Kilőtt a Billingo augusztusban, íme a legújabb fejlesztések

Billingo hírek 2022.09.06. - 5 p. olvasás

Az új KATA törvény változása miatt augusztusban a Billingo csapata minden idők legerősebb sprintjét hozta. Nem egészen 1 hónap alatt több új, komplett szolgáltatás is érkezett, ami megoldja majd az átalányadózók rendkívüli helyzetét. Mindeközben a KATA Asszisztenst is fel kellett készíteni a régi KATA lezárására és az új KATA időszakra is. És ez még nem minden, gyere nézd meg, mennyivel okosabb most a Billingo, mint egy hónappal ezelőtt.

KATA vagy átalányadó? Segít a döntésben az Átalányadó Kalkulátor

KATA vagy átalányadó? Több százezren tették fel a kérdést az elmúlt hetekben, a Billingo pedig villámsebességgel hozta a segítséget a havi tízezreket jelentő kérdés megválaszolásához. Az Átalányadó Kalkulátor segítségével a bevétel, a jogviszony, a szakképesítési igény, valamint a költséghányad megadásával a rendszer automatikusan kiszámolja a várhatóan fizetendő adó- és járulékterheket. 

Különlegessége, hogy a bevételeket havi és éves összegben is megadhatod, így még pontosabban kalkulálja a fizetendőket. 

De ez még nem minden!

Az Átalányadó Kalkulátort azóta már tovább is fejlesztettük, így

  • láthatod, hogy a bevételek alapján mennyi iparűzési adót kell majd fizetned
  • beleszámítja a fizetendőkbe a kötelező kamarai hozzájárulást 
  • egyedileg megadhatod az igénybe vehető adókedvezményeket is. 

Billingo tipp: Az Átalányadó Kalkulátor segítségével pillanatok alatt kipróbálhatod, mennyi fontos és hasznos adatot láthatsz az Átalányadó Asszisztens Pluszban. Hiszen a rendszer a Billingóval kiállított számlák alapján ugyanezeket napról napra, teljesen automatikusan is kiszámolja neked. Megnézem »


Átalányadó Asszisztens mutatja a fizetendőidet 

Az Átalányadó Asszisztens az első kész megoldásként érkezett az átalányadózók számára, amivel naprakészen láthatják a fizetendő adót és járulékokat, valamint az átalányadó és alanyi adómentes keretet is. A kalkulációk teljesen automatikusan készülnek a számlák alapján. Ennek feltétele, hogy naprakészen vezesd a rendszerben a számlák fizetett státuszát is. 

Billingo tipp: Mivel az átalányadó bevallás alapja a pénzügyi teljesítés, ezért elengedhetetlen, hogy a Billingóban mindig aktuálisan, fizetettre állítsd a kiegyenlített számlákat. A Billingo Bankszinkronnal ezt akár teljesen automatizálhatod, így a rendszer automatikusan összevezeti az utalásokat a számlákkal és fizetettre is állítja a bizonylatokat. Ez azért jó, mert az Átalányadó Asszisztens biztosan helyes adatokkal számol. 

Az automatikus összepárosítás Billingo számlázó PRO előfizetésben, az Átalányadó Asszisztens Plusz kiegészítőben, a Bankszinkron Plusz kiegészítőben, valamint a Billingo Business és Billingo One csomagokban is elérhető.

Átalányadózásban TOP segítség: itt az Átalányadó Asszisztens Plusz

Az Átalányadó Asszisztens Plusz az igazi nagyágyú az átalányadózásban. Így a Billingóval a számlázástól a bevallás előkészítéséig mindent megoldhatsz egyetlen rendszerrel.

Ez a szuperszolgáltatás nemcsak az adó és járulékterhek kiszámításában óriási segítség, de többek között

  • figyelembe veszi az adókedvezményeket, 
  • kiszámolja és jelzi a fizetendő helyi iparűzési adót és a kamarai hozzájárulást 
  • teendő listákat állít össze és értesítéseket küld a fizetendőkről
  • automatikusan előkészíti a bevallást
  • Bankszinkron összekötéssel automatikusan összepárosítja az utalásokat a számlákkal. 

Hatalmas segítség a könyvelőnek és pontos, hiteles adatforrás a vállalkozónak, minimális adminisztrációval és a KATÁzásban megszokott kényelemmel.

Olvass róla még többet a blogban »


Átalányadó Asszisztens és Átalányadó Assisztens Plusz a MobilAPPban is

Imádod, hogy bármerre is mész, a Billingo veled tart? Ezt átalányadósként is élvezheted. A MobilAPPban máris elérhető az Átalányadó Asszisztens és heteken belül mérkezik az Átalányadó Asszisztens Plusz is. Töltsd le Androidra vagy iOS-re, mobilra vagy akár tabletre is. 

