Átalányadósként tételesen és naprakészen követheted a fizetendő adóidat.

Átalányadósként tételesen és naprakészen követheted a fizetendő adóidat.

Csak havi 990 Ft + ÁFA / hóért komplett átalányadós megoldás a számlázó előfizetésed mellé.

Bezárás
Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Tippek / Képes útmutató a Billingo Mult…
Tippek - 2020.09.15. - 3 p. olvasás

Képes útmutató a Billingo Multiprofil használatához

A Billingo Multiprofil funkcióval egyetlen közös Billingo fiókból menedzselheted az összes vállalkozásod, céged számlázását. Ez azért jó, mert nem kell folyton e-mail címet és jelszót megadnod a váltáshoz, hatékonyabban dolgozhatsz, miközben minden egyes profil megtarthatja az autonómiáját, az egyedi beállításait és jogosultságait is. Az alábbi képes útmutató segítségével most együtt hozhatjuk létre a saját Billingo Multiprofilodat.

Billingo Multiprofil

Képes útmutató a Billingo Multiprofil beállításához

Fontos! 
Ha egy másik vállalkozásod részére hozol létre új Billingo profilt, azt az első számla kiállítását követő 30 napon belül be kell jelentened a NAV részére.
A teendőkről itt írtunk »

A NAV adatszolgáltatás teljesítéséhez pedig minden egyes profilt külön össze kell kötnöd a NAV Online Számla rendszerével! Képes, videós útmutatót ITT találsz hozzá.

A könyvelődet minden egyes alprofilodhoz külön tudod meghívni. A meghívó elfogadását követően pedig a saját Könyvelői fiókján keresztül akár ő is el tudja intézni a NAV bejelentést és az NAV Online Számla összekötést is. A könyvelői meghívó elküldésének módjáról ITT írtunk.

OK, jöjjön a lényeg!  

Új Billingo alprofil létrehozása vagy hozzáadása meglévő profilhoz

Ha már van egy Billingo fiókod/profilod, ahhoz korlátlan alprofilt rendelhetsz hozzá. Az így létrehozott alprofilokat egy másik vállalkozásod számlázásához vagy akár a Billingo teszteléséhez, a Sandboxhoz is használhatod. 

A kiválasztott, meglévő profilod lesz a főprofil, a továbbiakban létrehozott új fiókok pedig az alprofilok. Az egyes alprofilok között mindig a főprofilon keresztül tudsz váltani. 

1. Billingo alprofil létrehozása

Az új Billingo alprofil létrehozásához kattints a jobb felső sarokban a neved melletti profilkezelő gombra, majd válaszd ki az “Új profil létrehozása” menüpontot.

Billingo Multiprofil

 

2. Add meg az alprofilhoz tartozó cégnevet és e-mail címet.

Erre az e-mail címre mennek majd az alprofilhoz tartozó számlák, értesítések. Akár a főprofilhoz tartozó e-mail címet is megadhatod. 

3. Válaszd ki, hogy Sandbox üzemmódban szeretnéd-e használni a most létrehozott profilt.

Fontos tudnod, hogy ezen a beállításon később nem tudsz változtatni. A Sandbox üzemmód a továbbiakban csak a Billingo funkció tesztelésére használható. Nem alakíthatod át később éles profilra, és éles profilból sem lehet később tesztprofil. A Sandbox profilban korlátlanul elérhető minden funkció, akárcsak egy innovator csomagban, így a Billingo minden funkcióját tudod korlátlanul tesztelni.

Ha online számlázásra szeretnéd használni az alprofilt, akkor válaszd a NEM lehetőséget.

Billingo Multiprofil

4. Végül kattints a Létrehozás gombra. 

Ennyi az egész. Az új alprofilod már el is készült.  

Az így létrehozott új profil Starter előfizetési csomagba kerül, és a főprofil beállításai sem öröklődnek tovább. A számlázó használatához minden egyes alapbeállítást meg kell adnod. Ha csomagot szeretnél váltani, azt az Előfizetésem fülre kattintva bármikor megteheted. 

A profilok közötti váltáshoz használd a neved melletti lenyíló menüpontot.

 Billingo Multiprofil

A fenti lépéseket követve a későbbiekben is bármikor létrehozhatsz új Billingo alprofilt. 

Billingo Multiprofil létrehozása meglévő fiókok esetén

Ha vállalkozásaid számlázását több, különböző Billingo fiókban kezeled, akkor a Multiprofil funkcióval mostantól egyetlen, közös felületről is menedzselheted őket. Ehhez ki kell választanod egy főprofilt, majd a további fiókjaidat alprofilként hozzárendelni. Mutatjuk a lépéseket. 

1. Válaszd ki, hogy melyik profilodat szeretnéd főprofilként használni.

Az itt megadott e-mail címmel kell majd belépned, és ezen a profilon belül tudsz majd váltani a különböző alprofilok között. 

2. Lépj be a fiókba és a neved melletti kis nyilra kattintva válaszd ki a Meglévő profil hozzáadása lehetőséget.


Billingo Multiprofil

 3. A következő oldalon jelentkezz be abba a fiókba, amelyiket hozzá szeretnéd adni a főprofilhoz.

Billingo Multiprofil


4. Válaszd ki azt a profilt, amelyiket hozzá szeretnéd adni. Majd kattints a Kiválasztott profil hozzáadása gombra. 

Fontos tudnod, hogy mostantól ezt a profilt már csak a főprofilból érheted el. A korábbi e-mail címmel és jelszóval nem fogsz tudni többet belépni.

Billingo Multiprofil

Mostantól a főprofilként választott fiókból tudod menedzselni a hozzárendelt alprofilokat is. A jobb felső sarokban, a neved melletti nyílra kattintva tudsz váltani közöttük.

5. Ha szeretnél, a fentiek alapján további profilokat is hozzárendelhetsz a főprofilhoz. Ehhez ugyanazt a műveletsort végezd el. 

Az ismételt belépést követően látni fogod, hogy a korábban öszevont profil már nem szerepel a listában, azt már csak a főprofilon keresztül érheted el.

Billingo Multiprofil


Próbáld ki a Multiprofilt azonnal a fiókodban vagy az új Sandboxodban!
Kipróbálom »

Nincs még Sandbox profilod? Hozz létre egyet az új funkciók teszteléséhez!
Új Sandboxot hozok létre »

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top