Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Tippek / Képes útmutató a Billingo Mult…
Tippek - 2020.09.15. - 3 p. olvasás

Képes útmutató a Billingo Multiprofil használatához

A Billingo Multiprofil funkcióval egyetlen közös Billingo fiókból menedzselheted az összes vállalkozásod, céged számlázását. Ez azért jó, mert nem kell folyton e-mail címet és jelszót megadnod a váltáshoz, hatékonyabban dolgozhatsz, miközben minden egyes profil megtarthatja az autonómiáját, az egyedi beállításait és jogosultságait is. Az alábbi képes útmutató segítségével most együtt hozhatjuk létre a saját Billingo Multiprofilodat.

Billingo Multiprofil

Képes útmutató a Billingo Multiprofil beállításához

Fontos! 
Ha egy másik vállalkozásod részére hozol létre új Billingo profilt, azt az első számla kiállítását követő 30 napon belül be kell jelentened a NAV részére.
A teendőkről itt írtunk »

A NAV adatszolgáltatás teljesítéséhez pedig minden egyes profilt külön össze kell kötnöd a NAV Online Számla rendszerével! Képes, videós útmutatót ITT találsz hozzá.

A könyvelődet minden egyes alprofilodhoz külön tudod meghívni. A meghívó elfogadását követően pedig a saját Könyvelői fiókján keresztül akár ő is el tudja intézni a NAV bejelentést és az NAV Online Számla összekötést is. A könyvelői meghívó elküldésének módjáról ITT írtunk.

OK, jöjjön a lényeg!  

Új Billingo alprofil létrehozása vagy hozzáadása meglévő profilhoz

Ha már van egy Billingo fiókod/profilod, ahhoz korlátlan alprofilt rendelhetsz hozzá. Az így létrehozott alprofilokat egy másik vállalkozásod számlázásához vagy akár a Billingo teszteléséhez, a Sandboxhoz is használhatod. 

A kiválasztott, meglévő profilod lesz a főprofil, a továbbiakban létrehozott új fiókok pedig az alprofilok. Az egyes alprofilok között mindig a főprofilon keresztül tudsz váltani. 

1. Billingo alprofil létrehozása

Az új Billingo alprofil létrehozásához kattints a jobb felső sarokban a neved melletti profilkezelő gombra, majd válaszd ki az “Új profil létrehozása” menüpontot.

Billingo Multiprofil

 

2. Add meg az alprofilhoz tartozó cégnevet és e-mail címet.

Erre az e-mail címre mennek majd az alprofilhoz tartozó számlák, értesítések. Akár a főprofilhoz tartozó e-mail címet is megadhatod. 

3. Válaszd ki, hogy Sandbox üzemmódban szeretnéd-e használni a most létrehozott profilt.

Fontos tudnod, hogy ezen a beállításon később nem tudsz változtatni. A Sandbox üzemmód a továbbiakban csak a Billingo funkció tesztelésére használható. Nem alakíthatod át később éles profilra, és éles profilból sem lehet később tesztprofil. A Sandbox profilban korlátlanul elérhető minden funkció, akárcsak egy innovator csomagban, így a Billingo minden funkcióját tudod korlátlanul tesztelni.

Ha online számlázásra szeretnéd használni az alprofilt, akkor válaszd a NEM lehetőséget.

Billingo Multiprofil

4. Végül kattints a Létrehozás gombra. 

Ennyi az egész. Az új alprofilod már el is készült.  

Az így létrehozott új profil Starter előfizetési csomagba kerül, és a főprofil beállításai sem öröklődnek tovább. A számlázó használatához minden egyes alapbeállítást meg kell adnod. Ha csomagot szeretnél váltani, azt az Előfizetésem fülre kattintva bármikor megteheted. 

A profilok közötti váltáshoz használd a neved melletti lenyíló menüpontot.

 Billingo Multiprofil

A fenti lépéseket követve a későbbiekben is bármikor létrehozhatsz új Billingo alprofilt. 

Billingo Multiprofil létrehozása meglévő fiókok esetén

Ha vállalkozásaid számlázását több, különböző Billingo fiókban kezeled, akkor a Multiprofil funkcióval mostantól egyetlen, közös felületről is menedzselheted őket. Ehhez ki kell választanod egy főprofilt, majd a további fiókjaidat alprofilként hozzárendelni. Mutatjuk a lépéseket. 

1. Válaszd ki, hogy melyik profilodat szeretnéd főprofilként használni.

Az itt megadott e-mail címmel kell majd belépned, és ezen a profilon belül tudsz majd váltani a különböző alprofilok között. 

2. Lépj be a fiókba és a neved melletti kis nyilra kattintva válaszd ki a Meglévő profil hozzáadása lehetőséget.


Billingo Multiprofil

 3. A következő oldalon jelentkezz be abba a fiókba, amelyiket hozzá szeretnéd adni a főprofilhoz.

Billingo Multiprofil


4. Válaszd ki azt a profilt, amelyiket hozzá szeretnéd adni. Majd kattints a Kiválasztott profil hozzáadása gombra. 

Fontos tudnod, hogy mostantól ezt a profilt már csak a főprofilból érheted el. A korábbi e-mail címmel és jelszóval nem fogsz tudni többet belépni.

Billingo Multiprofil

Mostantól a főprofilként választott fiókból tudod menedzselni a hozzárendelt alprofilokat is. A jobb felső sarokban, a neved melletti nyílra kattintva tudsz váltani közöttük.

5. Ha szeretnél, a fentiek alapján további profilokat is hozzárendelhetsz a főprofilhoz. Ehhez ugyanazt a műveletsort végezd el. 

Az ismételt belépést követően látni fogod, hogy a korábban öszevont profil már nem szerepel a listában, azt már csak a főprofilon keresztül érheted el.

Billingo Multiprofil


Próbáld ki a Multiprofilt azonnal a fiókodban vagy az új Sandboxodban!
Kipróbálom »

Nincs még Sandbox profilod? Hozz létre egyet az új funkciók teszteléséhez!
Új Sandboxot hozok létre »

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás Tudástár vállalkozás fejlesztés NAV Törvény KATA hasznos tippek új funkció e-számla adózás webáruház online számlaadat szolgáltatás kata 2020 nav-bekötés könyvelés kéziszámla adatszolgáltatás katás vállalkozás kata adózás marketing bejelentési kötelezettség számlasablon koronavírus biztonság felhő digitális archiválás e-kereskedelem adatszolgáltatási kötelezettség online számlázó nav online számla számlatömb online számla és billingo összekötés tévhitek kata adatszolgáltatás nav online számla regisztráció online adatszolgáltatási kötelezettség ügyfélszolgálat áfa e-számlázás katás számlázás pénztárgép billingo NAV bekötés számlázó program váltás katás vállalkozás bejelentése online számla regisztráció kata szüneteltetése nav adatszolgáltatás startup fintech számla adó katás vállalkozás adatszolgáltatása egyéni vállalkozás kata megszűnése kata megszüntetése kata vállalkozás megszűnése szakértői cikk online számla koronvírus nav online számla összekötés fenntarthatóság Billingo előfizetés Ingyenes Billingo társadalmi felelősségvállalás támogatás Bonácz Zsolt Webshippy webáruház logisztika integráció előlegszámla előlegszámla készítése GDPR kata bejelentés kata keret könyveléstámogatás egyéni vállalkozás indítása API könyvelői fiók egyéni vállalkozás szüneteltetése 2020 könyvelői összekötés koronajárvány nav online adatszolgáltatás Díjbekérő Proforma e-számlák díjak elismerés adatvédelmi tájékoztató adatvédelem egyéni vállalkozás szüneteltetése számlázó program választás PSD2 nyílt bankolás számlainformációs szolgáltatás számlaadatok jogszabályváltozás banki összekötés összekötés