Így spórol neked időt a bankod - és a Billingo

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.23. - 5 p. olvasás
Figyelem

A cikk több mint 7 hónapja frissült utoljára. Bár folyamatosan dolgozunk az aktualizáláson, előfordulhat, hogy itt most kihagytunk valamit. Ha elévültnek vélt tartalmat találsz, kérjük, szólj nekünk, és igyekezz több forrásból is tájékozódni. Ebben mi is segíthetünk más fórumon, keress minket!

Az idő egy vállalkozónak a legnagyobb kincse. Így aztán amennyi időt csak lehet, érdemes megspórolni a pénzügyekben is. De hogyan lehet ezt aprópénzre váltani, azaz a valóságban is alkalmazni?

Egy vállalkozónak több lehetősége is van arra, hogy csökkentse a pénzügyekkel töltött időt. Nem csak úgy tudja csökkenteni, hogy több terhet rak a pénzügyesre, el lehet érni az időspórolást egy sor banki művelettel is, ami a vállalkozónak ugyanúgy időt és energiát spórol.

Gyorsított bankügyek

Természetesen az online, illetve mobil bankolás az egyik legfontosabb kulcsa az időspórolásnak, hiszen az online és mobil bankolási platformok nem csak felhasználóbarátak, hanem gyors hozzáférést is biztosítanak a tranzakciók indításához, köztük a számlák befizetéséhez és más pénzügyi tevékenységekhez. Ezeket a vállalkozó ráérő idejében bárhol elintézheti. Az online hozzáférések korábbi időkkel szembeni egyik legnagyobb előnye, hogy velük meg lehet spórolni a személyes bejárást a bankfiókba. Ez a sorban állással és az ügyintézési idővel, na meg a parkolással együtt jelentős időnyereséggel jár.

A teljes vállalkozásod erősítéséért gyere billingózni!
Regisztrálok!

Ha már megvan az online hozzáférés, akkor jöhet a fizetési tranzakciók automatizálása. A rendszeresen ismétlődő számlafizetések mind a bevételi, mind a kiadási oldalon megadhatók rendszeres megbízásként. A bevételi oldalon ez a csoportos beszedés vagy az egyre jobban terjedő fizetési kérelem, a kiadási oldalon ez a rendszeres átutalás, vagy a partner csoportos beszedésének vagy fizetési kérelmének elfogadása. A csoportos beszedés teljesen automatikusan működik, míg a fizetési kérelem automatizálható. Ezzel a vállalkozó idejéből elég csak a kivételkezelésre összpontosítani.

Egy hasonló érvágás egy vállalkozó idejében a számlázás, főleg, ha saját magának kell kiállítania a számlákat. Az elektronikus számlázás a kibocsátói és a bevételi oldalon egyaránt csökkenti a számlázással kapcsolatos feladatokat, ráadásul ezek automatizálhatók, így még több időt lehet velük megspórolni. Egyes programok felismerik a PDF-ben kiállított bejövő elektronikus számla összes adatát, és mindegyik mezőt pontosan a helyére illesztik, méghozzá emberi beavatkozás nélkül.

A kisebb összegű fizetésekre ma már egyszerűbb az átutalásos utólagos fizetés helyett az üzleti bankkártyával történő fizetés, főleg a kis- és közepes vállalkozások számára. Ekkor nem kell utólag foglalkozni a pénzügyekkel, hiszen a bankkártyás foglalást követően a bank automatikusan kiegyenlíti a fizetnivalókat.

A banki folyószámlahitellel, vagy az ugyanilyen célt szolgáló Széchenyi Kártyával ugyancsak időt lehet megspórolni azzal, hogy azokat a fizetéseket is el lehet intézni a segítségükkel, amelyekre már nem jutna fedezet a számlaegyenlegből, így a forrás biztosítása fejtörést okozna vagy utánajárást igényelne. Ehelyett a bank automatikusan kiegyenlíti a kártyás tranzakciókat vagy az átutalásokat akkor is, ha a számlán a vállalkozás pénze elfogyott. Aztán ha a számlára bevételek érkeznek, azok visszatöltik az egyenleget. Ez a lehetőség pontosan úgy működik a vállalkozóknál is, mint a magánszemélyeknél, felgyorsítja a fizetnivalók rendezését és ezzel időt takarít meg a vállalkozónak.

"Az időspórolás egyébként nem csak a vállalkozók érdeke, hanem közvetve a bankoké is, hiszen az elégedett ügyfelek hűségesebbek és hosszabb ideig a banknál maradnak" – mondja Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

"Ezért a bankok is számtalan fejlesztést végeznek azért, hogy a vállalkozóknak könnyebb dolguk legyen a pénzügyek intézésében. Ezért akár a banki tanácsadó is tud további, immár nem általános, hanem konkrét, személyre szabott tanácsot adni az időspórolásra a bankügyek intézése terén."

