Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Velünk történt / Ti kértétek: Árajánlat, Megren…
Velünk történt - 2021.10.04. - 2 p. olvasás

Ti kértétek: Árajánlat, Megrendelőlap, Szállítólevél és Teljesítési igazolás a Billingóban

Alig két hete mutattuk be a Nyugta és E-nyugta funkciókat, mostantól pedig már van Árajánlat, Megrendelőlap, Szállítólevél és Teljesítési igazolás is a Billingóban. Gyere, megmutatom, hogy használhatod a leghatékonyabban.

Ti kértétek: Árajánlat, Megrendelőlap, Szállítólevél és Teljesítési igazolás a Billingóban

Rendszeresen és sokatoktól visszatérő kérés a Billingo ügyfélszolgálatán az értékesítési folyamatokat kísérő bizonylatok Billingóba integrálása. Ha ennyien kéritek, akkor nem tudunk nemet mondani. Ezt is megcsináltuk. 

Miért jó, ha Billingóban készül minden bizonylatod?

A Billingo új bizonylataival elég csak az értékesítési folyamat legelső dokumentumát elkészíteni. A rendszer ez alapján 1-1 gombnyomással legenerálja akár az összes többit is. 

A gyakorlatban:

1. Tegyük fel, hogy bútorok értékesítésével foglalkozol. A folyamatod egy árajánlattal kezdődik, amit egyszerűen összerakhatsz a Billingóban. Majd a rendszeren keresztül el is küldheted az érdeklődőnek e-mailben vagy akár kinyomtatva át is adhatod neki, ill. postázhatod is.

Billingo tipp: Állítsd be a Billingo Ads hirdetésedet is, így az minden egyes, Billingón keresztül küldött bizonylat letöltő oldalán is megjelenik. Ha ügyes a hirdetésed, az érdeklődő akár még az árajánlatod bővítését is kérheti.

2. Az érdeklődő válaszemailben elfogadhatja az ajánlatodat. Ekkor te a Billingóban 1 gombnyomással generálhatsz Megrendelőlapot, amit a rendszer ugyanúgy e-mailben továbbít neki. Persze nyomtathatod is.

3. A bútor szállításakor újabb 1 gombnyomással generálhatsz szállítólevelet, teljesítési igazolást vagy éppen számlát.

A legjobb, hogy a Billingo a folyamatokban sem korlátoz. Pontosan olyan bizonylatot készíthetsz, amilyenre az adott folyamatban éppen szükséged van. 


Átlátható rendszer a Billingo Ügykezelőben. 

A új és a régi Billingo bizonylataid átlátható rendszerezéséhez egy szuper Ügykezelőt is készítettünk neked. Ahol egyetlen ügy alá rendezheted az egyes munkáidhoz, projektjeidhez, ügyeidhez tartozó bizonylatokat.

Az Ügykezelő különlegessége, hogy minden egyes ügynek egyedi ügyszámot vagy elnevezést adhatsz. Így bármikor, pillanatok alatt megtalálod az adott ügyhöz tartozó dokumentumokat. 

A gyakorlatban:
A bútorboltos példánál maradva minden egyes vevő megrendeléséhez külön ügymenetet nyithatsz. Az ügy neve lehet pl. a vevő neve, a megrendelés dátuma, a kettő kombinációja vagy amit csak szeretnél. A rendeléshez tartozó összes dokumentumot (pl. árajánlatot, megrendelőlapot, szállítólevelet, teljesítési igazolást, számlát stb.) pedig az adott ügyszám alá rendezheted. 

Ha pedig szükséges, egyenként vagy akár csomagba rendezve, e-mailben továbbíthatod is a partnerednek, a könyvelőnek vagy akár ki is nyomtathatod őket. Ez akkor is nagy segítség, ha esetleg a NAV munkatársai tartanak ellenőrzést, mert ők is pont a gazdasági ügyekre, és a hozzájuk tartozó dokumentumokra kíváncsiak, így keresgélned sem kell. 

Olvass még többet az Ügykezelőről »

Új bizonylatok létrehozása

  1. Új bizonylatot az Ügykezelőben, a Vezérlőpulton vagy a Számlalista oldalon, az Új bizonylat gombra kattintva is létre tudsz hozni.
  2. Válaszd ki a bizonylat típusát. 
  3. Add meg a szükséges adatokat. Amennyiben e-bizonylatot készítesz, ne felejtsd el megadni a partnered e-mail címét sem.
  4. Ha szeretnéd, add hozzá a bizonylatot egy ügyhöz.
  5. Állítsd be, hogy a Billingo Ads kampányod hirdetése is megjelenjen-e a bizonylatletöltő-oldalon. 
  6. Később a bizonylat alapján, a mellette lévő műveleti gombra kattintva további bizonylatokat hozhatsz létre.

Ilyen egyszerű. 

Fogd átlátható, profi rendszerbe a folyamataid bizonylatolását az új Billingo-bizonylatokkal és az Ügykezelővel!

Hozd létre az első árajánlatodat, megrendelőlapodat, szállítóleveledet vagy teljesítési igazolásodat!

Kipróbálom »

A 4 új Billingo-bizonylat és az Ügykezelő funkció használatához Pro előfizetés szükséges. 

Máshol számlázol?

Ügykezelőd akkor is lehet. Regisztrálj ingyen »

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top