Figyelem! Április 1-től változnak a Billingo árai!

Figyelem! Április 1-től változnak a Billingo árai!

Fizess elő március 31-ig bármely számlázóra, Billingo Business vagy Billingo One csomagra és betonozd be a mostani árakat akár több évre!

maradt az akció végéig
maradt az akció végéig
Bezárás
Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Tippek / Pályázatírás kisokos: TOP 7 ti…
Tippek - 2021.07.22. - 6 p. olvasás

Pályázatírás kisokos: TOP 7 tipp kezdőknek

Szívesen fejlesztenéd vállalkozásodat? Felújítanád telephelyedet, korszerűsítenéd informatikai rendszeredet, vagy éppen megújuló energiaforrás telepítésében gondolkodsz? Pályáznál, de nem tudod, hogy hogyan láss neki? Egyedül vágj bele vagy kérd pályázatíró segítségét kérd? Honnan tudhatod, hogy egyáltalán esélyes vagy-e a támogatásra? Összegyűjtöttük a pályázatírással kapcsolatos leghasznosabb tudnivalókat.

Billingo Pályázatfigyelő

Vállalkozóként miért jó pályáznom?

Pályázati szempontból egy hihetetlenül izgalmas időszakban vagyunk, hiszen a 2021–2027-ig tartó pályázati ciklusban eddig soha nem látott mennyiségű támogatási lehetőség nyílik meg, Magyarország 51,3 milliárd eurónyi forrással számolhat. A koronavírus hatásait enyhítve rengeteg olyan pályázat várható, amely a gazdaság helyreállítását és élénkítését segíti. A 2021–22-es évben körülbelül annyi pályázati pénz kerül kiírásra, mint az elmúlt hét évben összesen.

Azok a vállalkozások, akik élnek a pályázati és az ezáltal megnyíló fejlesztési lehetőségekkel, jelentős előnyre tehetnek szert a saját szektorukban az elkövetkezendő időszakban. A pályázati pénzeket persze nem szórják két kézzel, szigorú feltételek mentén történik a tenderek elbírálása. Mivel nagy a tét, érdemes minél jobban felkészülni.

Jaj, hát nekem úgysem sikerülhet

Sokan ha az óriási pályázati összegekről, különösen a vissza nem térítendő támogatásokról hallanak, egyből azt gondolják, hogy ezek komoly kritériumokhoz kötöttek, ezért nekik úgysem sikerülhet. Pedig a lehetőség mindenki számára nyitott, nincsenek előre kiosztott milliók, a kulcs, a jó, a kritériumrendszereknek megfelelő pályázati anyag.

De lássuk, mire kell odafigyelned ahhoz, hogy sikeresen tudj pályázni?

A pályázatírás legfontosabb szabályai

#1. TIPP - Határozd meg, mire szeretnél támogatást!

Azért fontos, hogy pontosan tisztában legyél a fejlesztési, korszerűsítési céllal, mert így lehet a legideálisabban felépíteni egy egész pályázati folyamatot, amely meghatározza a cég elkövetkezendő éveinek működését is. A cél és tervek ismeretében sokkal könnyebb lesz megtalálni az ideális támogatási felhívást és megtervezni a stratégiát, kidolgozni az operatív részleteket. Nevezheted ezt az alapozás fáziásnak is, amelyre a tender megvalósítása épül.

#2. TIPP - Találd meg a megfelelő támogatást!

Ma már jópár olyan internetes oldal létezik, ahol fel lehet iratkozni ingyenes pályázatfigyelésre, de tekintve hogy hihetetlen mennyiségű pályázat érkezik be naponta - a boroscímke-tervező pályázattól a különböző óvodafejlesztési felhívásokig -, vállalkozó legyen a talpán, akinek napi szinten több órája van arra, hogy átnézze és szelektálja a lehetőségeket. A megoldás tehát az, ha személyre szabottan tudod beállítani, hogy milyen támogatások érdekelnek. A Billingo Pályázatfigyelőben egy helyen találhatók meg az aktuális, Magyarországon elérhető pályázatok, nem szükséges több forrásból információkat gyűjteni. Láthatók többek között a vállalkozás fejlesztéséhez, bővítéséhez, munkahelyteremtéshez vagy éppen a versenyképesség javításához szükséges támogatásokat kínáló pályázati felhívások. Az intelligens szűrő segítségével egyszerűen kiválasztható, hogy milyen preferenciák alapján keresel támogatást, ezeket el is tudod menteni és a rendszer automatikusan e-mailben értesít, ha az elképzeléseidnek megfelelő pályázat érkezik, anélkül, hogy naponta több tucat tendert kéne átnézned.

# 3. TIPP - Az előminősítés időt és energiát spórol

Az előminősítés általában egy konkrét pályázattal kapcsolatos. Két fontos kérdésre ad választ: egyrészt, hogy megfelelsz-e az adott tender elvárásainak, kritériumainak, nincsenek-e kizáró tényezők, másrészt azt is fel lehet mérni, hogy a pályázat során nagyjából milyen esélyekkel lehet számolni. Ez azért fontos, mert az alapkövetelményeknek való megfelelés még nem feltétlenül jelent valós esélyeket a tenderfolyamatban. Az előminősítés rengeteg időt, munkát és költséget spórolhat meg abban az esetben, ha az adott pályázat nem működőképes. A tapasztalt pályázatírók által végzett előminősítés 80–90%-ban biztos eredményt hoz. Az előminősítés azért is fontos, mert ilyenkor a pályázatíró egy pontos képet kap vállalkozásodról és ha úgy ítéli meg, hogy egy adott pályázat nem a legideálisabb számodra, azon kis eséllyel indulnál, más, kedvezőbb lehetőségeket is tud ajánlani.