Újdonság: Szerkeszthetők a számlaismétlődések

Új funkcióval bővült sokak kedvence, a Számlaismétlődő funkció is. Mostantól, nem szükséges törölni a korábban beállított számlaismétlődéseket, azok néhány kattintással módosíthatók.

Így csináld:

  • Készíts egy másolatot a számlaismétlődés alapját képező bizonylatról.
  • Az így létrejött piszkozatban igény szerint módosíthatod a megjegyzéseket, a termékeket vagy akár az árakat is.

A módosítási lehetőség a számlaismétlődést jelző ikonra kattintva is változtatható.

Elrajtolt a 2 új megacsomag

Billingo Business és Billingo One néven elrajtolt a Billingo 2 vadonatúj csomagja is, amelyekkel egyetlen előfizetéssel, hihetetlenül olcsón szerezheted meg a Billingo legnépszerűbb szolgáltatásait. Az Átalányadó Asszisztens Plusz mindkét csomagban elérhető. 

Megújult KATA Asszisztens

 Az új KATA hatályba lépésével minden KATÁsnak akadt teendője bőven, így erre a KATA Asszisztens is felkészült. A megújult KATA Asszisztens

  • segít a régi KATA lezárásában,
  • a hatályos jogszabályoknak megfelelően módosultak a kalkulátorok,
  • figyelmeztet a rendszer, ha új KATÁsként cégnek számláznál.
  • Az új, taxis beállítással pedig a kalkulátorok a taxisokra érvényes szabályozás szerint számolnak. 

Olvass róla többet a blogban »


Elindul a Billingo Átalányadó Asszisztens Facebook csoport és az Átalányadó Tudástár

Minél többet foglalkozunk az átalányadózással, annál inkább látjuk, hogy még mindig rengeteg a kérdés. Ezért hoztuk létre a Billingo Átalányadó Asszisztens Facebook csoportot, ahol a Billingo csapata mellett Böröczky Zsuzsi, Fülöp Olga, Mészáros Anikó és Szilágyi Anita válaszol az átalányadósok kérdéseire. Csatlakozz te is »

Az Átalányadó Asszisztensből pedig már elérhető az Átalányadó Tudástár is, ahol cikkek és videók formájában még többet segítünk az átalányadózással kapcsolatos kérdésekben.

Extrém volt az elmúlt időszak? Minden kétséget kizáróan. De óriási volt az motivációnk, hiszen ezekkel a megoldásokkal több százezer KATÁsnak segíthetünk meghozni a számára ideális döntést, és átállni egy a KATA kényelméhez és minimális adminisztrációjához szokott rendszerhez. 

Most hátradőlünk és megpihenünk? Semmi esetre sem! A KATA változások ugyan felforgatták a nyári terveket, de azok most újra előtérbe kerültek. Hasítunk tovább, figyeld a Facebook oldalt, a hírleveleket és a blogot. Az őszi fejlesztéseket is imádni fogod!

Hasonló cikkek a kategóriában

10 éves a Billingo online számlázó

10 év alatt közel 100 millió számlát állítottak ki a vállalkozások a Billingóval

Billingo hírek 2024.03.25. - 4 p. olvasás

Már 10 éve részese a magyar vállalkozások életének a Billingo online számlázó, ami most ünnepli megalapításának 10. évfordulóját. A cég elsősorban a mikro-, kis...

JVSZ - Best Technology Investment - Billingo

Companies for the Future díjat kapott a Billingo

Billingo hírek 2024.02.05. - 6 p. olvasás

A Joint Venture Szövetség immár harmadik alkalommal rendezte meg a Companies for the Future Award gálát, ahol idén Besztró Szabolcs, a Billingo Operatív és Stra...

Mesterséges intelligencia kutatás

Erre használják a cégek a mesterséges intelligenciát

Billingo hírek 2024.01.08. - 5 p. olvasás

A magyar vállalkozások többsége szerint az MI időt és energiát spórol a cégeknek. A mesterséges intelligencia üzleti célú használatára már Magyarországon is ...

Billingo AI

Pénzügyi sci-fi kézikönyv a Billingótól

Billingo hírek 2023.11.17. - 2 p. olvasás

Itt a nagy leleplezés: a Billingo háza táján óriási fejlesztések folynak a háttérben, amely nemcsak a számlázást helyezi új alapokra. Vezérigazgatónk, Sárospata...

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Billingo hírek 2023.11.15. - 1 p. olvasás

Gőzerővel dolgozunk azon, hogy az átalányadózók év végi hajrája könnyebb legyen. Az utolsó negyedév sosem egyszerű egy vállalkozónak, de mi igyekeztünk azzá ten...

b2w

Formabontó és előremutató - ilyen volt a B2W Fesztivál

Billingo hírek 2023.11.06. - 6 p. olvasás

Óriási szükség van arra, hogy a vállalkozások előre tervezzenek, gyorsan és hatékonyan tudjanak reagálni a változásokra. A marketing területére különösen igaz e...

Back to Top