ÚJDONSÁG: Módosító számlát is létrehozhatsz a Billingódban

Billingo hírek 2021.02.03. - 2 p. olvasás

Veled is előfordult már, hogy a számla kiállítását követően vetted észre, hogy valamit elírtál, rajta hagytál vagy éppen lehagytál a számládról? A Billingóval mostantól pillanatok alatt készíthetsz módosító számlát. Gyere, nézzük meg, hogyan működik és mire kell figyelned!

Mire való a módosító számla?

A módosító számlát akkor érdemes készítened, ha egy számla kiállítását követően vetted észre, hogy a számlát hibásan vagy hiányosan állítottál ki. A hatályos jogszabályok szerint az eredeti bizonylat tartalma utólag nem módosítható, módosító számlával viszont a hiba korrigálható.

A módosító számla nagy előnye, hogy nem kell stornózni és/vagy visszakérni az eredeti számlát a vevőtől, hanem elég mellé készíteni egy kiegészítő, ún. módosító számlát.

Fontos!
A módosító számlán mindig szerepel az eredeti számla sorszáma és tételei is mínuszos előjellel. Ha a tételeket nem szeretnéd módosítani, akkor ezeket újra hozzá kell adnod a tételekhez.

Erre azért van szükség, mert az eredeti számla és a módosító számla csak együtt érvényes. Mindkettőt át kell adnod a vevőnek. A módosító számla végösszege pozitív és negatív is lehet. A fizetendő végösszeget pedig minden esetben a két számla együttes értéke adja. Ha tehát a módosító számla a fizetendő összeget nem érintette, módosító számla végösszege értelemszerűen 0.

 A módosító számlán több adatot is módosíthatsz:

  • fizetési határidő
  • fizetési mód
  • “Számla nem igényel pénzügyi teljesítést” felirat feltüntetése
  • tételek
  • megjegyzések

Nem változtatható adatok:

  • teljesítés dátuma
  • partneradatok
  • a partner adószáma

Utóbbit a NAV számlaadat-szolgáltatási kötelezettség indokolja. Ha ezeket az adatokat szeretnéd módosítani, akkor a számlát mindenképpen stornózni kell, majd újra létrehozni, immáron a helyes adatokkal.  

Így készíts pillanatok alatt módosító számlát

1. Kattints a módosítandó számla műveleti gombjára és válaszd a Módosító számla funkciót.

Módosító számla

2. A ceruza ikonra kattintva módosítsd a szükséges adatokat.

Módosító számla

3. Ha a tételeket a változtatás nem érintette, mert pl. a fizetési határidőt vagy a megjegyzést módosítottad, akkor ne felejtsd el a tételeket újra hozzáadni a módosító számlához. Ha mindent jól csináltál, a módosító számla fizetendő végösszege 0 Ft.

Módosító számla

4. Ha új tételt adsz hozzá a listához, akkor ellenőrizd, hogy a végösszeg, csak az új tételt tartalmazza. Ez a fentiek miatt pozitív és negatív is lehet.

Módosító számla

5. Ha minden stimmel, a szokásos módon, a Mentés gombra kattintva hozd létre a bizonylatot. Az módosító számlád a Számlalistában új tételként jelenik meg.

Módosító számla

Még egy jó hír!
A Módosító számla funkciót a Billingo KATA, Master és Innovátor csomagokba extra felár nélkül használhatod. Legközelebb stornózás előtt próbáld ki!

Nincs még Billingo fiókod? 
Regisztrálj egyet


Hasonló cikkek a kategóriában

10 éves a Billingo online számlázó

10 év alatt közel 100 millió számlát állítottak ki a vállalkozások a Billingóval

Billingo hírek 2024.03.25. - 4 p. olvasás

Már 10 éve részese a magyar vállalkozások életének a Billingo online számlázó, ami most ünnepli megalapításának 10. évfordulóját. A cég elsősorban a mikro-, kis...

JVSZ - Best Technology Investment - Billingo

Companies for the Future díjat kapott a Billingo

Billingo hírek 2024.02.05. - 6 p. olvasás

A Joint Venture Szövetség immár harmadik alkalommal rendezte meg a Companies for the Future Award gálát, ahol idén Besztró Szabolcs, a Billingo Operatív és Stra...

Mesterséges intelligencia kutatás

Erre használják a cégek a mesterséges intelligenciát

Billingo hírek 2024.01.08. - 5 p. olvasás

A magyar vállalkozások többsége szerint az MI időt és energiát spórol a cégeknek. A mesterséges intelligencia üzleti célú használatára már Magyarországon is ...

Billingo AI

Pénzügyi sci-fi kézikönyv a Billingótól

Billingo hírek 2023.11.17. - 2 p. olvasás

Itt a nagy leleplezés: a Billingo háza táján óriási fejlesztések folynak a háttérben, amely nemcsak a számlázást helyezi új alapokra. Vezérigazgatónk, Sárospata...

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Billingo hírek 2023.11.15. - 1 p. olvasás

Gőzerővel dolgozunk azon, hogy az átalányadózók év végi hajrája könnyebb legyen. Az utolsó negyedév sosem egyszerű egy vállalkozónak, de mi igyekeztünk azzá ten...

b2w

Formabontó és előremutató - ilyen volt a B2W Fesztivál

Billingo hírek 2023.11.06. - 6 p. olvasás

Óriási szükség van arra, hogy a vállalkozások előre tervezzenek, gyorsan és hatékonyan tudjanak reagálni a változásokra. A marketing területére különösen igaz e...

Back to Top