Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Velünk történt / TOP 7 kérdés, amire kíváncsiak…
Velünk történt - 2021.07.12. - 6 p. olvasás

TOP 7 kérdés, amire kíváncsiak Billingósaink

Rengeteg izgalmas és hasznos kérdés érkezik nap mint nap a Billingo ügyfélkapcsolatára, vannak azonban olyan slágertémák, amik visszatérően foglalkoztatják Billingósainkat. Összeállítottunk egy TOP 7-es listát a leggyakrabban ismételt kérdésekből.

Billingo ügyfélszolgálat

#1 Hogy kell fizetettre állítani a számlát?

Ugye milyen jó érzés, amikor végre beérkezik a kiszámlázott összeg partneredtől és fizetettre állíthatod a számládat? Már csak az a kérdés, hogy hogyan teheted ezt meg könnyen és gyorsan a Billingóban?

Két lehetőséged is van! A legegyszerűbb, ha a kiállított számla melletti naptár ikonra kattintasz.

Az ekkor felugró ablakban láthatod a számlád sorszámát, valamint, hogy mekkora összegről szól a bizonylat. Hogy kifizetettre állíthasd, kattints a Kézi felvitel gombra.

Itt tudod megadni a naptár ikon segítségével, hogy melyik nap történt a kifizetés.

Az összegnél a Billingo automatikusan a teljes számlaösszeget jeleníti meg, de módosíthatod is, ha esetleg részteljesítés történt.

Ezen kívül megadhatod a Fizetési módot a legördülő menü segítségével.

Opcinálisan pedig bizonylatszámot is beírhatsz. Végül a Mentés gomb megnyomásával már fizetetté is válik a számlád. Ugye milyen egyszerű?

A másik módszer nagyon hasonló, csak a Bizonylatlistában nem a naptár ikonra, hanem a Műveleteket jelző 3 pontra kell kattintanod, majd kiválasztani a Fizetési történetet.


Innentől pedig már ugyanazokat a lépéseket kell végigjárnod, amelyeket az első verziónál megbeszéltünk.

Ha készen vagy, akkor a Bizonylatlista oldalon ellenőrizni is tudod, hogy mindent jól csináltál. A fizetett számlát zöld szívvel jelöli Billingód, míg ha részteljesítés történt, akkor rózsaszín szívet fogsz látni.

#2 Hogyan működnek a szűrők a Bizonylatlista oldalon?

A Billingóban egyszerűen és gyorsan tudsz szűrni kiállított számláid között. Ehhez több lehetőség is rendelkezésedre áll.

A Bizonylatok oldal tetején helyett kapott egy szabadszavas kereső, mellyel a számlák szövegében tudsz keresni. A megadott kulcsszó alapján listázza számláidat.

A Szűrők mezőre kattintva konkrét szűrési feltételek adhatsz meg. 

Időszak

Itt állíthatod be, hogy kiállítás, fizetés vagy teljesítés dátuma alapján szűkítse le számláidat a Billingo. 

A naptár ikon segítségével választhatod ki a keresett időszakot. Nem csak pontos dátumot írhatsz be, hanem ha például az aktuális vagy előző év számláira vagy kíváncsi, azt is egy gombnyomással megadhatod. Fontos tudnod, hogy Starter csomagban nem látod a korábbi évek bizonylatait. Ha mégis szükséged lenne erre az opcióra, itt megtalálod a hozzád legjobban illő Billingo csomagot >>

Fizetési státusz

Listázhatod bizonylataidat aszerint, hogy már kifizették, még kintlévő, lejárt vagy részlegesen fizetett.

Bizonylattípus

Villámgyorsan kereshetsz bizonylattípus alapján is, például szűrhetsz csak számláidra vagy díjbekérőidre vagy piszkozataidra stb.

Számlatömb

Legördülő menü segítségével azt is megadhatod a keresésnél, hogy melyik számlatömb bizonylatai közt szeretnél keresni.

Ha kiválasztottad a szükséges szűrési feltételeket, kattints a Rendben gombra.

Fontos, hogy mindegyik szűrési feltétel esetén a kuka ikonnal törölheted a beállított információkat.

És még egy kis extra szűrési lehetőség!

Közvetlenül a kiállított bizonylatok feletti sávban szűrhetsz fizetettségi állapot vagy bizonylattípus alapján. Egyszerűen kattints például a Részlegesen fizetve gombra és máris láthatod részteljesített számláidat.

#3 Hogyan tudod meghosszabbítani Billingo előfizetésedet?

Előfizetésed adatait az Előfizetés/Áttekintés menüpont alatt találod. Itt láthatod, hogy jelenleg milyen Billingo előfizetéssel rendelkezel és az meddig érvényes.


Előfizetésedet kétféleképpen újíthatod meg.

