Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Átalányadó / Több mint 100 kérdésre válaszo…
Átalányadó - 2022.08.17. - 2 p. olvasás

Több mint 100 kérdésre válaszolt Böröczky Zsuzsi kisvállalati adószakértő a Billingo LIVE streamben

Az új KATA törvény bejelentése óta rengeteget foglalkoztunk a Billingón a KATÁsok helyzetével. A hétfő délutáni LIVE stream keretein belül azonban konkrétan a Billingósok kérdései kerültek napirendre. Vendégünkön, Böröczky Zsuzsin nem lehetett kifogni, elképesztő profizmussal és részletességgel válaszolta meg a legösszetettebb kérdéseket is.

Több mint 250 kérdésre válaszolt Böröczky Zsuzsi kisvállalati adószakértő a Billingo LIVE streamben

Böröczky Zsuzsi kisvállalati adószakértő az egyik leghitelesebb és legtapasztaltabb szakértő a témában. Nem is csoda, hogy rengetegen voltak kíváncsiak a szakvéleményére. A Billingo Facebook oldalára előzetesen is több mint 100 kérdés érkezett, a LIVE stream alatt pedig még tovább záporoztak az izgalmas és részletes kérdések. Így ebben az értékes másfél órában rendkívül sok oldalról közelíthettük meg a KATA és átalányadózás kérdéskörét.  

A beszélgetésről készült videót most Te is megnézheted. Ne hagyd ki! 

A videóban Böröczky Zsuzsi többek között beszélt 

 • az új KATA törvény hatályba lépését követő időszakról
 • a KATA, az iparűzési adó alá történő ki- és bejelentkezésekről
 • a jelenleg a KATÁs vállalkozásukat szüneteltetők feladatairól
 • az augusztus 31-ig KATÁsként kiszámlázott, de csak később befolyó bevételek adózásáról
 • a GYED-en, GYES-en lévők adózási lehetőségeiről
 • a kiegészítő tevékenységet végzők választható adózási formáról
 • a rokkantsági ellátásban részesülő KATA kisadózók kedvezményeiről, járulékkötelezettségeiről
 • a legfontosabb augusztus 31-i könyvelési teendőkről
 • az SZJA mentesség lehetőségeiről
 • a főállásúak és mellékállásúak járulékfizetési kötelezettségeiről
 • a megszűnés miatti kötelező bevallásokról és bejelentésekről 
 • és még sok-sok izgalmas és fontos kérdésről is. 

Sajnos az idő rövidsége miatt Zsuzsi az élő adásban nem tudott mindenre válaszolni, de a kérdéseket már továbbítottuk neki, és amint megérkeznek a válaszok, azokkal is frissítjük a blogposztot. Emellett létrehoztuk nektek a Billingo Átalányadó Asszisztens Facebook csoportot, amelyben addig is feltehetitek kérdéseiteket, szakértőink, így Böröczky Zsuzsi, Szilágyi Anita, Sárospataki Albert, Fülöp Olga és Mészáros Anikó válaszait pedig a kommentfolyamban érdemes bevárnod.

Addig is nézd meg a videót és küldd tovább minden ismerősödnek, akit csak érinthet a KATA változás. A tapasztalatunk az, hogy sok olyan kérdést meg is válaszoltunk már benne, amelyek most a közösségi oldal népét lázban tartják. Egy tea mellett is végig hallgathatod, érdemes.


Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás webáruház könyvelés kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság pályázat digitális archiválás számlázó program váltás Billingo ajánlói rendszer fintech áfa API pénztárgép átalányadó devizás számlázás ügyfélszolgálat online fizetés GDPR bankszámlaszám webshop létrehozás adóváltozás kiva 2023 adózás tender pályázati kiírás napkollektor napelem napelem pályázat napelem-pályáza pályázati feltételek shopify patreon etsy tao költségcsökkentés digitalizáció övtj bevételi összeghatár digitális névjegykártya változások munkajog mtk. munka törvénykönyve áremelés beszállítás beszállító minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér szocho 30 év alatti anyák kedvezménye adómentes adóalap összeghatár egyéni vállalkozás adószámos magánszemély briefly meska ügyfélkapu ányk hipa Általános Nyomtatványkitöltő Programot kereskedelmi és iparkamara szabadúszó vállalkozó iparűzési adó számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó adótörvény adókártya adóazonosító jel adóazonosító ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház weboldal digitalizálás adókonferencia adózás 2023