Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Tippek / Számlaköltöztetés a Billingóba…
Tippek - 2016.01.15. - 1 p. olvasás

Számlaköltöztetés a Billingóban?

A Billingo számlázó programváltás kapcsán számtalan kérdés érkezik ügyfélszolgálatunkra. A témák jelentős részét körbejártuk korábban a blogban is, a napokban azonban egy olyan igény merült fel, amellyel korábban még nem találkoztunk: Átöltöztethetők-e a korábban, más számlázó programban kiállított számlák a Billingóba?

Számlaköltöztetés a Billingóban?

Ugyan az elképzelés teljesen életszerű lenne és a logikát is értjük mögötte, a jogszabályi előírások azonban nem teszik lehetővé a korábban kiállított számlák bárminemű változtatását. Utólag sem a számla tartalmán, sem a vevő adatain, de még a számla megjelenésén sem lehet változtatni, ebből is következik, hogy az előzőleg más számlázó programmal kiállított számlabizonylatok nem költöztethetők át egy másik szoftverbe.

Számlaköltöztetés a Billingóban?

Milyen adatok költöztethetők a Billingóba?

A számlázó programváltáskor az egyik leggyakrabban felmerülő kérdés, hogy a meglévő partneradatok és termékek, szolgáltatások listája importálható-e a Billingóba? A kérdésre a válasz egyértelműen igen, ez pedig küönösebb informatikai tudás nélkül, néhány perc alatt, néhány gombnyomással elvégezhető. A partner- és termékadatok költöztetésének menetét korábban részletesen leírtuk a blogban.

Fontos tennivaló számlázóváltáskor

Nem szabad megfeledkezni róla, hogy 2014. október 1-e óta minden számlázó programot be kell jelenteni a NAV felé, amelyből akár egyetlen érvényes számlát is kiállítottunk. Ez természetesen azt jelenti, hogy amennyiben Te is a Billingót szeretnéd használni az örömteli számlázaidhoz, akkor azt a NAV-nak be kell jelentened. Az sem számít, hogy a programot év eleje óta használod vagy év közben váltottál. A NAV bejelentés lépéseiről itt írtunk korábban.

Maradt még benned kérdés a számlázó program váltással kapcsolatban? Ne tartsd magadban, írj nekünk a hello@billingo.hu-ra, vagy regisztrálj magadnak egy fiókot akár most azonnal itt.

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
Tudástár online számlázás vállalkozás fejlesztés NAV Törvény hasznos tippek KATA új funkció e-számla adózás webáruház online számlaadat szolgáltatás kata 2020 nav-bekötés könyvelés kéziszámla adatszolgáltatás katás vállalkozás kata adózás marketing bejelentési kötelezettség számlasablon koronavírus biztonság felhő digitális archiválás e-kereskedelem online számlázó adatszolgáltatási kötelezettség számlatömb tévhitek kata adatszolgáltatás online számla és billingo összekötés nav online számla ügyfélszolgálat e-számlázás katás számlázás pénztárgép áfa NAV bekötés számlázó program váltás katás vállalkozás bejelentése nav online számla regisztráció kata szüneteltetése online adatszolgáltatási kötelezettség startup billingo fintech adó katás vállalkozás adatszolgáltatása online számla regisztráció egyéni vállalkozás kata megszűnése kata megszüntetése kata vállalkozás megszűnése szakértői cikk koronvírus fenntarthatóság Billingo előfizetés Ingyenes Billingo számla társadalmi felelősségvállalás támogatás Bonácz Zsolt Webshippy webáruház logisztika előlegszámla előlegszámla készítése GDPR kata bejelentés kata keret könyveléstámogatás egyéni vállalkozás indítása egyéni vállalkozás szüneteltetése 2020 koronajárvány Díjbekérő Proforma e-számlák integráció díjak elismerés adatvédelmi tájékoztató adatvédelem egyéni vállalkozás szüneteltetése számlázó program választás PSD2 nyílt bankolás számlainformációs szolgáltatás számlaadatok jogszabályváltozás banki összekötés összekötés katás egyéni vállalkozás üzleti terv API válságkezelés egyéni cég egyéni cég alapítása alanyi adómentes