Bankkártyás fizetés esetén egyszerű a dolgod, hiszen csomagod lejártakor az előfizetési díj levonásra kerül a kártyádról és csomagod automatikusan meghosszabbításra kerül. Ehhez fontos, hogy regisztráld bankkártyádat, amit a Kártyaregisztráció gombra kattintva tehetsz meg.

Amennyiben előfizetéskor átutalást választottál, akkor az előfizetésed lejárta előtt 8 nappal a Billingo díjbekérőt küld az általad megadott e-mail címre. Az előfizetési díj átutalása során fontos, hogy a közlemény rovatban megadd a díjbekérő sorszámát, hiszen ez alapján tudjuk beazonosítani befizetésedet. Ezt követően előfizetésed 1-2 munkanapon belül aktiválódik.

#4 Mit jelent a NAV ikonoknál a lila kérdőjel?

A lila kérdőjel azt jelenti, hogy a Billingo beküldte a számládat a NAV felé és az adóhatóság azt be is fogadta, viszont a NAV-tól azt a visszajelzést kaptuk, hogy a számlával további teendőd van. Ebben az esetben a NAV ügyfélszolgálatát kell keresned, akik részletes információt tudnak adni.

#5 Miért nem jelenik meg egyből a számlakép a számla létrehozásnál?

Előfordulhat, hogy a Billingo rendszere túlterhelt, de nem kell aggódnod, mert néhány percen belül mindenképpen létre fog jönni a számla. Tekintsd úgy, hogy a Billingótól kaptál egy kis kávészünetet.

#6 Hogyan készíthetek díjbekérőből számlát?

Megváltozott és egyszerűsödött a bizonylatok kiállítása, így a díjbekérőből is könnyen és gyorsan készíthetsz számlát, előlegszámlát.

Ehhez mindössze annyit kell tenned, hogy a Bizonylatlista oldalon a díjbekérő melletti három ponttal jelzett Műveletek gombra kattintasz és kiválasztod a Bizonylat készítése opciót.

A Bizonylat létrehozásához az alábbi adatokat kell megadnod. Először is ki kell választani, hogy számlát vagy előlegszámlát állítasz ki a díjbekérő alapján, valamint hogy hagyományos vagy elektronikus bizonylatot készítesz.

Ezután a naptár ikon segítségével be kell írnod a teljesítés dátumát és a fizetési határidőt.

Amennyiben szeretnél megjegyzést feltüntetni a bizonylaton, azt is megteheted.

A Szeretnék e-mailben értesítést küldeni a következő e-mail cím(ek)re rubrika bepipálásával megjelenik az a mező, ahová beírhatod a címzett(ek) elektronikus elérhetőségét. Végül a Bizonylat készítése gomb megnyomásával elkészül a bizonylat.

Fontos azt is tudnod, hogy a díjbekérőt a Billingo nem küldi be a NAV Online számla rendszerébe, kizárólag az abból létrejövő számlát, amennyiben a bizonylat adatszolgáltatásra kötelezett.

#7 Mikor kell kiválasztanom a bizonylat típusát, ha számlát állítok ki?

Az új bizonylatok létrehozásánál lényegesen leegyszerűsödött a számlakészítési folyamat. Korábban a számlázás utolsó lépése volt, hogy kiválaszd, milyen típusú számlát szeretnél készíteni, most azonban már jóval a mentés előtt, gyakorlatilag ezzel kell kezdened.

Közvetlenül a partneradatok mellett találod a Típus blokkot, ahol a legördülő menü segítségével választhatod ki, hogy milyen típusú bizonylatot hozol létre. Lehetőséged van számlát, előlegszámlát és díjbekérőt, valamint ezek elektronikus verzióját választani. Az e-bizonylatokhoz kapcsold be az Elektronikus bizonylat időbélyeggel opciót.

Olvass még többet a megújult számlakiállításról >>
Nincs még Billingo fiókod? Regisztrálj egyet gyorsan! >>

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás webáruház könyvelés kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság pályázat digitális archiválás számlázó program váltás Billingo ajánlói rendszer fintech áfa API pénztárgép átalányadó devizás számlázás ügyfélszolgálat online fizetés GDPR bankszámlaszám webshop létrehozás adóváltozás kiva 2023 adózás tender pályázati kiírás napkollektor napelem napelem pályázat napelem-pályáza pályázati feltételek shopify patreon etsy tao költségcsökkentés digitalizáció övtj bevételi összeghatár digitális névjegykártya változások munkajog mtk. munka törvénykönyve áremelés beszállítás beszállító minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér szocho 30 év alatti anyák kedvezménye adómentes adóalap összeghatár egyéni vállalkozás adószámos magánszemély briefly meska ügyfélkapu ányk hipa Általános Nyomtatványkitöltő Programot kereskedelmi és iparkamara szabadúszó vállalkozó iparűzési adó számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó adótörvény adókártya adóazonosító jel adóazonosító ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház weboldal digitalizálás adókonferencia adózás 2023