Figyelem! Már csak pár nap és nőnek az árak!

Figyelem! Már csak pár nap és nőnek az árak!

Fizess elő március 31-ig bármely számlázóra, Billingo Business vagy Billingo One csomagra és betonozd be a mostani árakat akár több évre!

maradt az akció végéig
maradt az akció végéig
Bezárás
Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Egyéb / A 3 legnépszerűbb biztosítási …
Egyéb - 2023.02.20. - 3 p. olvasás

A 3 legnépszerűbb biztosítási csomag vállalkozóknak

Sokan ismerik fel a vállalati érában a biztosítások fontosságát, az elmúlt két évben folyamatosan nőtt a szerződéskötések száma az egyik vezető biztosítótársaság adatai szerint. A legnépszerűbb konstrukciókat megnézve nagyon érdekes kép rajzolódik ki. Leginkább a vagyontárgyak biztosítása felé mozdulnak el a kkv-k, de felkapottak a felelősségbiztosítások is. Feltörőben az egészségbiztosítások, amelyek akár 2023 sláger biztosításai is lehetnek. Nézzük a részleteket!

Vállalati biztosítás

Támogatott tartalom

Az adatok alapján a kkv-k számára elsődleges szempont lett az elmúlt időszakban a vagyontárgyak, árukészlet, szállítóeszközök, műszaki berendezéseik, épületeik és a többi céges tulajdon védelme. A kkv ügyfelek között jelenleg a legnépszerűbb a rugalmasan alakítható vállalati vagyonbiztosítás, derül ki a biztosító tájékoztatásából. Ráadásul 2020-tól folyamatosan nő az új kötések száma. E vagyonbiztosítás megkötésekor minden vállalat a saját szempontjai szerint választhatja ki azokat a kockázatokat, melyektől leginkább tart.

Felmerül a kérdés, hogy jelen gazdasági körülmények között érdemes-e vagyonbiztosításra költeni. Kár esetén a helyreállítást alapvetően 3 forrásból valósíthatjuk meg: saját forrásból, biztosításból vagy hitelből. Nem nehéz eldönteni, melyik a legcélszerűbb megoldás, hiszen a hitelt és a saját forrást az üzlet fejlesztésére, és nem a károk helyreállítására érdemes fordítani.

Szót kell még ejteni a vállalati vagyonbiztosításokon belül a cégek tevékenysége alapján népszerű termékekről: ilyenek például a gépbiztosítások, amiket főként a gyártócégek preferálnak, amihez köthető akár géptörés-üzemszünet kiegészítő biztosítás is. A szállítmányozással foglalkozó vállalatok körében a szállítmánybiztosítások kifejezetten keresettek.

A mezőgazdasági ágazatban az utóbbi években egyre inkább jellemző a szélsőséges időjárási jelenségek kockázata, ezért kulcsfontosságú időben megtenni a megfelelő lépéseket. Állandó az érdeklődés a mezőgazdasági üzemek számára kínált növénybiztosítások és vagyonbiztosítások iránt. A díjtámogatott növénybiztosításokra pedig a tavalyi aszályos év miatt már most nagyobb az érdeklődés, bár ez a termék eddig is vonzó volt, már csak az állami díjtámogatás igénybevételének lehetősége miatt is.

A vállalati vagyonbiztosítások csoportját a népszerűségi listán a felelősségbiztosítások követik.

A felelősségbiztosításokon belül is a jogszabályi kötelezettségeknek teljes mértékben eleget tevő szakmai felelősségbiztosítások állnak az élen, illetve az általános felelősségbiztosítások is népszerűek: mindkét terméknél 2021-ben volt egy komolyabb felfutás a biztosítónál. Az okok közt a pandémia is ott van. Ebből maximálisan látszik, hogy a vállalkozók tudatosabbak, és átgondoltabban döntenek a biztosításokról és a cég védelméről. Komolyan veszik azt a kockázatot, hogy másoknak kárt okozhatnak, és a kártérítés megfizetése jelentős pénzügyi terhet róhat vállalkozásukra.

Az általános felelősségbiztosítások esetében a teljes állomány közel 40%-ában van munkáltatói felelősségbiztosítás, ami a konstrukció népszerűségét mutatja. A biztosítás fedezetet nyújt azokra a jogos kártérítési követelésekre, amit a munkavállaló munkabaleset miatt a cég felé támaszthat, de igénybevehető a társadalombiztosítás irányából felmerülő követelésekre is. Csak 2021-ben több mint 21,5 ezer munkabaleset volt, és ennek 74%-a kkv-knál történt. Ezért a munkáltatói felelősségbiztosítást mindenkinek csak ajánlani lehet.

A céges egészségbiztosítások kötéseinek száma is emelkedett, ezen konstrukciókról egyébként korábban ITT írtunk. A biztosító céges egészségbiztosítása iránt az utóbbi pár évben látványosan nőtt a kereslet: 2020-hoz képest 2021-ben és 2022-ben is 10%-kal nőtt a biztosítottak száma, 2023 februárjára pedig már körülbelül 20%-nál jár ez a szám – ami bizonyítja, hogy a munkáltatók jó úton járnak, és egyre nagyobb jelentőségű számukra a munkavállalók egészsége.

A számok mögött meghúzódhat az az ok, hogy a munkavállaló számára vonzó opció egy olyan munkahely választása, amely céges juttatásként gondoskodik az egészségükről.

Emellett a cégvezetőknek is hasznos, ha a munkatársak egészsége, mentális és fizikai állapota megfelelő, ez ugyanis piaci előnyhöz juttathatja a vállalatot. Ráadásul motiválttá is teheti munkavállalóit a remek bérkiegészítés miatt.


Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás könyvelés webáruház kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság számlázó program váltás pályázat digitális archiválás átalányadó Billingo ajánlói rendszer fintech áfa pénztárgép API ügyfélszolgálat devizás számlázás online fizetés GDPR kiva bankszámlaszám adóváltozás 2023 adózás tao webshop létrehozás digitalizáció övtj napelem-pályáza napelem pályázat napelem napkollektor pályázati kiírás tender pályázati feltételek shopify patreon etsy weboldal digitalizálás költségcsökkentés egyéni vállalkozás hipa biztosítás egészségbiztosítás vállalati egészségbiztosítás adathalászat kiégés burnout számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó iparűzési adó adókártya adóazonosító jel adóazonosító őstermelő őstermelők őstermelő adózás kiegészítő őstermelői tevékenység ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház adókonferencia adózás 2023 adótörvény digitális névjegykártya beszállító beszállítás áremelés munka törvénykönyve mtk. munkajog változások minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér szocho 30 év alatti anyák kedvezménye adómentes adóalap összeghatár