Nyári hatékonyság a Billingóval: Pihenj, de ne hagyd cserben üzleted!

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.04. - 5 p. olvasás
Figyelem

A cikk több mint 8 hónapja frissült utoljára. Bár folyamatosan dolgozunk az aktualizáláson, előfordulhat, hogy itt most kihagytunk valamit. Ha elévültnek vélt tartalmat találsz, kérjük, szólj nekünk, és igyekezz több forrásból is tájékozódni. Ebben mi is segíthetünk más fórumon, keress minket!

A szabadság és üzleti tevékenység közti egyensúlyt nyáron a legnehezebb megtalálni, de nem lehetetlen. Az üzleti produktivitás növelése úgy is lehetséges, hogy beiktatod a nyári pihenést. A töltődés önmagában egy befektetés, amellyel növelheted a produktivitásod, ezen felül van pár tippünk, amelyekkel hatékony lehet a munkavégzésed a legmelegebb hetekben.

Nyári kihívások az üzleti világban

Az üzleti életben a nyár folyamán számos kihívása akad a vállalkozóknak. A legtöbben jól megérdemelt szabadságukat töltik, ilyenkor pedig nagyon nehéz elérni az ügyfeleket és partnereket. Egy-egy egyeztetés vagy projekt hetekig is elhúzódhat. A csökkent aktivitás miatt a bevételek alakulása is kedvezőtlen lehet.

A foglalkoztatónak is el kell engednie a kollégákat szabadságra, hiszen a legtöbben nyárra időzítik a pihenésüket. Emiatt a saját termelékenység sem olyan, mint az év többi részében. Ám uborkaszezon ide vagy oda, a vállalkozó élete nem áll meg nyáron sem. A Billingo az alábbiakban bemutatja, hogyan érhetjük el a hatékony munkavégzést, miközben élvezzük a nyarat.

Hatékony időgazdálkodás nyáron

A nyári hatékonyság már azzal is növelhető, ha apró időgazdálkodási lépéseket teszel. Nézzünk nyári üzleti tippeket!

Tervezd meg a napi teendőidet

Több időgazdálkodási módszer közül is választhatsz, amelyek segítenek a tervezésben. Vállalkozás- és stratégiafüggő is, hogy melyik lesz számodra a befutó. Ami fontos, hogy mindenképp legyen egy terved, ami alapján haladsz. Azt is határozd meg, mennyi időt szánsz majd a munkádra. Ha eljön mondjuk a kitűzött vég, tedd le a lantot, és élvezd az évszak nyújtotta szabadtéri lehetőségeket - már munka nélkül.

Definiáld a prioritásaid

Priorizálhatod, melyek a sürgős, a kevésbé sürgős és ráérős feladataid. Ha listába szeded őket, máris könnyebb lesz kiválasztani, mit halaszthatsz el és mi az, amit fontos elvégezned. Amíg egy-egy feladattal foglalkozol, addig csak arra fókuszáld a figyelmed, és ne hagyd az elméd elkalandozni. Rá se nézz a közösségi médiára.

Használj időblokkolást

Az időblokkolás a projekt menedzsmentben gyakran használt módszer a fókusz javítására, amely a termelékenységet javítja. Készíts egy időblokkolást segítő táblázatot, amelyben minden napi feladatodat és folyamatodat vezeted. Használj különböző színeket a munkafolyamataidnak, a szüneteidnek, az ebédidőnek, a közösségi média felületek használatának. Ha látod magad előtt, mi az, amivel többet foglalkozol munka helyett, vagy ami halogatásra késztet, könnyebben tudod visszahelyezni a fókuszt a munkára. Egyébként erre már applikációkat is fejlesztettek.

A kulcs az automatizálás

Ha a halogatást már elhagytad, a hatékonyságod biztos nőtt. A terheid csökkentése lehet a következő pont, amit az automatizálással könnyen elérsz. A Billingóval például az automatikus számlázás is működik, beállíthatod, mely napokon menjenek ki a számlák.

A Bankszinkronban, a Pro előfizetéssel a tranzakciók és a hozzá tartozó bizonylatok emberi közreműködés nélkül párosíthatók. Ha pedig pályázati pénzekhez szeretnél hozzáférni, a Pályázatfigyelővel a tenderek figyelése is automatikus. Látod, mennyi mindenre használható egyszerre a Billingo? És ez még nem minden.

Ösztönözd az ügyfeleid szokatlan marketinggel

A marketing kezét ne engedd el a nyáron sem, hogy máshogy szólítanád meg ügyfeleid, vásárlóid. A Billingo ADS is lehet az online marketing stratégiád része, ugyanis a számla kiállításnál elhelyezhetsz reklámot, egy nyitási akciót vagy bármilyen más információt a számlán, ami passzívan tereli hozzád a forgalmat.

A rugalmas munkavégzés előnyei

A merev gondolkodás hamarabb “eltörik”, akár egy ág, a rugalmasság az, ami hosszú távon életben tart egy céget, és növeli az üzleti hatékonyságot. A nyáron leginkább a pihenés és munkaegyensúly az, amire törekedni kell. A rugalmas munkavégzés hajthatja a malmunkra a vizet, mutatjuk, hogyan.

