Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Tippek / Hogyan lehet előlegszámlát ☝️ …
Tippek - 2016.07.21. - 1 p. olvasás

Hogyan lehet előlegszámlát ☝️ kiállítani a Billingóban?

Szolgáltatások és termékek értékesítésekor is jogosan merülhet fel az igény, hogy a teljesítés csak egy meghatározott előleg kifizetését követően kezdődjön meg. Ehhez természetesen előlegszámlát kell kiállítani, amely alapján a vevő ki tudja fizetni az előleget. De hogyan lehet előlegszámlát készíteni a Billingóban?

Előlegszámla kiállítása

Előlegszámla kiállítása Billingóban lépésről lépésre

Az előlegszámla már 2004-ben megszűnt, már csak fogalomként használatos. Ezért a fejlécben nem is kell feltüntetni az előlegszámla feliratot. Ettől függetlenül a Billingóban készített előlegszámlán szerepel ez a név.

Az előlegszámla valójában egy teljesen hagyományos számlát jelent, amin az eladó előleget számláz.

Előlegszámlát Starter csomaggal nem tudsz készíteni, kizárólag Kata, Master és Innovator előfizetéssel.

Szerepeljen az előleg szócska a megnevezésben

Az előleg összegét úgy kell számlázni, hogy a megnevezésben szerepeljen az előleg kifejezés.

Előlegszámla kiállítása

Végszámla készítése

A hagyományos módon töltsd ki a partner adatait és a számla adatait (fizetési határidő, teljesítés kelte stb).

Ezt követően írd be a „mit számlázol” mezőbe tételként a teljes árat. A Billingo a partner neve alapján felismeri, hogy van előlegszámla és ezt jelzi.

Végszámla készítése előlegszámlából

Válaszd ki az előleg számlát, majd kattints a mentés gombra, majd az új számla gombra.

A rendszer a számlára automatikusan feltünteti mínuszos összeggel az előleget.

Végszámla kiállítása előlegszámlából

Tudj meg még többet az előlegszámláról!
Tovább olvasok!

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás webáruház könyvelés kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság pályázat digitális archiválás számlázó program váltás Billingo ajánlói rendszer fintech áfa API pénztárgép átalányadó devizás számlázás ügyfélszolgálat online fizetés GDPR bankszámlaszám webshop létrehozás adóváltozás kiva 2023 adózás tender pályázati kiírás napkollektor napelem napelem pályázat napelem-pályáza pályázati feltételek shopify patreon etsy tao költségcsökkentés digitalizáció övtj bevételi összeghatár digitális névjegykártya változások munkajog mtk. munka törvénykönyve áremelés beszállítás beszállító minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér szocho 30 év alatti anyák kedvezménye adómentes adóalap összeghatár egyéni vállalkozás adószámos magánszemély briefly meska ügyfélkapu ányk hipa Általános Nyomtatványkitöltő Programot kereskedelmi és iparkamara szabadúszó vállalkozó iparűzési adó számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó adótörvény adókártya adóazonosító jel adóazonosító ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház weboldal digitalizálás adókonferencia adózás 2023