Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Tippek / Számlaköltöztetés a Billingóba…
Tippek - 2016.01.15. - 1 p. olvasás

Számlaköltöztetés a Billingóban?

A Billingo számlázó programváltás kapcsán számtalan kérdés érkezik ügyfélszolgálatunkra. A témák jelentős részét körbejártuk korábban a blogban is, a napokban azonban egy olyan igény merült fel, amellyel korábban még nem találkoztunk: Átöltöztethetők-e a korábban, más számlázó programban kiállított számlák a Billingóba?

Számlaköltöztetés a Billingóban?

Ugyan az elképzelés teljesen életszerű lenne és a logikát is értjük mögötte, a jogszabályi előírások azonban nem teszik lehetővé a korábban kiállított számlák bárminemű változtatását. Utólag sem a számla tartalmán, sem a vevő adatain, de még a számla megjelenésén sem lehet változtatni, ebből is következik, hogy az előzőleg más számlázó programmal kiállított számlabizonylatok nem költöztethetők át egy másik szoftverbe.

Számlaköltöztetés a Billingóban?

Milyen adatok költöztethetők a Billingóba?

A számlázó programváltáskor az egyik leggyakrabban felmerülő kérdés, hogy a meglévő partneradatok és termékek, szolgáltatások listája importálható-e a Billingóba? A kérdésre a válasz egyértelműen igen, ez pedig küönösebb informatikai tudás nélkül, néhány perc alatt, néhány gombnyomással elvégezhető. A partner- és termékadatok költöztetésének menetét korábban részletesen leírtuk a blogban.

Fontos tennivaló számlázóváltáskor

Nem szabad megfeledkezni róla, hogy 2014. október 1-e óta minden számlázó programot be kell jelenteni a NAV felé, amelyből akár egyetlen érvényes számlát is kiállítottunk. Ez természetesen azt jelenti, hogy amennyiben Te is a Billingót szeretnéd használni az örömteli számlázaidhoz, akkor azt a NAV-nak be kell jelentened. Az sem számít, hogy a programot év eleje óta használod vagy év közben váltottál. A NAV bejelentés lépéseiről itt írtunk korábban.

Maradt még benned kérdés a számlázó program váltással kapcsolatban? Ne tartsd magadban, írj nekünk a hello@billingo.hu-ra, vagy regisztrálj magadnak egy fiókot akár most azonnal itt.

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top