A rugalmas munkavégzéssel, például hibrid munkarend bevezetésével a vállalkozók élvezhetik a nyarat, miközben produktívak maradnak. A mobil ilyenkor nemcsak balatoni szelfizésre lesz alkalmas, jó, ha a vállalkozást segítő applikációkat letöltitek a kollégákkal. Korábban összeszedtük nektek a hasznos mobilappokat vállalkozóknak.

Emellett ne feledkezz meg a Billingo MobilAPP-ról. Előfizetéssel a vállalkozásoddal kapcsolatos információkat követheted, sőt, beállíthatsz push üzeneteket, így csak akkor kell ránézned az appra, ha valami történik. Egy helyen találod a kiállított számláid, a kata- vagy átalányadókereted alakulását, a banki tranzakcióidat. És ehhez csak egy telefon kell!

Lógasd a lábad a Felhőről!

Azt persze mondanunk sem kell, hogy a vállalkozók többsége a nyaralás alatt sem tud kikapcsolni. Ott lehet a vállukon a stressz, hogy ha most kikapcsol, bedőlhet minden. A Billingo viszont az üzleti utazások és nyaralások során is jóbarát, ami leveszi ezt a terhet a vállalkozók válláról.

Mivel a Billingónál a rugalmas felhő alapú adattárolásban hiszünk, bárhol és bármikor elérheted a számláid, és a vállalkozásod adminisztrációs feladatai is könnyebben végezhetőek lesznek.

Ráadásul ha épp nem érsz rá, kollégáid is hozzáférnek általa a szükséges információkhoz, illetve még könyvelődnek is adhatsz Billingo hozzáférést. Gyakorlatilag úgy intézheted a vállalkozásod ügyeit, hogy közben foglalkozhatsz a pihenéssel.

A pihenés a legjobb befektetésed

Gyűjts élményeket, inspirációt, növeld a kreativitásod, ismerj meg új világokat, embereket és lehetőségeket egy jó nyaralással! Kirándulj a természetben, tölts időt számodra fontos emberekkel és lazíts! Ezek mind-mind feltöltenek, ami nemcsak az egészség és jóllét alapköve, hanem a vállalkozásod legjobb befektetése is.

Megújulva és feltöltődve új energiát vihetsz a munkádba, ami semmihez nem foghatóan tolja majd meg a szekered. Iktass be akár üzleti utazásokat, építs kapcsolatokat, miközben relaxálsz. Kapcsolj ki, addig mi a háttérben gondoskodunk az adminisztratív feladataidról.

Rugalmasság, egyensúly, Billingo

A nyári kihívások elég feladatot adnak egy vállalkozónak mostanság, ezért kiemelten fontos, hogy a hatékony munkavégzést támogató eszközök és szolgáltatások valódi támogatást nyújtsanak. Fontos az adminisztratív munka csökkentése, miközben a gyorsaság és pontosság megmarad.

Ezzel a rugalmassággal lehetséges az, hogy a vállalkozó pihenhet, miközben a biznisz is halad előre, és nő a produktivitás nyáron. A hatékony munkavégzés, a produktivitás és az ügyfél elégedettség egyensúlyának megteremtése a Billingo segítségével nem lehetetlen feladat.


Hasonló cikkek a kategóriában

b2w konferencia

Gyere kedvezménnyel az év legnagyobb B2W rendezvényére!

Vállalkozásfejlesztés 2023.10.11. - 3 p. olvasás

Ha a vásárlói közösségnek lenne neme, nő lenne - ez az egyik szlogenje a B2W fesztiválnak, amelyet idén ötödik alkalommal rendeznek meg. Hidd el, te is olyan vá...

Átalányadózónak könyvelő

Átalányadózol? Tiszteld meg a vállalkozásod egy könyvelővel!

Vállalkozásfejlesztés 2023.09.13. - 6 p. olvasás

A könyvelő letisztázza egy vállalkozás adminisztrációját, pénzt takarít meg a cégeknek, összességében segíti a helyes stratégia kialakítását. Nincs ez másként á...

Üzleti terv minta

Üzleti terv minta - Beavatunk az üzleti terv írás rejtelmeibe!

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.25. - 13 p. olvasás

Milliókkal többet hozhat a konyhára, ha van egy jó üzleti terved. Több pályázati pénz befolyásával, magasabb befektetői bizalom járhat, ha a céged fundamentuma ...

banki spórolás

Így spórol neked időt a bankod - és a Billingo

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.23. - 7 p. olvasás

Az idő egy vállalkozónak a legnagyobb kincse. Így aztán amennyi időt csak lehet, érdemes megspórolni a pénzügyekben is. De hogyan lehet ezt aprópénzre váltani, ...

bankautomatizálás

Így automatizáld a bankolásod

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.17. - 8 p. olvasás

Egy vállalkozónak mi sem lehet kérdés annál jobban, hogy hogyan tudja hatékonyabbá tenni a vállalkozását. Hatékonyság, azaz kevesebb költség, több bevétel. Ezek...

nyári üzleti tervezés

5 tipp a hatékony üzleti tervezéshez

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.16. - 5 p. olvasás

Még tart a nyár, fordítsd vállalkozásod előnyére a lendületet, hogy egész évben pezsgő legyen a céges légkör és a gazdasági helyzeted. Értékelj, tervezz, strukt...

Back to Top