TOP 7 kérdés, amire kíváncsiak Billingósaink

Billingo hírek 2021.07.12. - 6 p. olvasás

Rengeteg izgalmas és hasznos kérdés érkezik nap mint nap a Billingo ügyfélkapcsolatára, vannak azonban olyan slágertémák, amik visszatérően foglalkoztatják Billingósainkat. Összeállítottunk egy TOP 7-es listát a leggyakrabban ismételt kérdésekből.

Billingo ügyfélszolgálat

#1 Hogy kell fizetettre állítani a számlát?

Ugye milyen jó érzés, amikor végre beérkezik a kiszámlázott összeg partneredtől és fizetettre állíthatod a számládat? Már csak az a kérdés, hogy hogyan teheted ezt meg könnyen és gyorsan a Billingóban?

Két lehetőséged is van! A legegyszerűbb, ha a kiállított számla melletti naptár ikonra kattintasz.

Az ekkor felugró ablakban láthatod a számlád sorszámát, valamint, hogy mekkora összegről szól a bizonylat. Hogy kifizetettre állíthasd, kattints a Kézi felvitel gombra.

Itt tudod megadni a naptár ikon segítségével, hogy melyik nap történt a kifizetés.

Az összegnél a Billingo automatikusan a teljes számlaösszeget jeleníti meg, de módosíthatod is, ha esetleg részteljesítés történt.

Ezen kívül megadhatod a Fizetési módot a legördülő menü segítségével.

Opcinálisan pedig bizonylatszámot is beírhatsz. Végül a Mentés gomb megnyomásával már fizetetté is válik a számlád. Ugye milyen egyszerű?

A másik módszer nagyon hasonló, csak a Bizonylatlistában nem a naptár ikonra, hanem a Műveleteket jelző 3 pontra kell kattintanod, majd kiválasztani a Fizetési történetet.


Innentől pedig már ugyanazokat a lépéseket kell végigjárnod, amelyeket az első verziónál megbeszéltünk.

Ha készen vagy, akkor a Bizonylatlista oldalon ellenőrizni is tudod, hogy mindent jól csináltál. A fizetett számlát zöld szívvel jelöli Billingód, míg ha részteljesítés történt, akkor rózsaszín szívet fogsz látni.

#2 Hogyan működnek a szűrők a Bizonylatlista oldalon?

A Billingóban egyszerűen és gyorsan tudsz szűrni kiállított számláid között. Ehhez több lehetőség is rendelkezésedre áll.

A Bizonylatok oldal tetején helyett kapott egy szabadszavas kereső, mellyel a számlák szövegében tudsz keresni. A megadott kulcsszó alapján listázza számláidat.

A Szűrők mezőre kattintva konkrét szűrési feltételek adhatsz meg. 

Időszak

Itt állíthatod be, hogy kiállítás, fizetés vagy teljesítés dátuma alapján szűkítse le számláidat a Billingo. 

A naptár ikon segítségével választhatod ki a keresett időszakot. Nem csak pontos dátumot írhatsz be, hanem ha például az aktuális vagy előző év számláira vagy kíváncsi, azt is egy gombnyomással megadhatod. Fontos tudnod, hogy Starter csomagban nem látod a korábbi évek bizonylatait. Ha mégis szükséged lenne erre az opcióra, itt megtalálod a hozzád legjobban illő Billingo csomagot >>

Fizetési státusz

Listázhatod bizonylataidat aszerint, hogy már kifizették, még kintlévő, lejárt vagy részlegesen fizetett.

Bizonylattípus

Villámgyorsan kereshetsz bizonylattípus alapján is, például szűrhetsz csak számláidra vagy díjbekérőidre vagy piszkozataidra stb.

Számlatömb

Legördülő menü segítségével azt is megadhatod a keresésnél, hogy melyik számlatömb bizonylatai közt szeretnél keresni.

Ha kiválasztottad a szükséges szűrési feltételeket, kattints a Rendben gombra.

Fontos, hogy mindegyik szűrési feltétel esetén a kuka ikonnal törölheted a beállított információkat.

És még egy kis extra szűrési lehetőség!

Közvetlenül a kiállított bizonylatok feletti sávban szűrhetsz fizetettségi állapot vagy bizonylattípus alapján. Egyszerűen kattints például a Részlegesen fizetve gombra és máris láthatod részteljesített számláidat.

#3 Hogyan tudod meghosszabbítani Billingo előfizetésedet?

Előfizetésed adatait az Előfizetés/Áttekintés menüpont alatt találod. Itt láthatod, hogy jelenleg milyen Billingo előfizetéssel rendelkezel és az meddig érvényes.


Előfizetésedet kétféleképpen újíthatod meg.

Bankkártyás fizetés esetén egyszerű a dolgod, hiszen csomagod lejártakor az előfizetési díj levonásra kerül a kártyádról és csomagod automatikusan meghosszabbításra kerül. Ehhez fontos, hogy regisztráld bankkártyádat, amit a Kártyaregisztráció gombra kattintva tehetsz meg.

Amennyiben előfizetéskor átutalást választottál, akkor az előfizetésed lejárta előtt 8 nappal a Billingo díjbekérőt küld az általad megadott e-mail címre. Az előfizetési díj átutalása során fontos, hogy a közlemény rovatban megadd a díjbekérő sorszámát, hiszen ez alapján tudjuk beazonosítani befizetésedet. Ezt követően előfizetésed 1-2 munkanapon belül aktiválódik.

#4 Mit jelent a NAV ikonoknál a lila kérdőjel?

A lila kérdőjel azt jelenti, hogy a Billingo beküldte a számládat a NAV felé és az adóhatóság azt be is fogadta, viszont a NAV-tól azt a visszajelzést kaptuk, hogy a számlával további teendőd van. Ebben az esetben a NAV ügyfélszolgálatát kell keresned, akik részletes információt tudnak adni.

#5 Miért nem jelenik meg egyből a számlakép a számla létrehozásnál?

Előfordulhat, hogy a Billingo rendszere túlterhelt, de nem kell aggódnod, mert néhány percen belül mindenképpen létre fog jönni a számla. Tekintsd úgy, hogy a Billingótól kaptál egy kis kávészünetet.

#6 Hogyan készíthetek díjbekérőből számlát?

Megváltozott és egyszerűsödött a bizonylatok kiállítása, így a díjbekérőből is könnyen és gyorsan készíthetsz számlát, előlegszámlát.

Ehhez mindössze annyit kell tenned, hogy a Bizonylatlista oldalon a díjbekérő melletti három ponttal jelzett Műveletek gombra kattintasz és kiválasztod a Bizonylat készítése opciót.

A Bizonylat létrehozásához az alábbi adatokat kell megadnod. Először is ki kell választani, hogy számlát vagy előlegszámlát állítasz ki a díjbekérő alapján, valamint hogy hagyományos vagy elektronikus bizonylatot készítesz.

Ezután a naptár ikon segítségével be kell írnod a teljesítés dátumát és a fizetési határidőt.

Amennyiben szeretnél megjegyzést feltüntetni a bizonylaton, azt is megteheted.

A Szeretnék e-mailben értesítést küldeni a következő e-mail cím(ek)re rubrika bepipálásával megjelenik az a mező, ahová beírhatod a címzett(ek) elektronikus elérhetőségét. Végül a Bizonylat készítése gomb megnyomásával elkészül a bizonylat.

Fontos azt is tudnod, hogy a díjbekérőt a Billingo nem küldi be a NAV Online számla rendszerébe, kizárólag az abból létrejövő számlát, amennyiben a bizonylat adatszolgáltatásra kötelezett.

#7 Mikor kell kiválasztanom a bizonylat típusát, ha számlát állítok ki?

Az új bizonylatok létrehozásánál lényegesen leegyszerűsödött a számlakészítési folyamat. Korábban a számlázás utolsó lépése volt, hogy kiválaszd, milyen típusú számlát szeretnél készíteni, most azonban már jóval a mentés előtt, gyakorlatilag ezzel kell kezdened.

Közvetlenül a partneradatok mellett találod a Típus blokkot, ahol a legördülő menü segítségével választhatod ki, hogy milyen típusú bizonylatot hozol létre. Lehetőséged van számlát, előlegszámlát és díjbekérőt, valamint ezek elektronikus verzióját választani. Az e-bizonylatokhoz kapcsold be az Elektronikus bizonylat időbélyeggel opciót.

Olvass még többet a megújult számlakiállításról >>
Nincs még Billingo fiókod? Regisztrálj egyet gyorsan! >>

Hasonló cikkek a kategóriában

Fizetésemelés

Fizetésemelésekkel járhat az AI használata

Billingo hírek 2023.09.26. - 6 p. olvasás

A mesterséges intelligencia vállalati használata élénk érdeklődés kereszttüzében áll. Az biztos, hogy az AI munkaerőpiaci pozíciója dinamikusan változik, amit n...

Mol campus

A MOL Campus Visitor Centere mögött is ott a Billingo

Billingo hírek 2023.09.21. - 4 p. olvasás

A Billingo a nagyok ligájában is játszik! Több nagyvállalat mellett Billingo számlát ad a MOL Campus is, ha a kilátóteraszáról csodálod meg Budapestet. Nemcsak ...

Toborzás

Itt a szeptember, és még nincs meg minden embered?

Billingo hírek 2023.09.11. - 3 p. olvasás

A vállalati kultúrában a nyári pihenést az őszi pörgősebb szakasz váltja fel a munkavállaló és -hely keresés szempontjából. Az utolsó üzleti negyedévben nincs i...

billingo fejlesztések

Kóstoltad már a legfrissebb fejlesztéseket?

Billingo hírek 2023.09.06. - 7 p. olvasás

Vadiúj toborzó szolgáltatás, fokozott biztonság jellemzi a nyári Billingo termést, és újra automatikus a számlázás a Shopify-ban. A nyár folyamán még biztonságo...

toborzás

Ne költs százezreket toborzásra!

Billingo hírek 2023.09.04. - 4 p. olvasás

Az egyszerre olcsó és hatékony toborzás létezik. Napok alatt megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb jelentkezőket, miközben nem égetsz el több százezer forinto...

munkaerőtoborzás

Munkaerőkeresés: az automatikus jelöltgyűjtés a nyerő!

Billingo hírek 2023.08.28. - 5 p. olvasás

Óriási veszteség a vállalkozásodnak, ha nem a megfelelő kollégákat gyűjtöd egy ernyő alá. A betanítással eltöltött munkaórák mind időt és pénzt emésztenek fel, ...

Back to Top