Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Velünk történt / Berobbant: 10 banki összekötés…
Velünk történt - 2021.09.06. - 5 p. olvasás

Berobbant: 10 banki összekötéssel megérkezett a legjobban várt Billingo Bankszinkron

Az elmúlt év egyik legjobban várt fintech célja a Billingo Bankszinkron megalkotása volt. Elképesztő büszkén jelenthetjük be, hogy mostantól 10 különböző bankkal és pénzintézettel kapcsolható össze a Billingo online számlázó. Az új funkcióval soha nem tapasztalt magasságokba emelkedik a billingózás élménye. Ez a funkció egyenesen a legtökéletesebb ízelítő a hazai vállalkozókra váró, innovatív digitális cégvezetés kényelméből. Gyere, fedezzük fel együtt, milyen átláthatóvá alakulhat mostantól a pénzügyi rendszered.

Berobbant: 10 banki összekötéssel megérkezett a legjobban várt Billingo Bankszinkron

Mi az a Billingo Bankszinkron?

A Billingo Bankszinkron az online számlázás legújabb innovációja, amelynek köszönhetően mostantól közvetlenül a Billingo fiókodból követheted nyomon a banki tranzakcióidat. Egyetlen összekötéssel minden egyes, a netbankban is megjelenő tranzakció adatai a Billingo Bankszinkronban is elérhetők, így platformváltás nélkül, közvetlenül az online számlázódban bármikor, naprakészen látod a pénzügyeid alakulását is. 

A Billingo Bankszinkron minden KATA, Master és Innovátor csomagban ingyenes. 

Billingo tipp: ha több bankszámlád is van, válts Innovátor csomagra, így akár 3 különböző banknál lévő bankszámlaadatodat is egyetlen felületen, platformváltás nélkül látsz. Jól hangzik, igaz?

De ez még nem minden. 

A megjelenő tranzakciók mellett a Billingód segít a bizonylatok összepárosításában is. Azonnal felajánlja a potenciálisan a tranzakcióhoz tartozó számlákat, neked már csak ki kell választanod a megfelelőt. Így a Billingo összepárosítja őket, és a számlázódban azonnal fizetettre is állítja az adott számla státuszát. 

Billingo tipp: a számla kiállításakor jelezd a partnerednek, hogy kéred a számlaszámot a közleményrovatban feltüntetni. Így a Bankszinkron nagyobb eséllyel és egyszerűbben tudja beazonosítani az utalást. 

Azért is megéri a Billingóban nyomon követni a pénzügyeket, mert 

 • a Billingódban platformváltás nélkül is megjelennek a pénzügyi tranzakcióid, ezzel drasztikusan csökken a pénzügyi adminisztrációhoz szükséges idő,
 • egy felületen látod a bejövő és kimenő utalásaidat,
 • akár 3 különböző bankszámlád tranzakcióit is egy helyen éred el, anélkül, hogy váltanod kellene az egyes netbankok között,
 • a különböző bankszámla-adatokat külön-külön, vagy akár összevontan egyben is nézheted, így mindig tudod, hogy mennyi az annyi,
 • bármikor naprakészen látod a pénzügyeidet, mert a rendszerek naponta többször is szinkronizálnak,
 • a tranzakciókat pillanatok alatt összepárosíthatod a bizonylataiddal, és ebben a Billingó is segít, 
 • az utalással összepárosított bizonylatot automatikusan fizetettre állítja a rendszer, 
 • mindig pontosan látod, hogy mennyi az aktuális kintlévőséged, 
 • a Könyvelői fiókon keresztül a könyvelőd is eléri a bankszámla-adatokat, így mindig naprakész adatokkal dolgozhat és neked is pontos információkat adhat,
 • élvezhetően kevesebb időráfordítással, sokkal pontosabb és használhatóbb pénzügyi információk állnak a rendelkezésedre. Bárhol, bármikor. 

10 bank és pénzintézet a Billingódban

Jelenleg a Bankszinkron 10 különböző banknál és pénzintézetnél vezetett bankszámlával kapcsolható össze: 

 • CIB Bank
 • CIB Business Online
 • Erste Bank (lakossági)
 • ING Bank
 • K&H Bank
 • MKB Bank
 • OTP Bank
 • Paypal
 • Raiffeisen Bank
 • Revolut
 • UniCredit Bank

Ahogy további bankok is készen állnak, a listát folyamatosan bővítjük. 

Fontos! A Bankszinkron kimenő utalások indítására nem használható, és csak azokat a tranzakciókat jeleníti meg, amelyek a netbankodban is szerepelnek.

Adatbiztonság mindenek felett 

Vállalkozásod bankszámla-történetének adatai a legféltettebb üzleti titkaid közé tartoznak, ennek megfelelően, az elvárhatónál lényegesebb magasabb szintű és többlépcsős biztonsági rendszerrel óvjuk őket. 

A Billingót az MNB számlainformációs szolgáltatást végző pénzforgalmi intézményként hivatalosan nyilvántartásba vette. Az AISP nyilvántartásbavétel birtokában számlainformációs szolgáltatóként, az előzetes engedélyezést követően jelenítheti meg a bankszámla-tranzakciós adatokat a Billingo felületén.

Mindez egy közel 2 éves megfeszített, szakértői és adatbiztonsági egyeztetéssekkel teli háttérmunka eredménye. Hiszen elképesztően sokrétű és szabályozott banki rendszerekhez kellett úgy kapcsolódnunk, hogy a pénzügyi adatokat kényelmesen és élvezetes formában adhassuk át az érintett felhasználóknak, miközben tökéletesen rejtve maradjanak mindenki más előtt. 

A folyamatokat az extrém szigorú szabályozás alapján az MNB felügyeli, megvalósításához pedig minden eddiginél feszesebb adatbiztonsági követelményeknek kell nap mint nap megfelelni. Ezért is kötelező pl. 90 naponta újra és újra, manuálisan engedélyezned a számlaadatokhoz való hozzáférést a Billingo számára.

Az is sokatmondó, hogy az adatbiztonsági háttérről 700 oldalas Billingo szabályrendszer készült, benne az összes technikai részlettel és minden eshetőségre kiterjedő forgatókönyvvel. Képzeld, ez nagyjából olyan hosszú, mint egy Harry Potter regény. Csak nem annyira izgalmas és lebilincselő. 

Vissza az izgalmakhoz, nézzük, hogyan működik a Billingo Bankszinkron

A Billingo és a netbank összekapcsolása

 1. A Billingo és a netbankod összekapcsolását a Billingo Bankszinkron menüből kezdeményezheted. Válaszd ki, hogy melyik bankkal szeretnél kapcsolódni. 
 2. A rendszer ezt követően átirányít a bank felületére, itt kell megadnod a netbankod belépési adatait. A felületén megadott adatok természetesen a Billingo számára mindvégig rejtve maradnak. A felület bankonként eltérő.
 3. A belépést követően válaszd ki, hogy melyik bankszámládat szeretnéd összekötni a Billingo fiókoddal, végül erősítsd meg a kérést. 
 4. Ha a szinkronizálás sikerült, a rendszer visszairányít a Billingo felületére, ahol a máris megkezdődik az adatott átadása max. 90 napra visszamenőleg. Ez az adatmennyiségtől függően akár néhány percig is eltarthat. 
 5. A szinkronizálás befejezését követően minden, a netbankban megjelenő tranzakció a Billingo fiókodban is megjelenik. A kereső és a szűrő segítségével pillanatok alatt, bármilyen adatot, egyszerűen megtalálsz. 
 6. Ha több számlaszámot is össze szeretnél kapcsolni a Billingóval, akkor a folyamatot mindegyik esetében külön végezd el.

 De ez még nem minden, most jön a legjobb rész. 


A tranzakciók és a számlák összepontozása

 1. A tranzakciók és a számlák összepárosítását a Bankszinkron menüpontban kezdeményezheted. 
 2. Válaszd ki a tranzakciót és ámulj-bámulj, mert a Billingo azonnal felajánlja a potenciálisan az utaláshoz tartozó számlá(ka)t. 
 3. Válasz ki a megfelelőt, és a rendszer máris összepárosítja a számlát és a tranzakciót. Majd automatikusan fizetettre is állítja a bizonylatodat. 

Tényleg izgalmasan hangzik, igaz? 

Ez nem a távoli jövő, a Billingo már el is hozta neked. 

Kösd össze a Billingódat minden egyes bankszámláddal és menedzseld minden eddiginél kényelmesebben a pénzügyeidet!

Irány a Billingo Bankszinkron »

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top