Profitnövelés és spórolás az e-kereskedelemben? Lehetséges!

Billingo hírek 2023.02.24. - 5 p. olvasás

A Billingo február 23-án bevette a Lurdy Házat! Az elképesztően színes előadásokat felvonultató E-commerce Expón veséztük ki a vállalkozói hatékonyságnövelési lehetőségeket, amelyeket az online számlázás és a vállalatvezetést támogató szoftverek rejtenek magukban. Dér Brúnó termékfejlesztési menedzserünk magyarázta el közérthetően, hogyan lehet apró lépésekkel nagy távokat megtenni.

Az e-commerce területén is rendkívül fontos a költséghatékonyság, ezért gondoltuk, hogy az idei Ecommerce Expón a Rezsifaragás a számlázásban, könyvelésben címmel tartunk közös előadást Várgedő Lajossal az Adrianától. Miért kikerülhetetlen az API, és hogyan számoljuk fel a papírkupacokat? Hogy miért ne féljünk a változástól, és miben befolyásolja ez a vállalati büdzsét? Brúnó minden kérdést megválaszolt.

Egy e-kereskedő kihívásait sorolva kezdte mondandóját, hiszen aki webshopot visz a hátán, annak nem könnyű kiépítenie a jó marketingtől kezdve a hatékony üzleti modellen át a szuperül működő logisztikai megoldásokig mindent. A számlázás és a könyvelés is rejthet kihívásokat magában, amelyekkel akár minden nap megküzd a vállalkozó, és persze megoldások is kínálkoznak.

Fontos, hogy az üzleti modell legyen stabil, ugyanakkor a hatékonyság alappillére a folyamatos újratervezés - lehet, hogy ami ma tolja a vállalkozás szekerét, az holnap már kontraproduktív, pedig a vállalkozásnak a hatékonyságnövelés irányába kell elmozdulnia a sikerért. Az pedig, valljuk be, semmiképp nem hatékony, ha az adminisztráció sokszorosan több energiát emészt el egy vállalkozásban, mint amennyit minimálisan kéne.

  • Hogyan szerezz versenyelőnyt a vállalkozásoddal?
  • Amit tudsz, automatizálj, hiszen ezzel bőven spórolhatsz magadnak erőforrást
  • Az e-számlázás legyen alap - ezzel tudsz véget vetni a papírhalmok uralmának
  • Ha számlázó programot választasz, az automatizálás fokára helyezz hangsúlyt, és szuper, ha egyedi támogató funkciók segítik az adminisztrációd
  • Megkerülhetetlen a jó könyvelő

Egyszerű, mégis speciális számlázó

Ezen felül a szoftvereidet is tedd rendbe. Azt gondolod, ez nagy falat? Nem lehetetlen az egyszerű és egyben a sztenderdeket megugró webshopot üzemeltetni, és ugyanez egy online számlázóra is igaz lehet. A Billingónál 16 előkészített “plug and play” integráció érhető el (nem csak a webáruházak felé), és ahogy webshop esetében fontos a speciális igényeid kielégítése és a hatékony működés, úgy a számlázási folyamataidnál is legyen az. Túlnőttél a sztenderd opciókon? Van lehetőség a fejlődésre!


A léptéket növelő API, és egy Billingo újdonság

Ott van például a Billingo API, amely használatával hipersebességre lehet kapcsolni egy vállalkozást, és még extrém fejlesztői tudás sem kell hozzá. De ha szakértői segítségre lenne szükséged, akkor készül a Billingo egy újdonsággal. Brúnó megszellőztette az információt, hogy az API integrációhoz fejlesztőkeresőt készítünk, vagyis lesz egy Billingo találkozási pont fejlesztők és e-kereskedők közt. Ezzel hamarosan jelentkezünk. :)

Intézd a pénzügyeid gyorsan

Azt már tudjátok, hogy a fizetést támogató szolgáltatásaink közt ott az emlékeztető, a bankszinkron és a bankkártyás számlafizetési lehetőség. Egy flottul működő e-commerce cég számára elengedhetetlenek, hiszen pár kattintásra lehet redukálni velük a fizetési ügyintézést. Minél gyorsabban megvagy az adminisztrációval, annál több időd lesz pénzt keresni.

Fordulj az innovatív marketing eszközök felé

Az e-commerce cégek igyekeznek faragni a marketing költségeken, ami nem mindig jó irány, de érthető is. Ott van viszont a lehetőség, hogy valaki a számláját használja hirdetésre vagy elérésre, akciók prezentálására, ebben a Billingo Ads például világbajnok eszköz, és egyedi designnal lehet személyre szabni a hirdetéseket - az egyediség fontossága pedig többször előkerült az Expo egyéb előadásain is.

Kapjon nagyobb hangsúlyt a mobilod

Minél több mindent tudsz elintézni a mobiloddal, annál jobb - ehhez jó, ha mobilappon intézed a vállalkozásod adminisztrációját, erre ott a Billingo Átalányadó Asszisztense, ahol a fizetendő járulékok és a kata keret is nyomon követhető, kiszámítható. Ugyanez igaz a te ügyfeleidre - lásd el őket szuper mobilappal, ha teheted.

A fekete öves e-kereskedőknek

Mitől kerül valaki a legjobbak közé? Mondjuk ne félj a változástól, mindig monitorozd és optimalizáld a folyamataid, hiszen időről időre elavulhatnak. A fejlődés persze lehet egyszerű is, mondjuk a számlázóváltás esetében tudott Brúnó példát hozni a Számlázóköltöztetővel.

Vagy ott a Billingo könyvelői fiók, amely könnyen, egy helyről követheti figyelemmel a szakember az ügyfelei adatait, valamint a könyvelői programokkal is szinkronban van. Például jól működő adatkapcsolat van a Billingo és az Adriana közt, amelynek alapítója, Várgedő Lajos adott elő utánunk.

Brúnó előadásából tehát megtudhattuk, hogy a fejlődéssel hogyan lehet előnyhöz jutni, így pedig faragni a költségeken. Lajos erre rátett egy lapáttal, és már a prezentációja elején megfogta a lényeget: minden forint, amit a költségein csökkent a cég, az a profitot fogja növelni.

Tisztázta, hogy a dupla munka megszüntetése például az első lépés a költségcsökkentésben - minél kevesebb szoftvert használ a vállalkozó, annál jobb. A folyamataid átlátása is fontos, például a könyvelés és pénzügy dupla munkáját is el kell tüntetni a hatékonyságért: ha a könyvelő fel tudja használni a pénzügyes munkáját, az már fél siker.

A teljes sikerhez pedig hozzátesznek azok a bármelyik vállalkozás számára könnyen kivitelezhető lépések, amelyeket fontosnak tartottunk megemlíteni az előadáson. Amennyire az lehetséges, a Billingo mögöttetek áll ebben is. Annyira élveztük az Expót, hogy még mindig a hatása alatt vagyunk. Reméljük, jövőre találkozunk veletek!

Hasonló cikkek a kategóriában

10 éves a Billingo online számlázó

10 év alatt közel 100 millió számlát állítottak ki a vállalkozások a Billingóval

Billingo hírek 2024.03.25. - 4 p. olvasás

Már 10 éve részese a magyar vállalkozások életének a Billingo online számlázó, ami most ünnepli megalapításának 10. évfordulóját. A cég elsősorban a mikro-, kis...

JVSZ - Best Technology Investment - Billingo

Companies for the Future díjat kapott a Billingo

Billingo hírek 2024.02.05. - 6 p. olvasás

A Joint Venture Szövetség immár harmadik alkalommal rendezte meg a Companies for the Future Award gálát, ahol idén Besztró Szabolcs, a Billingo Operatív és Stra...

Mesterséges intelligencia kutatás

Erre használják a cégek a mesterséges intelligenciát

Billingo hírek 2024.01.08. - 5 p. olvasás

A magyar vállalkozások többsége szerint az MI időt és energiát spórol a cégeknek. A mesterséges intelligencia üzleti célú használatára már Magyarországon is ...

Billingo AI

Pénzügyi sci-fi kézikönyv a Billingótól

Billingo hírek 2023.11.17. - 2 p. olvasás

Itt a nagy leleplezés: a Billingo háza táján óriási fejlesztések folynak a háttérben, amely nemcsak a számlázást helyezi új alapokra. Vezérigazgatónk, Sárospata...

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Billingo hírek 2023.11.15. - 1 p. olvasás

Gőzerővel dolgozunk azon, hogy az átalányadózók év végi hajrája könnyebb legyen. Az utolsó negyedév sosem egyszerű egy vállalkozónak, de mi igyekeztünk azzá ten...

b2w

Formabontó és előremutató - ilyen volt a B2W Fesztivál

Billingo hírek 2023.11.06. - 6 p. olvasás

Óriási szükség van arra, hogy a vállalkozások előre tervezzenek, gyorsan és hatékonyan tudjanak reagálni a változásokra. A marketing területére különösen igaz e...

Back to Top