A Billingo is beszáll az időspórolásba

A Billingo szintén számtalan fejlesztéssel segít neked időt spórolni. A csatlakozást követően könnyen szemmel tarthatod a vállalkozásod pénzügyeit, hiszen egyetlen felületen láthatod a céged legfontosabb adatait és információit, melyek folyamatosan frissülnek. A kiadáskövetés akár teljesen automatikusan mindig naprakészen mutatja a kifizetéseidet.

Időt spórolhatsz meg a Billingo segítségével a kintlévőségek behajtásában is. A gyors, eredményes, sikerdíjas követeléskezelés jelentős előnyt adhat neked az esetleg évekig elhúzódó pereskedés helyett. De a digitális faktoringot is választhatod a még ki nem fizetett, nem lejárt határidejű számláid ellenértékének biztosítására. Ezzel a szolgáltatással a kintlévőséged akár 24 óra alatt a kezedben lehet.

Ingyenesen regisztrálok a hatékony adminisztrációmért!

A Billingo Céginfója is segíthet a pénzügyi információk megszerzésében, hiszen ezzel a szolgáltatással a hazai vállalkozások összes cégadatát, pénzügyi és kockázati információját egyetlen helyről megtudhatod. Ezek változására figyelést is beállíthatsz, ez a Partnerfigyelő.

A Billingo egy hatékony pályázatfigyelő és -értesítő rendszert is biztosít e-mail értesítésekkel és pályázati előminősítéssel. Ezekkel szintén sok időt spórolhatsz, hiszen szinte semminek nem kell egyedül utánajárnod.

Végül, de nem utolsósorban jöjjön az igazi nagyágyú, a Billingo API, amivel szinte bármit automatizálhatsz. Egyszerű összekapcsolódást érhetsz el a számlázás vagy a nyugtaadás, vagy bármilyen másik pénzügyi program kapcsán, méghozzá egyszerűen, gyorsan és költséghatékonyan. Így kapcsolódhatsz például webáruházi rendszerhez, logisztikai rendszerhez, könyvelő programhoz vagy bármi máshoz is, akár még kezdő programozói tudás sem akadály.

Ugyanilyen API-k segítségével kapcsolódik a Billingo Bankszinkronja egyes magyar és külföldi bankokhoz is azért, hogy a számlád ellenértékének megérkezésekor azt automatikusan kifizetettre könyvelje. A Billingo számlázó Pro előfizetéssel a párosítást teljesen automatikusan, emberi közreműködés nélkül elvégzi helyetted. A Bankszinkron Plusz a kimenő utalásokat is segít összepárosítani a kiadási számlákkal, ami óriási segítség a könyvelődnek.


Hasonló cikkek a kategóriában

b2w konferencia

Gyere kedvezménnyel az év legnagyobb B2W rendezvényére!

Vállalkozásfejlesztés 2023.10.11. - 3 p. olvasás

Ha a vásárlói közösségnek lenne neme, nő lenne - ez az egyik szlogenje a B2W fesztiválnak, amelyet idén ötödik alkalommal rendeznek meg. Hidd el, te is olyan vá...

Átalányadózónak könyvelő

Átalányadózol? Tiszteld meg a vállalkozásod egy könyvelővel!

Vállalkozásfejlesztés 2023.09.13. - 6 p. olvasás

A könyvelő letisztázza egy vállalkozás adminisztrációját, pénzt takarít meg a cégeknek, összességében segíti a helyes stratégia kialakítását. Nincs ez másként á...

Üzleti terv minta

Üzleti terv minta - Beavatunk az üzleti terv írás rejtelmeibe!

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.25. - 13 p. olvasás

Milliókkal többet hozhat a konyhára, ha van egy jó üzleti terved. Több pályázati pénz befolyásával, magasabb befektetői bizalom járhat, ha a céged fundamentuma ...

bankautomatizálás

Így automatizáld a bankolásod

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.17. - 8 p. olvasás

Egy vállalkozónak mi sem lehet kérdés annál jobban, hogy hogyan tudja hatékonyabbá tenni a vállalkozását. Hatékonyság, azaz kevesebb költség, több bevétel. Ezek...

nyári üzleti tervezés

5 tipp a hatékony üzleti tervezéshez

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.16. - 5 p. olvasás

Még tart a nyár, fordítsd vállalkozásod előnyére a lendületet, hogy egész évben pezsgő legyen a céges légkör és a gazdasági helyzeted. Értékelj, tervezz, strukt...

vállalkozói start program

Hogyan lehet fenntartható egy vállalkozás?

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.09. - 8 p. olvasás

Magyarországon a legfontosabb nettó munkahelyteremtők a mikro- és kisvállalkozások, melyek közel 60 %-a egyszemélyes vállalkozás a KSH adatai szerint, azaz önfo...

Back to Top