Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Tippek / Képes útmutató a Billingo Mult…
Tippek - 2020.09.15. - 3 p. olvasás

Képes útmutató a Billingo Multiprofil használatához

A Billingo Multiprofil funkcióval egyetlen közös Billingo fiókból menedzselheted az összes vállalkozásod, céged számlázását. Ez azért jó, mert nem kell folyton e-mail címet és jelszót megadnod a váltáshoz, hatékonyabban dolgozhatsz, miközben minden egyes profil megtarthatja az autonómiáját, az egyedi beállításait és jogosultságait is. Az alábbi képes útmutató segítségével most együtt hozhatjuk létre a saját Billingo Multiprofilodat.

Billingo Multiprofil

Képes útmutató a Billingo Multiprofil beállításához

Fontos! 
Ha egy másik vállalkozásod részére hozol létre új Billingo profilt, azt az első számla kiállítását követő 30 napon belül be kell jelentened a NAV részére.
A teendőkről itt írtunk »

A NAV adatszolgáltatás teljesítéséhez pedig minden egyes profilt külön össze kell kötnöd a NAV Online Számla rendszerével! Képes, videós útmutatót ITT találsz hozzá.

A könyvelődet minden egyes alprofilodhoz külön tudod meghívni. A meghívó elfogadását követően pedig a saját Könyvelői fiókján keresztül akár ő is el tudja intézni a NAV bejelentést és az NAV Online Számla összekötést is. A könyvelői meghívó elküldésének módjáról ITT írtunk.

OK, jöjjön a lényeg!  

Új Billingo alprofil létrehozása vagy hozzáadása meglévő profilhoz

Ha már van egy Billingo fiókod/profilod, ahhoz korlátlan alprofilt rendelhetsz hozzá. Az így létrehozott alprofilokat egy másik vállalkozásod számlázásához vagy akár a Billingo teszteléséhez, a Sandboxhoz is használhatod. 

A kiválasztott, meglévő profilod lesz a főprofil, a továbbiakban létrehozott új fiókok pedig az alprofilok. Az egyes alprofilok között mindig a főprofilon keresztül tudsz váltani. 

1. Billingo alprofil létrehozása

Az új Billingo alprofil létrehozásához kattints a jobb felső sarokban a neved melletti profilkezelő gombra, majd válaszd ki az “Új profil létrehozása” menüpontot.

Billingo Multiprofil

 

2. Add meg az alprofilhoz tartozó cégnevet és e-mail címet.

Erre az e-mail címre mennek majd az alprofilhoz tartozó számlák, értesítések. Akár a főprofilhoz tartozó e-mail címet is megadhatod. 

3. Válaszd ki, hogy Sandbox üzemmódban szeretnéd-e használni a most létrehozott profilt.

Fontos tudnod, hogy ezen a beállításon később nem tudsz változtatni. A Sandbox üzemmód a továbbiakban csak a Billingo funkció tesztelésére használható. Nem alakíthatod át később éles profilra, és éles profilból sem lehet később tesztprofil. A Sandbox profilban korlátlanul elérhető minden funkció, akárcsak egy innovator csomagban, így a Billingo minden funkcióját tudod korlátlanul tesztelni.

Ha online számlázásra szeretnéd használni az alprofilt, akkor válaszd a NEM lehetőséget.

Billingo Multiprofil

4. Végül kattints a Létrehozás gombra. 

Ennyi az egész. Az új alprofilod már el is készült.  

Az így létrehozott új profil Starter előfizetési csomagba kerül, és a főprofil beállításai sem öröklődnek tovább. A számlázó használatához minden egyes alapbeállítást meg kell adnod. Ha csomagot szeretnél váltani, azt az Előfizetésem fülre kattintva bármikor megteheted. 

A profilok közötti váltáshoz használd a neved melletti lenyíló menüpontot.

 Billingo Multiprofil

A fenti lépéseket követve a későbbiekben is bármikor létrehozhatsz új Billingo alprofilt. 

Billingo Multiprofil létrehozása meglévő fiókok esetén

Ha vállalkozásaid számlázását több, különböző Billingo fiókban kezeled, akkor a Multiprofil funkcióval mostantól egyetlen, közös felületről is menedzselheted őket. Ehhez ki kell választanod egy főprofilt, majd a további fiókjaidat alprofilként hozzárendelni. Mutatjuk a lépéseket. 

1. Válaszd ki, hogy melyik profilodat szeretnéd főprofilként használni.

Az itt megadott e-mail címmel kell majd belépned, és ezen a profilon belül tudsz majd váltani a különböző alprofilok között. 

2. Lépj be a fiókba és a neved melletti kis nyilra kattintva válaszd ki a Meglévő profil hozzáadása lehetőséget.


Billingo Multiprofil

 3. A következő oldalon jelentkezz be abba a fiókba, amelyiket hozzá szeretnéd adni a főprofilhoz.

Billingo Multiprofil


4. Válaszd ki azt a profilt, amelyiket hozzá szeretnéd adni. Majd kattints a Kiválasztott profil hozzáadása gombra. 

Fontos tudnod, hogy mostantól ezt a profilt már csak a főprofilból érheted el. A korábbi e-mail címmel és jelszóval nem fogsz tudni többet belépni.

Billingo Multiprofil

Mostantól a főprofilként választott fiókból tudod menedzselni a hozzárendelt alprofilokat is. A jobb felső sarokban, a neved melletti nyílra kattintva tudsz váltani közöttük.

5. Ha szeretnél, a fentiek alapján további profilokat is hozzárendelhetsz a főprofilhoz. Ehhez ugyanazt a műveletsort végezd el. 

Az ismételt belépést követően látni fogod, hogy a korábban öszevont profil már nem szerepel a listában, azt már csak a főprofilon keresztül érheted el.

Billingo Multiprofil


Próbáld ki a Multiprofilt azonnal a fiókodban vagy az új Sandboxodban!
Kipróbálom »

Nincs még Sandbox profilod? Hozz létre egyet az új funkciók teszteléséhez!
Új Sandboxot hozok létre »

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás könyvelés webáruház kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság számlázó program váltás pályázat átalányadó digitális archiválás Billingo ajánlói rendszer fintech áfa API pénztárgép ügyfélszolgálat devizás számlázás online fizetés GDPR bankszámlaszám kiva adóváltozás 2023 adózás tao webshop létrehozás digitalizáció adóbevallás egészségbiztosítás vállalati egészségbiztosítás adathalászat övtj napelem-pályáza napelem pályázat napelem napkollektor pályázati kiírás tender pályázati feltételek shopify patreon etsy weboldal digitalizálás költségcsökkentés egyéni vállalkozás hipa biztosítás kiégés burnout esélyegyenlőség társadalmi felelősségvállalás számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó iparűzési adó adókártya adóazonosító jel adóazonosító őstermelő őstermelők őstermelő adózás kiegészítő őstermelői tevékenység ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház adókonferencia adózás 2023 adótörvény digitális névjegykártya beszállító beszállítás áremelés munka törvénykönyve mtk. munkajog változások minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér