Nyári hatékonyság a Billingóval: Pihenj, de ne hagyd cserben üzleted!

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.04. - 5 p. olvasás

A szabadság és üzleti tevékenység közti egyensúlyt nyáron a legnehezebb megtalálni, de nem lehetetlen. Az üzleti produktivitás növelése úgy is lehetséges, hogy beiktatod a nyári pihenést. A töltődés önmagában egy befektetés, amellyel növelheted a produktivitásod, ezen felül van pár tippünk, amelyekkel hatékony lehet a munkavégzésed a legmelegebb hetekben.

nyári hatékonyság

Nyári kihívások az üzleti világban

Az üzleti életben a nyár folyamán számos kihívása akad a vállalkozóknak. A legtöbben jól megérdemelt szabadságukat töltik, ilyenkor pedig nagyon nehéz elérni az ügyfeleket és partnereket. Egy-egy egyeztetés vagy projekt hetekig is elhúzódhat. A csökkent aktivitás miatt a bevételek alakulása is kedvezőtlen lehet.

A foglalkoztatónak is el kell engednie a kollégákat szabadságra, hiszen a legtöbben nyárra időzítik a pihenésüket. Emiatt a saját termelékenység sem olyan, mint az év többi részében. Ám uborkaszezon ide vagy oda, a vállalkozó élete nem áll meg nyáron sem. A Billingo az alábbiakban bemutatja, hogyan érhetjük el a hatékony munkavégzést, miközben élvezzük a nyarat.

Hatékony időgazdálkodás nyáron

A nyári hatékonyság már azzal is növelhető, ha apró időgazdálkodási lépéseket teszel. Nézzünk nyári üzleti tippeket!

Tervezd meg a napi teendőidet

Több időgazdálkodási módszer közül is választhatsz, amelyek segítenek a tervezésben. Vállalkozás- és stratégiafüggő is, hogy melyik lesz számodra a befutó. Ami fontos, hogy mindenképp legyen egy terved, ami alapján haladsz. Azt is határozd meg, mennyi időt szánsz majd a munkádra. Ha eljön mondjuk a kitűzött vég, tedd le a lantot, és élvezd az évszak nyújtotta szabadtéri lehetőségeket - már munka nélkül.

Definiáld a prioritásaid

Priorizálhatod, melyek a sürgős, a kevésbé sürgős és ráérős feladataid. Ha listába szeded őket, máris könnyebb lesz kiválasztani, mit halaszthatsz el és mi az, amit fontos elvégezned. Amíg egy-egy feladattal foglalkozol, addig csak arra fókuszáld a figyelmed, és ne hagyd az elméd elkalandozni. Rá se nézz a közösségi médiára.

Használj időblokkolást

Az időblokkolás a projekt menedzsmentben gyakran használt módszer a fókusz javítására, amely a termelékenységet javítja. Készíts egy időblokkolást segítő táblázatot, amelyben minden napi feladatodat és folyamatodat vezeted. Használj különböző színeket a munkafolyamataidnak, a szüneteidnek, az ebédidőnek, a közösségi média felületek használatának. Ha látod magad előtt, mi az, amivel többet foglalkozol munka helyett, vagy ami halogatásra késztet, könnyebben tudod visszahelyezni a fókuszt a munkára. Egyébként erre már applikációkat is fejlesztettek.

A kulcs az automatizálás

Ha a halogatást már elhagytad, a hatékonyságod biztos nőtt. A terheid csökkentése lehet a következő pont, amit az automatizálással könnyen elérsz. A Billingóval például az automatikus számlázás is működik, beállíthatod, mely napokon menjenek ki a számlák.

A Bankszinkronban, a Pro előfizetéssel a tranzakciók és a hozzá tartozó bizonylatok emberi közreműködés nélkül párosíthatók. Ha pedig pályázati pénzekhez szeretnél hozzáférni, a Pályázatfigyelővel a tenderek figyelése is automatikus. Látod, mennyi mindenre használható egyszerre a Billingo? És ez még nem minden.

Ösztönözd az ügyfeleid szokatlan marketinggel

A marketing kezét ne engedd el a nyáron sem, hogy máshogy szólítanád meg ügyfeleid, vásárlóid. A Billingo ADS is lehet az online marketing stratégiád része, ugyanis a számla kiállításnál elhelyezhetsz reklámot, egy nyitási akciót vagy bármilyen más információt a számlán, ami passzívan tereli hozzád a forgalmat.

A rugalmas munkavégzés előnyei

A merev gondolkodás hamarabb “eltörik”, akár egy ág, a rugalmasság az, ami hosszú távon életben tart egy céget, és növeli az üzleti hatékonyságot. A nyáron leginkább a pihenés és munkaegyensúly az, amire törekedni kell. A rugalmas munkavégzés hajthatja a malmunkra a vizet, mutatjuk, hogyan.

A rugalmas munkavégzéssel, például hibrid munkarend bevezetésével a vállalkozók élvezhetik a nyarat, miközben produktívak maradnak. A mobil ilyenkor nemcsak balatoni szelfizésre lesz alkalmas, jó, ha a vállalkozást segítő applikációkat letöltitek a kollégákkal. Korábban összeszedtük nektek a hasznos mobilappokat vállalkozóknak.

Emellett ne feledkezz meg a Billingo MobilAPP-ról. Előfizetéssel a vállalkozásoddal kapcsolatos információkat követheted, sőt, beállíthatsz push üzeneteket, így csak akkor kell ránézned az appra, ha valami történik. Egy helyen találod a kiállított számláid, a kata- vagy átalányadókereted alakulását, a banki tranzakcióidat. És ehhez csak egy telefon kell!

Lógasd a lábad a Felhőről!

Azt persze mondanunk sem kell, hogy a vállalkozók többsége a nyaralás alatt sem tud kikapcsolni. Ott lehet a vállukon a stressz, hogy ha most kikapcsol, bedőlhet minden. A Billingo viszont az üzleti utazások és nyaralások során is jóbarát, ami leveszi ezt a terhet a vállalkozók válláról.

Mivel a Billingónál a rugalmas felhő alapú adattárolásban hiszünk, bárhol és bármikor elérheted a számláid, és a vállalkozásod adminisztrációs feladatai is könnyebben végezhetőek lesznek.

Ráadásul ha épp nem érsz rá, kollégáid is hozzáférnek általa a szükséges információkhoz, illetve még könyvelődnek is adhatsz Billingo hozzáférést. Gyakorlatilag úgy intézheted a vállalkozásod ügyeit, hogy közben foglalkozhatsz a pihenéssel.

A pihenés a legjobb befektetésed

Gyűjts élményeket, inspirációt, növeld a kreativitásod, ismerj meg új világokat, embereket és lehetőségeket egy jó nyaralással! Kirándulj a természetben, tölts időt számodra fontos emberekkel és lazíts! Ezek mind-mind feltöltenek, ami nemcsak az egészség és jóllét alapköve, hanem a vállalkozásod legjobb befektetése is.

Megújulva és feltöltődve új energiát vihetsz a munkádba, ami semmihez nem foghatóan tolja majd meg a szekered. Iktass be akár üzleti utazásokat, építs kapcsolatokat, miközben relaxálsz. Kapcsolj ki, addig mi a háttérben gondoskodunk az adminisztratív feladataidról.

Rugalmasság, egyensúly, Billingo

A nyári kihívások elég feladatot adnak egy vállalkozónak mostanság, ezért kiemelten fontos, hogy a hatékony munkavégzést támogató eszközök és szolgáltatások valódi támogatást nyújtsanak. Fontos az adminisztratív munka csökkentése, miközben a gyorsaság és pontosság megmarad.

Ezzel a rugalmassággal lehetséges az, hogy a vállalkozó pihenhet, miközben a biznisz is halad előre, és nő a produktivitás nyáron. A hatékony munkavégzés, a produktivitás és az ügyfél elégedettség egyensúlyának megteremtése a Billingo segítségével nem lehetetlen feladat.

Hasonló cikkek a kategóriában

b2w konferencia

Gyere kedvezménnyel az év legnagyobb B2W rendezvényére!

Vállalkozásfejlesztés 2023.10.11. - 3 p. olvasás

Ha a vásárlói közösségnek lenne neme, nő lenne - ez az egyik szlogenje a B2W fesztiválnak, amelyet idén ötödik alkalommal rendeznek meg. Hidd el, te is olyan vá...

Átalányadózónak könyvelő

Átalányadózol? Tiszteld meg a vállalkozásod egy könyvelővel!

Vállalkozásfejlesztés 2023.09.13. - 6 p. olvasás

A könyvelő letisztázza egy vállalkozás adminisztrációját, pénzt takarít meg a cégeknek, összességében segíti a helyes stratégia kialakítását. Nincs ez másként á...

Üzleti terv minta

Üzleti terv minta - Beavatunk az üzleti terv írás rejtelmeibe!

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.25. - 13 p. olvasás

Milliókkal többet hozhat a konyhára, ha van egy jó üzleti terved. Több pályázati pénz befolyásával, magasabb befektetői bizalom járhat, ha a céged fundamentuma ...

banki spórolás

Így spórol neked időt a bankod - és a Billingo

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.23. - 7 p. olvasás

Az idő egy vállalkozónak a legnagyobb kincse. Így aztán amennyi időt csak lehet, érdemes megspórolni a pénzügyekben is. De hogyan lehet ezt aprópénzre váltani, ...

bankautomatizálás

Így automatizáld a bankolásod

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.17. - 8 p. olvasás

Egy vállalkozónak mi sem lehet kérdés annál jobban, hogy hogyan tudja hatékonyabbá tenni a vállalkozását. Hatékonyság, azaz kevesebb költség, több bevétel. Ezek...

nyári üzleti tervezés

5 tipp a hatékony üzleti tervezéshez

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.16. - 5 p. olvasás

Még tart a nyár, fordítsd vállalkozásod előnyére a lendületet, hogy egész évben pezsgő legyen a céges légkör és a gazdasági helyzeted. Értékelj, tervezz, strukt...

Back to Top