy ez a szakma - ami szerinte egyszerű, de a világ ötödik legstresszesebb munkája - a gyakorlaton alapul. A belefektetett munka fogja meghozni a gyümölcsét.

Annakidején azt gondolta, ő fogja beosztani a saját idejét, de azóta belátta, hogy az ügyfelek teszik ezt meg helyette. Szerencsére ő azt is élvezi a szakmájában, ha hajnali egykor kell megnyitnia az e-mailjeit. A késői válaszért lehet, az ügyfelek már kevésbé rajonganak, de szerencsére ma már gördülékeny stratégiát követ a vállalkozó.

Az egész munkáját, annak szinte minden folyamatát imádja, a legszebb szerinte az, amikor a nulláról építhet fel valami szépet, vagy amikor létre lehet hozni egy rendezvényt gyakorlatilag a semmi közepére is. Az eseményről távozó mosolygós arcok látványa pedig megfizethetetlen - ahogy egy-egy visszatérő ügyfél megrendelő e-mailje.

Különösen extrém helyzetet nem is tudott nekünk felidézni, mert a káoszt, a hajrázást, az utolsó napokon befutó e-mailek világát már megszokták a cégnél. Ahogy fogalmaz: nem probléma van, hanem feladat.

Tamás hisz abban, amit csinál, és nem köt kompromisszumot a minőséget illetően. Olyan ügyfelekkel szeretne együtt dolgozni, akik osztoznak víziójában, akik ugyanazt vallják, amit ő. Nincs annál szebb, mint amikor a KKV szektorból egyre több és több visszatérő ügyfél szeretné ezt a minőséget képviselni. Átlagosat ugyanis mindenki tud, a különlegességekre kihegyezett fókuszt viszont kevesen tudják hozni.

Arra külön odafigyelnek, hogy a megrendelő kívánságainak valóra váltása mellett extra tippekkel szolgáljanak, ezeket az együttműködéseket erősítenék a jövőben egy stabil, fix apparátussal együtt dolgozva. Mi is reméljük, hogy egyre több rendezvényen találkozhatunk majd a Hybrid Agency logójával, mert mi már tudjuk, hogy az a minőségi események záloga.

Petőfi Tamással a Billingoval kapcsolatos tapasztalatairól, átalányadózási váltásáról videót is készítettünk, nézzétek meg.


Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás webáruház könyvelés kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság pályázat digitális archiválás számlázó program váltás Billingo ajánlói rendszer fintech áfa API pénztárgép átalányadó devizás számlázás ügyfélszolgálat online fizetés GDPR bankszámlaszám webshop létrehozás adóváltozás kiva 2023 adózás tender pályázati kiírás napkollektor napelem napelem pályázat napelem-pályáza pályázati feltételek shopify patreon etsy tao költségcsökkentés digitalizáció övtj bevételi összeghatár digitális névjegykártya változások munkajog mtk. munka törvénykönyve áremelés beszállítás beszállító minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér szocho 30 év alatti anyák kedvezménye adómentes adóalap összeghatár egyéni vállalkozás adószámos magánszemély briefly meska ügyfélkapu ányk hipa Általános Nyomtatványkitöltő Programot kereskedelmi és iparkamara szabadúszó vállalkozó iparűzési adó számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó adótörvény adókártya adóazonosító jel adóazonosító ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház weboldal digitalizálás adókonferencia adózás 2023