Villámakció CSAK MA: 2 hó ingyen

Villámakció CSAK MA: 2 hó ingyen

Fizess elő bármelyik Billingo szolgáltatásra, és ha még ma ki is fizeted, 2 ingyenes hónappal hosszabbítjuk meg az előfizetésedet! Kuponkód: PLUSZ2HO

maradt az akció végéig
maradt az akció végéig
Bezárás
Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / KATA / 18 500 milliárd forintnyi pály…
KATA - 2021.04.26. - 8 p. olvasás

18 500 milliárd forintnyi pályázati forrás nyílik hamarosan

2021-től kezdődő pályázati ciklusban minden korábbinál több, 51,3 milliárd eurónyi pályázati forrás nyílik meg Magyarország számára, ezen belül hazánknak 16,7 milliárd euró jut az új, Next Generation EU elnevezésű eszközön belül. Ez 18 500 milliárd Ft pályázati forrást jelent. Igen, jól olvastad! Elképesztő mennyiségű pénz! Az újonnan nyíló lehetőségekre ezért akkor is érdemes odafigyelned, ha eddig még soha nem pályáztál. Nézzük, mit nyerhetsz ezzel magánszemélyként és a vállalkozóként!

18 500 milliárd forintnyi pályázati forrás nyílik hamarosan

Miért van ennyi pályázat?

Az európai uniós pályázatok közös célja, hogy az EU országai sikeresek legyen, a lakosok jólléte, biztonságérzete és lehetőségei is javuljanak. A pályázatok megvalósításához ezért különböző, de mindig pontosan meghatározott célú pályázati forrást biztosítanak. A megvalósítást célzó fejlesztési irányokat pedig mindig 7 éves ciklusokban jelölik ki. És éppen most, 2021-ben indult a legújabb, és az eddigi leggrandiózusabb ciklus!

Na, most figyelj! 

Soha nem látott értékű pályázati forrás a 2021-2027-es ciklusban

A 2021-től 2027-ig tartó pályázati ciklusban minden korábbinál több, 51,3 milliárd eurónyi forrással kalkulálhat Magyarország, ezen belül 16,7 milliárd euró jut hazánknak a Next Generation EU elnevezésű új eszközből. Ez azt jelenti, hogy 18 500 MILLIÁRD forint segítheti a hazai vállalkozásokat és a lakosságot.  

A pályázati források elsődlegesen a kis- és középvállalkozások versenyképességének javítását támogatják, de jelentős mennyiségű forrás jut a családok életének segítésére is. 

Mindenképpen megéri figyelemmel kísérni a pályázatokat, ha

  • már korábban is sikeresen pályáztál,
  • még soha nem pályáztál, de fejlesztést, bővülést tervezel,
  • még nincs vállalkozásod, de szeretnél a saját lábadra állni,
  • nincs vállalkozásod, de jobb körülmények között szeretnél élni.  

 Az új ciklusban a pályázati források az alábbiak szerint oszlanak meg:

Vállalkozásfejlesztési és Innovációs Operatív Program (VINOP)
Versenyképes Magyarország Operatív Program (VMOP)
Mobilitás Operatív Program (MIOP)
Zöld Infrastruktúra és Klímavédelmi Operatív Program (ZIKOP)
Humánfejlesztési Operatív Program (HOP)
Digitális Megújulás Operatív Program (DIMOP)
Magyar Akvakultúra- fejlesztési Operatív Program (MAKOP) 

A források 30%-a érkezik VINOP pályázatokra

A tervezett keretszámok szerint a pályázati források 30%-át a Vállalkozásfejlesztési és Innovációs Operatív Program (VINOP) keretén belül osztják majd ki. Ez nem új terület, hanem a jól ismert és eddig legnépszerűbb Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) kapott új elnevezést. 

A VINOP pályázatok a kis és közepes vállalkozások bővítését és fejlesztését célozzák. A pályázati összegek jellemzően beruházásra, innovációra, kutatás-fejlesztésre és képzési programokra is fordíthatók. 

 Érdemes ezért naprakészen figyelni az újonnan megjelenő pályázatokat, ha a közeljövőben 

  • vállalkozásfejlesztésre készülsz,
  • kutatás-fejlesztési projektet indítanál, 
  • a digitalizáció területén szeretnél szintet lépni, 
  • turizmus és vagy örökségvédelem területén működsz,
  • munkahelyteremtésre készülsz, 
  • szakképzésben, felnőttképzésben vagy érdekelt. 

 Az elsők között lesz a tervezettként már megjelent és sokak által várt VINOP -1.2.1-21 - A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása című pályázat, amely technológiafejlesztésre, infrastrukturális és ingatlan beruházásra, képzési és tanácsadási célokra egyaránt felhasználható. 

Nagyon sokan várják!

Billingo tipp: Állíts be rá követést a Billingo Pályázatfigyelőben, és azonnal értesítünk, amint elindul a pályázat vagy bármilyen módon változik a jelenlegi kiírás. Kezdd ITT »

Kiemelt téma a zöld átállás

Az előzetes hírek szerint a korábbiaknál nagyobb mértékben, a források 19%-ával támogathatók a zöld átállást célzó fejlesztések, amelyek többek között napelemrendszerek telepítésére vagy a radiátorcserére is használhatók. 

Bizony, bizony! Nemcsak a vállalatoknak, a lakosságnak is jut pályázat a következő években!

Tudtad?
A Billingo Pályázatfigyelővel a lakossági pályázatokat is megfigyelheted és elmentheted a szűréseidet? Ezekről is értesítést küld a rendszer. 

Nézd meg, milyen lakossági pályázatok vannak most a rendszerben! Megnézem »

Munkerőmegtartás, új munkahely létesítése a cél?

A koronavírus járvány miatti intézkedések alaposán átrendezték a hazai munkaerőpiacot. Óriási szükség is van a humánfejlesztésre fordítható pályázatokra a következő időszakokban és az érintett ágazatokban komoly átrendeződés várható. Jó hír viszont, hogy a jelenlegi pályázati ciklusban a források 7%-a a Humán fejlesztési operatív programban hasznosul majd. 

Még több támogatás

Az elképzelések szerint a pályázati források 20%-át tervezik a területi önkormányzatokkal való együttműködésre is épülő Versenyképes Magyarország operatív program támogatására fordítani. További 20%-kal támogatnák a közlekedésfejlesztést segítő Mobilitás operatív programra jelentkezőket. A pályázati források 4%-a pedig a Digitális Megújulás Operatív programot segíti majd. Ezeken felül a Magyar Akvakultúra Fejlesztési Operatív Program külön szabályok szerint kerül finanszírozásra.

Tényleg megéri pályázni?

Ha még elsőre úgy is tűnik, de a pályázati támogatás nem adomány. Nem is adják oda csak úgy. Bizony tenni kell a sikerért. A sikeres pályázással elérhető többletforrás ugyanis nemcsak jobb és modernebb munkakörülményeket, de gyors és jelentős versenyelőnyt is biztosít, miközben optimálisan használható fel a meglévő tőke és nagyobb hangsúly kerülhet az ismertség növelésére is. 

De akkor miért nem pályázik mindenki? 

Mindig az első lépés a legnehezebb, megtalálni azt a pályázatot, amelyik pontosan a mi terveinknek, céljainknak megfelelő és a feltételeink is adottak a sikerhez. Ez a kutatómunka akár több hétig, hónapig is eltarthat, miközben érdemes naprakésznek maradni gyorsan változó pályázati kiírásokat illetően is. Ez laikusként elrettentő lehet, a Billingo Pályázatfigyelővel viszont automatizálható. 

A Billingo Pályázatfigyelő ugyanis épp ezt a leginkább időigényes feladatot veszi le a vállunkról. A Pályázatfigyelő gyűjti és listázza az éppen futó és megjelenő pályázatokat, miközben naprakészen nyomon követi a pályázatok változásait is.

A programban különböző szűrési lehetőségek állíthatók be, ezeket elmentve pedig a rendszer folyamatosan monitorozza és szűri a preferenciáknak megfelelő kiírásokat. Ha a szűréseknek megfelelő pályázat kerül a rendszerbe, azonnal e-mailben és a Billingo rendszeren keresztül is értesítést küld. Így biztosak lehetünk benne, hogy nem maradunk le a számunkra fontos pályázatról. 

A szűrés mellett az egyes pályázatokra követés is beállítható. Ez azért jó, mert a rendszerbe a pályázatokat érintő módosítások is bekerülnek. Ezeket nyomon követni pedig tényleg egy külön ember kellene. A Billingo ezekről is azonnali értesítést küld, így azonnal tudni lehet, ha lépnünk kell. 

A Billingo Pályázatfigyelővel nemcsak naprakészek lehetünk a pályázati piacon, de csak és kizárólag a számunkra érdekes lehetőségekkel kell foglalkoznunk.

Megvan a pályázat? Jöhet a papírmunka

A legtöbb vállalkozó számára a papírmunka csak felesleges időtöltés. A pályázatok esetében ez csak akkor igaz, ha előzetes felmérés nélkül adjuk be a jelentkezést, és sikertelen a pályázat. Ekkor valóban több órányi, napi felkészülés mehet a kukába. 

Érdemes ezért a pályázat beadása előtt mindenképpen pályázati előminősítést kérni, így gyorsan kiderül, milyen eséllyel indulunk a milliókért. Ajánlott ezt tapasztalt pályázatíróra bízni, aki ismeri a pályázati buktatókat, hiszen ezzel rengeteg felesleges kört spórolhatunk meg. 

A Billingo Pályázatfigyelő előfizetései az ingyenes pályázati előminősítést is tartalmazzák. A pályázat kiválasztását követően professzionális pályázatíró partnerünk méri fel a pályázási esélyeket. Több mint 5100 sikeres pályázattal a háta mögött garantáltan hiteles és megbízható információkat kapunk az indulási esélyekre vonatkozóan. A legjobb, hogy nem is kell rá sokat várni, mert 48 órán belül már kézbe is foghatjuk az előminősítést. 

Ha pedig ezt a lépcsőfokot is sikeresen vettük, akkor jöhet a pályázatírás.

Ha nem vagyunk gyakorlott pályázók, akkor törvényszerű, hogy rengeteg kérdés merül fel, amelyre érdemben pályázatíró tud válaszolni. A Billingo szolgáltatása a havi 1 óra pályázati tanácsadási lehetőséget is tartalmazza, ez azt jelenti, hogy a felmerülő kérdésekre képzett és tapasztalt pályázatíró válaszol. Ezt akkor is érdemes igénybe venni, ha lakossági pályázatot szeretnénk beadni és saját magunk szeretnénk a pályázati dokumentációt összeállítani. 

Vállalkozói pályázatok esetén azonban jóval több kérdés merülhet fel, jellemzően nagyobb összeg is a tét, ezért érdemes biztosra menni. A pályázatok esetén az idő ugyanis valóban fontos tényező, hiszen a beadási határidő és a rendelkezésre álló forrás is véges. 

A startpisztoly már eldördült, sorra jelennek meg a pályázatok a következő időszakban, Te se maradj ki belőle! 

Nézd meg, milyen aktuális pályázatokra lehetsz esélyes már most is! Kezdd ITT »

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás könyvelés webáruház kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság számlázó program váltás pályázat átalányadó digitális archiválás Billingo ajánlói rendszer fintech áfa API pénztárgép ügyfélszolgálat devizás számlázás online fizetés GDPR bankszámlaszám kiva adóváltozás 2023 adózás tao webshop létrehozás digitalizáció adóbevallás egészségbiztosítás vállalati egészségbiztosítás adathalászat övtj napelem-pályáza napelem pályázat napelem napkollektor pályázati kiírás tender pályázati feltételek shopify patreon etsy weboldal digitalizálás költségcsökkentés egyéni vállalkozás hipa biztosítás kiégés burnout esélyegyenlőség társadalmi felelősségvállalás számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó iparűzési adó adókártya adóazonosító jel adóazonosító őstermelő őstermelők őstermelő adózás kiegészítő őstermelői tevékenység ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház adókonferencia adózás 2023 adótörvény digitális névjegykártya beszállító beszállítás áremelés munka törvénykönyve mtk. munkajog változások minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér