A válságálló pajzs most aranyat ér - sosem volt még ilyen fontos a tervezés!

Vállalkozásfejlesztés 2022.10.17. - 5 p. olvasás

Vállalkozóknak finoman szólva izgalmas időszak ez, így a gazdasági problémák közt sem árt résen lenni. Ha lehet, ne csak kapaszkodjunk a vállalkozásunkba, hanem irányítsuk higgadtan, hogy a nehézségek idején is növekedni tudjon. Erre hoztunk neked néhány ötletet.

A sikeres vállalkozás titkaiból korábban már megosztottunk veletek párat, amelyek alapján kétség sem fér hozzá, hogy az okosan végzett kemény munka hozza majd meg a gyümölcsét. Na, de mik azok a szabályok, amelyeket betartva még a válság ideje alatt sem kopik meg vállalkozásod fénye?

Spórolj, de okosan!

Érdemes kereteket szabni a nadrágszíj meghúzásakor, a folyamatosság elvét ne felejtsd el. Kis változás = nagy eredmény, így ne mostanra ütemezd a giga megszorításokat, a létszámleépítést meg pláne. Becsüld meg a munkaerőd!

A bérköltségen spórolj tehát utoljára. A low budget megoldások kiválasztásánál ügyelj rá, hogy a hatékony és minőségi cégmenedzsmentről ne mondj le a kevesebb kiadás reményében.

Haladhatsz kis lépésekben az energiatakarékos izzók cseréjétől a feszesebb költségvetésű csapatépítőkig. Ha hosszú távon gondolkodsz, a tartós cikkekbe invesztálj, hogy ritkábban kelljen őket cserélni. Itt-ott elég jó pályázatokat lehet kifogni, de ez attól is függ, milyen területen tevékenykedsz. Ha időt spórolnál a pályázatok mazsolázásával, használd Pályázatfigyelőnket, amely személyre szabottan neked listázza a számodra releváns tendereket.

Billingo extra tipp: két hónapnyi előfizetésed árát állhatjuk mi is!

A költségfaragásnak más dimenziói is vannak, például ha kedvezményesen vásárolhatsz alapanyagot, betárazol belőle, vagy akciósan veszel igénybe szolgáltatást.

A Billingónál mi több oldalról is támogatjuk a vállalkozókat, ezek közül az egyik, hogy az általad választott előfizetésedhez mi két hónapot ingyen hozzácsapunk, ha ajánlói rendszerünket használod.

Nem egy nagy ördöngősség. Semmi mást nem kell tenned, csak rendszerünkön belül egy gomb megnyomásával ajánlanod ismerőseidnek a Billingót. Ha meghívottjaid is előfizetnek, mindketten 2 hónapnyi előfizetési jóváírást kaptok, ami csomagtól függően több ezer forint megtakarítást is jelenthet.

Mik a teendőid?

Egyáltalán nem kell győzködnöd senkit: ha szereted a Billingót és azt szeretnéd, hogy vállalkozó ismerőseid is jól járjanak egyszerű de nagyszerű rendszerünkben, szólj nekik rólunk, és küldj meghívót!

Ha belépsz a fiókodba, az Ajánlói rendszeren belül a Meghívó küldésére kattintva már nyílegyenesen haladhatsz a cél felé. Írd be meghívottjaid e-mail címeit, és csak a nagy kék, Meghívó küldés gombra kell klikkelned és már ki is ment az ajánlásod, de az ajánló levél szöveget szerkesztheted is, ha szeretnéd.


A második lehetőség, hogy belépsz a fiókodba, és a bal oldali menüsor “Hogyan működik” menüpontjára klikkelve kapsz egy egyedi linket. Ezt kimásolva már mehet is a küldözgetés, mi pedig figyelni fogjuk, ki fizet elő a linkre kattintva. A meglévő előfizetésed minden újabb előfizető után még két hónappal meghosszabbítjuk.

Ha hat előfizetést generálsz, akkor az előfizetésed lejárta után 12 hónapig ingyen élvezheted a csomagod előnyeit.

Spórolok magamnak és ismerőseimnek is!
Ajánlom a Billingót!

Állj erős lábakon!

A sziklaszilárd anyagi helyzet lenne a laborkörülmény, de egy gazdasági válság küszöbén valós veszély lehet a megingás. Mindig sokkal kedvezőbb helyzetben van az a vállalkozás, amelyik készpénzzel rendelkezik, legalábbis egy összegben tud fizetni, mondjuk az alapanyagért. Ha a beszállítód vagy ügyfeled látja, hogy a fizetéssel nincs gond, akkor a megbízhatósági ranglétrán bérelt helyed lesz.

Mindig legyen aranytartalékod, de ha szakad a kötél, persze hitelből sem megoldhatatlan a stabilitás. Az önerőd aránya legyen magas, és tökéletesen lásd át a hitelszerződésed. Amit pedig hajlamosak vagyunk elfelejteni: válság idején különösen fontos, hogy ha lehet, a törlesztőrészleted fixált legyen.

Automatizálj, automatizálj, automatizálj!

Nagyon unhatod már, hogy a csapból is ez a szó folyik, de hidd el, ennek oka van. Minden válságállóság alfája és omegája az automatizálás.

Általánosságban elmondható, hogy sokkal könnyebb lesz az életed, ha mondjuk az Insta posztjaidat időzíted és akkor is, ha az adminisztrációs folyamataid szinte önmaguktól mennek. Ha számlázásod automatikusan működik, és a könyvelőd foglalkozik a bevallásaiddal, te a szakmádban tevékenykedhesz. A mérhető rész pedig: tervezettebb munkával több időd marad bevételt termelni.

A jó terv elengedhetetlen!

Tervezni válság idején nemcsak jó, hanem alapkövetelmény. Kalkulálj a folyamataidba krízishelyzeteket, hogy könnyen vedd az akadályokat, ha beüt a krach - készíthetsz egyszerre akár több tervet is. A vállalkozásod sokkal kiegyensúlyozottabbá válhat, ha a stratégiád egy rádszabott módon felépített lesz.

A marketingstratégiád legyen átgondolt, és hónapokra előre megírt forgatókönyv szerint dolgozz. A változatosság gyönyörködtet - ne csináld mindig ugyanazt, mert unalmas lesz. Jó, jó a rántott hús rizzsel, de ha minden nap azt ennéd, elég hamar végezné a menü a kukában. Képezd magad, delegáld a feladatokat a szakértőidnek, variáld a kínálatod, csiszold a szolgáltatásod. Haladj a trendekkel, de ne a versenytársaid koppintsd.

Fokozott jelenlét, válságkommunikáció

Minél nagyobb egy cég, annál inkább szeret elfeledkezni a válság- vagy kríziskommunikációról, pedig ha valami visszatetsző, az a sunnyogás. Ha épp bajban vagy, esetleg rossz termék került ki a kezeid közül, ha hibáztál, ha árat kell emelned, vagy valami kevésbé komfortos témát kell közölnöd, csapd fel az asszertív kommunikációs nagylexikont, és közöld a problémát az ügyfeleiddel. Akár egy hosszabb üzenetben, hírlevélben, akár kisebb részletekben megfogalmazott helyzetjelentésekkel. Ha nem vagy biztos magadban, bízd ezt is szakemberre, mert 1-1 rosszul megfogalmazott mondat bizony visszaüthet.

Válság idején is fontos a fokozott jelenlét ügyfeleid életében. Nem kell heti 1 hírlevél helyett 35-öt kiküldened, sőt, ez az a magatartás, amit kerülj el jó messzire! Ám a rendszeres, időzített (automatizált :)), értékadó informálás kulcsfontosságú.

A termékeid, szolgáltatásod mindig legyen szem előtt, te legyél az, aki elsőként ügyfeleid eszébe jutsz. Tudsz spórolni, de legyél ott a tudatukban, hogy amikor klikkelni kell, ne legyen kérdés: neked szavaznak-e bizalmat vagy sem.


Hasonló cikkek a kategóriában

b2w konferencia

Gyere kedvezménnyel az év legnagyobb B2W rendezvényére!

Vállalkozásfejlesztés 2023.10.11. - 3 p. olvasás

Ha a vásárlói közösségnek lenne neme, nő lenne - ez az egyik szlogenje a B2W fesztiválnak, amelyet idén ötödik alkalommal rendeznek meg. Hidd el, te is olyan vá...

Átalányadózónak könyvelő

Átalányadózol? Tiszteld meg a vállalkozásod egy könyvelővel!

Vállalkozásfejlesztés 2023.09.13. - 6 p. olvasás

A könyvelő letisztázza egy vállalkozás adminisztrációját, pénzt takarít meg a cégeknek, összességében segíti a helyes stratégia kialakítását. Nincs ez másként á...

Üzleti terv minta

Üzleti terv minta - Beavatunk az üzleti terv írás rejtelmeibe!

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.25. - 13 p. olvasás

Milliókkal többet hozhat a konyhára, ha van egy jó üzleti terved. Több pályázati pénz befolyásával, magasabb befektetői bizalom járhat, ha a céged fundamentuma ...

banki spórolás

Így spórol neked időt a bankod - és a Billingo

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.23. - 7 p. olvasás

Az idő egy vállalkozónak a legnagyobb kincse. Így aztán amennyi időt csak lehet, érdemes megspórolni a pénzügyekben is. De hogyan lehet ezt aprópénzre váltani, ...

bankautomatizálás

Így automatizáld a bankolásod

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.17. - 8 p. olvasás

Egy vállalkozónak mi sem lehet kérdés annál jobban, hogy hogyan tudja hatékonyabbá tenni a vállalkozását. Hatékonyság, azaz kevesebb költség, több bevétel. Ezek...

nyári üzleti tervezés

5 tipp a hatékony üzleti tervezéshez

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.16. - 5 p. olvasás

Még tart a nyár, fordítsd vállalkozásod előnyére a lendületet, hogy egész évben pezsgő legyen a céges légkör és a gazdasági helyzeted. Értékelj, tervezz, strukt...

Back to Top