Sikersztorik

Az online termelői Airbnb, ami segít a tudatos táplálkozás fenntartásában

Nézd meg a történetet (01:08)

„Az vagy, amit megeszel” – tartja az ismert mondás. Az ittaSzezon! innovatív és hiánypótló szolgáltatása komoly segítséget jelent a minőségi élelmiszerek kényelmes beszerzéséhez úgy, hogy közben a termelői oldal is profitál a folyamatból.

A szolgáltatás működéséről, céljairól és a képviselt értékekről Répássy Zsuzsi mesélt nekünk.

Amit az ittaSzezon.com szolgáltatásáról tudni érdemes

Egyenesen a termelőktől gyűjtjük össze a szezon ízletes finomságait, a megrendelt csomagot pedig házhozszállítással vagy átadópontokon, úgynevezett pop-up vásárok során kapod meg. Online kötjük tehát össze az ős- és kistermelőket azokkal a városlakókkal, akik odafigyelnek az egészséges, friss, és hazai élelmiszerek rendszeres fogyasztására.

Úgy működünk tehát, akár egy termelői Airbnb. A termelők feltöltik a felületre azt, amijük éppen van. A vásárlók pedig megrendelik azt, amire szükségük van. A folyamat eredményeként hetente egyszer, válogatott kosár érkezik a termelői piacról oda, ahová a megrendelő kéri. Ez lehet házhozszállítás, vagy átadópontos átadás.

Így működik maga a folyamat a gyakorlatban

Az IttaSzezon felületén regisztrálók hírlevél formájában kapnak arról értesítést, ha már érik, illetve készül valami. A megrendelést, illetve az előrefizetést követően a termelő házhoz, vagy pedig egy, a megrendeléskor meghatározott átvevőhelyre viszi a csomagot.

A kiszállítást követően nincs más teendő, mint ízlés szerint elfogyasztani a friss és ízletes finomságokat.

A szolgáltatással minden érintett jól jár

Az IttaSzezon online piactéren keresztül egyre több vásárló, egyre több helyszínen, egyre több termelői finomsághoz tud hozzájutni. Ráadásul a beszerzett élelmiszer megbízható forrásból, közvetlenül a gazdáktól érkezik.

Közben nemcsak a megrendelői oldal jár jól, hanem a termelők is rendszeres és tervezhető bevételhez jutnak a kor digitális lehetőségeinek a kihasználásával. Klasszikus „win-win” szituáció.

Milyen élelmiszerek rendelésére van lehetőség?

Mindenféle termelői finomság elérhető a szolgáltatáson keresztül. Többek között friss zöldségek, gyümölcsök, sajtok, füstölt húsok, mézek, krémek, és kenyerek is rendelhetők a kínálatból. Magyarul minden földi jó beszerezhető, melyeket ráadásul helyi, családi gazdaságok készítenek itthon, nekünk.

Mindezek mellett az oldalunkon megtalálható egy „Mit szeretnél?” funkció is. Ezen keresztül az egészen egyedi igények jelzésére is lehetőség van. Az igény rövidesen eljut a termelőkhöz, szerencsés esetben pedig nemsokára rendelkezésre is fog állni a kívánt árucikk.

Milyen indíttatás hívta életre a vállalkozást?

Kifejezetten nagy hatással van az egészségünkre az, amit megeszünk. A hazai, friss árunak kisebb a környezeti lábnyoma, nem utaztatott termékekről beszélünk. Minden a maga idejében be tud érni, nincs tehát szó siettetésről, vagy késleltetésről.

Ennek köszönhetően nemcsak finomabb, de tartalmasabb élelmiszer kerülhet a konyhaasztalra. A vásárlásokkal pedig a hazai családi gazdaságok támogatásán keresztül, a hazai gazdaság erősítéséhez is hozzájárulunk.

Társadalmi vállalkozás vagyunk, a társadalmi jóért dolgozunk. Egy fenntarthatóbb világért tesszük a dolgunkat, nem megfeledkezve arról, hogy ez mindenkinek megérje, anyagilag is.

Miért kezdtétek el használni a Billingot?

Olyan megoldást kerestünk, amivel a legegyszerűbb lehet a folyamat, illetve amit a legkönnyebben tudunk a platformmal integrálni. Célként tűztük ki, hogy a termelőink ne a számlák írogatásával töltsék az idejüket.

Helyette inkább csinálhassák azt, amiben a legjobbak. Vagyis növesszék, készítsék, főzzék, és termeljék az elképesztően finom áruikat.

Hogyan könnyíti meg a Billingo a mindennapi működésetek?

Billingo nélkül egy termelő sem tud hozzánk csatlakozni. A program tehát nem csupán a mi saját számlázóprogramunkként funkcionál. A segítségével a piacterünk egy automatizált platform lehet.

Vagyis a Billingo automatikusan állítja ki a számlát minden egyes online megrendelésről. Ráadásul a felületen azt is be tudjuk állítani, hogy a számla kiállítása a termelőink nevében történjen.


Felkészültél a számlázásod modernizálására?

Már vár a Billingo fiókod!

Billy
Oldal tetejére