Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Tippek / Nem lehet elég korán kezdeni -…
Tippek - 2023.01.04. - 2 p. olvasás

Nem lehet elég korán kezdeni - Billingózz januártól

Új év, új szokások - ha eddig szeretted az utolsó pillanatra hagyni az ügyintézést, idén próbálj ki valami újat! Már januártól hangolódj a bevallási időszakra, különösen azért, mert rengeteg adóügyi változást kell figyelembe venned 2023-ban. Ha év elejétől Billingózol, plusz egy lépést tettél a sikeres vállalkozásod felé úgy, hogy közben nem terheled túl magad.

Billingo fejlesztés

A tavalyi év megmutatta, hogy a jól szervezett, előre gondolkodó vállalkozások stabilitása a kulcs 2023-ra. Ha eddig nem tetted meg, indulj el ebbe az irányba, mi segítünk!

  • Billingo, az adminisztrációs támasz - digitalizálja, gyorsítja a munkafolyamataid, pár kattintásra redukálja az ügyintézést
  • A Billingo spórol - az idő pénz, és te mindkettőn spórolhatsz! A piaci ár töredékéért kapsz egy egész vállalati adminisztrációt csökkentő felületet, neked pedig több időd marad az érdemi munkára. Nem kell 50 vállalatirányítási szoftver, csak a Billingo.
  • A Billingo fenntartható - A papír alapú számla a múlté, és mindent egy helyen kezelhetsz. 2023-ban zöldnek lenni nemcsak jó érzés, egy vállalkozástól szinte elvárás!

Készülj a bevallásra - mutatjuk az asszisztenciád!

Ahogy megírtuk, idén változott az adótörvény, az átalányadózókra érvényes a göngyölítéses szabály, negyedévente kell számukra beadni a bevallást, az új-katások helyzetével kapcsolatban pedig egy csomó lényegi információt tisztázott a jogalkotó. Nagyon fontos, hogy rendben legyenek a bevallásaid, inkább 3-szor nézesd át az adataid a könyvelőddel, mint egyszer sem.

A 2022-es évre vonatkozó kata-bevallás határideje 2023. február 25-e, addig tegyél a helyére mindent a Billingo felületeden. Erre ott a megújult Kata Asszisztens.

Miben új?

  • Már a megnövelt KATA-kerettel kalkulálhatsz az új-katás időszámítás kezdetétől
  • Figyelemmel követheted az évi 12 milliós AAM keretedet
  • Automatikusan figyelmeztetünk, ha cégnek akarnál számlát kiállítani
  • a számlalistában csak a magánszemélyeknek kiállított számlák jelennek meg
  • Taxisoknak külön lehetőségekkel

Ha átalányadózó vagy, számodra két opció is áll: az Átalányadó Asszisztens és az Átalányadó Asszisztens Plusz.

Az Átalányadó Asszisztens a kata egyszerűségét hozza el neked, teljesen átláthatod a folyamataid, gyorsan és egyszerűen végezheted el az adminisztrációd, figyelheted a kereteid. Ha valami nem világos, az Átalányadó Tudásbázist használhatod sorvezetőnek - ami fontos, hogy egy könyvelőt nem fog helyettesíteni a rendszer, de könnyíteni tud a mindennapokon.

Az Átalányadó Asszisztens Plusszal mindemellett még az ‘58-as bevallási tervezetedet is előkészítheted, adóbevallási és -fizetési emlékeztetőt küldünk, és könnyedén kiszámíthatod az adókedvezményeid.

Fülöp Olga, a Számpatikus ebben a videóban magyarázza el a használatukat.

 

Januártól tehát a KATA és az átalányadózás bevallásában történt változásokkal számolj, mi mögéd rakjuk a Billingo asszisztenseit, és bombázunk az információkkal blogunkon, így már év elejétől teljesen up to date lehetsz! Ne hagyd az utolsó pillanatra a felzárkózást, tegyél a céged sikereiért már most!


Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás könyvelés webáruház kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság számlázó program váltás pályázat átalányadó digitális archiválás Billingo ajánlói rendszer fintech áfa API pénztárgép ügyfélszolgálat devizás számlázás online fizetés GDPR bankszámlaszám kiva adóváltozás 2023 adózás tao webshop létrehozás digitalizáció adóbevallás egészségbiztosítás vállalati egészségbiztosítás adathalászat övtj napelem-pályáza napelem pályázat napelem napkollektor pályázati kiírás tender pályázati feltételek shopify patreon etsy weboldal digitalizálás költségcsökkentés egyéni vállalkozás hipa biztosítás kiégés burnout esélyegyenlőség társadalmi felelősségvállalás számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó iparűzési adó adókártya adóazonosító jel adóazonosító őstermelő őstermelők őstermelő adózás kiegészítő őstermelői tevékenység ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház adókonferencia adózás 2023 adótörvény digitális névjegykártya beszállító beszállítás áremelés munka törvénykönyve mtk. munkajog változások minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér