5 tipp a hatékony üzleti tervezéshez

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.16. - 3 p. olvasás

Még tart a nyár, fordítsd vállalkozásod előnyére a lendületet, hogy egész évben pezsgő legyen a céges légkör és a gazdasági helyzeted. Értékelj, tervezz, strukturálj újra hatékonyan. Képezd magad, miközben felébreszted a kollégák motivációját, és persze ne feledkezz meg az ügyfeleidről sem. Hoztunk öt fontos témakört, amelyek vállalkozói toptémák az utolsó forró hetekben.

Vállalatértékelés két kávézás közt

A nyár vége ideális időszak a számvetésre, tekintsd át az első két negyedéved eredményeit. Érdemes kiértékelned és levonni a megfelelő konzekvenciákat. Készíts kutatásokat arra vonatkozóan, hogy mi volt a topterméked, mire volt szüksége az ügyfeleidnek, és várhatóan mi lesz a sláger szeptembertől decemberig. A konkurencia teljesítményét is vedd alapul, tanulj az ő hibáikból is. Ha sikereket értek el, érdemes annak okait elemezned, és összefésülnöd a saját stratégiáddal.

Gondold át az áraidat - lehet, hogy bizonyos alapanyagaid árai vagy egyéb költségeid hónapról hónapra emelkedtek, ilyenkor érdemes lehet emelni. Csinálhatsz egy gyors nyár végi akciót is, hogy kipörgesd a szezonális árut, és megnyerd az ügyfeleid szívét.

Célkitűzések megújítása

Ha áttekintetted az előző féléved, jöhet a következő. Vizsgáld meg, a terveidhez képest most hol tart a vállalkozásod, és ez alapján gondold át a következő félév céljait. Módosíts ott, ahol kell, vagy akár teljesen új terveket is szőhetsz. Ehhez segíthet a SMART módszer, ismered?

Segítségével a könnyen elérhető célok kitűzése és elérése után javíthatod a termelékenységed, és optimalizálhatod a folyamataidat. A rövid távú üzleti törekvések is hosszú távú eredményt hoznak, ezért nem mindegy, mennyire állsz “okosan” a dologhoz.


A SMART célkitűzések tehát konkrétan megfogalmazott, egyértelmű iránnyal rendelkeznek, illeszkednek a vállalkozásod profiljába. Mindenféleképpen elérhetőek, a hatásuk pedig mérhető. Határozd meg, a céljaidat mikorra éred el, és azokat a határidőket tartsd is. A modell követői szerint a nyereségesség és a biztonság is nő a SMART használatával.

Szívesen készítenél a Billingóval üzleti tervet? 
Megnézem a nekem szóló tippeket!

Lehet cél a fenntarthatóság

Kezdheted a fenntarthatósági törekvéseid azzal, hogy a fárasztó papírmunkát elhagyod, és digitális alapokra helyezed a cég adminisztrációját. Nemcsak a számlázás az, ami megtakarítja neked az időt, érdemes a lehető legtöbb mindent szoftverekre bízni, hogy neked csak az érdemi munka öröme maradjon.

Porold le a karácsonyi kuponokat!

A nyár vége ideális az őszi és téli promóciók előkészítésére. A márkahűségre fektess hangsúlyt, kötelezd el a vevőidet vagy felhasználóidat a hitvallásod mellett. Hozzájuk pedig a kedvezményeken át vezet az út. Jön az iskolakezdés, a fűtésszezon, az indián nyár, időben kezdd el a készülődést a black friday-re, és persze a karácsonyi akcióknak már a nyáron érdemes megágyazni, hogy ne októberben kapkodj.

Nyáron még te is akciósan, legalábbis kedvezőbb áron vásárolhatsz például téli dekort, egyéb alapanyagokat. Néhol kedvezőbb áron dolgoznak a nyomdákban, marketing ügynökségeknél is kaphatsz kedvezményt, így több pénz maradhat a zsebedben mondjuk a későn ébredő versenytársaidhoz képest.

Hogyan lehet a számlaletöltő oldalam a marketing felületem is?
Megnézem a Billingo ADS-t!

A brand mellett a csapatot is építsd

Még van idő egy kis last minute csapatépítésre a jó időben, a kohéziós erő megtalálása pedig kritikus pont az őszi hajtást tekintve. Ha adsz egy plusz löketet a kollégáknak, együtt pihentek és töltődtök fel, az őszi-téli terhelést nem átoknak tekintitek majd, hanem kihívások sorának! Ráadásul még szuper szabadtéri programok is várnak rátok, a hangulat tehát fokozható.

Fordíts figyelmet a megújulásra - tanulj!

Nyár végén több ideje marad egy vállalkozónak képződésre, oktatásra. Végezz el egy, a vállalkozásodhoz illő tanfolyamot, vagy olyan online kurzusokra is befizethetsz, amelyek az üzleti ismereteid fejlesztésében segítenek. Digitális marketing képzések sorát rejti az internet, jó lehet tanulni a 2024-es social media trendek jóslatairól, és ne az utolsó pillanatban ismerkedj meg az AI vállalati használatával sem.

El ne felejts pihenni a nyáron, hiszen a feltöltődés segíti, hogy a munkafolyamataid precízen és hatékonyan láthasd el, más perspektívából láthasd a világot, és új, kreatívabb szemlélettel állj neki a vállalkozásod egyengetésének. A Billingo automatizációi pedig segítenek abban, hogy mindenre maradjon időd.

Szívesen olvasnál további tippeket vállalkozásod fejlesztéséhez? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hasonló cikkek a kategóriában

b2w konferencia

Gyere kedvezménnyel az év legnagyobb B2W rendezvényére!

Vállalkozásfejlesztés 2023.10.11. - 3 p. olvasás

Ha a vásárlói közösségnek lenne neme, nő lenne - ez az egyik szlogenje a B2W fesztiválnak, amelyet idén ötödik alkalommal rendeznek meg. Hidd el, te is olyan vá...

Átalányadózónak könyvelő

Átalányadózol? Tiszteld meg a vállalkozásod egy könyvelővel!

Vállalkozásfejlesztés 2023.09.13. - 6 p. olvasás

A könyvelő letisztázza egy vállalkozás adminisztrációját, pénzt takarít meg a cégeknek, összességében segíti a helyes stratégia kialakítását. Nincs ez másként á...

Üzleti terv minta

Üzleti terv minta - Beavatunk az üzleti terv írás rejtelmeibe!

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.25. - 13 p. olvasás

Milliókkal többet hozhat a konyhára, ha van egy jó üzleti terved. Több pályázati pénz befolyásával, magasabb befektetői bizalom járhat, ha a céged fundamentuma ...

banki spórolás

Így spórol neked időt a bankod - és a Billingo

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.23. - 7 p. olvasás

Az idő egy vállalkozónak a legnagyobb kincse. Így aztán amennyi időt csak lehet, érdemes megspórolni a pénzügyekben is. De hogyan lehet ezt aprópénzre váltani, ...

bankautomatizálás

Így automatizáld a bankolásod

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.17. - 8 p. olvasás

Egy vállalkozónak mi sem lehet kérdés annál jobban, hogy hogyan tudja hatékonyabbá tenni a vállalkozását. Hatékonyság, azaz kevesebb költség, több bevétel. Ezek...

vállalkozói start program

Hogyan lehet fenntartható egy vállalkozás?

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.09. - 8 p. olvasás

Magyarországon a legfontosabb nettó munkahelyteremtők a mikro- és kisvállalkozások, melyek közel 60 %-a egyszemélyes vállalkozás a KSH adatai szerint, azaz önfo...

Back to Top