Tudtad, hogy a Billingo Pályázatfigyelőben 48 órán belül kaphatsz előminősítést?

# 4. TIPP - Érdemes szakértővel konzultálni

Gyakran merül fel a kérdés, hogy önállóan pályázzak vagy forduljak pályázatíróhoz? A legtöbb esetben egy vállalkozásnak nincs elegendő kapacitása arra, hogy valaki kizárólag a pályázatokkal foglalkozzon. Az időhiányon túl sokszor probléma az is, hogy nincs meg a kellő szakértelem a tender elkészítéséhez. Ráadásul sok pályázatnál vannak buktatók, illetve olyan trükkök, amelyeket csak az igazán rutinos szakemberek ismernek. Ezért érdemesebb specialistával konzultálni, aki részletesen elmondja, hogy mi szükséges az eredményes pályázati anyag összeállításához, tájékoztat a formai követelményekről és válaszol minden felmerülő kérdésre, mert elhiheted, lesz belőle bőven.

#5. TIPP - A pályázat sikeréhez csapat szükséges

A sikeres pályázati folyamatban nem csak a pályázónak és a pályázatírónak van fontos szerepe, hanem a beruházónak vagy kivitelezőnek is. Ezeknek a szereplőknek az együttműködése szükséges ahhoz, hogy valóban elnyerhessük a megpályázott támogatási összeget. Egy nem együttműködő kivitelező egyik pillanatról a másikra döntheti dugába terveinket. Éppen ezért nem csak azt fontos megnézni, hogy milyen pályázatot választunk, kinek a segítségét kérjük, hanem a megvalósító személye is döntő fontosságú. Elég csak egy olyan árajánlat, amely nem felel meg a formai követelményeknek és máris bukik a pályázat.

#6. TIPP - Figyelj a határidőkre!

A pályázat benyújtására minimum 30 nap áll rendelkezésre, a pályázati felhívás minden esetben tartalmazza a beadási határidőt. Erre úgy tekints, mint a szentírásra, csúszásnak helye nincs. Érdemes a pályázati anyag összeállítását nem az utolsó percre hagyni, ahogyan a legtöbben teszik, mert előfordulhat, hogy szükség lesz olyan dokumentumra, amelyet nehezebb megszerezni és ha nem tudod időben leadni a pályázatot, akkor sajnos a támogatástól is el kell búcsúznod. Ugyanez vonatkozik a hiánypótlás határidejére is, ezeket vedd nagyon komolyan!

#7. TIPP - Ügyelj a kizáró tényezőkre!

A pályázati folyamat során vannak úgynevezett kizáró tényezők. Amellett, hogy vizsgálják, hogy a pályázat határidőn belül került-e benyújtásra, megfizették-e a nevezési díjat, az igényelt költségvetési támogatás összege nem haladja meg a maximálisan igényelhető mértéket és a támogatási arány nem lehet magasabb, mint a pályázati kiírásban meghatározott maximális támogatási intenzitás. Vizsgálják továbbá, hogy a pályázó a felhívás szerinti támogatást igénylői körbe tartozik-e. Emellett a formai követelmények is irányadók és kizáráshoz vezethetnek. A pályázati szabályokon túl biztosan sikertelen lesz a pályázat, ha köztartozás merül fel, vagy esetleg nehéz helyzetűnek minősül a vállalkozás, vagy nem rendezettek a munkaügyi kapcsolatai, például munkaügyi bírsága volt.

Téged is érdekelnek az aktuális pályázatok? Tudj meg többet a Billingo Pályázatfigyelőről! >>
Kíváncsi vagy egy profi pályázatíró tapasztalataira? Olvass tovább! >>


Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás könyvelés webáruház kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság számlázó program váltás pályázat digitális archiválás átalányadó Billingo ajánlói rendszer fintech áfa pénztárgép API ügyfélszolgálat devizás számlázás online fizetés GDPR kiva bankszámlaszám adóváltozás 2023 adózás tao webshop létrehozás digitalizáció övtj napelem-pályáza napelem pályázat napelem napkollektor pályázati kiírás tender pályázati feltételek shopify patreon etsy weboldal digitalizálás költségcsökkentés egyéni vállalkozás hipa biztosítás egészségbiztosítás vállalati egészségbiztosítás számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó iparűzési adó adókártya adóazonosító jel adóazonosító őstermelő őstermelők őstermelő adózás kiegészítő őstermelői tevékenység ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház adókonferencia adózás 2023 adótörvény digitális névjegykártya beszállító beszállítás áremelés munka törvénykönyve mtk. munkajog változások minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér szocho 30 év alatti anyák kedvezménye adómentes adóalap összeghatár adószámos magánszemély briefly meska