Villámakció CSAK MA: 2 hó ingyen

Villámakció CSAK MA: 2 hó ingyen

Fizess elő bármelyik Billingo szolgáltatásra, és ha még ma ki is fizeted, 2 ingyenes hónappal hosszabbítjuk meg az előfizetésedet! Kuponkód: PLUSZ2HO

maradt az akció végéig
maradt az akció végéig
Bezárás
Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Tippek / Így állj át kézi számlatömbről…
Tippek - 2020.07.11. - 3 p. olvasás

Így állj át kézi számlatömbről ➡️ online számlázóra 4 lépésben

Sokan, sokszor próbálták már megjósolni a kézi számlatömbök végét, 2020. július 1. után viszont már tényleg nincs értelme körmölve számlázni. A NAV adatszolgáltatás bővítése olyan mértékű extra adminisztrációs terhet jelent a kézi számlásoknak, amit a legtöbb elfoglalt vállalkozó nem tud egyedül intézni.

Így állj át kézi számlatömbről online számlázóra lépésben

Minden számlát be kell küldeni a NAV-nak

2020. július 1-je előtt  az adóhatósági adatszolgáltatás kizárólag a 100 000 áfatartalmat elérő és meghaladó, belföldi adóalanyok részére kiállított számlákra vonatkozott. 

2020. július 1-től értékhatár nélkül, minden belföldi adóalanynak kiállított számlát be kell küldeni az adóhatóság részére.  2021. január 1-től pedig a magánszemélyek részére kiállított számlákkal zárul a kör és minden számla bekerül a NAV-hoz.

Kicsit több lett az adminisztráció. Maradhat?

A NAV adatszolgáltatási kötelezettség bővítése természetesen a katás vállalkozókat is érinti, és nem jelent mentességet az áfamentes adózási forma sem. A katások körében még a mai napig óriási népszerűségnek örvend a számlatömb. A kézi számlázásnak azonban megvan azz ára, hiszen jelentős extra adminisztrációt kell a munkanapokba betervezniük. Hiszen minden számlaadatot manuálisan kell rögzíteni az adóhatóság felületén. 

Képbe szeretnél jönni az online adatszolgáltatási kötelezettségről?
Mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat!

Aki viszont inkább a hatékonyabb munkavégzést, a pihenést, a sportolást, a családdal, barátokkal való időtöltést választaná a felesleges adminisztráció helyett, annak érdemes már most online számlázóra váltani. 

Neked is megéri kézi számlatömbről online számlázóra váltani

 • jelentősen gyorsabban készíthetsz el egy számlát,
 • automatizálhatod a rendszeresen ismétlődő számláid kiállítását,
 • 1 gombnyomással sztornózhatod a rontott számlákat,
 • kevesebb lesz a kintlévőséged, mert automatizálhatod a fizetési felszólítások küldését,
 • soha nem marad otthon a számlázód és nem is veszhet el,
 • nem kell folyton új számlatömböt venned,
 • egy fiókon belül több számlatömböt is készíthetsz,
 • online küldheted a számlákat a könyvelődnek, vagy akár ő is le tudja ezeket tölteni a Billingo Könyvelői fiókjából,
 • külsős helyszíneken, mobilról is számlázhatsz,
 • mobil blokknyomtatóval bárhol nyomtathatod számláidat, 
  (szuperjó, ha e-mail címmel nem rendelkező ügyfeleid vannak vagy külsős helyszínen számlázol),
 • nem kell évekig tárolnod a számlákat, megtesszük helyetted,
 • igényesebb számlákat küldhetsz, ami pozitív benyomást kelt rólad is.

Percek alatt online számlázóra válthatsz

Az online számlázás gyors és kényelmes, és éppen ilyen egyszerűen lehet neked is online számlázód, akár ingyen. Billingo online számlázót néhány gombnyomással regisztrálhatsz magadnak és akár azonnal számlázhatsz is vele. Nézzük a lépéseket: 

 1. Regisztrálj egy új Billingo fiókot ITT.
  Tudtad, hogy a Billingót akár teljesen ingyen is használhatod?

 2. Töltsd ki a vállalkozásod adatait, és már számlázhatsz is.
  Tipp: Ha a lehető leggyorsabban akarsz számlázni, töltsd fel a meglévő termék- és partneradataidat is. Így akár 3 gombnyomással állíthatsz majd ki egy számlát.

 3. Jelentsd be a NAV-nak a számlázódat!
  Tipp: Erre 30 nap áll rendelkezésedre, de érdemes minél előbb megtenned. Kérd meg a könyvelődet, hogy segítsen, ő már gyakorlott ebben. (UPDATE: 2021.01.04-től nem kell bejelenteni a NAV felé, ha számlázó programot használsz. A SZAMLAZO elnevezésű nyomtatványt abban az esetben nem kell beadnod, ha 2021.01.04-én vagy később vetted használatba online számlázódat.)

 4. Kösd össze a Billingódat a NAV Online Számla rendszerével!
  Fontos, hogy ez más, mint az előző pont. Ennek segítségével lesz automatikus a NAV adatszolgáltatás teljesítése. Mutatjuk is gyorsan, hogy hogyan csináld! >>

Maradt még kérdésed a Billingo online számlázóra váltással kapcsolatban? Hívd ügyfélszolgálatunkat a +36-1/500-9491-es telefonszámon vagy írj nekünk a hello@billingo.hu e-mail címre.

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás könyvelés webáruház kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság számlázó program váltás pályázat átalányadó digitális archiválás Billingo ajánlói rendszer fintech áfa API pénztárgép ügyfélszolgálat devizás számlázás online fizetés GDPR bankszámlaszám kiva adóváltozás 2023 adózás tao webshop létrehozás digitalizáció adóbevallás egészségbiztosítás vállalati egészségbiztosítás adathalászat övtj napelem-pályáza napelem pályázat napelem napkollektor pályázati kiírás tender pályázati feltételek shopify patreon etsy weboldal digitalizálás költségcsökkentés egyéni vállalkozás hipa biztosítás kiégés burnout esélyegyenlőség társadalmi felelősségvállalás számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó iparűzési adó adókártya adóazonosító jel adóazonosító őstermelő őstermelők őstermelő adózás kiegészítő őstermelői tevékenység ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház adókonferencia adózás 2023 adótörvény digitális névjegykártya beszállító beszállítás áremelés munka törvénykönyve mtk. munkajog változások minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér